• ydaho

    Ahoj,

    rád přijmu tipy na kavárny v okolí Prahy – ideálně jihovýchod.

    Zlatý korálek v Jílovém je již klasika, nově vynikající třeba Café Charmé v Kunraticích.

    Další tipy vítány. Díky.

    (Honzo, očekávm smršť tipů) :-)

    0 0
    • karliner  

      La Fontana v Dobřichovicích.

      0 0
      • ydaho  

        Podle Treatta je pravě tohle TOP kavárna, tak jsem zvědavej.

        0 0
        • McBlacky  

          ta je tak top, že jsem to nemohl bez ní vydržet a nechal se tam transportovat minulý týden autem :) až mi dovolí doktor zase jezdit, tak největší cíl je dojet těch 30km po rovině právě tam :)

          ale teda já tam spíš jezdím na vínko a italské sýry. Deserty ke kávě jako bonus. Kromě kávy ale to je ve vyšších cenovkách. Za malou svačinku pár stovek…

          Pokud někdo jezdí „za kvalitní obsluhou“ tady si zde také přijde na své jak po estetické tak řemeslné stránce.

          0 0
          • ydaho  

            Na ty rovinky rekonvalescenční se pak rád někdy přidám :-)

            Estetika je nedílnou a neméně podstatnou součástí, proto třeba lze zkusit Café Charmé v Kunraticích uterý nebo pátek :-)

            0 0
          • vrazdit  

            Ahoj, co mas pokazeneho? ja jsem 14 dni po operaci ( rekonstrukce retinacula v kotniku) a taky se ted necham vozit:) to je hrozna pakarna… ale uz doslapuju :)

            kolo vidim tak nejdriv za 2 tydny…

            0 0
            • McBlacky  

              navikulárku v chodidle. 6–8 sádra bez došlapu a pak se uvidí, zatím bez operace, pokud to půjde. mám to nejak blbě, navíc urvaný vazy z obou stran

              0 0
              • ydaho  

                Až pak budeš řešit rehab., tak se ozvi.

                0 0
              • vrazdit  

                a *****, tak to mam teda asi pohodu oproti tobe…

                krome toho poutka jsem mel kotnik naprosto netknuty, stalo se mi to pri lezeni pri zvedacce do vytoceneho kotniku… normalne jsem potom s tim mesic chodil az do operace, jen mi obcas preskocila slacha pres kotnik, coz ani nebolelo… kolo v pohode, akorat behani a podobne neslo…

                tak at srostes co nejlip, cos vubec delal?

                0 0
              • cabbage  

                Auuu bolí mě kotník jen z toho popisu.

                Asi bych tě měl někdy pozvat na pivo..

                0 0
    • blaf  

      skoro kazdou nedeli se kona vyjizdka do Cafe Oliver v Podebradech

      vyborny dortiky, kafe nepiju, ale ostatni si nestezuji, vyborne jidlo, kdyz clovek prijede na obed

      0 0
      • ydaho  

        Dík.

        já už jsem si své kdysi téměř domácí vlákno „Víkendové silnice“ pročetl, ale pravda je, že pokud bych se teď přidal, musel bych si ke kávě dát i rakvičku s věnečkem, takže časem :-)

        0 0
      • karliner  

        Kávu od Olivera treatt už někde hodnotil…

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Ty tedy nejsi ani trochu pozitivni. Ja si na sve male espresso nestezuju. A je tam spouta jinych pozitiv, namatkou snidanova menu, kremove polevky, pomerance v pisoarech… Vyhled v zime z tepla ven prosklenou stenou je opravdu famozni.

          0 0
          • jecnak  

            Tak hlavni negativum pro Karlinera je, ze tam neni ono „pikolo expreso“.

            0 0
          • karliner  

            Ydaho: doporučte kafe…

            Blaf: kavárna dobrá, kafe nepiju, tak nevim…

            karliner: kafe od Olivera někde treatt hodnotil..

            Hroch: karliner není ani trochu pozitivní…

            Kde přesně karliner není pozitivní (v tomto vlákně)?

            0 0
            • Peslezedirou  

              Není z tebe cítit sluníčková nálada, jako ze mě.

              Jednota, harmonie, vesmír v rovnováze, meditace, dech kapišto :-))

              Ty – fotbal, útok, obrana, síla, křik.

              Cítíš ten rozdíl? Takže ať už napíšeš cokoli, je to špatně, chá chááá.

              0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              A co ty jasne negativni tri tecky???

              Ydaho: doporucte KAVARNU- (nenapadne ucelove prekrucovani faktu aby lepe vyhovovaly tvemu tvrzeni)

              >Blaf: Oliver

              >>Ydaho: Diky (ucelove vypusteno, ze tazatel je s odpovedi spokojen)

              >>Kalrliner: Treat hodnotil kafe… (modri vedi, ze v pozoruhodnem reportu popsal krome mnoha prijemnych pozitku a dalsich nabidek, ze kafe bylo spise podprumerne).

              :-)

              0 0
    • noviisek  

      není to jihovýchodně, ale spíš východně.

      V Hradci Králové na náměstí je „Kafe na kole“

      doporučuju ;)

      0 0
    • devet  

      Piji pravidelně Lysá nad Labem nebo Brandýs kousek pod náměstím směr cykloprodejna. Ani v Klánovicích v cukrárně nedělají špatné.

      0 0
    • Delkim  

      tak už i v Úvalech máme kvalitní kávu, je to přízemí rodinného domku, jen pár míst, nicméně špičková mašina a když si řeknete o espresso tak se vás na „piccolo“ nikdo ptát nebude :) dokonce ho ani nenajdete v nápojovém lístku

      dále vynikající čokoláda, veškeré nápoje i s sebou a několik domácích dortíků; sice omezenější výběr, ale zase všechno stojí opravdu za to

      Mikafe

      0 0
    • Medunka  

      Stará Boleslav u autobusového nádraží http://terezcinydomacidobroty.sweb.cz/uvod.html

      0 0
      • jecnak  

        Ruka na srdce. Kavu maji bidnou, ale dorty nejlepsi siroko daleko to zcela bezpecne vyvazuji.

        0 0
        • karliner  

          Nějakou dobu jsem tam nebyl, ještě pořád je tam personál, který se tváří jako by vám daroval půl království ze svého, když si něco kupujete?

          Jinak musím potvrdit, jejich dortíky neměly v širokém okolí konkurenci (nebo o ní nevím, no..).

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Nejsem opravdovy café connouisseur, tak spis podniky ktere me zaujaly:

      Modre dvere v Kostelci n.CL na namesti- dortiky, inspirativni stukova vyzdoba uvnitr. Thidneyho tip.

      Zapadle Rodinne cukrarstvi v Doubravcicich v sobotu jsme projizdeli okolo, bohuzel nestihli zastavit, ale vypadalo to tam velmi lakave.

      V Nymburce mi chutnalo espresso v pizzerii na namesti (spis nez v cukrarne tamtez). V Kourimi na namesti je cukrarna, ale zajimava spis polohou nez cim jinym.

      V Celakovicich pry je dobra kava z boku CMC na namesti. Pokud si tedy radeji nedas Fenixe s pomerancem na zahradce vpredu, tak by to mel byt ten samy dum ze strany. Zatim jsem se ale pres fenixe nedostal.

      0 0
      • ydaho  

        Díky, tipy přesně tak, jak jsem si je představoval :-)

        0 0
    • Peslezedirou  

      Tak za mě :

      Jílové u Prahy, kavárna Korálek, káva dobrá a doporučuji belgický dort, ke konci je mi z té čokolády už blbě, ale nemůžu nikdy přestat :-) Doporučuji pečlivě hlídat kola.

      Řevnice, Modrý domeček, káva dobrá, nikdy mě popravdě nezklamala, dobré je i pro milovníky mléčné pěny café olé, ale netvrdím, že Modrý domeček může espreso ultras zklamat, ale za mě spokojenost, jak s kávou tak s dortama, obsluhou.

      V Radotíně hned u lávky kavárna Pelíšky, káva sice průměr, ale prostředí je příjemné.

      0 0
      • ydaho  

        Korálek jasan, ikdyž tam je No.1 jejich domácí štrúdl, ten bude i dnes :-)

        Za Řevnice díky, zkusím v pátek.

        0 0
        • Medunka  

          v kolik tak vyrážíš?

          0 0
          • ydaho  

            Dnes jsem vyrazil v 16:30 h a bylo to fajn, poprvé jsem viděl na vlastní oči, jak si 150 kg dáma objednává samotnou šlehačku do skla :-)

            V pátek počítám kolem poledne, abych byl zpět před provozem.

            0 0
            • Medunka  

              Tydle slečny si i rády dají hromadu dortíků a kolu bez cukru :-)

              To je na mě pozdě, snažím se jezdit ráno, dokud není hic :-( a hlavně rovinky. Ale snad to někdy společně vyjde.

              0 0
              • ydaho  

                Přesně jak říkáš, navíc už tam na ní čekal dortíček. Taky čím jiným zajíst šlehačku ve skle :-)

                To jsem prostě musel vyfotit. To už neuvidim nikdy.

                Časově se dokážu přizpůsobit, tak dej klidně vědět, až budeš plánovat po ránu nějakou rovinku.

                0 0
      • Lenka.05  

        No tuhle jsem jela z prace a u koralku stalo venku hafo luxus silnicek a vypadaly dost opustene :-) Btw nekomu se tam neco ztratilo? Zajima me to, jsem odtud :-)

        0 0
        • ydaho  

          Pravda je, že se tam kolem BUS zastávek pohybují sem tam různý existence.

          Já si beru kolo dovnitř, není to tam problém. Extra milá a ochotná obsluha.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Jj, nevím jestli se tam něco ukradlo, ale když vidím okolo chodící cigoše a pobudy, tak bych tam kolo raděj nenechal

            0 0
          • treatt  

            Zvlášť extrovní jsou brzké večery po horkém letním dni, kdy se třeba kolem páté šesté začínají potácet typy z protější hospody. To člověk občas vidí něco, co vidět opravdu nechtěl..

            Obsluha je super milá, pokud je tam ta bývalá silničářka. Káva pořád standardně na výši, ale, pravda, Petra Veselá byla ještě trochu jiná liga. Ale jsem zatraceně rád, že tímhle směrem Korálek je..

            Protože co se týče dalších tipů, je to slabota kamaráde. Jedna věc je, co třeba chuťově přesně sedne mně – takhle jsou podniky typu Mamacoffee, kde dělají výběrovou kávu a dle správných postupů, ale prostě mi jejich styl pražení a přípravy nesedí. Ale je to kvalita. Něco trochu podobného ovšem sehnat mimo matičku stověžatou je problém, velký problém. Ono něco napoví, když si zadáš na scuku filtr kaváren – vyjede jich spousta v Praze, pak v širokém okolí Prahy ovšem hic sunt leones – bílá místa bez šipek. Krom Doubleshot a podobně, kde jsou pražírny, ale na místě nemají kavárnu.

            Takže sám uvítám nové tipy, protože skutečně dobrá káva je prozatím pro mne pouze Korálek a Fontana..

            0 0
            • karliner  

              To mi ale úplně stačí. Na východě obraz krajiny koresponduje s kvalitou kávy a smysem pro humor tamních silničářů :-)

              0 0
              • blaf  

                ted vubec nevim jak tvuj prispevek chapat, nezapomnel jsi trojtecku? potom by to bylo jasny…

                0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Myslis ze diry v silnicich jsou vysledkem pokriveneho smyslu pro humor mistnich silnicaru?

                0 0
    • ydaho  

      Sorry, byl jsem pár let mimo.

      Panuje něco jako drobná rivalita mezi jihovýchodní sekcí a karlinerem?

      Co s člověk ve vlákně o kávě nedozví :-)

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Nevím jakou mají kávu ale cukrárna v Malé Hraštici je docela fain.

      0 0
      • McBlacky  

        odlehčený ruský styl :)

        0 0
      • jecnak  

        Masakr. A ja si rikal, ze takovy lehky starosvetsky punk maj holky ve Msene.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Tu jsem chtěl napsat také, ale káva je taková ta alá bar, takže si člověk nepošmákne, ale zákusky, dortíky jsou jedny z nej co jsem jedl, už i samotná rakvička je potěšení pro chuťové buňky, dorty určitě vynahradí kávu, tahle cukrárna je dobrý tip.

        0 0
        • karliner  

          Sám bych to nenapsal líp, ale zapřemýšlím a doufám, že mne něco fotbalisticko-nesluníčkové napadne

          0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Jo, ta jo. A další provozovnu mají na Dobříši… (doufám, že Weissova trojtečka není tak agresivní jako ta Karlinerova…;-))

        0 0
    • ydaho  

      24.6. Korálek, Jílové

      Káva 9/10 (nechávám si rezervu)

      Obsluha 10/10 (tady si nelze nechat rezervu)

      Prostředí 9/10

      Zákusek 8/10

      Ceny 9/10

      0 0
      • karliner  

        Nejsem si jistej, jestli Korálek je ta kavárna na náměstí – těsně pod bránou směr Davle, ale pokud ano, souhlasím se vším kromě položky prostředí 9/10. Čím si to hodnocení podle tebe zasloužili, vždyť to je úplně obyč bez jakéhokoliv genia loci?

        0 0
        • ydaho  

          Je to ona.

          Pro mě za tu zadní – jeskynní část, kde bývají výstavy.

          0 0
          • karliner  

            Tyjo, tak to je pro mne překvapení, tam jsem nikdy nebyl, vždy buď venku nebo v místnosti u pultu, na dohled carbonového miláčka. Pak tedy bezezbytku souhlasím i s hodnocením prostředí!

            0 0
            • ydaho  

              Jasný, proto má obsluha 10, protože vedle estetična a znalostí kávy ti i dovolej vzít si tam kolo. Většinou teda.

              Jen musíš mít štěstí a nechytit tam výpravu maminek s dětma, který to rády pojímají jako dětskej koutek. Nic proti vřískajícím dětem v kavárně:-)

              0 0
              • treatt  

                Sranda si pak něco objednat, když holky mají mazec s tím, aby připravily 35 zmrzlinových pohárů a 17 kapučínek s rakvičkama :)))

                0 0
            • McBlacky  

              když nejede hromada zamkneš 2–3 kola v chodbičce a jdeš dozadu. Tak je to paráda

              0 0
            • Peslezedirou  

              Tobě pomůže už jen začít meditovat na anděly milosrdenctví…

              0 0
      • Lenka.05  

        Tak majitelka je mistryní Evropy ve vaření kávy, tak k tomu mám docela vztah.

        0 0
        • ydaho  

          Já si myslím, že byla druhá :-)

          Ale každopádně 11 x ČR vítěz.

          0 0
        • Peslezedirou  

          Je stále majitelkou? Jsem ji tam potkal před docela dlouhým časem a od té doby již ne…ale perosnál jak píše Yadaho je moc fajn.

          0 0
          • ydaho  

            Není, prodala jí loni v červnu.

            0 0
            • Lenka.05  

              Jo, pak jsem si to uvědomila, že jsem něco takového slyšela. Ač místní, takové věci jdou mimo mně :)

              0 0
              • treatt  

                Tak tak, prodala to už před časem..

                2008 42. na MS baristů

                Dnes je sama porotce na mistrovství světa a krom kurzů objíždí svět, hodnotí, dělá přednášky..celkem solidní řekl bych já ;)

                A když jsme u těch ocenění, v Šálku v Karlíně dělá mistrině ČR 2010 Terka Balá..ale trochu ztratila své kouzlo poté, co už nemá svůj komixový, postpunkově laděný černobílý účes :))

                0 0
        • karliner  

          Myslím, že baristika je něco podobného jako kickbox nebo muay-thai. V tom je také minimálně mistrem Evropy každý, kdo párkrát vlezl do ringu. Já těch mistryní Evropy znám (nebo jsem o nich slyšel) tolik, že by nestačily prsty na jejich spočítání. A to se pohybujeme v regionu Prahy a okolí, přičemž každou tuto mistryni Evropy strčí do kapsy kdejaká 70 letá bába z toho nejzaplivanějšího italského bistra.

          0 0
          • Josef Panek  

            Teď frčí MMA. Nechceš párkrát vlýzt do klece a vlítnout si k Hášovi (asi by ti zápas nechal, když už jste jakože kámoši a postoval jsi tu jeho fotku) do GCF pro pás?

            0 0
          • McBlacky  

            v době titulů z Plzně se nediv…

            0 0
          • ydaho  

            Tahle holka je fakt jiná liga. Je považována za jednu z největších expertek na vaření kávy mezinárodně. Pravidelně zasedá v porotách na MS, atd.

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Ona doporucuje na Twitteru Kafe Karlin, a ty se tady o ni nelichotive vyjadrujes.

            0 0
          • treatt  

            Jinak baristika je dneska dost rozšířená a prestižní. U nás už to není o pár lidech, na světové úrovni ale ani „za časů“ Petry Veselé..

            0 0
            • karliner  

              Co tak pozoruji a ochutnávám, tak jediná věc týkající se baristiky ve které jsme v absolutní světové špičce je žvanění o ní a machrování, každá nová kavárna má baristu, kterej vyhrál nějaké mistrovství, obvykle tito „baristé a baristky“ kralují i v aroganci a ve výsledku i ty nejlepší české kavárny, včetně korálku, fontany a jmenovaných pražských s přehledem strčí do kapsy první bistro za rakousko-italskými hranicemi, kde espresso stojí euro…

              0 0
          • treatt  

            mimochodem, Ty se furt navážíš do toho curlingu, jako že to je taky v podobném ranku..a já přitom vůbec nechápu proč, viz obr ;)

            0 0
    • ydaho  

      26.6. Café Charmé, Kunratice

      Káva 9/10 (nechávám si rezervu)

      Obsluha 10/10

      Prostředí 8/10

      Zákusek 10/10

      Ceny 7/10

      0 0
    • Internaut  

      Další tip – Nádražní bufet Čelákovice

      Chvíli jsem váhal jakou kávu zvolit, ale nakonec jsem dal legendární Espresso Picolo.

      Kávu lze popsat jediným slovem – fantastická. Ale rozvedu to.

      Cítil jsem chuť získanou ve vysokých nadmořských výškách (tipuju některý z kantonů v Costa Rice). Jednoznačně byl cítit vliv kyselých půd vyhaslých vulkánů a vlhkého podnebí, násobeném paprsky tropického slunce. Je ale docela možné, že pochází z rozlehlých národních parků v nekonečných savanách v okolí Kilimandžára, nejvyšší hory černého kontinentu s čepicí sněhu kolem vrcholu. Dokonalost, vyváženost, čistota a jemnost. Chuť je velmi bohatá a smetanová, ovocná vůně, decentní kyselost a velmi harmonický aftertaste.

      0 0
    • ydaho  

      Musel jsem bejt totálně prošitej, když mě dnes napadlo dát si kávu v cukrárně na Zbraslavi.

      Hodnotit to nebudu :-)

      0 0
    • Internaut  

      0 0
    • Flegmatik  

      Měl bych tip na severozápad od Prahy, ale protože to se nechce, tak nic nepíšu :-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Sem s tím tipem :-)

        0 0
        • Flegmatik  

          Kavárna s kávou z vlastní pražírny – Espresso Longberry v Kralupech n. Vlt. na Komenského náměstí.

          A přestože i v Longberry mají dobré zákusky, tak stojí za to se zastavit i cukrárně U Draka na druhé straně Vltavy – tam jsou mj. the best větrníky (s jahodami, malinami, vaječňákem nebo karamelem), káva zde nic moc.

          0 0
          • Josef Panek  

            The best větrník s ovocem? To bude oddíl…

            Když větrník, tak jedině u Erharta. Jednou zkusíš a jinde si větrník už nedáš.

            0 0
            • Breakpain  

              Erhart :-) njn, je to jako droga, jeste ze je zdrazili :-D

              0 0
              • Josef Panek  

                Co to znamená? Tak 2 měsíce jsem tam nebyl. A pro mě ho můžou zdražit na kolik chtěj, já si k němu cestu vždycky najdu, protože to je prostě Větrník;-)

                0 0
                • Breakpain  

                  Dřív stál 25–28 Kč, teď už 35 Kč (protože jim došlo, že lidi chodí do Erharta „jen“ na ně … a na ostatní drahé zákusky ne).

                  Mno, když ho budeš jíst pravidelně, myslím si, že tělo to zaregistruje, takže já to vítám … pamatuju si, že jeden týden jsem to nevydržel a měl ho jako obědové menu … Mám Erharta asi 20m od práce ;).

                  Tím, že je cena vyšší si ho dávám už jen tak 1–2× za měsíc, psychologicky jsem se přesvědčil. A na normální řezy tam moc nechodím, protože za něj člověk nechá 60–100 Kč dle váhy … za tu cenu mám obvykle oběd ;) …

                  Žrát sladký, není zdravé :D, takže mi tímhle pomohli ;) – ale chápu, pro někoho je to těžký ;) …

                  Snažím se prdět jak na kávu, tak na sladké, ale je to boj :) …

                  0 0
                  • Josef Panek  

                    To je v poho. Cenovku dostali na úroveň těch ostatních dortů, no. Navíc ten větrník má snad 250–300 gr a hlavně nesnese srovnání s žádným jiným;-) Mít Erharta vedle kanclu bych tedy taky nemusel…

                    0 0
                    • Breakpain  

                      ano … je to velké lákadlo ;) … boží trest :D

                      0 0
                      • lusk  

                        Obsluhuje tam porad ta jezibaba ?

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Vím já, který podnik myslíš ;) … já myslím ten u Orlické :), tam jsou samé milé mladé holky ;) …

                          0 0
                          • lusk  

                            Ja zil v domneni, ze Erhartova ne jen na Milade Horakove. Tam jsem mel velmi nemilou zkusenost s jednou clenkou obsluhy, snad ji koncem dubna upalili.

                            0 0
            • Flegmatik  

              Pokud si to neochutnal, tak neřeš ;-) Erhartův vyzkouším, byť takovéhle profláklé cukrárny moc nemusím. Mám radši malé, co svým produktem mile překvapí :-)

              0 0
    • Internaut  

      U Olivera v Poděbradech si vybere každý.

      P.S. Samotné kafe hodnotit nebudu – trochu jsem se urazil jak se někteří posmívali mé minulé recenzi…

      0 0
    • lusk  

      neco pro popirace picolocaustu

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Kava Svet Sedlcany kousek pred namestim, no ja vim sirsi okoli Prahy. Tedy on je to obchod kavou spis nez kavarna, ale na nakopnuti pred Cunkovskym prahem dobre. Kava dobra, ac do kelimku, ale obsluha 9.5 (nechavam si rezervu). Aha ted koukam ze o vikendu jen v so dopo, hmm.

      Breznice- Cukrarna- pekarstvi na namesti- dobry podnik na nastaveni skaly na spodnim konci. Misto maleho espressa jsem dostal velke praso asi ze zaludu, zakusky tak 2-. Never ever. Ale jeste je tam na namesti jedna cukrarna, v modrem dome, ta by mela byt lepsi (potreboval jsem videt na auto).

      0 0
      • ydaho  

        Obsluha 9,5 a ještě s rezervou ? hmmmm

        V některejch kavárnách je potřeba obsluhu hlídat, co se týká Espressa. Obsah 25–35 ml a průtok max 30 sec se leckdy zvrhne na litr co teče půl dne :-)

        0 0
        • karliner  

          Si představuju to „hlídání“ :-)))

          Varianta 1: zpéruju a prozkouším obsluhu v neznámé kavárně ještě před před přípravou kávy.

          Varianta 2: bedlivě pozoruji přípravu, odhaduji mocnost průtoku, samozřejmě se stopkami v rukou a pokud něco nesedí, vracím se k bodu jedna a obsluhu prozkouším, zpéruji a proškolím.

          Varianta 3: vše je v pořádku.

          Varianta karlineur: když je výsledek hnusný, dám po nějaké době kavárně ještě jednu šanci a když je hnusný znovu, už tam nechodím a každému to řeknu.

          0 0
          • McBlacky  

            Jeník prudí i v pivovarech, známe ho ne :)

            0 0
            • treatt  

              Jeník ví, co chce a neprudí zbytečně – takže kupříkladu v karlínkém Lokále od otevření jen a jen chválí ;) (i když, pravda, za ceny jídel člověk spíš jen ochutná, než že by se najedl, ale kvalita top)

              0 0
    • treatt  

      Co se týče směru jih, nejvíc můžu doporučit hotel La Rosa v Corvaře, viz foto..

      Naopak jedna pizzerie pod Gardenou nás dost zaskočila nápisem zevnitř šálku, viz druhé foto! :)

      0 0
    • tulda  

      Co nějakej sever/severo-západ ? šáreckej mekáč při návratu domu už mě nabaví. Něco u Kralup, Okoře, Ruzyně, Roztok?

      0 0
      • treatt  

        Tak po McD je to myslím úplně jedno a můžeš si s klidem dát kafíčko naprosto kdekoliv ;)

        0 0
        • karliner  

          Teda, nevím, jestli ještě jsem Café connaisseur :-), ale produkce McCafé patří k českému nadprůměru. Tedy podle mne.

          0 0
          • treatt  

            Takhle, nevím, jestli na Šárce je McCafé. Protože klasický Mek, to je ještě jiný příběh…

            Že je to nadprůměr v ČR je hodně kruté konstatování a je fakt, že když si představím ten klasický vodnatý kýbl Lavazzy k dostání téměř po celé domovině, musím Ti dát zapravdu..

            Na straně druhé jsem byl před časem opravdu hodně rozstřelený při cestě na chalupu, tak jsem na D11 vzal do auta kelímek flat whitu z McCafé. Neměl jsem žádný předsudek, nechtěl jsem nějakou kávovou nirvánu, prostě jen do těla dostat dávku kofeinu a probrat. Mno, usrkl jsem asi 2× a po příjezdu na místo vyhodil. Nestálo mi za to to do sebe tlačit – nevím, jestli to je standard, nebo to bylo nějak nepovedené zrovna to moje, ale přepálený hnus..

            0 0
            • karliner  

              Co si tak pamatuji, tak běžný Mek ti prodá takové americano, jen do něj obvykle zapomenou dát kávu :-)

              Ale na McCafé si stěžovat nemůžu. I „dolce“ je tam poživatelné až dobré..

              0 0
          • Peslezedirou  

            Teď jsem se vrátil z mé první cesty z Itálie, takže si myslím, že jsem teď asi ten největší odborník na caffé na B-F.

            Musím konstatovat, že se mi rozbil můj sen o kávě, živený pražskou ultras espresso juntou, no :-)

            0 0
            • treatt  

              Kdes probůh byl? :)

              0 0
              • Peslezedirou  

                Puglia. Káva dobrá, ale jen jsem si uvědomil, jaká se z kávy dělá u nás a hlavně v Praze věda. Skoro každá lepší kavárna má toho nej baristu, který vyhrál nějakou cenu, nej odrůdu kávy atd. Dal jsem si v Itálii kávu, v restauraci, bistru, kavárně, na nádraží a vždy byla dobrá. Nikdo tam z toho nedělá alchymii jako u nás, tam se káva dělá stejně jako se u nás točí desítka gambrinus. Možná to je tím, že tady stojí káva za … ve skoro každé hospodě, restauraci, nebo cukrárně a za lepší, nebo spíš za standardní kávou musíš do nějaké v uvozovkách lepší kavárny :-/

                0 0
                • McBlacky  

                  a nebyla tam i tráva zelenější?

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    Neříkej, že když si dáš kafe mimo v tomhle vlákně zmíněných kaváren, že si pak řekneš, že jsi měl dobrý kafe. Proto jsem přestal pít kafe po obědě v restauracích. Kapišto?

                    0 0
                    • McBlacky  

                      dost let jsem dělal v hotelnictví, od 4hvězd nahoru už se to dá pít téměř všude -samozřejmě pokud ojebává obsluha dokupem značky jihlavanka nebo popradská neuděláš nic. Minimálně mašiny se ale instalují schopné udělat kvalitní kávu a obsluha se na to školí i v českých hotelových řetězcích.

                      Lepší restaurace v Praze taky bez problémů, kavárny musíš probírat, to je ale dané tím, že jich je jako hub po dešti a část jsou zaměřené na low cost služby.

                      Samozřejmě kategorie pohostinství co má na lístku smažák a steak hawai nemůžeš brát vážně, těch je bohužel majorita a navštěvuje je majorita lidí – proto ten dojem.

                      Situace v podnicích kategorie malé město a vesnice nemá cenu z hlediska kávy hodnotit.

                      dojem, že není kam na kafe vzniká v tomto vlákně protože se bavíme o místech MIMO Prahu…

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Víš co, nejsem světák, takže nemám zkušenosti s kávou z jiných zemí, znám hlavně Prahu a chodím řekněme do lepších kaváren, kde si kávu vychutnám. Netvrdím, že tam kde jsem byl je káva kávovější, než tady u nás, ale pouze to, že když jsem si ji dal na různých místech, tak nikdy nezklamala, neříkám že byla výtečná ale pouze to, že byla dobrá. Na podobných místech si u nás kávu nedám, protože mi přijde zbytečný platit za něco, co ani není dobrý.

                        To že spousta barů má super presovače a káva tam stojí za prd, je fakt, přesto, že příprava není žádná věda a ani nemusíš mít super kurzy a stačí ti cvik, proto jsem to zmiňoval.

                        0 0
                        • šimlos  

                          Máš pravdu,že kdekoli v Itálii kafe nezklame,i v tom nejubožejším bistru u nádraží,jak jsem se třeba přesvědčil loni v Reggio di Calabria..Čím to asi může být? Lidma? Strojem? Vodou? A bez baristy? :-) A jakto že je pizza všude v Itálii lepší než u nás i když je z obyčejný elektrický pece,kterou kdejaký český pizza znalec zkritizuje jako naprosto nevhodnou a trapnou,že jedině pec na dřevo? Podle mého je to kvalitníma nešizenýma surovinama,takže lidma..:-) U nás jsou tyhle nový konzumační vlny dost směšný a křečovitý,proběhlo to začátkem devadesátek s whisky,kdy se fernetorumová veřejnost začala v hospodách domáhat „balantínek a džejmsnů“,případně „žita na led“ a znalecky u toho pomlaskávat,po­kračovalo to rozněžňováním pivních strejců nad „pěknými víny“ a teď holt kafe..Jsem zvědavý,co zvídaví Češi objeví dál :-)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            při boomu malých pivovarů si myslím že aktuálně pivo.

                            bohužel kafe jako něco víc pro masy sem myslím přinesl starbucks a podobný řetězce co prodávají sladký kýble. Ráno v centru to má v ruce každý druhá pipka

                            0 0
                            • šimlos  

                              Ta parodie na kavárnu,Starbucks, je neuvěřitelná záležitost.Jednou jsem tam s dcerou zašel a trpce litoval.Za dvě kafe a dva zákusky – tuším že muffiny jsem nechal u nepříjemný fuchtle 350 Kč..To děleno 28 Kč dělá 12,5 Euro.Před týdnem jsem v příjemném bistru v Toskánsku dal za dvě skvělý espressa,dvoje panini a dva zákusky 8 Euro.Starbucks…a ještě když jsem hledal noviny,našel jsem jenom z minulýho dne!

                              0 0
                              • nitraq  

                                Chceš srovnávat drahej sladkej kýbl (trefný označení:)) a dobrý espresso, který dostaneš v každým koutu Itálie za euro, max za euro pade?:))

                                0 0
                                • Delkim  

                                  když jsem jezdil kaprařit do Francie, tak jsem měl v oblibě jejich velké čerpačky podél hlavních tahů, tam bylo třeba 10 automatů na kávu vedle sebe a za euro dělaly naprosto výborné espresso z čerstvě namleté kávy

                                  sice do kelímku, ale jinak pecka! z jiného automatu jsem zatím nikde jinde na nic aspoň blížícího se kvalitou nenarazil

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    To je pravda. Kafe z automatu u dálnice ve Francii spolehlivě, co do chuti, vydrtí výtvory většiny českých mistryň světa v baristice.

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      nakonec to začne vypadat, že nejhorší káva na světě je v čr a má k tomu každej titul z Plzně jak ji umí udělat :)

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Kafe z německých dálničních raststation českému může směle konkurovat. Imho tam čeští baristé vidí etalon. Jaká břečka se dá prodat za 3+ éček :-)

                                        0 0
                                  • McBlacky  

                                    tyhle automaty jsem někde zahlídnul i v čr od Lavazza, myslím bud v konferenčním centru nebo nákupním. utkvělo mi to v hlavě že to mlelo kávu, ale je to už doba.

                                    0 0
                                    • Peslezedirou  

                                      Máme v práci Daymler, když je to dobře seřízeny, tak se to dá i celkem pít, ale většinou to není ono, přeslazený, kyselý, moc smetany atd.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Toto by se mohlo šiknout :-)))))

                                        0 0
                                        • Peslezedirou  

                                          Já se pose*ru :-) a ještě ty stupně, to je jak kurzy rejky :-)

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Na druhou stranu, chybí zcela zásadní informace, a to kolikanásobná mistryně a čeho z tebe udělá baristu.

                                            0 0
                                        • nitraq  

                                          Grammar nazi uvnitř říká „jak chtějí učit přípravy kávy, když neumí česky“? :))

                                          0 0
                          • Peslezedirou  

                            Hezky jsi to napsal…

                            0 0
                          • treatt  

                            Souhlas, ale dám sem překvapivé upozornění. Sterzing (Vipiteno) – nádherný městečko pod Brennerem, asi už to je moc rakousko nebo co. Paneria+gelateria na hlavním korzu – musel jsem to zasypat cukrem, až mě zaskočilo, jak špatný kafe to bylo. Zkusili jsme si hned spravit chuť o kousek dál v solidně vypadající kavárně a byl to na Itálii takový nižší průměr..

                            0 0
                      • treatt  

                        Hele tady bych teda nesouhlasil. Poslední dobou můžu zmínit Divinis, Café Imperial, Hliněná bašta. Všechno podniky cenově hodně nahoře a kafe žbrďola na vyplivnutí..takže i v hodně drahém podniku u nás rozhodně nemáš záruku..

                        0 0
                        • šimlos  

                          To potvrzuje,že je to prostě lidma..Neodolají a na přípravu kafe použijí nějakej levnej šmejd.To český pohostinství(fuj,to je hnusný název ale nic výstižnějšího mi nenapadlo)je tím prostě prolezlý a co hůř,že se to pak vůbec nedá odhadnout..V Český Lípě byla jídelna(možná ještě je),jejíž majitel byl na první pohled šílený typ,rozhalenka,kér­ky,zlatý řetězy a objednávky mečel do kuchyně stylem " jednou čičí" – pokud jsem si objednal čevapčiči..:-) Ale skvěle a poctivě vařili a strčili by možná Pohlraichy a podobný do kapsy.

                          0 0
                          • karliner  

                            A přitom jsou experti, kteří z levného šmejdu dokáží vyrobit chutnou kávu :-DDD

                            0 0
                            • šimlos  

                              Asi reaguješ na mne a mojí oblíbenou kávu Dalmyer,kterou si kupuju na překapávanou kávu. Je mi úplně u ****** ,co si o tom myslíš a to kafe je pro moje účely úplně v pohodě.

                              0 0
                        • McBlacky  

                          česká klasika – kafe z automatu pro zaměstnance a číšník to nosí za pade-kilo zákazníkům, falešnej účet a pěkný prachy doma. Takových kafí za den uděláš…

                          0 0
                          • treatt  

                            Tohle jsem neznal..pěkně. Pak se jeden diví, jak můžou servírovat ty přepálený srágory..

                            0 0
                • karliner  

                  Plho, o tom už tu dobrou čtvrthodinu hovoříme :-)

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    Když já chtěl k tomu taky něco říct :-) Jsem si právě na tebe na nádraží vzpomněl.

                    0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Ja bych nezatracoval ani Rakousko. Cerstva zkusenost, ne prvni, capuccino se slehackou v cukrarne-pekarne v jakesi zapadle vsi, to nebylo kaficko, to byla svacina!

                  0 0
                  • treatt  

                    To máš pravdu, že takový nápoj s kávou už nemá mnoho společného a musí to být vydatné jídlo :) Jen mi není jasné – to jako udělají klasické capuccino a ještě do toho naperou šlehajdu? :-O

                    0 0
        • tulda  

          Je tam mekkafe, který je rozhodně lepší než hnědá břečka u Veselíků v údolí. Jak píšu, jestli víte o něčem lepšim, rád se poučim.

          0 0
    • HonzaP9  

      Máte nějaký tip v Kolíně?

      0 0
    • ydaho  

      Tak konečně jsem se tam dostal.

      La Fontana Dobřichovice:

      Káva: 10/10

      Zákusek: –

      Obložený talíř: 11/10, pecka

      Obsluha: 10/10

      Prostředí: 10/10

      Ceny: na tu parádu přiměřeně :-) navíc voda neomezeně zdarma

      0 0
      • karliner  

        Skromně bych podotkl, že jsem tam BF naučil jezdit já :-)))

        0 0
      • McBlacky  

        včera jsem si tam popojel za švihařema autem :)

        ceny záleží -pro dost lidí myslím vysoký, jenže těžko srovnáš kvalitu, nic podobnýho jsem v čr zatím nepotkal-, za lehkou odpolední svačinu ve dvou sedm kil a to jsem si dal jen decku, jako řidič. Nerad bych dráždil případnou silniční kontrolu, úplně stačí zlomená noha :)

        0 0
        • ydaho  

          Já 249,– za vše co vidíš na stole. To mi přijde celkem dobrý. Šunka, sýry, 2 druhy oliv, cibulky, plněný papričky, sušený rajčata…

          Čekal jsem to horší, zvlášť, když jsem si nevybíral nic sám, ale nechal vše na obsluze :-)

          0 0
          • Sharka1  

            Tak je fakt, ze my jsme se o trochu vic rozezrali – decka vinka, aperol, talirek viz foto, 2× kava, tiramisu a riccota dort s boruvkama… Ale stalo to za to :-)

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Kdyz kouknu na tu zed, futra a stul, tak prostredi echt Italie :)

            0 0
          • Flegmatik  

            Tak to si kuchař pěkně máknul :-D

            0 0
            • treatt  

              Já tam ještě žádného kuchaře nikdy neviděl, na svíčkovou se šesti to chce jít jinam ;)

              0 0
    • karliner  

      Po déletrvající snaze se mi podařilo navštívit Šťastnou kozu na náměstí v Berouně. Výborné espresso macchiato, káva většinou z produkce Doubleshotu, výborné i domácí zákusky a koláče. Kavárna je spojená s bioobchodem se spoustou zajímavých lokálních (nejen) produktů. Ještě se pokusím vychytat jejich specialtu kozaté což je macchiato z čerstvého kozího mléka, pak sem lípnu finální hodnocení. Zatím tedy z mého pohledu vše absolutně TOP, kromě otevírací doby – všední dny do 17:30, sobota do 12:00, neděle zavřeno :-(

      0 0
      • McBlacky  

        je to jasný 7:30 Barandák v neděli na kávu, nečekáme a jedeme plnou podlahu?

        seen somewhere…

        Eastern style!

        0 0
      • Peslezedirou  

        Byl jsem tam v pátek v cca 17 a něco, ale slečna už měla umytý presovač :-/

        Ještě jsem nebyl v La Fontaně, sice všichni chválí, ale odrazuje mě tam ten buzerantskej název, skoro jako pizzeria groseto…

        0 0
        • ydaho  

          Tak to by mě nenapadlo. No jakmile tam vlezeš a rozhlídneš se, ************ myšlenky tě v cukuletu opustěj :-)

          0 0
        • šimlos  

          Netrp předsudkama,gros­seto negrosseto…Zajeď a uvidíš sám,že žádní hošani se tě tam nezmocní :-)Espresso,dva tři aperoly a jak se pak pojede domů…

          0 0
          • Peslezedirou  

            Vyzkouším…jezdím okolo poměrně často, ale nikdy mi to z nějakého důvodu nevyšlo.

            0 0
        • karliner  

          Snad leda kdyby tam posedával maník v růžovejch tretrách, tak se neboj nic. To jsem já :-)

          0 0
          • McBlacky  

            růžových tretrách a dresu s duhou na podporu gay hnutí…

            0 0
            • ydaho  

              Jeden maník v růžovejch tretrách a dresu s duhou se mě ptal, jestl si tam s ním nedám v tejdnu po práci sraz, takže jsem asi v pěkným průseru, protože teď nemám šanci mu ujet :.-)

              0 0
          • Peslezedirou  

            :-)

            0 0
    • alinceb  

      Kdybyste náhodou někdy zabloudili až daleko na sever, tak vřele doporučuji Kavárnu Bez konceptu vedle TUL.

      0 0
      • treatt  

        A kdyby zas kousek východněji, tak hlásím, že v Litomyšli jedině kavárna Kafíčko na náměstí. Tyhle modernější způsoby mléčných káv nezkoušet, zato espresso černé jako Etiopanka o půlnoci v tunelu, výběr z několika druhů, neskutečně mi chutnala Nikaragua..

        0 0
        • treatt  

          Hlásím taky zčeknutou základnu Kafíčka v Míšeňské ulici u Karlova mostu..krom toho, že platí vše co o Litomyšli je tam taky moc pěkný interiér, tyhle části Prahy mají prostě hrozné kouzlo..

          Jo, dneska taky Mezi zrnky – ale přiznávám, byla to vlastně ZNC (pro ty mladší znouzectnost), protože jsem mířil do Al cafetera, kde je do konce prázdnin zavřeno. A co říci? Mini podnik opravdu hlavně na to, dát si jednu dobrou kávu, dnes na mlýnku Doubleshot a můj neoblíbený letní Ten Dam, který je kvůli Etiopii dost kyselý, ale musím uznat, slovenská baristka udělala maximum, aby potlačila kyseliny, tak mi flat white sednul víc, než aktuálně v Šálku. Při cestě kolem tedy ok, dobrá adresa

          0 0
          • ydaho  

            Dnes dobrý presso u Benčíka :-)

            Nechceš se zejtra urvat dřív z práce a zajet do Fontany?

            0 0
      • nitraq  

        To hnědý ve skleničce je cukr?

        0 0
      • karliner  

        Tak to ani netuším kde může být a co je TUL

        0 0
    • ydaho  

      Cafe restaurant Pohoda, Dolní Břežany

      Káva 9/10

      Obsluha 7/10

      Prostředí 7/10

      Zákusek 8/10

      Ceny 7/10

      0 0
      • karliner  

        Takže nestavět :-)

        0 0
        • ydaho  

          Kafe fakt dobrý, to mě překvapilo. Takže se mrknou naproti u Lempla na žlutý Pinno za 250 000,– a pak káva :-)

          0 0
      • treatt  

        Takže kontrolní oponentůra:

        Káva 4/10 – zasluhuje více komentáře. Na české poměry to zas taková tragédie není. Kdybych to vzal z pohledu Café connaisseur, tak palce jednoznačně dolů. Na radu místního očumovatele zdejších zelených vdoviček vyzkoušeno capuccino, mléčná pěna přešlehaný dortík, odhaduji lacinější trvanlivé mléko, samotná káva žbrďolka. Dá se vypít, ale bez jakéhokoli požitku

        Obsluha 3/10 – kladné body jen za to, že holčena byla celkem pohledná a nebyla drzá ani nepříjemná. Významně příjemná ale také ne, natož aktivní. Donést menu nebo udělat dvě věci zároveň viditelně nad možnosti a schopnosti

        Prostředí 7/10 souhlas, příjemné, upravené a vonící sociální zařízení, podzimní slunce na předzahrádce velice příjemné

        Zákusek nemohu soudit

        Cena cirka 60 Czk za capuccino nevybočuje z řady, ale nestálo za to. Možná smůla na osobu, kdoví..

        0 0
        • karliner  

          Po semilském fiasku se pořád cítíš jak „café connaisseur“? :-P

          0 0
          • treatt  

            Mohu si svůj čichový poklesek (mně osobně nesedícího) zámeny překapávaného rozředěného asi v litru mlíka za rozpustné odečíst relativně slušnou reprezentací na Maratoně? :) Stejně jako Tebou potvrzený dočasný poklesek kvality espressa ve Fontáně?

            0 0
    • ydaho  

      Trochu z ruky, ale…

      Caffe Četnická stanice Rabštejn nad Střelou

      Káva 6/10 (hmmmm)

      Obsluha 10/10, sci-fi

      Prostředí 10/10

      Zákusek 10/10, domácí borůvkový koláč

      Ceny 10/10

      0 0
      • nitraq  

        Obsluha 10/10? Čím si to zasloužila?

        0 0
        • Peslezedirou  

          Tak to mě také zajímá…

          0 0
        • ydaho  
          • No tak málokdy se mi stane, aby si mě někdo pamatoval z loňskýnávštěvy.
          • Málokdy se mi stane, aby mi obsluha hned nabídla, že mi doplní voduz kohoutku, když je venku horko
          • Málokdy se mi stane, aby na můj dotaz, zda je ještě ten domácíborůvkový koláč ze včerejška obsluha řekla, že bohužel už ne, ale že když se stavím i zítra, večer mi ho upečou
          • Málokdy má obluha perfektní info o kulturních akcích a výstaváchv rozsahu 50 km a na výstavu, o kterou projevím zájem, jsem dostal volnou vstupenku
          • Málokdy mi obsluha podá perfektní info o stavu silnic v okolí a máv malíku % stoupání v okolí.
          • Málokdy mi obsluha umožní podívat se na četnickou noclehárnu z prvnírepubliky

          Plus pár dalších maličkostí.

          0 0
          • McBlacky  

            hustý

            0 0
            • Josef Panek  

              Nešlo napsat něco jako: cool, bró! nebo: awesome, nigga? Nebo tak něco, prostě.

              0 0
              • ydaho  

                To nešlo, když je to hustý.

                0 0
                • Josef Panek  

                  Lingvistika je tvůj velkej koníček, to já poznám hnedle z první! Ty se prostě vyznáš, kámo!

                  0 0
          • karliner  

            Pro vyvyen: atlíčno!

            0 0
            • Josef Panek  

              Ty si hustej pán! Celej Rytmus.

              0 0
          • raceman  

            takze obsluha spise 100/10 :)

            0 0
            • ydaho  

              nejsem moc přes čísla, takže jsem tam dal „sci-fi“ :-)

              0 0
    • karliner  

      Creperie Strakatý králík v Berouně.

      Klady:

      • široký výběr opravdu dobrých palačinek ve sladkéi slané podobě
      • je vidět na kola

      Zápory:

      • opravdu otřesné kafe, imho by nechutnalo ani východní sekci..
      • mírně nestíhající a zmatkující obsluha
      0 0
      • šimlos  

        S obsluhou svatá pravda,já ten virtuální čaj v rámci předvánoční nálady radši zaplatil a stejně tak Greyhound to kafe..Ale to tam ty dvě poplety naúčtovaly na 99% navíc…

        Do Berouna prostě radši v sobotu. Ale taky jsme mohli skončit u Štiky…:-)

        0 0
        • Peslezedirou  

          Příjemný to je u koziček, ale mají snad otevřeno jen v týdnu. Recenzi už někdo dával.

          Zkusil jsem La Fontanu, ale spíš niš nic než moc, čekal jsem víc, ale asi paní ujela ruka či co, byla sympatická, tak jim dám ještě jednu šanci :-)

          0 0
        • Greyhound  

          Na čaj jsem čekal 10min, na jídlo zapomněly úplně, když jsem to umíraje hlady zjistil a objednal si aspoň rychlej záchrannej dort tak ten taky přinesly až za 20min. A ve finále jsem ještě platil hnusný kafe, který teda naštěstí nepiju, co naúčtovaly navíc :-O

          Musel jsem se jít proto srovnat a ukončit podzimní pivní kampaň do Medvěda – tam sice okolí pivovaru hardcore army industriál, ale slečny za barem milé, čtrnáctku natočily hned a to za pouhých 25Kc :-)

          0 0
          • šimlos  

            Soukromníku..Ale my ve Fontáně taky nestrádali.Ovšem ceny vína nějak darebně povylezly,se nám zdálo..Asi přejdem na grappu,tam je cena za jedno načepování pevně daná :-) A to ti vzali u Medvěda kolo dovnitř?

            0 0
            • Greyhound  

              Jsem to hlásil, že musím na jednoho Medvěda :-)

              Kolo jsem si přivázal venku a dal rychlý na stojáka baru, ani jsem to s ním dovnitř nezkoušel.

              0 0
              • karliner  

                Mne jsi se elegantně zbavil prohlášením, že jsi tam už stejně byl :-)

                0 0
      • treatt  

        To si totiž jako správný café connaisseur musíš očíhnout obsluhu a hned Ti je jasné, že kávu jedině s ohřátým vaječňákem :) V takovým bombónu neucítíš, že je ta kávová příchuť špaténka ;)

        0 0
        • karliner  

          Hele, víš dobře, že po Tvém komplotu s Hrochem jsem citlivý na spojení „café connaisseur“ a „treatt“ :-)

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Vykopu z hlubin historie.

      Sice daleko, ale porad ještě střední Čechy.

      Příbram, Pražska v centru, okénko Kafirna. Káva i obsluha se blíží 10/10.

      Příbram, Svatohorska kavárna nahoře, dortíky dobrý, káva prý by mi nechutnalo.

      Dobříš náměstí, cukrarna- dortíky dobry kafe nezaujalo ale mmaji otevřeno skoro porad

      Tamtéž o 2 domy dal v průjezdu velmi sympaticka kavarna s velbloudem,pros­tředí i obsluha příjemné, káva priste, zrnka prodávají dobrá.

      0 0
    • blue.sun  

      Když už jsou tu tedy hodnotící odborníci, mrkněte se do Galerie Café v Čelákovicích, asi tak 200 metrů od nádraží. Ať si podle vašich hodnocení a názorů porovnám stupnici a posoudím, jaká kvalita je to, co jste dosud popsali. :-)

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Necitim se jako teda jako odbornik. Byl jsem tam parkrat, a nejak me tam nic extra nezaujalo, takze uz jsem tam ted asi rok nebyl. Mam se tam vypravit? V CelEj chodim k Janovi do Karkade kvuli zmrzline :-)

        0 0
        • blue.sun  

          Tak z hlediska kávy zase Karkadé zklamala mě, zákusky mi taky více sedí ty z Galerie (asi tím, že jsou trošku jiné, než v ostatních). Zmrzlinu mají super, to jo, jenže já nejsem moc zmrzlinář.

          Na druhou stranu, pokud jsi tam nebyl rok, myslím, že změnu nepocítíš, za dva roky si myslím, že je to stále stejné a pro mě z čelákovických je prozatím nejlepší.

          0 0
    • Mmmichaela  

      Spouští se nová super služba s kompletní nabídkou restaurací http://www.menumesto.cz/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.