• richard_majer

    V kamerach vede GOPRO… ale co rikate na Garmin VIRB?

    http://www.garmin.cz/…senosti.html

    Sam ted po nejake kamere pokukuju a vaham, jestli pockat na prodej teto, nebo jit do Drift Ghost.

    0 0
    • wilda81  

      Videa z GoPro jsou proti VIRBu lépe zbarvená (odpovídají realitě). Rozdíl je také v tom jak mají kamery nastavený fokus. GoPro Hero3+ je nastavené „na blízko“, kdežto VIRB se snaží být ostrý i v nekonečnu. No a vzhledem k tomu, že nemám rád když se cpe cpou do jednoúčelového zařízení další funkce, tak VIRB nebrat :)

      Drift je vyzkoušený, toho bych se nebál. Podívej na několik srovnávacích videí a vyber podle toho co se ti bude nejvíc líbit.

      0 0
      • kralovek  

        jo s tema barvama souhlasim … ted jsme zrovna porovnavali virb (ten zakladni 299€) s gopro 2.

        V gopro bylo vic svetla a zivejsi barvy. Nevim jestli se da na virbu neco nastavit …

        Naopak ja mam rad kdyz se tam ty funkce cpou.

        Co mi chybi na virbu:

        1. hardwarovy tlacitkovy dalkovy ovladani na riditka na zapinani/vypinani zaznamu a porizovani fotek, jak to ma gopro. K tomu ucelu jsme pouzivali funkci na gpsce (Garmin Oregon) ktera si s virbem povida prez ANT+.

        Hardware knoflik by byl lepsi … pac tukani na display nema zadnou odezvu tak nevis … „trefil jsem se, nebo ne?“

        2. Na kamere je velky „posuvnik“ pro zapinani zadnamu … dobra vec … v tlustych rukavicich nekde na lyzich to zapnes snadno, ale bral bych i HW tlacitko na porizovani fotek primo na kamere.

        Naopak vyhodou muze byt ze virb samotny je vodeodolny a asi i celkem mechanicky odolny (proti bum bum bac) takze nepotrebujes ten „potapecsky“ kryt. to gopro by bez neho asi dlouho neprezilo.

        ⇒ na virbu je i pri pouzivani pristupny USB konektor … coz umoznuje pichnout kameru na externi USB baterku a muzes tocit nonstop. To u gopro nemuzes.

        Byl jsem dost blizko ji (virb-elite) koupit ale zatim se mi povedlo udrzet choutky na uzde. Je to docela sort prachu ;o)

        0 0
    • richard_majer  

      zatim nikdo nemel moznost se s ni setkat? Diky

      0 0
    • Kejmil  

      Osobně pro mě zatím vede asi GoPro, už jen kvůli tomu že má extérní vodotěsný kryt.Třeba když se na bajku vymleju nerad bych sbíral kamerku po kousíčkách, anebo si podřel optiku (či ten ochranný kryt na čočce což jsem zatím snad ještě nikde jako kus na prodej nenašel, a určo to bude za nekřesťanské peníze).Drift je obdobně bez krytu, nevim kolik pádů vydrží ten displey na kamerce…A krytů na GoP je velké množství tak si jde vybrat, beru ji jako nejuniverzálnější kamerku zatím.

      0 0
      • kralovek  

        Na virb muzes mit taky potapecskej kryt, na gopro musis :-)

        0 0
        • richard_majer  

          to je duvod proc vybitam nezi Garminem a Driftem. Kryt mi pripada jako nesmysl… maximalne ochrana displeje. Obe kamery jsou vodotesne do par mertu a nemam v planu se potapet, takze na kolo jsou v poho. Predni cocka jde menit u obou…

          0 0
          • Kejmil  

            No jako už tam, osobně bych asi jezdit bez krytu asi měl strach,už jenom kvuli prachu a mechanickemu poškozeni ale to je suběktivni pocit (syndrom slabouproudaře :D ).A co řikate na http://www.ioncamera.com/ion/ ??? Odezva z wifi se mi vcelku u te kamerky libi, i vybava, ale jako řikam osobně bez krytu asi do kamery nejdu, vetši izolace od okolnich vlivu mě nějak vic uklidňuje.

            0 0
          • wilda81  

            Po letošních zkušenostech, když jsem viděl jak vždy vypadá kryt po projetí bahnem, bych kameru bez krytu minimálně čočky nechtěl. Stejně tak stačí nějaký vystřelený kamínek nebo větev a máš po optice.

            0 0
      • roman123456  

        Ahoj,krytky budu mít v ůnoru,cena 49 Kč

        0 0
    • WEGO  

      nějak podrobně jsem to nezkoumal, ale v odkazu jsem nikde nenarazil na možnost připevnění kamery na teleskop, jako u gopro. To by mi osobně hodně chybělo.. z teleskopu na snowboardu fotím/nahrávám 80% času… ale nenapsal si na co kameru chceš primárně používat, takže těžko soudit… jinak ten virb je snad první ,,negopro'' kamera co vypadá, že by mohla i k něčemu být..

      0 0
    • koko0925  

      Tak jsem si nadělil pod stromeček jetý Virb Elite. Po první jízdě zklamání. Problém byl v uchycení. Použil jsem univerzální gumičku z DX. Na druhou jízdu jsem již vyrobil perfektní držák z objímky pro blikačku a z originálního dodávaného držáku. Záběry jsou poměrně stabilní i v lehčím terénu. Celkově kvalita obrazu na velké plazmě výborná. Potěší možnost ovládat kameru přes Edge 800 apod. Wifi funguje i na tel. s Win., což nikde nepíšou. Takže za mně velká spokojenost.

      0 0
      • l.bily  

        Cervus, prosim ta co sa da presne ovladat cez 800 na kamere? Si spokojny? Nejake video nemas?

        0 0
      • Ice-goofy  

        Zdá se to nebo je opravdu tak veliká?

        0 0
        • ememem1  

          tiez ma to napadlo ako prve.

          0 0
          • black.horse  

            co jsem na ni v Garmin prodejně koukal, přišla mi poměrně velká :-(

            0 0
            • koko0925  

              800 ovládá spuštění a zastavení nahrávání nebo pořízení fotky. Když teď koukám na ty moje obrázky, tak se skutečně zdá dost velká, ale není tomu tak. Chtěl jsem ji hlavně na kolo a na potápění. Tam si myslím že je trochu vhodnější než Gopro. Jednak svým tvarem, vestavěnou GPS, delší výdrží baterky a displejem.

              0 0
              • koko0925  

                Ještě dodám, že jak psali kluci, tak dálka se dá dokoupit a slušný fotky pořizuje při stisknutí tlačítka na boku, kdykoliv během nahrávání videa. Třeba sadu pěti fotek za sebou, lze nastavit. Uchycení na teleskop je přes adaptér na stativový šroub za pár korun. Vyzkoušeno. Co mi vadí silně, že když po akci chci všechno přehrát přes HDMI kabel rovnou na telku, tak se jednotlivý klipy musejí odmačkávat, to je fakt pakárna. Taky mám problém se 4 roky starým noťasem, při stříhání nestíhá, takže mám důvod pro obměnu. Video někam zkusím uložit, ale ne na trubku, tam je komprese. S tímhle nemám moc zkušeností. Celkově jsem nadšený. třeba při potápění ve sladký vodě pod ledem je to paráda. Je to malinký a poudro je do 50m (cca 1100,–), jednoduchý a účelný. Když si vzpomenu co jsem dřív tahal za monstra se světly, tak tohle je nebe a dudy. Pod sedlo jsem použil držák na přilbu, takže mám i zadní záběry manželky :-). Dal jsem za ní 5000,– včetně náhradní baterky, ještě roční záruky a toho držáku na přilbu (za kameru, né manželku, ta byla dražší…).

                0 0
            • Ice-goofy  

              Pravě dost robustní to vypadí..asi zkusím si půjčit a vyzkouším…

              0 0
    • l.bily  

      mozno som zle hledal ale nikde som tu nenasiel nieco SONY HDR-AS100VB, podla mna je o dost lepsia oproti gopro aj garminu hlavne kvoli stabilizacii a ma lepsie vyvazenie bielej, co poviete?

      0 0
      • koko0925  

        Hele to je o tom jak se komu která kamera líbí a co má jinak než ty ostatní. Hodnotit podobný cenový kategorie že některá je lepší nebo horší je blbost. Jedna je lehčí druhá odolnější, jedna komunikuje s Garminama, druhá má funkční stabilizaci, třetí rozlišení jako blázen. Jestli se ti líbí a vyhovují funkce a příslušenství tak jí kup a neřeš to, určitě budeš spokojenej. Málokdo tady bude mít hlubší zkušenosti s více typy a stejně to bude zase o tom kdo co preferuje.

        0 0
    • byrtus357  

      Zdravím mate někdo zkušenost s nějakou selfi tyčí na virb x ? A kde ji seženu?

      0 0
    • koko0925  

      Vždyť toho maj všude hromady, co řešíš? Všechny maj na konci stativovej šroub a cena odpovídá kvalitě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.