• KominiCZek

    Ahoj už delší dobou přemýšlím nad otázkou, kde a hlavně jak zabezpečit kolo, když jdu do obchodu/práce, atd.. a nemůžu ho mít na dohled? Klasické zámky se mi zdají jako zbytečně vyhozené peníze, protože se dají lehko překonat (ty levné do cca. 1500,–Kč) a vozit několika kilový řetěz je taky blbost.. Další možnost je GPS lokátor, ale s tím nemám žádné zkušenosti, ale myslím si, že to je docela dobrá věc do které se vyplatí zainvestovat? Proto by mě zajímalo, jak vy zabezpečujete své „miláčky“ před krádeží? Předem děkuji za Vaše rady, názory.

    Anketa: Jaké zabezpečení používáte?

    7x
    58%
    GPS
    0x
    0%
    5x
    42%
    0 0
    • Alojs01  

      Tak hlavne stejne dulezite mimo zamek je i dobra pojistka, ze ktere ti pripadne ukradene kolo zaplati.

      Jinak je to tak rok dva zpatky, co testovali zamky ve Velu. Zkus jim napsat do redakce.

      Ja pouzivam pouze obyc lankovej od Abusu. Ale to je jen tak pro jistotu, kdyz jsem v hospode nebo nekde, kde na kolo prakticky stale vidim.

      0 0
    • Dvd  

      Na YouTube je video od cyklo Štěrba kde ukazují jak snadno dokážou přeštípnout lankový nebo řetězový zámek malé pákovky co se schovaji pod bundu. Kolo zamykám maximálně před restaurací a sednu si na zahrádku tak abych ho měl na dohled. Používám článkový abus za 400,– s červeným potahem. Když prý zloděj už zdálky odhadne že je tam nějaká překážka tak ani nerozjíždí akci. Řetěz mam spíš kvůli chmatákovi který by v rychlosti skočíl na kolo a ujel.

      Hodně záleží na místě kde kolo necháš, sice ti ho nevezmou celé, ale urvané doplňky nebo sedlo nějakým ožralou také nepotěší.

      0 0
    • Jakobo  

      Nad porizenim dalsiho kola pro tyto ucely jsi neuvazoval?

      0 0
    • petrx  

      Používám jen jednoduchý lankový zámek jelikož

      V práci mám vedle kanclu, kde jde kolo uložit neveřejnou zónu, takže tam je krádež vyloučena.(pokud bych pracoval někdě v montovně tak bych se na ježdění do práce na kole vykašlal).

      Do obchodu na kole nejezdím (max. v případě pokud jedem ve více lidech tak se střídáme na stráži) , pouze pěšky/autem.

      Na delším výletě vybírám pouze restaurace se zahrádkou s kolem nadohled kde je lankový zámek na těch pár s zdržení dostatečný.

      Zkrátka snažím se používat kolo tak aby zámek byl co nejmíň potřeba, jelikož tahat několik kg zátěž by se mě fakt nechtělo a lehké zámky jsou fakt jen na pár s zdržení, zámek který by byl lehký a zároveň vysoce odolný totiž neexistuje.

      Jinak ještě použitelný by mohly být zámky s alarmem, ale osobně nemám zkušenosti.

      0 0
    • oddie  

      Zámek mám lanko s pancéřováním, nějaký Trelock, nenechávám to nikde dlouho a příp. si prostě odnesu s sebou sedlo se sedlovkou, stejně je na rychloupínák. Nekompletní kolo + zámek je asi maximum, co se dá rozumně udělat.

      0 0
      • Esi  

        lankový zámek a než si rozhodit posed tak je možná lepší to kolo zamknout přes přední kolo a z něj vyndat osu. myslím že o tom tady v minulém zamykacím vlákně psal serža.

        osobně mám 1mm ocelové lanko a malý visací zamek na kod a kolo zamykám jen tak abych na něj viděl toto má být ochrana na těch max 5s než se k tomu kolu dobelhám, prostě aby nemohl nikdo jít okolo naskočit a odjet

        0 0
    • -b-n-x-  

      Pokud to neni nejake „hospodske kolo“, tak to proste nesmi nikdy byt nechano samo bez dohledu. Bohuzel je mnoho historek, jak lidi behem par vterin prisli o kolo. Pokud je na dohled tak bych dal i jednoduchy levny zamek, aby proste zlodej nemohl jen tak popadnout a ujet/utect.

      0 0
    • Tacmud  

      Na nákup (když už jedu na kole) jedu ve více lidech a jeden hlíhá kola.

      V práci máme kolárnu pod kamerou, takže tam stačí obyč zámek za 150,–

      0 0
      • Tacmud  

        … jo a jestli chceš jezdit na kole do hospody, tak si kup v bazaru kolo za 500,– a žádnej zámek nepotřebuješ!

        Takový kolo musí vypadat tak, že ho ani nemá cenu krást, když ho majitel ani nezamyká!

        0 0
    •  

      Na nákupy/úřady mám mosazný visací zámek (cena kolem 200kč) na rezavém řetězu (tloušťka „kulatiny“ řetězu asi 3mm) – je to proti „příležitost dělá zloděje“. K tomu pro tyto účely využívám jen ty horší kola v ceně do ± 5.000,– a pokud možno opticky v horším stavu (ale reálně ne)

      U vlaku nechávám tímto způsobem jen kola v ceně do 500,–

      Na zahrádku si kolo beru kam až to jde a nechávám opřené o stůl, u kterého sedím případně pokud je jediné přístupová cesta do zahrádky, tak dám kolo dozadu a sedám si poblíž té cesty. Pokud to není možné, tak tam prostě nejdu a vyberu si jinou zahrádku. Takhle beru jakékoliv kolo. Ve více lidech jeden vždy hlídá a je možné takto nechat jakékoliv kolo i před tím supermarketem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.