• sr71

    jsou kazety Sunrace kompatibilní se Shimanem? je na ně i stejný klíč/stahovák?

    0 0
    • Vilém  

      Ano.

      0 0
    • lokoj  

      Trochu to tu oživím. Mám kazetu Sunrace 969. Jakým klíčem ji sundám?

      http://www.kupkolo.cz/…kaleny_z308/

      nebo jiným?

      http://www.kupkolo.cz/…kazety_k939/

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj, máte někdo vyzkoušené, jestli Sunrace kazety chodí s HG-X řetězy? Konkrétně mi jde o desítkovou kazetu (MX3, myslím). Díky.

      0 0
    • Jakobo  

      No ja mam katastrofalni zkusenost z posledni doby. Mel jsem v supliku 9r s unasecem, ted nevim, typ MXR nebo tak a loni na podzim jsem jej hodil na kolo. Retaz PC 971. Ze zacatku retaz strilel, po zajeti strilel, ke konci zivotnosti a za podminky, ze byl retez dostatecne namazany nestrilel. Novy retez bylo peklo. Srot. Tech par usetrenych stovek za to nestoji. Nezajima me, jestli to byl zmetek nebo ze neni kompatibilni se Sramem. Sunrace mi na kolo nesmi.

      0 0
    • Buda  

      Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde.

      Chtěl bych na kolo černou kazetu, ale zatím jsem jezdil pouze kazety Shimano a s jinými nemám

      vůbec žádné zkušenostii, tak bych se chtěl zeptat, jak je na tom s kvalitou tato kazeta Sunrace?

      https://www.kupkolo.cz/…ack_z104871/

      Měl bych to v kombinaci s přehazovačkou Deore RD-M6000 a s řetězem HG-95, bude to šlapat? Nebo bych měl zůstat radši u kazety Shimano?

      0 0
      • Smazaný účet  

        S touto konkrétní kazetou zkušenost nemám, nicméně nedávno jsem nasadil na zimák Sun Race 10kazetu 11–28 a chodí to k nerozeznání od Shimana. Trvanlivost zatím nemůžu hodnotit. Ty mtb 10ky dělá SunRace ve dvou provedeních a přijde mi, že to dražší se v podstatě liší jen hliníkovým závěrným šroubem/maticí, je tam sice podle foto jiný vnitřní pavouk kazety, ale hmotnost je lehčí jen o ten lehčí šroub/matici. Cenově je tam rozdíl kolem 400, což mi přijde docela dost

        0 0
        • scalar  

          Levnější mají ocelový unašeč, dražší hliníkový, rozdíl v hmotnosti tam je slušný.

          0 0
      • Tom-T45  

        Tady máš specifikace jednotlivých typů:

        http://www.sunrace.com/…10-Speed.pdf

        0 0
        • Smazaný účet  

          Asi máte pravdu chlopi, je tam rozdíl 50gramů…bude nejen maticí, ale i tím lehčím pavoukem

          0 0
      • Mereck  

        Mám tu samou kazetu SunRace 11–36 jen ve stříbrno červené úpravě. V porovnání s kazetou Shimano SLX 11–36 mi připadá stejná. Jediné mínus je, že mi na tom SunRace víc padá řetěz z největšího pastorku při zpětném šlapání. Jinak úplně košer. (Obě kazety vozím s pohonem 2×10 a komplet Shimano – hazka i smyk i kliky a převodníky)

        0 0
      • joudys  

        Koukám, že zkušenosti jsou různé, ale já jsem měl 11s kazetu mx8 11–46 + hazku shimano xt sg + řetěz shimano + řazení sram grip shift gx a neměl jsem sebemenší problém, vše chodilo jak má, řetězová linka 50mm.

        0 0
      • mr.antik  

        Měl jsem desítku 11–40 i jedenáctku 11–42, řadí to dobře, možná je horší výdrž, tak se mi černá líbí víc tak to člověk snese. Hnusný jsou ty potisky co na nových kazetách mají, ale to by snad mělo jít něčím sundat.

        0 0
      • Ciba04t  

        Mam SR 11–36, hazka slx M670 retezy pouzivam shimano hg 54 nebo hg 95 a radi to v pohode Jedinej retez kterej mi strilel byl nejakej sram, ale na cislo uz si nevzpomenu.

        0 0
    •  

      Kvalita razeni je stejna se Shimano. Konkretne jsem jezdil tedy pouze 11sp 11–46 a 50z nez jsem presel na Vorla a 12sp Shimano.

      0 0
      • kubad  

        není ani náhodou stejná, je výrazně horší

        0 0
        •  

          Psal jsem o kvalite razeni.

          0 0
          • kubad  

            já taky , musely s 2ks vyměnit za XT z důvodu špatné kvality řazení

            0 0
            •  

              Tak to je mi zahadou, ze mas z nejakeho duvodu jine zkusenosti. Ja jsem stridal primo kazety Sh 11–40 a Sr 11–50 podle toho jestli jsem trenoval po okreskach, sotolinach nebo v tetenu. Rozdil jsem nepoznal ani v lehkem naznaku a lidi okolo mne taky, nikdo si nestezoval. Snad jenom, ze vydrzi min nez Sh ale to je i dost individualni.

              0 0
              • MHBQ  

                Taky o té černé Sunrace přemýšlím, a chtěl jsem se zeptat na to samé. Chtěl bych ji na krosové kolo žádný terén – jen cyklostezky a obcas polní cesty. Mám do ní jít? Nejde mi tak o výdrž, ale aby to s prehazkou Deore normálně slušně řadilo. Prostě se mi ta černá barva na kole líbí. bohužel Shimano žádné takové nedělá.

                0 0
                •  

                  Minuly rok jsem jezdil kazety od Sr jak pisu vyse a razeni opravdu srovnatelne. Kubad ma jine zkusenosti. Ani jeden z nas nekeca verim a je mozny, ze byly serie povedeny i nepovedeny. Pres dve desitky let jsem jezdil Shimano do Sr jsem sel na prechodnou dobu s neduverou a ve vysledku neopravnenou. Kvalita razeni je souhrn ix nastaveni ix komponent ale to je jasne.

                  0 0
                  • kubad  

                    taky sem jim věřil, na pár kol sem to dal, nakonec se to fakt muselo měnit, jak píšu s XT pak spokojenost vše fungovalo jak mělo

                    0 0
                    • sibicz  

                      Musim tady přitakat kubadovi. Jezdil jsem desítkovou Sunrace 11–42, tam jsem nejmenší pastorek vyměnil preventivně za XTéčko a všechno makalo jak po drátkách. Teď mám jedenáctkovou Sunrace 11–46, tam jsem zatim nevyměnil ten nejmenší a je to dost znát, občas se tomu nechce nahoru, občas zase dolu, a to jsem si s tim teda vyhrál dost dlouho. Asi koupim ten nejmenší taky od Shimana. Nebo by tam šel ten z tý desítky?

                      0 0
                      • Johny.Merida  

                        Jezdim už druhý rok MX3 10s black…a nemám nejmenší problém. Jezdim 1× 10 a půjdu do ní klidně znova. Doma ji máme na dvou kolech. Spodni pastorek jsem vyměnil preventivně , dal jsem na místní rady.

                        0 0
                        • Davidakta  

                          Když už tady běží tohle téma,tak se zeptám. Jezdí někdo jedenáctkovou kazetu 11–46 s řazenim Sram NX

                          0 0
                          • niro125  

                            Na kole mám Sram NX 1×11 a kazetu 11–46 Sunrace. Nemám s řazením problém, vydrž kazety zatím neřeknu Mám tam najeto zatím cca 2500 km a opotřebení nějaké nepozoruji a jezdím cely rozsah. Co bylo však potřeba dobře nastavit je vzdálenost horní kladky hazky od nejvetsiho pastorku, to má zásadní vliv na to jak to řadí přesně a rychle

                            0 0
                            • Davidakta  

                              Dík za reakci

                              0 0
                            • Kublaj  

                              Mně po jednom řetězu kazeta Sunrace CS-MX8 11–46 střílí po nasazené nového a to jsem ten řetěz nejel do mrtva podle měrky.

                              0 0
        • maajkee  

          Tak nevím jestli ty máš smůlu nebo já a lidí v mém okolí štěstí, ale nikdo nemame problém a maká to jak má. Mám tady borce, takovyho testera, jezdí kolem 15tisic km za rok na bajku a se sunrace je taky spokojenej. Pouzivam převážně řetězy sram.

          0 0
    • petrun  

      Jedenáctku 11–50z mám na fullovi a s XT SGS a kladkou Leonardi funguje lépe než fungovalo neupravené XT SG s 11–46z XT kazetou. Po jedné sezóně zatím v pohodě a další dvě sezóny určitě dá. Potom to už bude jedno, do té doby přijde 12sp XT.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.