Karbonová plášťová kola pro 95kg/191cm jezdce, na ráfkové brzdy

20 nepřečtených
  • Raada

    Ahoj, vzhledem k tomu, že jsem od jednoho prodejce dostal info, ať při své váze a konstituci (95kg, 191cm, atletická postava) na karbonová kola zapomenu tak prosím o radu. Budou taková kola (představu mám o ráfkách 45mm) vhodná (= nebudou praskat dráty apod.) a pokud ano tak jaká. Viděl jsem, že Mavic má limit do 120kg (jezdec, vybavení, pití, kolo), což se v pohodě vejdu. Jakou máte ale praktickou zkušenost? Předpokládám, že nejsem jedinej s normální váhou, co chce mít karbonová aero kola :-). Jen info – primárně budu hledat asi na cyklobazaru něco lehce jetého nebo nepoužitého, ale za lepší peníze (představa do 30tis. Kč).

    Díky za tipy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      silnice? skončíš u Cosmiců :-)

      0 0
    • Cavendish  

      95kg a zapomenout na karbon? Spíš naopak ne? Většina hliníků bude na limitu s tuhostí a odolností.

      0 0
    • Rorejs74  

      Mám 187/93 a bez problému jezdím Rovaly. Původně CL-40 ( najeto cca 35 tis ) a teď CL-50 ( asi 3 tis ).

      Sem tam jsem u těch CL-40 namazal ořech a myslím že jednou se centrovaly a to byl veškerej servis. Teď je jezdí dál bez probému mladej … jen teda ta brzdná plocha už není nic moc.

      0 0
    • milan.v  

      Nesmysl… Těch karbonů bych se vůbec nebál, naopak… To byl pěkný canc od prodejce… Já jezdím jen Rovaly, vše bez problémů, krásně drží. Byl jsem na tom dříve podobně jako ty s tělesnou konstitucí, o kousek vyšší, cca stejná váha, atletická postava, teď už jsem o pár kilo lehčí…

      Kamarád teď kupoval ráfkové Rovaly do 30tis. Kč s Ceramicspeed ložisky.

      0 0
    • Raada  

      Super. Mam si dat bacha na nejake znacky? Videl jsem prave Rovaly CLX za cca 32tis. Kc. Pak treba Zippy 302 (to je ta levnejsi verze). Nebo jinak, jake mam preferovat znacky, aby to byla jistota dlouhodobeho spokojeneho uzivani? Vahove do 1600g (mam se pri sve vaze obavat treba vypletu s vahou kolem 1400g?).

      0 0
      • Lister  

        Myslím, že při tvojí váze to fakt tak řešit nemusíš.

        A osobně to mám u kol tak že hned po ránu je to druhá věc, které mě na kole zajímá a kterou z velké části krom rozumu vybírám i srdcem, takže bych vybíral i dle preferencí značky. Funkčně to bude vše naprosto v pohodě.

        0 0
    • DejfSejf  

      Mám 95kg jezdím Mavic cosmic pro carbon a bez problémů. Jejich váhový limit je 120kg… Mám pocit že u Mavicu jsou všechna kola nastavena na 120kg…

      0 0
    • macomb  

      Jezdím 60mm číny s DT350 a CXray s 95kg (dříve i 105kg) asi 3 roky a bez problémů (vozím teda galdy), celkový set do 1400g, už dostaly pár šup a v pohodě.

      0 0
    • Raada  

      No, tak fakt asi skoncim u Cosmicu :-). Kamarad prodava Cosmic Carbon Pro SL, kola 2 roky stary, najeto cca 12tis.km, orech novy a loziska po servisu. Cena 17tis. Kc. Je ta cena ok?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jen mi není úplně jasné, proč ses omezil hned na začátku na plášťové provedení?

        0 0
        • Smazaný účet  

          no, na triatlonech jsem párkrát viděl zoufalé galuskáře házet kolo do příkopu, když chytili tak velkej defekt, že to mlíko nedalo…já pod díru nacpu něco pevného, dám duši, nafouknu bombičkou a tradá…

          na druhou stranu je pravda, že malej defekt zaškodí, zatímco galusce s míkem moc ne

          0 0
        • Raada  

          No, plast si na ceste opravim v pohode. Galusku (pokud to neda mliko) tak ne. Jezdim hodne sam, obcas i na delsi svihy a v noci. Takze resit defekt na galde za tmy nechci.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Jezdil's hodně galusky? Není galuska, jako galuska. Triatlonové gramařské šlupičky jsou extrém. Ve skutečnosti je jediná nevýhoda v tom, že galusku nemůžeš (jako se to dá s pláštěm) bezbolestně přezout třikrát do týdne (přeneseně).

            Jezdím tedy na plášťovkách, což je konstrukčně totéž (a galusky mám na válce). Cca 2× v životě se mi povedlo trefit nějaký vynesený ostrý šutr tak, že to plášťovka nedala. Ale to by nedal ani jakýkoliv běžný silniční plášť. Jinak právě bezproblémový provoz mě drží u základních plášťovek, je to pro mě stěžejní výhoda, která kompenzuje jejich jinak průměrné jízdní vlastnosti a výdrž.

            0 0
      • DejfSejf  

        Mrkni na cykloprikryl příhod trojku a máš nové kola… Na cyklobazaru prodává nové kola rok 2019…

        0 0
        • Raada  

          No, na Cyklobazar koukam, ale zrovna ted tam teda zadny novy kola od cykloprikryl za dvacet nevidim…

          0 0
    • Raada  

      Jeste info – jaky mam poridit na to spalky? Swiss Stop Black Prince? Nebo nejake jine doporuceni?

      0 0
      • jecnak  

        Vyrobce obecne nejaka doporucuje, nebo rovnou i pribali ke kolum. Black Prince jsou velmi dobre univerzaly.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.