Kam za pohodovým ježděním v Rakousku?

17 nepřečtených
  • Richiis

    Ahoj všem, :)

    rád bych vás touto cestou požádal o konkrétní tip na oblast/místo v Rakousku, odkud lze podnikat výlety po okolí.

    Pokud se k nám nikdo nepřidá, pojedeme ve dvou (já+přítelkyně) – to znamená pohodový trasy, který si užije i méně zdatná bikerka. Rádi bychom něco kolem jezer/hor a sem-tam sjezdík, kde si užiju i já… :)

    Vyrazit hodláme v létě, nejspíš druhá polovina července, začátek srpna na cca 5–7 dnů. S cestováním za MTB vyjížďkama nemám absolutně žádnou zkušenost a proto se nechám rád inspirovat od zkušenějších výletníků.

    Než jsem se odhodlal napsat, zkoušel jsem Google, ale ten na mě vysypal tolik míst, že jsem se v tom začal ztrácet. O:-)

    0 0
    • paul77  

      Ahoj, skvělá je celá podunajská cyklotrasa od Pasova až po Vídeň (je to pohoda a od Dunaje se dá vyjet i mimo do kopců pro nějaký ten sjezd), Krásné je to i okolo Nesiderského jezera, ale všude placka. Jestli jste ji ještě nejeli, rozhodně bych doporučil podunajskou z Pasova do Vídně.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Přejeď Brenner a zkus tohle ;-)

      https://www.alpenvereinaktiv.com/de/touren/#…

      0 0
    • hovado_cz  

      Okolo jezer Mondsee, Attersee a Wolfgangsee je to paradni, nemusis se drzet brehu jezera a muzete to vzit i vyse polozenyma cestama viz http://www.bike-forum.cz/…see-attersee

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pohodova nenarocna jizda muze byt po cyklostezce, ktera vede z Brna az do Vidne – uz loni sem se na to chystal, ale nakonec to realizuju az letos.

      Nevim odkud si, ale do Brna se vlakem dostanes, v pripade prestupu zvolit i cast na kole.

      Davam to jen jako jednu z variant, osobni zkusenost ziskam az v lete. Nad timto premyslim uz dost dlouho, tento rok to ovsem konecne klapne …

      0 0
    • Dubys  

      Dlouhodobě jezdíme do Bad Aussee, kde jsou v okolí jezera Hallstattsee, Altausee, Grundlsee a vůbec všehochuť tras na kola a pěší túry.Těžko říct, co považujete za pohodový trasy, ty nejmíň náročný jsou tady okolo jezer a vedou hlavně po asfaltu, pokud vyjedete trochu do přírody, je každopádně potřeba počítat s větším převýšením a šotolinou, ale jinak fakt nádherná oblast.

      0 0
    • DasaB  

      Inspirovat se můžete také na http://www.austria.info/…-rek-a-jezer

      0 0
    • McBlacky  

      mě překvapilo okolí městečka Mariazell. Mrkni na to, jsou to primárně kopečky, ale nic vysokého a jezer tam taky najdeš pár

      0 0
      • koňák  

        čau, můžu se zeptat cos tam přesně jel? chystáme se tam na silnic.

        0 0
        • McBlacky  

          tyhle tři jsou asi tak top:

          https://www.strava.com/…s/1682947577

          https://www.strava.com/…s/1687094477

          https://www.strava.com/…s/1692826749

          pak můžeš

          https://www.strava.com/…es/691702467

          https://www.strava.com/…es/691702882 – tohle už je trochu vražda :)

          záleží jak jste zdatní. Dá se jezdit i jiný okruhy. Například západně a severně od Gostling an Der Ybbs, nebo severně na Lilienfeld a otočit to přes St. Aegyd am Neuwalde.

          0 0
          • koňák  

            Krasna odpoved, diky moc. Chystame se vyjizdet z vesnicky jmenem Loich a jet priblizne toto: https://en.mapy.cz/s/2TYMJ

            Pripadne to budem prodluzovat/zkra­covat dle potreby. Predpokladam, ze vyskovy metry, ktery ukazujou mapy.cz bych mel delit aspon dvema, aby to byla pravda :)

            0 0
            • McBlacky  

              mapy.cz jsou mimo. Žádný moc kopce tam nejsou, jakmile jsi nahoře tak úplně v klidu. Loich je trošku dole, ale zase máte blízko trasu Frankenfels-Turnitz, což je krásný údolí a jeden kopeček.

              Určitě si dejte tu cestu z Puchenstuben do Joachimsberg (západní varianta podle říčky Erlauf) to je naprostá pecka. I ta druhá cesta po hlavnější silnici (ovšem provoz pořád minimální) je krásná. Asi bych to radši jel nějdřív po tý hlavnější a vracel se podel Erlaufu.

              Nad Frankenfels je krasová jeskyně Nyxhohle pokud vás tohle baví, tak je to hezká prohlídka, ale chce to umět nemecky, průvodce tam myslím v jiném jazyce není dostupný.

              0 0
    • Martin_S1  

      V podobném složení (s méně zdatnou bikerkou) bych doporučil Bad Ischl a okolní jezera – Hallstatter See, ale i další jinými směry od Bad Ischlu, co už doporučovali někteří výše.

      Nenáročné úseky jsou i v Lungau, to mám popsané na http://www.cestanahoru.cz/lungau/, ale těch jezer tam moc není a na část nejhezčích míst bylo třeba se trochu drápat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.