Jeseníky - běžky (Vrbno pod Pradědem, Rejvíz, Zlaté hory)

24 nepřečtených
  • masox22

    Zdravím všechny bikery, teď v době zimy většinou přesedláváme na běžky. Mám projety ty základní běžkařské tahy v Jeseníkách a hledám nové, neotřelé, třeba i neznačené. Chtěl bych získat další informace o běžkařských trasách v celé oblasti Jeseníků, mapky nejvýhodnějších přejezdů jednotlivých částí. Zvláště pak tak trochu opomíjenou oblast Vrbna pod Pradědem, Rejvízu a Zlatých hor. Může se některý z místních specialistů podělit o tyto informace, které budou jistě zajímat širší veřejnost fóra.

    Dík předem

    0 0
    • Zbyněk  

      Kdysi jsem jel po žluté z Videlského kříže přes Jelení loučky na Rejvíz. Sice jsem si musel projet stopu, ale stálo to za to. Nikde ani živáčka, krásná příroda… Před začátkem zimy v novinách vyhrožovali, z Kříže na Rejvíz budou upravovat stopu rolbou (asi ne v celé délce po žluté, ale po širší cestě, současně cyklotrase kopírující hřeben Orlíka). Taky se prý bude upravovat úsek z Videlského kříže kolem Vysokého vodopádu a Klínu na Č. sedlo.

      0 0
    • brtníček  

      Nevíte nekdo jestli se dá jet na bežkách z Červenohorského sedla smer Švýcárna? Nebo je to na bežky jenom od Ovčárny na Švýcárnu? Dík.

      0 0
      • Zbyněk  

        Na jistotu zatím asi jen Ovčárna – Švýcárna. Dál podle zprávy z Kamzasněhem bez úpravy. Sníh bude i níže směr sedlo, ale kolik, toť otázka.

        0 0
        • brtníček  

          To bude totální václavák. Asi na to dlabu a vyrazíme napešo na Slovensko.

          0 0
          • Melvin  

            Minulou stredu se uz na Ovcarne bezkovalo, nejaci mladi tam meli asi soustredeni, tak jich tam bylo jak kobylek. Jinak liduprazdno. Ted uz je snih i na Cervenohorskem sedle, takze uz to bude jetelne.

            0 0
          • petrx  

            Tak od Ovčárny na Praděd je to v zimě vždycky jak na Václaváku, hlavně motající se pěší a smrdící skútry. Proto vždycky když jedu kolem se velmi těším až dojedu za Švýcárnu,jelikož dál směrem na ČHS je to co se týče davů výrazně lepší.

            0 0
          • Zbyněk  

            Tak já bych tam nejel ani náhodou z důvodů, co popisuje Petrx. Plus ty hovada z Kraje totálně očesali autobusová spojení, takže dostat se od nás do Jeseníků o víkendu/svátcích tímto způsobem je v současnosti víceméně nereálné. To si raději půjdu zaběhat. Do lesa to mám cca 4 minuty. Jinak v Jeseníkách jsou lepší trasy na běžky, než Ovčárna – ČHS, akorát zatím chybí dostatek sněhu.

            0 0
            • Melvin  

              Nam tez zrusili nektere spoje. A pritom zrovna jeden z nich jezdil narvany, ze uz se kolikrat nevlezli lidi do autobusu.

              0 0
              • Melvin  

                Ted koukam, ze aspon spoj OV,OP, Ovcarna obnovili.

                0 0
              • Zbyněk  

                Nám zrušili nejprve dálkový spoj Přerov – Jeseník respektive jezdí už jen ve všední dny, a následně i skibus na Ovčárnu. A o vlacích už vůbec nemluvím. Kdysi jezdil přímý spoj na Ramzovou, dnes jedině přes Olomouc…

                Ale zpět k tématu. Údajně je upravená cesta ČHS – Švýcárna a sjízdná Nová Ves – Alfrédka – Zelené kameny.

                0 0
                • volyn  

                  Ja dnes jel svycarna sedlo. Brzo rano upravena, pak se tam nahrnulo tuna lidi (nikde jinde se zatim nejezdilo) a hlavne pesi, kteri na vse serou. Uz v 1030 to byla oranice. Doporucuji jet z CHS rano a uzit si hezky upravenou stopu domstoupani a pak to pripadne sjizdet zpet az je to rozbite, to vadi mene. Lepe jet na alfredku pokud tam fakt je dost snehu

                  0 0
                  • brtníček  

                    Kolik tam toho za dnešek napadlo. Uvažuju, že bysme zkusili vyrazit v pondelí.

                    0 0
                    • Melvin  

                      Nevim jak bezkarske trasy, ale dneska bylo misty po pas snehu.

                      0 0
                • Zbyněk  

                  Dnes to tam vypadalo takto:

                  https://www.kamzasnehem.cz/…ruby-jesenik#…

                  0 0
                  • brtníček  

                    Tak to asi ty bežky ješte necháme v garáži. Chteli jsme jet s detma a toto nemá cenu. Dík.

                    0 0
    • volyn  

      Kdyby nekdo chtel, tak v sobotu jedu autem z Krnova na hvezdu na kyvadlo, chci chytit prvni v 7 rano at se vyhnu davum a at jsem na o v Krnove

      0 0
      • brtníček  

        Zítra chceme jet se slepým kamarádem na letošní poslední běžky do Jeseníků. Potřebuje upravenou stopu. Byl jste dnes někdo z Červenohorského sedla směr Švýcárna? Jak vypadá stopa a kolik tam bylo lidí? Nebo máte jiný nápad. Podmínka upravená stopa. Dík

        0 0
        • Zbyněk  

          Zkus dát ten dotaz na Kamzasnehem.cz , tam možná někdo poradí. Já byl v Jeseníkách letos jenom dvakrát, a to už budou tři týdny, tak vůbec netuším, jaký je aktuální stav.

          0 0
          • brtníček  

            Kamarád co upravuje stopy tak je v noci upravoval, ale zajímaly by mne lidí jestli to nejsou totální davy.

            0 0
            • Zbyněk  

              Tipuji, že lidí bude hodně. Víkend, navíc poslední možnost tuto zimu vyrazit do hor a má být i hezky… ale nechci vás od toho odrazovat. Škoda té razantní oblevy, jinak bych doporučil okolí Rýmařova nebo tratě mez Hvězdou, Vrbnem a Rudnou p. P., kde nejsou takové kopce a tolik lidí.

              0 0
            • Zbyněk  

              Ještě se teď dívám na Bílé stopy a je čerstvá úprava z Hvězdy po Kapitánské cestě na Karlov. Tenhle úsek patří k mým nejoblíbenějším. Lidí tam bývá oproti ČHS – Ovčárna minimum. Akorát je to do kopce a z kopce, což asi úplně ideální není.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.