Karbonová sedlovka - zkušenosti

155 nepřečtených
  • pekum

    Potřebuji zjistit osobní zkušenosti s karbonovou sedlovkou z hlediska pružení / tlumení nerovností.

    Budu stavět silničku na rámu RB RR a protože je to tvrdý rám, chtěl bych použít karbonovou sedlovku s offsetem, aby její pružnost absorbovala rázy od nerovností.

    Potřeboval bych 2 rady:

    1. Je obecně lepší použít průměr 27,2 nebo 30,9?
    2. Máte osobní zkušenosti s:

    Ritchey WCS Carbon, offset 25, pr. 27,2

    Ritchey Superlogic Carbon, offset 25, pr. 30,9

    Easton EC70, offset 10 mm, pr. 27,2 nebo 30,9

    FSA K-Force Carbon MTC, offset 25 pr. 27,2

    Případně poraďte jinou se kterou máte zkučenost. Cena do 3.000 Kč

    0 0
    • Ricci  

      Obecne lepsie pruzi 27,2, ovsem lepsie sa aj lame :-)

      0 0
    • michals1  

      Krátce jsem rám RB RR měl. Sedlovka 27.2mm na něm vypadala hrozně, protože rám má sedlovou trubku s vnějším průměrem asi 34.9mm. Přechod na úzkou sedlovku byl moc velky skok.

      Navíc jsem tam stále řešil problémy se zajížděním.

      0 0
    • Nikovlas  

      Já si na horksý kolo kupoval 400mm sedlovku (350 byla krátká), tak jsem si rovnou koupil karbonovou – Truvativ Noir Team 31,6mm. Je tedy dost vysunutá (ještě jsem si docela zvednul sedlo a celkově změnil posed) – a i při tom větším průměru mi to připadá jako znatelný rozdíl oproti tý levný hliníkový, co jsem měl. Buď to fakt pruší, nebo brutální placebo – jestli to nebo ono – to neřeším – prostě to finguje :-) Na silničce to předpokládám bude znát ještě víc, než s 2.25" pláštěma :-D

      0 0
    • blisterexist  

      mám 27,2×400 vysunutou tak 360, pruží klidně i 2cm

      0 0
    • smallbrother  

      To RB nemá zrovna velkej sloping. Sedlovku nebudeš mít moc dlouhou, takže karbon bude možná i zbytečnej, pružit to moc nebude. Kup si radši lepší sedlo.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        stačí karbon naříznout a jak bude pak pružit…

        0 0
      • pekum  

        ok, ale otázkou je, co je to „lepší sedlo“ z hlediska tlumení nerovností. Mám 2 tipy:

        Fizik Antares Carbon, cca 3.500 Kč

        http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        Fizik Arione CX Carbon, 3.400 Kč

        http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        Selle Italia SLR Gel Flow Team Edition, 2.700 Kč

        Co doporučíte?

        0 0
      • black.horse  

        Dovolím si oponovat, osobní zkušenost, krátká 25cm sedlovka na silničce a byl poznat rozdíl mezi AL a Karbon, ale i různými modely karbonovek s různým offsetem. Jen poznámka vozím asi spíše tvrdší sedlo SLR TT, takže je možné že to díky tomu více vnímám, ale to sedlo mi maximálně vyhovuje.

        0 0
    • roud  

      Ritchey wcs ti nebude pružit prakticky vůbec je tvrdá jak beton :O( fsa je na tom o něco líp a o eastonu se traduje že je hodně pohodlenj ale to nemůžu posoudit ten jsem jedinej nevozil na kole :O)

      0 0
    • iceek  

      ad 1) 27,2 pruzi lepe

      ad 2) EC70, zero offset, 30,9 – 2009

      EC90, 25 offset, 27,2 – 2011

      Spokojenost vice s EC90, ta opravdu pruzi tak, jak si u karbonove sedlovky predstavuji.

      0 0
    • jeffino  

      nemáte někdo zkušenost se sedlovkou bontrager race x lite ACC ? jestli teda aspon trochu pruží…

      0 0
    • roud  

      Jinak jediná opravdu pohodlná a pružící sedlovka je tahle: http://www.ebay.com/…220852612549?…

      0 0
    • kmekky  

      Ahoj, dovolím si oživit vlákno s konkrétním dotazem. Chci přejít na carbonovou sedlovku, současný průměr mám 31,6 a mohu mít levně Bontrager RXL carbon v tomto průměru. Máte někdo zkušenost s tímto řešením? Poznám změnu v komfortu? Nebo mi všichni doporučíte redukci a 27,2? Pro upřesnění – teď mám Bontrager RL v hliníku, vysunutí 26 cm. Díky za rady!

      0 0
      • yetti  

        Na 26cm vysunuti uz bude pruzna i ta 31.6mm sedlovka. Ja bych to neresil. Prinos pruzeni sedlovky z hlediska pohodli se podle mne dost precenuje. Osobne mi u pruznych sedlovek s velkym vysunutim spis vadi, ze se mi to hybe pod zadkem, nez ze by to zvysovalo komfort.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Všechno má svoje +/-. Redukce nebrat. Karbon. sedlovka může zajíždět, řeší se pastou, objímka se nemůže pořádně utáhnout, přesto se do sedlovky vymačkává rozštěp sedlové trubky, jakmile ji jednou zasuneš víc, bude to na ní vidět, …

        0 0
        • Breakpain  

          Ano, mohu potrvdit, když jsem ladil posed … je „poznamenána“ :D. Je dobré si na hlíně ověřit, kolik to má být a pak tu sedlovku spíše vysunout více a ubírat, než opačně, aby to nebylo vidět. Naštěstí se to dá řešit objímkou proti prachu od Fi'zi:ku :-) …

          Esteticky je to docela v pohodě, chytá to docela brodel, který se nedostává mezi sedlovou trubku a sedlovku … jediné, za co dostávám čočku je sedlo Specialized a kroužek Fi'zi:k :D. Nedej bože, když jsem si dovolil přijet do Cdale servisu s Flashem, na kterém jsem měl Specialized sedlo … módní policie v podobě vedoucího pobočky se neopomněla zmínit, že jsem kolo náležitě degradoval :D.

          0 0
        • nooski  

          Mám plastovou redukci USE na silničce už snad 6 let a nikdy nebyl nejmenší problém. Sedlovka nezajíždí, nekřupe, vypadá pořád jak nová.

          0 0
        • Vilém  

          Redukce nebyva problem. Mensi prumer vic pruzi.

          Poskozeni o roztep trubky hrozi akorat v pripade, ze jsou tam ostre hrany. To je prvni vec, kterou kontroluju, pripadne upravuju u ramu, do ktereho strkam karbonovou sedlovku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To pružení je dikutabilní, záleží na karbonu. Nejvíc pruží sedlo posunutý na max dozadu :)

            Taky záleží na výrobní toleranci vnitřního průměru sedlové trubky a sedlovky, na silnici se mi to sešlo dost navolno = velice nemilý cvakoš.

            0 0
            • Vilém  

              Jasne, ze zalezi na karbonu, nebo spis na konstrukci. Mam jednu prehistoricko Pells 27,2 a ta pruzi hodne, pak jsem mel RF Next SL, taky 27,2 a ta byla jak sutr, proti tomu Pellsu.

              No a k tem redikcim, pravda, ze se to muze sejit:(

              0 0
      • Breakpain  

        Přijde mi, že pokud má člověk 27,2 a je dostatečně vysunutá – tak to pruží taky a carbon je více méně už dost o „placebu“ … Přesto ji tam plánuju hodit – chci si udělat radost, takže pak můžu napsat srovnání. Mnohem víc mi na HT pomhlo upuštění plášťů 29×2.25 na cca 2 Bary vzadu – to zvýšilo komfort a i plavání znatelně ;o). Ale už jsem si zvykl na ten jiný pocit, dřívě jsem jezdil 2,5 – 3 Bary.

        Co se silničky týče – srovnání nemám, karbon tam byl hned a tam to myslím už význam relativně má, sedlovka není vysunuta tak do nebes, jako na HT – přeměřím. Vzhledem k tomu, že mám hlínu a tlaky v pneu 9 Barů je to více méně jeden z mála prvků, které to trošku utlumí ve spojení s gelovým Toupečkem.

        Bohužel Tě asi nepotěším – co jsem měl čest se projet na karbon rámu od Treku – Domane, tak rám s pružícími elementy je ZCELA někde jinde … Přirovnal bych to k pojmu „full suspension road bike“ :). Energii mi to moc nežralo při mém prd výkonu, ale rozbitější úseky jsem v klidu odseděl a ještě šlapal… Na své silničce bych to musel jet ve stoje … Jak já zíral … no a proto jsem se vybodnul na cokoliv jiného, než še šetřím na nové kolo :D.

        0 0
      • Tina  

        Keď chceš pohodlnú sedlovku tak:

        1. karbon alebo titan
        2. s offsetom
        3. samotná sedlovka je iba polovičné riešenie. Odporúčam kombinovať so

        sedlom s titanovými lyžinami

        Redukciu by som moc neodporúčala. Je s tým zvyčajne spojené viac problémov ako úžitku (možné zasúvanie sedlovky, nepríjemné zvuky od redukcie, …).

        Ešte by som odporúčala preveriť či je tá Bontrager RXL sedlovka originál alebo kópia keď je levná. Na webe sa predáva kopec kópii FSA, Ritchey a Bontrager sedloviek. aby si neskončil na chirurgii so zapichnutým úlomkom karbonu v chúlostivom mieste ;)

        0 0
      • bagr84  

        Vozil jsem tu karbonovou sedlovku od Bontrageru o ktere pises, stejnej prumer, a kdyz jsem ji byl nucen na nakej cas vymenit za ingot od meridy za 200 kc, nepoznal jsem rozdil.

        Krom vahy a vzhledu bych si od toho nic nesliboval.

        0 0
        • jeffino  

          tak já mám toho bontragera 27,2 sedlo titanový ližiny a pružení je teda znát, zase nehoupe se to jako full:)

          0 0
    • Aldis  

      Mám dotaz ohledně sedlovky. Mám alu rám a v seriovce byla tato sedlovka FSA SP-SL-280–6. Přemýšlel jsem o karbonové, zda to nebude o něco pohodlnější. Mám ji vysunotuou asi 250mm, myslim že průměer sedlovky 31,6mm má to smysl? Kdyžtak nějaké návrhy na nějakou pružnější, díkes.

      0 0
      • Vilém  

        Tak pokud ti jde hlavne o zpohodlneni, tak muzes zkusit redukci a 27,2 sedlovku. Nevypada to sice nijak extra, ale je to pruznejsi nez 31,6 sedlovky. konkretni typ ti nereknu, ale daji se tu dohledat nejake testy, co se tohoto tyce.

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • Darius  

            taky zalezi zda je sedlovka prima nebo s offsetem

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • Vilém  

                Proto jsem psal, ze konkretni typ mu nereknu. Zazil jsem karbonovy sedlovky 27,2 , ktery byly velmi pruzny, i tvrdy jak sutr:)

                0 0
                • Aldis  

                  Je s offsetem a na 27,2 se mi nechce, to bude vypadat hrozně Ale díky, to jsem chtěl přesně slyšet, jestli to nebude zbytečná investice.

                  0 0
                  • Mr.Dan  

                    Takže chceš jako říct, že můj bajk vypadá hrozně, jó? A přes držku bys nechtěl? ;)

                    Jinak mám karbonovou s 25 mm, vytáhlou asi 23,5 cm a bohužel na moje kila tuhá jak prase (vážim 63kg), ale to je prej od S-Worksu všecko. Dobře prý pruží sedlovky FSA, ale tam je hrozně snadný pořídit fejk..

                    0 0
                    • Cryzyy  

                      Zrovna ta S-Works sedlovka mi prijde celkem pruzna.

                      0 0
                      • Mr.Dan  

                        Pružná jo, ale pod mou vahou to občas dopadá spíš tak, že mě vykopne ze sedla (když „dopadnu“ na sedlo ve chvíli přejezdu nějaký větší nerovnosti) tím, jak zapruží v nevhodnej moment. Potřeboval bych nějakou superchrťáckou, která by byla dělaná na mou hmotnost..

                        0 0
                        • Vilém  

                          No nevim jestli to co popisujes bude sedlovkou.

                          0 0
                          • Mr.Dan  

                            Ne, to bude technikou. :) Ale to pružení sedlovky tomu hodně napomáhá. Na žádným jinym kole se mi to nikdy nestávalo…

                            0 0
                            • McBlacky  

                              to je blbost, tohle sedlovka dělat nemůže. To ude víc záležitost geometrie vs technika. Nebo u fullu blbě nastavený odskok

                              0 0
                    • jonti  

                      Dobre pruzi Syntace Hiflex jeste lip Ritchey WCS Trail. Od Speclu mam tu prohybanou na silnici, ale nedokazu rict, co dela ram a do sedlovka.

                      0 0
                    • Aldis  

                      To bych si nedovolil, subjektivní názor ;) S váhou to mám podobně 67kg :D

                      0 0
      • jonti  

        Karbonove sedlovky se vzajemne velmi lisi, nektere pruzi vyrazne vic. Obecne je mozne rict, ze mensi prumer, delsi vysunuti a hokejky pruzi lip.

        Pokud az tak neresis penize, tak jit do modelu ktere maji primo takovy ucel.

        0 0
        • Aldis  

          Kdybych neřešil peníze, tak si koupim karbon celý bike ;) tak něco do 2500 jsem myslel.

          0 0
          • Darius  

            zkus FSA K-Force, nejlepe tech 27,2mm, obcas se v bazaru objevi nefake (tzn. original), 1500 za zkousku neni takova investice…

            0 0
            • nitraq  

              Ovšem poznat originál od fejku nebude úplně lehký a myslím, že fejků tam bude dost.

              0 0
              • Darius  

                nejsem zadny odbrnik, tipnul bych:

                fejk

                original

                koukej na zamek, srouby, detaily

                0 0
                • Vilém  

                  To druhý podle mě je fake.první možná ne.

                  0 0
                  • Darius  

                    to prvni oznacene „fejk“ ma zamek, ktery FSA nikdy nepouzivalo

                    jestli je mnou oznaceny „original“ 100% nevim, ale tvar je spravne, zamek taky… v tehle novych UD modelech se ale nevyznam

                    0 0
                    • Vilém  

                      U prvni nevim u druhe vim, ze je to fake.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ta první je fake na 100%

                        0 0
                        • Aldis  

                          Tak do toho se teda nepustim, taková loterie a já neznalec :D

                          0 0
                          • Vilém  

                            Kbyby nahodou, tak mi tu ta druha verze, oznacena jako original, ve verzi bez potisku, lezi ve skrini. 31,6/350mm. Za 600,– je tva:) Nejeta, nenasazena, nesedela delka. Od stejneho vyrobce vozim riditka a neni problem.

                            0 0
                            • Dumbíček  

                              Změřím průměr sedlovky manželce na kole, asi bych jí bral. Napíš mi na e-mail, potvrdím.

                              0 0
    • scret  

      obecne samozrejme plati, ze mensi prumer pruzi lip, nicmene v sedlovkach jsou velky rozdily…

      25cm neni zas uplne malo, ale ani hodne, tzn. osobne si myslim, ze v pohodli ti daleko vic prispejou treba bezduse nebo sedlo…

      0 0
    • scret  

      obecne samozrejme plati, ze mensi prumer pruzi lip, nicmene v sedlovkach jsou velky rozdily…

      25cm neni zas uplne malo, ale ani hodne, tzn. osobne si myslim, ze v pohodli ti daleko vic prispejou treba bezduse nebo sedlo…

      0 0
    • bimjeam  

      Vie niekto poradiť konkrétnu karbónovú sedlovku, ktorá by bola pohodlná/pružila?

      Vytiahnutie: cca 29cm

      Priemer: 27,2

      Offset: max. 15mm (25mm hokejku nechcem)

      Moja hmotnosť: 75kg

      Cena max 100€

      0 0
    • Breakpain  

      Potřeboval bych poradit sedlovku:

      27.2mm ,

      délku minimálně 350mm (takže spíš víc … ),

      offset 0,

      zámek na 2 šrouby,

      cena do 3tis

      Máte nějaké tipy?

      0 0
    • Canyon325  

      nemá niekto skúsenosť z touto je to kópia spomínanej VCLS od Canyonu…

      0 0
    • kandik psi zub  

      pridam se taky s prosbou o AKTUALNI zkusenosti s CF sedlovkama – shanim pohodlnou 27.2, nejspis bude muset byt 400mm, s offsetem, do titan ramu, nahoru prijde sqlab na titan lyzinach

      cenovej limit radove 3 az 4t, 7 za ni dat fakt necí.....

      zatim jsem zaregistroval :

      Ritchey WCS Link Trail – Blatte Carbon

      Pells CR4.2

      Syntace P6 HiFlex – ale ta je uz draha a pomerne tezka

      0 0
      • Dumbíček  

        Toho Pellse jsem dal manželce na silničku a i když jí nemá moc vytaženou, tak rozdíl proti hliníku poznala. Své asi dělá ten průměr 27,2mm.

        0 0
      • Ajeto  

        Ahoj, Ritchey WCS Link Trail…, 27,2, offset 15,(zřejmě dost vysunutá podle celkové délky), bude dostatečně pohodlná. Pokud máš možnost si nějaké sedlovky půjčit a vyzkoušet, tak to určitě udělej. Já mám dobrou zkušenost se SPECIALIZED S-WORKS PAVE SL CARBON ZERO BLK 27,2.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Má někdo zkušenost s OEM karbonovými sedlovkami Ghost ? Váha a cena dobrá, ale kvalitka ?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Měl jsem „hokejku“ 27,2 z individual bike a měla o něco menší průměr, musel jsem vypodložit kusem plechovky…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ty kokso, to se mi ještě nestalo :o) No mě jde o 31,6mm, ale stát se může taky, že.

        0 0
    •  

      má někdo s takovouto sedlovku nějaký zkušenosti?

      https://de.aliexpress.com/…5785533.html?…

      0 0
      • Doktorzet  

        Ofiko ji dělá canyon a všichni jí strašně chválej, ale jakej bude čínskej pajcuňg nevím. :)

        0 0
        •  

          no právě jestli si ji zase naopak nenechává canyon dělat u číňana, každopádně cena je to lákavá

          0 0
          • Doktorzet  

            Tak určítě si jí canyon nechává vyrábět v číně, Mám obyč sedlovku z číny, a sem spokojenej. Asi bych se toho nebál … :)

            0 0
            • Doktorzet  

              Tady máš prodejce s větším feedbackem, jsou tam i fotky od nakupujících https://www.aliexpress.com/…5831688.html?…

              0 0
              • Vilém  

                Koukam, ze to praskaji s potiskem Canyon.

                0 0
                •  

                  tak doufám že ty sedlovky napraskají ale jenom že je číňan prásklá i s potiskem:-)

                  zkusím jednu objednat na zkoušku

                  0 0
                  • Vilém  

                    Budu rad kdyz to zkusis:)

                    0 0
                    •  

                      objednáno a uvidíme co s mejma 94 kg ta sedlovka na Lectoru udělá:-)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Na to ti bude stacit 330mm delka?

                        Uvazoval jsem o ni na silnicku, na horaku bych mel strach, ze to bude nejak vrzat atd.

                        0 0
                        •  

                          s mejma krátkejma nohama mi naštěstí stačí 330mm, normálně vozím 350 a ty dva cenťáky míň ještě snesu

                          0 0
                      • siskin  

                        Tak jaký jsou zkušenosti? Přemýšlím o ní na silničku..

                        0 0
              • bimjeam  

                Robí to niekto aj v rozmere 27,2*400 ?

                0 0
    • roupec21  

      http://www.ebay.com/…282304577444?…

      Někdo toto zkušenost?

      Vypadá to hodně zajímavě.

      I dost kladných hodnocení na prodejce.

      0 0
    • plzakj  

      Chci poridit karbon sedlovku na hlinikovou silnici. Premejslim jestli celokarbon nebo s alu hlavou. Cenovej rozdil je u znackovejch velkej. Bude tam rozdil i v komfortu? Vahu neresim, jde mi o lepsi komfort oproti alu.

      0 0
      • Johnnyxjr  

        jakej průměr 27,2?

        0 0
        • plzakj  

          Jo

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Dojížděl jsem na levné silničce do práce byl tam jeden úsek cca 1km velké kostky je to mezi Brandýsem a Starou Boleslaví po přechodu z hlíny na karbon citelnej rozdíl v pohodlí. A ten průměr jezdil jsem 27,2 ( bontrager) a pak na jiném kole 31,6 ta 27,2 byla subjektivně pohodlnější

            0 0
      • mr.ricardo  

        Prdel jak v perinach.

        0 0
    • plzakj  

      A da se nejK kvalifikovat rozdil mezi celokarbon a hlinikovou hlavou?

      0 0
    • Qulck  

      Zeptám se tady… Je rozumné věšet na karbonovou sedlovku velkou podsedlovou brašnu (typu Apidura, Ortlieb…)? Nemám si radši pro tyto účely pořídit nějakou obyč hlínu? Přece jen to může být dost velká páka. Díky za názory.

      0 0
      • jecnak  

        Myslis, ze je velky rozdil mezi 90kg pusobici na sedlo a treba 10 pusobici pod sedlem? Zadny.

        0 0
        • Qulck  

          Nebyl jsem si jistý, proto se radši ptám :-) Díky.

          0 0
          • LM  

            Tak pokud to bude uchycené i za ližiny sedla (kde bude většina váhy), tak asi OK. Ale třeba toto bych na karbon nedal :-)

            0 0
            • Vilém  

              Vubec bych i z teto nemel strach, zvlast pokud by to bylo takto blizko sedlove objimce.

              0 0
              • Nikovlas  

                To už v podstatě není tak důležité, jak daleko je to od sedlové objímky. Rozhodující v tomhle případě je momentové zatížení vnesené brašnou do sedlovky přímo v místě jejího upevnění (závislé na vodorovné vzdálenosti jejího těžiště od místa upevnění). Pak je tam samozřejmě ta svislá síla, ale její excentricita závislá na vzdálenosti od sedlové objímky (vodorovná složka), takže vzniklý přírůstek momentu už bude jen zlomek. To už pak má zas větší roli hmotnost jezdce, který sedí na úplném konci.

                0 0
    • tomxxx  

      Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s ruznejma „pružícíma“ karbon sedlovkama, typu Ritchey Flex, Specialized Cobl Gobl, Cannondale Save atd.

      Je to vůbec poznat a není to pružení spíš otravné?

      0 0
      • Johnnyxjr  

        Vozim tuhle na dvou kolech za me spokojenost hlinu uz bych nebral kupovano mojekolo.cz neco kolem dvojky

        0 0
      • atty  

        Já bych chtěl vyzkoušet něco na způsob VCLS Flex (Ergon/Canyon), ale dělaj je jen maximálně 330mm (asi právě pro menší „páku“ na tom flex spoji).

        Nebo nevíte někdo o podobném konceptu sedlovky (skutečně funkční a s flexem) v rozměru 31.6 a alespoň 350 mm?

        Paralelogram aka Suntour NC12-SPX či ThudBuster nechci, fulla taky nepotřebuju, ale trochu si zpříjemnit naklepávačku zadku by nebylo od věci.

        0 0
      • milan.v  

        Já mám tu Specialized na Roubaix.

        Co chceš vědět?

        0 0
      • McBlacky  

        vozím 3 roky save, vytaženou na skoro max a nepřijde mi to nic extra.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, oživím téma. Prosím o doporučení „pružné“ karbonové sedlovky 27,2mm. Na silničce mám originální, cvičně jsem ji přehodil na gravel a nárůst pohodlí byl citelný. Takže hledám podobnou. Vzdálenost od objímky po vrch sedla je 22cm a i tak pod mými 85kg pruží. Díky.

      0 0
      • atty  

        Ještě cenové rozpětí – pohodlné klasické jsou třeba FSA K-Force Light, pokud třeba opravdu houpačku, tak hodně lidí je spokojeno s Canyon VCLS 2.0, čo obdobným systémem (čínani to „fejkujou“, ale princip zůstává. Dělají se do cca 330mm, takže by to mělo dostačovat optimálně.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Cena do 2,500. S ofsetem

          0 0
        • Smazaný účet  

          VCLS 2.0 vypadá dibře, ale 7k se mi za ni nechce dát.

          Nějaké zkušenosti s čínskými fejky? Nerad bych si ze zadku (nebo odjinud) tahal kousky karbonu :-).

          0 0
        • plzakj  

          Ja jsem porizoval FSA K-Force Light na pomerne tvrdej hlinikovej ram s 25mm plastema a musim rict, ze je to velkej rozdil oproti predchozi hlinikovej. Chytil jsem ji ve sleve za 1500,– „houpavou“ bych asi nechtel.

          0 0
          • McBlacky  

            s touhle cenou to může být jedině Čína. 1500 je hrubě pod nákupkou od dovozce.

            0 0
            • Vilém  

              Kupoval jsem v zima za 1990,– na kupkole, mozna meli nekde jeste levneji, ta ma byla ve verzi pro Di2 baterku.

              0 0
            • plzakj  

              Sorry, preklep. 2500,– v cz eshopu bez Di2.

              0 0
    • doubleingram  

      Jen pro info, tuhle jezdim asi 1,5 mesice, a zacala krute lupat/praskat v uchyceni sedla.

      Ritchey WCS Carbon Trail

      https://ritcheylogic.com/…ail-seatpost

      Neustale v tom mirne lupe a je to krajne neprijemne. Zkouseno nasucho, s namazanim carbon pastou a s dvema sedly. Za 4k zatim dost zklamani. Nekdo podobne zkusenosti, pripadne co s tim?

      Utazena napevno ale s citem a rovnomerne.

      0 0
      • ma.cech  

        S citem a rovnoměrně to je kolik? Mi taky pořád lupala sedlovka a nevěděl jsem co s tím. Utáhnutá byla dost. Jednoho dne jsem si koupil momentový klíč a dotáhl jsem to na 23 Nm jak je přímo na sedlovce psáno, to byla taková síla, že se ten zámek úplně prohnul a myslel jsem si že to zlomím. Fakt úplně nelidská síla jakou bych to nikdy citem neutahoval. Neprasklo to, nelupe a nevrže a už dlouho funguje ok. Na tuto hodnotu jsem ale utahoval šroub M8 ty tam máš menší, ale taky bude potřeba je utáhnout, šrouby mezi sedlovou a sedlem se utahují fakt dost. Jinak reklamace?

        0 0
        • Tina  

          Sedlovku na 23Nm??? To je čo za sedlovku? Nejaká plná oceľová tyč?

          Osobne mám karbonovú sedlovku utiahnutú na 4Nm. Na objímke je hodnota 6Nm či je max hodnota na ktorú môžeš objímku dotiahnuť.

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • doubleingram  

            Bavime se o uchyceni sedla, ne sedlovka/ram.

            0 0
          • ma.cech  

            https://www.spoke.cz/…on-seatpost/?…

            Ten zámek sedlovka-sedlo se utahuje na 23Nm, je to přímo u toho šroubu vypískované na sedlovce. Já jsem ho teda neutáhl na 23Nm, ale zhruba na 20Nm, protože podle toho jak to bylo utažené na těch 20Nm jsem nabyl dojmu, že to už stačí a že těch 23Nm by to nemuselo přežít :-) Asi by přežilo, když to píšou. Ale opravdu pořádné dotažení pomohlo od všelijakého lupání. Někdo by mohl mít problém že by rozdrtil ližiny sedla, dneska se dělají všelijaké karbonové atd. No já mám Brookse který má plné ocelové dráty, takže v tom problém taky nebude.

            Jinak sedlovku v rámu mám na 6Nm a namazanou karbonovou pastou a mám to přesně v takovém stavu, že se to akorát nezasouvá. Na 4Nm by mi to zajelo až dolů a zaseklo by se to o návarek na košík :-)

            0 0
        • doubleingram  

          Momentak bohuzel zatim nemam. Ale dle citu to tak kolem 10 Nm mit muze. Sedlovka ma max moment v zamku sedla 16 Nm, ovsem otazka, co snesou Ti liziny sedla. Kdyz oboje znicim pretazenim, tak to bude celkem draha sranda.

          0 0
      • kandik psi zub  

        mam ji taky, ( teda nejsem si jistej uplne presne stejnou verzi, ale zamek stejnej) a zatim 700km i v bordelu, vc. prenastavovani zamku bez umyti bahna kolem, v ramu na pastu a vypodlozena plechovkovym plechem ( cili pazvuk friendly reseni) – Bez pazvuku, vozi 100+kg

        0 0
        • doubleingram  

          Ale ja resim lupani v uchyceni sedla, ne sedlovka/ram.

          0 0
          • kandik psi zub  

            tak pak plati prvni cast „a zatim 700km i v bordelu, vc. prenastavovani zamku bez umyti bahna kolem,“

            sorry z textu neni patrny, ze prenestavovani zamku , tzn. upevneni sedla

            Utahuju bez momentaku na citovku – ale myslim ze je tam 12 nebo 16Nm, ne?

            0 0
            • doubleingram  

              //www.bike-forum.cz/forum/kar­bonova-sedlovka-zkusenosti.html#com­ment3918217

              „Jen pro info, tuhle jezdim asi 1,5 mesice, a zacala krute lupat/praskat v uchyceni sedla.“

              Je tam 16, ale nevim co snesou Ti liziny sedla. Nikde jsem to nenasel.

              0 0
              • kandik psi zub  

                zjevne se neumim vyjadrit v pondeli po ranu, cili na dovysvetlenou.

                Omlouval jsem se za muj text, nebyla to ironie na tvuj text :D

                A pro jistotu znova – prestoze jsem si s uchycenim sedla hral na prasaka v bahne, pazvuky nedela. Sedlo SQlab, kyziny crmo, pokud vim…

                0 0
                • doubleingram  

                  V pohode, np, jen jsem uvadel co me trapi, pazvuky na kole jsou pro me zlopeklo :)

                  Kolik to utahujes to sedlo cca, if to jde nejak vyjadrit?

                  Mne to tak prvnich 500 km taky nic nedelalo, zaclo az ted.

                  0 0
                  • kandik psi zub  

                    mala Gola, tzn. paka tak 15cm, zadna velka sila. Kolik to muze bejt nevim – 10,15Nm? a dotahuju stridave, postupne samozrejme.

                    0 0
    • pavlos12  

      Uvažuji taky o koupí carbnové sedlovky poradí někdo jakou pořídit do těch cca 4000tisíc v průměru 31,6/350mm

      někdo taky říká že to je docela poznat oproti třeba hlinikové sedlovce,a někdo zase že ne,tak vyplatí se vůbec ta investice?

      0 0
      • Vilém  

        Za ctyri melouny bude pozlacena posazena diamantama.

        0 0
      • plzakj  

        Jsem na hlinikovym HT spokojenej s FSA (carbon s hlinikovou korunkou). Koukni na zahranicni eshopy. 4tis mi prijde zbytecne moc. Ale dneska hodne udela i nizky tlak v bezdusakach.

        0 0
      • tomxxx  

        Záleží jak jí máš vytaženou, jaká sedlovka to přesně bude, jakej máš offset, kolik vážíš. Průměr máš 31,6, což je z hlediska pohodlí nejhorší.

        Koupil bych něco ve stylu ritchey flex logic, specialized cobl golb atd. Nicméně já mám syntace highflex s 0mm offsetem a nepoznám nic. U „hokejky“ to bude určitě lepší. Pohodlí ti tu hodně lidí vychválí, u běžný neflex karbonový sedlovky poznáš hovno a u flex sedlovek je to diskutabilní. Jak píšou nademnou, hlavně poznáš velikost pláště a tlak v pláštích.

        0 0
        • doubleingram  

          Nevim jak vetsi prumery, ale 27,2 je dost znat, ze karbon pobere dost razu. V kombinaci s kvalitnim vyhovujicim sedlem s tit. lizinama mam zadek vyrazne ve vetsim pohodli, nez predchozi hlina + socka sedlo (u x desitek km dlouhy jizdy). Plaste uz nekdy moc upustit nejde – uzky rafek, mekky plast, agresivni jizda, tezsi jezdec, atp.

          0 0
        • Rubi  

          i u neflex hokejky na 27,2 poznas dost, problem je, ze ty vazis 30kg i s posteli a mas vsechny sedlovky s 0 offsetem, to je pak tezky… :D

          0 0
      • lunochod  

        na silnici karbon, na bike podle mě stačí hlína, tam to poberou pláště s odpružením

        0 0
      • milan.v  

        Já rozdíl s offsetovou Specialized S-Works sedlovkou na mém prvním hliníkovém HT biku poznal a to jsem byl v začátcích…

        0 0
    • odik  

      Zajímalo by mě jaká je síla stěny karbonové sedlovky s porovnáním s hliníkem.

      0 0
      • McBlacky  

        odhadem 2–4× dle provedení toho hliníku. Lehký scandia typu KCNC budou proti tlustý carbonce i k těm 4×,

        0 0
        • odik  

          A mohl bys to změřit? Kolik mm je síla stěny karbonky??

          0 0
          • tomxxx  

            Káždá sedlovka jinak :D

            Navíc se často u konce zeslabuje, jak u karbonu, tak u hliníku.

            0 0
          • McBlacky  

            aktuálne nemám v supleře baterku :)

            0 0
    • doubleingram  

      Nemeli byste tipy na karbon sedlovky, UD, 30,9, 20 mm offset, idealne co nejmin popisu a mat a pod 200 g? Cena tak do 6 k. Nasel jsem zatim jen Enve a Pro Thrassis.

      Diky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.