• jakub

    Ahojte, jistě je tu spousta z Vás vodáků, já jsem na opak na vodě nebyl nikdy ale s přáteli a rodinou (děti do pěti let) jsme se rozhodli, že bychom letos mimo jiné podnikli cca 4 denní výlet na vodě. Bylo by to o letním období (přelom červenec- srpen) v ČR. Dovoluji si Vás požádat o poskytnutí jakých koliv informací ohletně této kratochvíle nebo odkazů, tedy v tomto období, kam by se dalo jet, kde se dají pronajmout lodě atp… jak říkám jsem naprosto nepopsaný list a chtěli bychom něco takového zrealizovat. Díky za rady

    0 0
    • ps.slon  

      Ahoj, doporučil bych asi Berounku. Je to sice „olej“ a musí se hodně pádlovat, ale pokud nikam nespěcháte a poplujete okolo 15km denně, tak to ničemu nevadí. Nádherná příroda a výborné zázemí kempů, které jsou velice často. Sjížděli jsme část mezi Berounem a Prahou. Navštívili Křivoklát a Karlštejn.

      Takže moje doporučení.

      Veškeré podrobnosti najdeš na internetu, včetně půjčoven lodí, které nemají problém po domluvě lodě dovést do startovního kempu a po doplutí si pro lodě přijet. Zdarma.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak půjčovny jsou všude.

        my o takový akci taky uvažujem, ale spíš je otázka kde přespávat, páč kolem vody je to v létě samej ožrala. takže nějaký tipy na klidný (malý) kempy?

        0 0
        • ps.slon  

          Ono to je především o naplánování. Nesmíš vyplout v pátek nebo sobotu ráno. To je největší nával, narvené kempy a bouřlivé, probděné noci od napitých vodáků. Pokud zvolíš třeba neděli nebo dokonce pondělí, máš klid. Všichni jsou dalejo před Vámi, jsou poloprázdné kempy. Kempy raději volím naopak větší. Je tam lepší zázemí(sprchy s teplou vodou, restaurace s jídlem, nejen občerstvení, atrakce pro děti, hřiště…) a hlavně více místa na stany. Zalezeš si do koutku kde máš klid a jsi daleko od hospody.

          Bohužel na jména kempů kde jsme byli si už nevzpomenu, jsou to tři roky nazpět.

          Nikdo Vám ale nezaručí bezproblémový kemp. Je to všechno trochu o náhodě.

          0 0
          • ps.slon  

            Teď jsem si pro zajímavost na mapě prošel naši trasu a vidím že v mém prvním příspěvku jsem plácal nesmysly.

            Nepluli jsme mezi Berounem a Prahou. Začínali jsme u Plzně v kempu U Dolanského mostu a končili pod Křivoklátem asi Tábořiště mezi mosty. s tím si ale nejsem jistý.

            0 0
            • mrozu  

              Jj, tohle je klasická trasa po Berounce. Případně je možné začít až v Liblíně, do té doby stejně nic moc zajímavého není.

              Jinak souhlasím, že Berounka je na začátek ideální, krásné prostředí, málo lidí, žádné nebezpečné úseky a jezy. Jenom to pádlování je pěkná makačka, neteče to vůbec. Pro jistotu dodám, že na Berounku je vhodná kanoe, raft je nesmysl.

              0 0
              • gargamel  

                Na berounku je nejvhodnější vor :-)

                0 0
                • Petr.T.M  

                  No, tak mě napadlo – co takový šlapadlo??? Ale nějaký lehký nebo s přidělanejma kolečkama kvůli přenášení jezů… :-)

                  0 0
        • Maty.dp  

          Zkuste Sázavu. Je tam podstatně klidněji a méně komerce. Zázemí a kempy na slušné úrovni. Pokud chceš klid a pohodu a pohodové kempy tak rozhodně v sezóně nejezdi na Vltavu. Oproti Berounce, Sázava i občas trochu teče. Pokud je voda tak moc pěkná je Otava od Sušice. My jezdíme rozhodně mimo sezónu a raději oželíme menší nabídku služeb kolem řek ale máme klídek.

          0 0
    • Smazaný účet  

      za sebe mohu doporučit u nás Sázavu – Týnec-Pikovice je na den (s dětma, my jeli jednou s lidma z vejšky ve 3 z Týnce tušim a večer jsme byli opět v Praze) a je moc hezkej, ale dá se jet z kácova, kde je mega levná hospoda a místní pivovar a to už ti čtyři dny dá, nebo v Rakousku na nafukovacích kanoích je moc hezká Salza+Enns+Steyr a někde se tam dal dělat i easy canyoning ;)

      0 0
      • alinceb  

        Fakt bys doporučil Salzu a Steyr pro začínající vodáky a navíc s dětma?

        0 0
        • Smazaný účet  

          nevim, jak jsou malé děti + byl jsem na vodě 3× a přišlo mi to ok, hodnocení našeho úseku bylo WW2 nebo možná 3(?), ale to určitě ne sami, ale raději s cestovkou, ale fakt mi to nepřišlo nic nebezpečnýho a přitom bylo díky dešti celkem dost vody, ale ta Sazava je rozhodne pohodovejsi

          0 0
          • Maty.dp  

            Salzu mám sjetou několikrát a to i za poměrně vysokých vodních stavů. Horní úsek je úplně v pohodě a to i s dětmi. Dolní úsek je už docela náročný a bez zkušeností a s dětmi bych ho rozhodně nedoporučil. A Styer bych rozhodně nedoporučil bez zkušeností a s dětmi. Dejte si rozhodně nějakou vodu tady v čechách a potom teprve uvažujte o něčem v zahraničí.

            0 0
      • Smazaný účet  

        kde je mega levná hospoda a místní pivovar a to už ti čtyři dny dá jako že jeden den na vodu a tři dny naloženej v hospodě? :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          :D :D :D sakra, tohle souveti se uplne nepovedlo :D ja myslel, ze kacov – pikovice je na 4 dny urcite, mozna az moc dlouhej, a ze prvni vecer se da udelat seznamovaci v ty hospudce ;) :D

          malem jsem zapomnel, co je to tady na bf vzdycky za vrtaly :D

          0 0
      • oddie  

        Pro začátečníky zcela zásadně NEDOPORUČUJI ani jedno z toho.

        0 0
      • jIrI___  

        Sázava pro začátečníky teda nic moc. A Salzu bych si nelajznul už vůbec.

        0 0
    • Menhir  

      Horní tok Berounky si myslim je vhodný, neni tam tolik lidí a trochu to teče. Jel jsem to kdysi z Plzně až do Řevnic, jinde byly záplavy, Berounka v pohodě :)

      0 0
    • Cavendish  

      Pokud nemáš s vodou zkušenosti tak asi Vltava.Je rychlá,nenáročná a krásná.Ale o to víc lidí tam je.Pokud Vltavu ne tak můžu doporučit Lužnici.Byla tam taky krásně,kempy dobrý.Občas náročnější ale i tak.

      0 0
      • alinceb  

        +1 Vltavu by si měl sjet každý vodák. Sice v sezóně je tam dost lidí, ale stačí vyrazit „mimo turnus“ a kempy jsou skoro prázdné. Je tam dobrý servis, spousta půjčoven vybavení, solidně vybavené kempy.

        Nám se osvědčil následující postup:

        • 1. den – večer příjezd do Vyššího Brodu, utáboření, popíjenív Pajzlu u Jakuba (je třeba objednat tak týden dopředu!)
        • 2. den – V. Brod – Rožumberk (oběd + pivo Jakub na splavu) –kemp Branná (pravý břeh)
        • 3. den – Branná – Č.Krumlov – Zlatá Koruna (jde to zapíchnouti v Krumlově a večer si udělat výlet do města)
        • 4. den – Zlatá Koruna – Boršov se zastávkou na oběd na placky(před Boršovem na pravém břehu – výborná věc)
        0 0
        • oddie  

          Přiznám se, že už jsem sice sjel leccos, ale Vltavu nikdy (až na pražské 3 jezy). Důvodem jsou ty řvoucí davy nalitců. Ze stejného důvodu jezdîm Týnec-Pikovice až pozdě odpoledne, když vylitci vrací lodě a na řece už nikdo nedělá bordel.

          0 0
          • alinceb  

            Hele fakt s tím nemáme problém. Jezdíme to jako prodloužený víkend, ale tak, že vyrážíme z Brodu v sobotu a ne ve čtvrtek. Loni jsme jeli 1. víkend v srpnu a kempy byly skoro prázdné a ani na vodě nebyly žádné zácpy…

            PS: Nalití obvykle jsme, ale neřveme u toho…:D

            0 0
            • oddie  

              Možná tam taky jednou vezmu děti, ale jen mimo sezónu. Takovej duben by mohl být ideální.

              0 0
              • alinceb  

                V dubnu je dost kosa a blbnutí ve člunech a imho nefungují kempy…

                0 0
            • nitraq  

              Dá se to udělat i tak, že se jede na 5 dní docela na flákačku. První den příjezd do Vyššího Brodu a cesta na lodi do kempu U tří veverek. Většina totiž jede dál do Rožumberka, kde je přeci jen civilizovanější kemp. U veverek je jen suchý záchod a sprchu myslím taky nevedou. Tímto drtivá většina získá náskok a na jezech už je volněji.

              0 0
              • alinceb  

                To leda bych se vykropil už ráno v Brodě a k Veverkám se nechal unášet proudem…

                Sem to tak počítal, tak by nebyl problém to sjet za 2 dny z Brodu až do Boršova, ale to už by asi nebylo ono.

                0 0
                • nitraq  

                  Já mám trochu zkreslený představy o Vltavě asi. Pokaždý jsem to jel s nováčkama, takže třeba první jez v Brodě byl pro ně slušnej kotel.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Nováčka nemůžeš posadit na vertexu nebo plastovej titanik z půjčovny. My jezdíme na Pálavách. 3 roky zpátky jsme to takhle jeli s kamarádama, co byli na vodě úplně poprvé – první jez sem s nima s každým sjel jako kormidlo, Herbertov sem s kormidlem jel jako háček a pak už sjeli komplet celou Vltavu bez koupání. Cvakli se až při nedorozumění na takovém vracáčku, když sme parkovali u placek…:D

                    0 0
                    • nitraq  

                      Na plastovku ho klidně posadit můžeš. Pokud to není úplný jelito, tak za chvilku ví aspoň trochu co a jak a druhej den už jezdí bez problémů.

                      0 0
          • Slavoš  

            Vltavu,proč ne ,ale jen mezi nádržemi,tam se řvouni nevyskytují.Jen je to krapet těžší i když už jsem zaslechl od mlaďochů // Co s tím všichni nadělají,jen ty schody drncaly. //

            Jen to mládež sešplouchla na Matyldě. Na Coloradu je to trochu jiný a na pevné loďce,úplně o něčem jiném.

            :-D

            0 0
            • jIrI___  

              Colorado, nedejbože Matylda, na českých řekách při normálním průtoku vždycky pobaví :)

              0 0
              • Petr.T.M  

                No, na Čerťákách si skoro ani nemyslím…

                0 0
              • Slavoš  

                Myslíš ?

                :-D

                0 0
                • jIrI___  

                  Na Pálavu ideál, s laminátem by mi už cvakaly půlky :D. Co to je za řeku?

                  0 0
                  • Slavoš  

                    No přeci ta profláklá Vltava,ale tady ti vožralci nejezdí.Jak jsem psal nejlepší je to mezi přehradama,pod první nasedneš a pokud přežiješ,tak na začátku vzdutí druhé ,vysedneš.Jinak toto jsou Schody. Video

                    0 0
                  • Petr.T.M  

                    Obávám se, že by se Pálava tady zalila.

                    0 0
                    • oddie  

                      Jo, asi tak na prvních 5 metrech :)

                      Pálava je ofic. uváděná do WW-III, a dle mých zkušeností už je na WWIII dost potřeba šprajda, jinak je třeba vylévat co chvilku. Baraka se samovylévacím rukávem je psaná do WW-IV, pokud si pamatuju, na raft.cz nebo někde někdo psal, že ji na Čerťácích odsingloval, ale že už je to prostě přes hranu. My jsme s Pálavou zkusili projet Schwarzen Loch na Vorderrheinu (WW-IV), ale hned začátek nás naprosto nekompromisně vysypal z lodě ven.

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        Vorderrhein neznám, ale stačila i Salza – při stavu 230 (podle starého vodočtu) neměli kamarádi ani se šprajdou šanci. Po 2–3 km pod Wildalpenem to vzdali.

                        0 0
                • Petr.T.M  

                  :-)

                  0 0
          • Mamut  

            Minuleho roku sme to sli v polke maja (Vyssi Brod – Krumlov) za 2 dni a kazdy den sme okrem nasej nas stretli max. 5 lodi. Fakt som neveril, ze v maji tam moze byt tak prazdno. Mozno to bolo pocasim, pretoze hoci bolo fakt krasne, tak v noci to kleslo na –3C.

            0 0
            • Petr.T.M  

              To byl ten víkend 18.-20.5. ne? To jsme tam byli taky. Noc z pátku na sobotu v kempu v Rožmberku byla pro některé fakt drsná. Já měl dva spacáky tam mi bylo fajn. :-) Ale v chatkách pěkně vymrzli. Ale bylo super jak bylo málo lidí.

              0 0
    • Petr.T.M  

      Mrkni na www.raft.cz.

      0 0
    • šimlos  

      Já bych doporučil následující trasu na dva dny pohodové plavby,ideální na víkend.Lodi jsme měli půjčené z nějaké cestovky z Českého Štenberka,název si už nepamatuju.Pro děti úplně v pohodě.

      1.den Horka nad Sázavou (vlak)- Kácov(vlak),je tam pivovar s dobrým pivem,kuchyní a jednoduchý kemp,dá se tam spát i mimo sezónu.

      2.den Kácov – Český Štenberk(vlak)

      Jeli jsme to v půli září a naprostá paráda.Ovšem jenom pro ty,co mají rádi trochu romantiku a klid,na řece jsme byli prakticky sami.Doporučuju se stavit před Štenberkem na pivko v Ymce Soběšín,bývalá Masarykova ozdravovna,kouzelný místo z atmosférou jak z první republiky.

      0 0
    • lusk  

      Jestli 4 denni, tak asi Luznice – od Suchdola tak to date asi jen do Tabora, do Bechyne/Dobronic je to na dyl (na pohodu) a za Taborem to uz neni pro mely deti. Ja se letos chystam s drobotinou (v lete 6 a 4) na jednodenni Sazavu Tynec-Pikovice, kdyz je to bude bavit, tak mozna stihnem ten rok i neco delsiho.

      0 0
    • jakub  

      vsem moc diky…

      0 0
    • VanVren  

      Doporučuji polskou KWISU, krásná řeka bez komerčních idiotskejch „vodáků“, co se na vodu jedou akorát tak vožrat. Písčité pláže pro děti, průzračná voda, minimum volejů. Začátek v Kliczkově, konec v Žagani. Lodě ti tam za pakatel doveze p. Tykal z CK Vokotur z Mimoně. Pár článků o polských řekách je na raft.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.