Jeseníky Sobotín, Klepáčov, Kouty nad Desnou

19 nepřečtených
  • OK1

    Ahoj. Chceme vyrazit parta 9–10 lidídi na MTB do Jeseníků. Nemáte někdo tipy na vyjížďky (cca50km), popřípadě na místa, které bysme si neměli nechat ujít?

    Díky moc za každý tip.

    0 0
    • pete  

      Ahoj, chapu ze budete v Sobotine? Pocitej, ze to bude vsude do kopce, cest je okolo nepocitane, zalezi co chcete jezdit, videt a zda budete zacinat a koncit v miste pobytu? Pak se da poradit. Okolo Rabstejn, Alfredka, Vernirovice, aLosiny s okolim, Dlouhe strane, Praded.

      0 0
      • OK1  

        Přesněji v Klepáčově. Určitě budeme začínat a končit právě tam. Říkal jsem si, že třeba někdo doporučí kam vyjet na pěkný vyhlídky nebo ostatní krásy přírody. A třeba doporučí i kde se stavit na dobré občerstvení. 

        0 0
        • Melvin  

          Z Klepáčova si určitě zajeďte na Stráně. Nejlépe po cyklostezce kolem vodopádu Ztraceného potoka. A zpátky to vzít přes Vernířovice, které jsou taky krásné. Pak Jak již zde zmíněný Rabštejn a okolí.

          0 0
          • pocestny  

            Taky bych jel na Dlouhé stráně kolem vodopádu Ztraceného potoka. Otázka je, kudy pokračovat z Branky, je tam více možností. Kvůli pěknému místu se dá i vyšlapat na Františkovu Myslivnu po modré a k Dlouhým stráním se dostat zkratkou z Velké Jezerné (zde ). Ale dost pršelo, a naposledy, co jsem tam byl (2019), sundali ten dřevěný chodník, a nevím, zda ho opravili. Ale Františkova myslivna se dá samozřejmě vynechat, a z Branky jet rovnou po cyklotrase na Dlouhé stráně.

            Objel bych horní nádrž, sjel k Tetřeví chatě (asi po silnici, TZ asi zákaz), případně ukázal přátelům Rysí vyhlídku, a objížděl celý ten masiv kolem chaty Margaretky. Zpět z Branky se dá jet, kudy jste přijeli, a nebo třeba o něco vyšší cestou kolem Měsíční chaty. Ale to už se vám asi nebude chtít zbytečně stoupat…

            Je to trasa, na které nejsou jen ty hlavní turistické cíle, ale už i takové ty méně známé věci, a hodně pěkná příroda (hlavně v okolí Jezerné). Nesjížděl bych do Verniřovic – co tam? Fotit kostel?

            0 0
            • Melvin  

              No vidíš tu Rysí vyhlídku jsem zapomněl a přitom to určitě stojí za návštěvu. Přes Vernířovice i proto, aby nejel úplně tou samou cestou zpátky do Klepáčova.

              0 0
            • kapsch  

              Velká – Malá jezerná i loni na podzim stále bez chodníku, teď bych to nečekal jiné..

              0 0
              • Melvin  

                Jsem právě čekal, že když to odstranili, že mají v plánu to nahradit novým chodníkem a ono nic. To tam rovnou mohli nechat tak jak to bylo.

                0 0
      • OK1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • pocestny  

      Kamenný vrch (Rozhledna) je kousek po zelené značce ze Skřítku. A toto si spojte s výletem na Rabštejn, vodopády Oskavy… A můžete si to protáhnout na Rešovské vodopády.A ještě víc protáhnout na Sovinec. Vzal bych to zpět na Skřítek ze Ždárského potoka po červené turististické. A celé to ještě domyslet… at nemusíte třeba nosit kolo na Rešovských vod. (=zákaz)

      0 0
    • doubleingram  

      Karlova Studanka

      0 0
      • Melvin  

        Taky by šlo. Přes Alfrédku do Karlové studánky. Pak Praděd, Švýcárna, dolní nádrž, horní nádrž (Dlouhé stráně) a zpět do Klepáčova. Ale to by bylo kolem 70 km a cca 2000m nastoupané,

        0 0
        • doubleingram  

          No jako ty kopce tam teda nejsou zadarmo, if tohle das za den, tak uz jsi slusny oddil :)

          0 0
          • Melvin  

            Loni jsem jel jiný okruh na biku a 75 km s 2300 m jsem měl za 4:25. Pokud započítám kofolu na Stráních a oběd s pivkama v Loučné, plus nějaké focení tak rovných 6 hodin. Prostě výlet. Ale jasně, pokud tam jedou banda 10 lidí, tak se dá očekávat, že na tom budou různě, tak je třeba volit asi trochu jiné trasy. Ale zas pokud jsi v Klepáčově, tak ty Stráně jsou skoro povinnost. Navíc je to od tama 15km a to dá každý.

            0 0
        • pocestny  

          Na Praděd bych jel z Karlova z rozcestí Kopřivné-Moravice nad traily, pak po Jelení cestě, a vynořil se z lesa až u Hradečné pod Ovčárnou, když už teda. Ale já osobně bych se uplně vykašlal na Praděd, a objel to z Kóty pod skalami Sokola na Videlský Kříž (Dřevařská/Si­lonova), po Milionové cestě na ČHS, dolů po zelené, a hned nahoru na Rysí vyhlídku atd… Protože údolím Divoké desné na Dolní nádrž je to mega nuda po asfaltu, a na Pradědu jsou davy lidí. Ale zdá se mi trošku zbytečné to tak hrotit (70km@2300výš.m.), počítám s tím, že v 10členné skupině nebudou chtít všichni takhle chrtit, a ještě jak člověk spěchá, promarní příležitosti něco pěkného cestou vidět…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.