Jednodenni kontaktni cocky na kolo

31 nepřečtených
  • Tulipanek666

    Ahoj,

    vim ze tu uz je nekolik vlaken ohledne kontaktnich cocek, ale jsou to starsi dotazy a nic aktualniho jsem nenasel.

    Jake jsou Vase zkusenosti s kontaktnimi jednodennimi cockami ?

    Zacina mi vadit noseni bryli na kole a kdyz si vzpomenu na minule leto tak to bylo fakt za trest.

    Planuju zajit si k optice nechat zmerit oci a vyzkouset nejaky ty cocky. Kazde oko mam s jinou dioptrii, bude to problem ? Jak dlouho trva nez si na ne zvyknu ? Preci jen nosim cely zivot bryle. Jak to je pripadne s padama na kole, vypadnou Vam cocky z oci ? Jezdim prevazne skakacky, pumptracky a dirty a sem tam si projedu nejaky ten trail.

    Dekuji za doporuceni a postrehy.

    0 0
    • iron.hide  

      no ale ved bryle na bike su nutne, hlavne kvoli hmyzu a vetru, tak sestimsmir.

      0 0
    • Jenda_919  

      Doporučuju vicedenni čočky. Jsou kvalitnější, než jednorázovky, mají větší propustnost vzduchu, oko to ocení. Můžeš je mít v krabičce třeba měsíc a nosit je jen na kolo. Různý dioptrie nejsou problém. Zvykneš si rychle, občas může chvilku bolet hlava. Při pádu nevypadnou.

      0 0
      • filipino_23  

        u jednodennych odpada problem s roztokem a naslednym uchovanim cocek pre dalsie pouzitie. Jednodenne proste vyberes a vyhodis. Vzdy nacnes nove balenie.

        Nosil som viacdnove, ale presiel som na jednodenne. Nosim inak bryle, cocky len na kolo

        Pouzivam tieto:

        0 0
      • l-e-t-o  

        Po asi 15 letech, kdy jsem měl 30 denní čočky víceméně jen na sport (basket, volejbal, kolo, lyže), jsem v listopadu přešel na jednodenní (taky pořád jen na sport).

        Mám jednu krabičku s čočkami pro pravé oko, druhou krabičku pro levé oko. Když vím, že budu sportovat, čočku nasadím (při pádu fakt nevypadne, protože tělo zavře oči) a když se vrátím domů, neřeším roztok, žádnou krabičku apod. Prostě vytáhnu z oka, vyhodím a je to. Navíc vím, že každé další nasazení čoček bude z originálního balení, kdy se nebojím, že by tam byla nějaká nečistota.

        0 0
    • Jiří999  

      Pokud to chceš primárně jen na kolo tak jednodenní, ale pokud si zvykneš tak je budeš nosit pořad a tam se vyplatí už třeba měsíční/14 denní i cenově.

      Pro mě bylo nejhorší si to dávat do oka ale cca 5–8 dni a zvykl sem si. Jinak měl bys mít pak sebou pouzdro na čočky s roztokem kdyby ti něco spadlo do oka nebo tak. Roztok cenově 300–500 ml od 180 Kč vydrží ti v klidu i dva měsíce.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Asi jako s vícedenníma, záleží na typu, odzkoušet jaké sneseš.

      Já si jednodenní po kratší vyjížďce ještě schovám a použiju znova. Největší problém mám je sundat, bývají po vyjížďce vysušené a přilepené k oku.

      0 0
    • yaourt  

      A proč zrovna jednodenní? Sám nosím měsíční čočky, ne na noc. Už více jak dva roky a k brýlím se vracím jen poté, co přijedu z práce/ z kola k večeru, abych trochu očím oddechnul. Ale natrvalo bych se k brýlím už asi nevrátil. To radši zajdu na nějakou tu operaci.

      0 0
      • Tulipanek666  

        Primarne nosim porad bryle a celkem mi to vyhovuje normalne, nicmene na kole mi vadi, obcas nosim i integralni prilbu a tam to je trochu komplikovany uz, proto premyslim na jednodennima cockama, vicedenni cocky asi uplne nechci nebot jak pisu, normalne nosim bryle a vyhovujou mi pokud se nejedna o zadny sportovni aktivity.

        0 0
    • jamaco  

      Používám jednodenní hlavně na lyže. Na kolo jezdím v dioptrických co mám normálně to mi nevadí ale nejezdím skoky :) Samozřejmě ve chvíli kdy je třeba to kombinovat se slunečními nebo když se brýle mlží je problém.. Mám ještě sluneční s takovým tím dioptrickym cvikrem. Jestli jednodenní nebo jiné záleží hlavně na tom jak často je budeš používat.. Ty 14 denní jsou myšlene tak že je vezmeš třeba 14× za měsíc, zkrátka není to jakože na 14 použití ale na 14 použití za nějakou dobu.. Když jsou starší tak skrabou musí se čistit v roztoku atd.. Jednodenní vezmeš vyhodís. Manipulaci tě naučí doktor při vyšetření.. Na tom nic není. Kazde oko jiné znamená jen to že si musíš naráz koupit 2 balení čoček pro každé oko jedno. Doporučuji zvlhčující kapky.. Čočky umí větrem vyschnout a pak se blbě sundavaji

      0 0
    • babkanakole  

      Rozdíl v dioptriích není problém – mezi levým a pravým okem mám rozdíl dioptrie a k tomu na jednom oku cylindr, ani to není problém kromě toho, že čočky s cylindrem se dělají jen v omezeném sortimentu.

      Co vím, tak stále ještě se při první aplikaci dávají čočky na vyzkoušení. Doporučuji zkoušet přesně v tom použití, co pak budeš používat (tedy pokud chceš jen na kolo, tak na kole, pokud celý den, tak zkrátka po celý den případně včetně delší práce na počítači).

      Osobně jsem čočky nosila asi dva roky, ale vrátila jsem se zpátky k brýlím, protože mi nevyhovovaly na práci. Stále jsem tomu „dávala čas“ si zvyknout, ale nakonec jsem to vzdala. Netuším proč, ale na počítači jsem končila perfektně ostrým dvojitým viděním.

      Na kolo jsem zase přemýšlela o návratu k čočkám, ale nakonec na to nedošlo. Jezdím v dioptrických se slunečním klipem (vybírané speciálně s tím, že je chci používat na kolo) a jezdila jsem i v brýlích přes brýle, v podstatě mi to takhle vyhovuje. Ideál to není, ale při své slepotě ideál jen tak nedosáhnu. Pokud bych na kole brýle zlikvidovala, musím si volat o odvoz, protože náhradní nosím jen v kabelce :)

      0 0
      • oddie  

        Cylindr na čočkách je na pytel. Čočky sice mají spodní okraj tlustší a srovnají se tak samy do správné polohy, ale mrknutím se snadno na chviličku rozhodí a pak to dělá přesně ty efekty při práci na počítači… Pokud má někdo cylindr slabší, třeba to ani nepostřehne, nebo venku to taky není poznat, ale větší cylindr tenhle problém dělá.

        Taky jsou čočky s velkým cylindrem o dost dražší, na sport, kde není třeba vidět úplně perfektně ostře se to dá očůrat asférickýma s hodnotou někam mezi, používal jsem to třeba na windsurfing, kterej se dá s brýlemi docela blbě.

        0 0
    • embi  

      Jednodenni cocky jsou pohodlnejsi nez mesicni z vice duvodu. Jednodenni cocka je tenci a nemusis resit trable s vyndavanim a roztokem.

      Pri padu cocky z oka nevypadnou, ale uz se mi stalo, ze se mi samovolne parkrat vyplachla z oka, kdyz mi na kole hodne slzely oci.

      Nech si zmerit zrak a doporucit spravne cocky, pak uz je u nich kupovat nemusis. Ja kupuju cocky na Alze.

      0 0
      • Tulipanek666  

        Kolik to zhruba vychazi dohromady na jednu sezonu za ty jednodenni cocky ? Rekneme jezdim na kole 3–4× do tydne a urcite ne vzdycky ty cocky budu mit ? Abych si mohl ujasnit rozpocet. Protoze v zaloze mam jeste laserovou operaci ale tam se toho trosku bojim

        0 0
        • l-e-t-o  

          jedno nasazení čoček mě stojí cca 50 Kč (30 párů za 1500,–) Mám ale na obou očích cylindry, tak to může být u normálnějších očí možná i levnější. Když to vezmu čistě matematicky 3 × 52 týdnů x 50 kč = 7800 Kč ročně za čočky

          0 0
          • popokatepetl  

            A to máš použití jen 3× týdně. Normálně je užívám tak 6× týdně. To je 15 tisíc v jednodenních. Měsíční na půl roku mám za cca 2300 s tím že další půlrok platím polovinou, tedy jen 1150. Ceny přesně nevím, ale je to jinde. Je třeba započítat roztok. Taky mám astigmatismus.

            0 0
            • filipino_23  

              pri tak hodnem pouzivani nepocitujes, resp. nesledujes viac zilek v oku? Ono kazdodenne nosenie cocek tiez nebude 100% pozitivne pre oko

              0 0
              • popokatepetl  

                Červené oči mám jen když si je v draku zapomenu vyndat a spím až do rána. Nosím je jen když sportuju. Přes týden se dá říct při odchodu z práce, většinou je sundam až večer. O víkendu těsně před sportem a sundam taky až večer. Když nejdu na kolo nebo něco jiného tak si je nenasadim. Takže když se jdu proběhnou v 6 večer tak je mám 2 hodiny z toho dne. Na měsíční čočky počítám 30 použití. V létě to vychází na měsíc a kousek. V zimě je to déle.

                0 0
              • popokatepetl  

                V součtu ten čas s cockama není tak dramatický. Nedokážu se v cockach dívat na pc nebo televizí. Ck mám ted měsíční tak to ještě jde. Když jsem měl denní tak jsem nevydržel ani 15 minut. Venku o nich nevím.

                0 0
            • l-e-t-o  

              Ano, to je výpočet pro 3× týdně. Normálně je sám beru do oka jen každé pondělí, když jdu na basket. Do fitka s brýlemi nebo bez (tam to nevadí) a teď přes zimu na kole nejezdím. Pokud někdo používá jednodenní čočky opravdu každý den, tak se to rozhodně nevyplatí.

              0 0
        • embi  

          Si to spocitej:) https://www.vasecocky.cz/…0-cocek.html pokud nemas cylindr, tak je to o hodne lenvejsi

          0 0
      • popokatepetl  

        I ty jednodenní se musí vytáhnout :-)

        0 0
    • Monix  
      • používám roky jednodenní čočky na motokros, kolo apod.
      • z oka, díky skokům apod., nevypadnou – nikdy se mi nestalo
      • je třeba najít kvalitní firmu – prodejce čoček, kde najdou přesně typ na tvoje oči – mají různá zakřivení apod. – a naučí tě, jak se s čočkami zachází
      • někomu čočky nevadí, někdo je nedá – musíš si reálně sahat do oka, zvyknout si na cizí prvek v oku atd.
      • je to hodně o hygieně
      • jednodenní čočky jsou dražší – ne o moc, ale uživatelsky nejkomfortnější – dáš novou čočku oko, po použití vyhodíš a potom zase vezmeš novou, kdysi jsou používal vícedenní, a starost o čočky je někdy vopruz
      0 0
    • vt  

      Jednodenni jsou na obcasne pouzivani idealni, dlouha leta jsem je pouzival na kolo a hokej. Zacni navstevou kontaktologa, tam ti vse osvetli a vyzkousis si to.

      0 0
    • bodlak2  

      Dcera kombinuje nošení brýlí a jedno i více denní čočky, podle situace. Pokud vím, jednodenní používá např. při plavání a myslím, že i na kole. Prostě když teoreticky hrozí jejich ztráta (má u sebe náhradní) nebo když se nechce někde ***** s roztokem.

      0 0
    • vt  

      BTW trochu offtopic: starim se mi zhorsuje zrak na blizko, takze od cocek na kole zacina trochu ustupovat, mam obavy, ze v pripade nejakeho technickeho problemu, defektu atd bych mel s cockama problem :-( Neresil jste to nekdo?

      0 0
    • popokatepetl  

      Používám měsíční stylem 30× nasadit. Většinou je to více než měsíc. Nepoužívám na pc a televizí. S roztokem žádná velká práce není. Nevýhoda je tahání roztoku třeba na dvoudenní kolo nebo výlet. Na kole mi brýle vadí. Potim se jak prase a teče mi na brýle :-). Jednodenní vyjdou dráž.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Funguju jenom na jednodenich cockach, ale nosim je jenom na sport nebo na praci, kde potrebuju ochranne bryle. Proste nandam, ponosim, vyhodim. Mam teda krabicku pro pripad, ze bych si to zakratko rozmyslel (sejde z vyjizdky a podazavek na jizdu budu opakovat nasledujici den). Zasadni pro mne je, ze neresim bordel na cockach a ze by drely v oku bo jsou spinave nebo znicene (blato, prach z brouseni nebo tak neco).

      Na delsi akce idelani, nemusim resit jejich uchovavani a kdyz bych je vecer z oka nevyploupnul, tak do druheho dne taky preziju. Akorat (a to asi vsechny cocky), po delsim jezdeni na kole je treba je pred vyloupnutim rozmrkat nebo posoupat prstem po bulve, aby se oddelily a sly snadno ven.

      Cocky ale nepouzivam kazdy den, takze mi velke baleni vydrzi dlouho…na kazde oko mam jine dioptrie, takze dve baleni…

      0 0
    • Romancero  

      zkoušel jsem jednodenní..ale byly tak tenké, a tak málo viditelné, že jsem měl problém při jejich aplikaci. Dříve (před 20 lety) jsme hrál volejbal s klasickými jednodenními čočkami (byli silnější a ještě se musely vyvařovat ve fyziáku)-a to byla pohoda.

      Takže používám na kolo normální (plastové odlehčené čočky) dioptrické brýle (na kole to není problém u airsoftu už ano)

      0 0
      • rasto  

        Průšvih dioptrických vložek do cyklobrýlí je v tom, že se lehce mlží. Proto jsem přesedlal na čočky a je to musím říct větší pohoda. Alespoň pro mě. Vozím 14D čočky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.