kde sehnat starou osu nebo jak vymlátit misky

12 nepřečtených
  • joj

    moje první pořádný kolo, Author Kinetic Shock (2001 tuším).

    jasně nic moc, ale od mých mladých let mi sloužilo pěkně.

    po letech co zbylo originálního je jen rám (ocel), třetí vidle, ráfků nepočítaně, kliky, převodníky, páčky, brzdy, představec, řidítka, vše při mém stylu jízdy průběžně opadalo a já to nahradil novými komponentami.

    proto se mi ho nechce zahodit (taky tam možná za ty roky bude citovej vztah :).

    ulomil jsem středovou osu viz foto, problém je že to urazilo i ten venkovní kus levý misky, takže nejde sundat klíčem, tím pádem ani pravá..

    ta osa je na převlečnou matici, nemůžu ji nikde sehnat

     

    takže :

    dá se sehnat ta osa (shimano lp 28 113mm)?

    jestli ne, jak vyndat misky (kalená ocel je celkem odolná)

     

    díky moc za rady (jasně už vidím ty názory zahodit a tak, na ježdění už mám něco lepšího (stumpjumper), ale do města dobrý kolo :)

    0 0
    • Vilém  

      Podle fotek to neni zadnej problem. Pravou cast stredoveho slozeni mas neposkozenou, takze za pouziti patricneho stahovahu ji vymontujes. Leva miska je plastova a tu po vymontovani prave casti, dostanes z ramu ven za pomoci nasili. Osu muzes nasledne pouzit jakoukoli, ktera bude ctyhran JIS s patricnou delkou.

      0 0
      • joj  

        ne, ne, obě misky jsou kovové, jak jsem psal author použil osu s převlečnou maticí

        prostě ty misky jsou dotažený (možná po letech i přirostlý) tak že nejde ta pravá vyndat, levá není za co.. (klíč na to mám ale páka, kladivo, wd40, ani nahřátí horkovzduškou nepomohlo, přeříznout ty misky asi jde, ale čím ? list na želeo přišel o zuby když jsem to zkoušel a flexa se tam nevejde…)

        0 0
        • Vilém  

          Tak nevim, tu je foto bb-lp28. I podle fotek to takto vypada a nevim kde by potom byla ta prevlecna matice. pokud myslis tu na ose ctyrhranu, tak to potom jo, zadna jina me nenapada. Zkus to naopak, chytnout stahovak do sveraku a tocit celym ramen. Predtim muzes prolit stredovou trubku nejakym „povolovadlem“ typu brzdovka ap., ktere tam nalijes sedlovou trubkou.

          0 0
          • Vilém  

            Jeste dodatek, ze pokud by byly obe misky kovove, tak se ti ta prava takto nerozpadne. Dostaval jsem parkrat z ramu zarezlou misku a delal jsem to brusnym kotouckem chycenym ve fortunce (ohebna hridel). Musela se prebrousit a pak pomoci kladiva a vhodne tycky po par uderech praskla a sla vyndat. V tvem pripade by to vsak neslo protoze pravy zavit je soucasti osy a neni tam jen miska.

            0 0
          • Vilém  

            Odkaz nejak nefunguje tak znova. I pokud by leva miska byla kovova, tak zkus postup co jsem psal vyse. Povolit pravou a pak se zabyvat levou.

            0 0
            • joj  

              jo soráč za mystifikaci, ta pravá je fakt plast, už je po ní (frézka, kladivo, pájka)

               

              aplikoval jsem brzdovku a zejtra zkusím svěrák dle rady (můj malý v garáži bohužel při pokusu o vytáhnutí sedlovky dopoledne prasknul – člověk by ji neměl nechávat zasunutou když jede na 4měsíce pryč hehe)

               

              jinak jsem dokonce makal i jako technik v jedný půjčovně kol, ale tam všechny středy šly vyndat v pohodě normální silou :)

              0 0
              • joj  

                prošrouboval jsem střed závitovou tyčí aby tam držel ten ořech a zkusil obří svěrák a točit kolem, nic.

                tak jsem na to namířil na hodinu horkovzdušku (500 st. C) a zkusil to znova. stále nic, už jsem se loučil s kolem, pak jsem to zkusil naposledy půlmetrovým hasákem a nečekaně to povolilo!

                juchů, mám na čem jezdit do města :-) díky všem za support

                0 0
    • visions  

      Řemeslo braň se!!!

      0 0
    • multib  

      Osu BB-LP28 jetou dobrou dám za 100,–.

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.