• orca

    Mám dotaz KDO by měl najíždět jarní km , či od kolika km ročně má smysl přemýšlet o nějakém systematickém najíždění jarních km ? či kolikrát týdně je třeba sedět v sedle aby mělo smysl jarní najíždění km ?

    0 0
    • jecnak  

      Nevim jestli jsem ten pravej k tomu neco rikat, ale primarne je treba naucit telo jezdit vic na tuky, naucit nohy slapat tak jak maj, takze by mel najizdet asi kazdej, kdo ma kolo jako neco vic nez jen dopravni prostredek.

      Co se tyce ostatniho ja treba ted jezdim 5× tydne, ale nad dve hodiny jezdim jen 2×.

      Zalezi co od kola chces…

      0 0
    • Daf  

      Jarni, ale taky hlavne zimni kilometry najizdi ten kdo od jara chce zavodit. Proste je to idealni obdobi na trenink vytrvalosti, ktera se dost podstatnou merou podili na celkove vykonnosti. Pokud se na kolo dostanes 2× tydne aspon na 2.5h tak bych to bral jako naproste minimum. Idealni mi prijde tak 3.5 az 5h 4× tydne. Pokud na kole nezavodis, tak si myslim ze je zbytecne se v zime o neco podobneho snazit. Akorat si bika znechutis. Neni to moc zabavne jezdit po tme, v mokru a mrazech, popr. na trenazeru.

      0 0
      • orca  

        tranažér nikdy více , jedna zkušenost mi stačila … závodit s ohledem na první 50tku nemám , a na kolo se dostanu bez problémů tolikrát , jednak jezdím do práce , ale spíše bojuji s tím se donutit jet z práce „obklikou“ …

        0 0
        • Fuck8r  

          co máš proti trenažérům ? :-)

          0 0
          • orca  

            to co asi 99% cyklistů …

            0 0
            • Fuck8r  

              hmm … já jsem tedy asi to 1% :-D … mě se to fakt líbí a moc … jsem v příjemném domácím prostředí, koukám se na DVD nebo poslouchám mé oblíbené MP3 (aniž bych musel dávat pozor na provoz), mám takovou teplotu prostředí jakou chci (15°C), nevystavuju se povětrnostním vlivům, žádný křižovatky, přejezdy (prostě nic kvůli čemu bych vypadnul z tempa), o hodně méně dostává zabrat i bajk … je to príma – všem doporučuji :-)

              0 0
              • jose  

                Už je tady zase:-))))

                0 0
                • Fuck8r  

                  tady na BF panuje docela veliká „protitrenažérská nálada“ a všichni na něj jenom nadávaj, vůbec nevím proč … asi si musej nějak zdůvodnit proč v zimě netrénovali: „protože na trenažéru to nejde“ , „ergáč je hnusnej“ , „na ergáči nejsou žádný výsledky“ … to jsou všechno jenom keci … tím si lidi jenom zdůvodňují svojí lenost :-D

                  0 0
                  • Gorgov  

                    sry,opět meleš nesmysly…

                    0 0
                  • DW6  

                    trenažer jen velice okrajově,mnohem lepší jsou válce,já např loni za leden dal na spinu necelých 50hod a nemyslím,že by to k něčemu vedlo..tou leností fakt plácáš nesmysly.mnohem víc ti dá třebas běh a posilka,plavání a tak..

                    0 0
                  • Chaingang  

                    „Všichni na něj jenom nadávaj“…"asi si musí nějak zdůvodnit proč v zimě netrenovali K tomu bych jen dodal,že radši pojedu pět hodin na silnici v teplotách kolem nuly než abych hodinu seděl na trenažeru a byl pak naprosto zhnusenej.Tre­ninkovej efekt není ani zdaleka stejnej…

                    0 0
              • orca  

                s tvým přístupem bych to zkusil někde na dráze tam je také skoro sterilní prostředí a disciplíny kde jedeš sám a ne v balíku…

                0 0
                • Fuck8r  

                  no co … nevidím na přípravě : posilka + trenažér nic špatného … ostatně to se ukáže na jaře až všichni vyrazíme že ? :-) … kdo pojede jak z praku (já) a kdo bude na kole chcípat (líná veš) … :-D

                  0 0
                  • orca  

                    jsem přející takže ti přeji jen a jen skvělé výsledky a vyhraj kam přijdeš , mě tím nerozhodíš a sobě uděláš radost :-) A jinak přečti si nadšení profíků nad najíždění km doma … jen v situaci nejvyšší nouze !!! Daleko často je (tranažér)používají na rozjetí před závodama – kde se jedná o cca 30 min .

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      A teď si vem, že závodit ani nechce, bydlí v Krkonoších a baví ho ten trenažér. Podle nmě trošku masochista, ale jeho věc;-)

                      0 0
                      • pepek  

                        No ale na trenažeru nemusí řešit ty řetězy, spojky a jiné pro něho nepochopitelné věci. Kdyby vyjel ven, tak mu může spadnout řetěz a co pak, že? Navíc tam třeba nebude ta příjemná pokojová teplota, MP3 a 500 DVD.

                        0 0
                        • Mig_all  

                          Kolo je sport spojený s pohybem v přírodě a s radostí z jízdy jako takové a to je na něm to krásné. Zavřít se do pokoje a špapat jak ***** do prázdna pro nic za nic je fakt masochismus a mít to rád je magořina. Taky občas šlapu jasně, když prostě ven vyjet nejde a člověk nechce ztratit jakousi formu a zvyk na sedlo a otacivy pohyb nohou ale vyžívat se v tom to nechápu… To už rovnou nemusí trápit bike ale cvičit na nejáké cvičící pičovině z TV shopu která je k tomu přímo určená, obritreky a podobné hovadiny…

                          0 0
                        • Mig_all  

                          sakra, zase archivní vlákno… :-(

                          0 0
                  • Brzdič  

                    Jak všichni vyrazíme? Já už vyrazil a až vyraziš ty, tak tě vofoukne první větřík a bude rýmyčka, kašlíček, angínečka a ztrátečka formičky ;-) Ne že bych ti to přál, ale u skleníkovejch borců jako seš ty se to přihodí ani nevíš jak :-)

                    0 0
              • BFG  

                Právě jsi vyjmenoval důvody, proč je trenažer nuda ;)

                0 0
      • jecnak  

        Jen dodavam, ze je potreba zacit od mensich davek. Ne ze si tu nekdo precte, ze ma jezdit 4× tydne 3.5->5h, tak na to od zitra skoci. …tak z toho po tydnu vyskoci.

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Mě to baví. Respektivě baví mě jezdit ve tmě a při teplotách –5 až 0 °C, nesmí ale být namrzlá silnice nebo plná sněhu.

        0 0
        • jecnak  

          Vitej v klubu uchylaku.

          0 0
          • šlapatko  

            To su taky uchylák dneska 105 km po cestě.Taky mám rád jízdu po tmě je to adrenalin.Ve sněhu je to taky fajne

            0 0
        • Daf  

          Mokra nasolena silnice, zmrzle prsty, domu bocak jak svina, v nem poletujicí snehové vlocky :) Ja si to teda moc neuzivam, ale ten pocit ze to clovek uspesne zvladnul zahreje :)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Negativisto. :-) Prokřehlé prsty, na kterých postupem času už ani nevnímáš chlad, krásné bílé vločky padající do očí a se stoprocentní spolehlivostí zapadající mezi límec a krk, protivítr, který působí líp než jakákoliv brzda na sebelešpím trenažeru, nemluvě o nádherné hmotě hrající všemi odstíny šedé, která ZADARMO poskytuje možnost vylepšit techniku jízdy…

            0 0
            • jecnak  

              To se ti to filosofuje, kdyz je venku tahle parodie na zimu.

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Chybí mně tam smejlík. Myslela jsem, že není třeba. :-) Opravdu mám radši menší mrazík (tak do těch – 5 °C, větší mráz po nějakým čase bolí) a suchý silnice nebo jen s malým množstvím nezmrzlého sněhu než teploty nad nulou a mokro, vlhko, či kolem nuly námrazy. Mluvím samozřejmě o počasí v zimě, kdyby mi někdo nabídl „krásné“ –3°C v létě, poženu ho svinským krokem.

                0 0
                • jecnak  

                  Ale jo, ja to pochopil. Ono je to s tim pocasim tezky, clovek nadava pokazdy na to co ma. Vzdyt se staci podivat na letni thready – hnusny vedro, hnusny blato, hnusny prach atd. Kazdy pocasi ma neco do sebe, jen je potreba se dobre obliknout a treba i nahodit blatniky, dobrou naladu a je to.

                  0 0
            • Daf  

              Myslim ze jsem vcelku pozitivne naladeny clovek :) Ale proste kdyz si vybavim zimni najizdeni, tak si vidim neustale spinave kolo, spinave hadry, vecne mokra silnice. Citim bolest jak se znovu vleva krev do zkrehlych prstu, kdyz clovek konecne dorazi do tepla. Bolavy zadek z vody se soli promacene vlozky. Taky si predstavim neustale hypnotizovani meteorologickeho radaru a rozhodovani mezi tím, jestli mam na kolo vyrazit a zmoknout, nebo se dívat z okna jak neprsi/nesnezi. Biku zdar :)

              0 0
          • Gorgov  

            popsal si to uplne presne, to sem zazival minulou zimu mockrat. Jeste teda mokry zmrzly nohy.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          JJ, taky jsem zjistil, že mě baví ví jízda potmě než ve dne. Nevím čím to je, možná moje posedlost jezdit dlouhé štreky… ;))

          0 0
          • martt  

            tiez si zistil, ze Ti po troch hodinach zhasne lampa a potrebujes aj rezervnu?

            0 0
      • maxtor  

        Já si nejsem jistý, jestli se v současných podmínkách dá mluvit o nějakém zimním ježdění. O víkendu jsem se celkem vyřádil. Až na to všudypřítomné bahno jsem si připadal, jako by už dávno bylo jaro. Sice jsem se vrátil šponavý jak prase, ale nevzpomínám si, že bych někdy v tuto dobu si jen tak vyjel do terénu na biku.

        0 0
        • Radek Broz  

          My včera čistili singletrack na kopci a po sněhu ani památky – počasí působilo, jak když je v srpnu hnusně – pořád jsme si museli dokola opakovat, že je leden a že by tam mělo být přes metr sněhu. Je to super;-)

          0 0
        • marapara  

          Zdarec, už máš nového bika?

          0 0
      • johny.h  

        Já mám v současné době od trenéra psáno: Po – volno Út – spinink 60min St – posilovna nohy 90min Čt – válce kompenzace 30min
        plavání 60min Pá – posilovna všeobecná 60min So – vytrvalost 120min Ne – vytrvalost 180min

        Proti loňsku pohoda, ale to jsem trénoval sám a posilování bylo minimum. Zato trenažér jsem dával denně 2–4 hod. přibližně viz tabulka z Vela 2004.

        0 0
        • mr.antik  

          Tu středu nechápu, co se de 90 minut posilovat na nochách, dyť tam tolik svalů není?

          0 0
          • Beeda  

            uplne jednoduse, 10–15m zahrati, 10m protazeni, pak dle faze 15 i 20 min jeden cvik legpress/drepy, predkopavani,za­kopavani,vnitrni/vnej­si stehna – nektre cviky delas jednu nohu a pak druhou… a nakonac 15m strec…B

            0 0
          • johny.h  

            Většnou dávám 5 sérií, 7 cviků na nohy, 3 na záda a břicho a jsem rád, že to stihnu za 2 hod. Pauzy minimální.

            0 0
            • MlokCZ  

              7 cviků po 5 sériích na nohy když v tom samém cvičení ještě cvičíš záda i břicho, to je dobrý k čemu? Samotná délka cvičení (když počítám pouze čisté cvičení) by neměla přesáhnout 45–60 minut, pokud je to delší, tak je to akorát kontraproduktivní.

              0 0
              • johny.h  

                Mám jet pyramidu skoro od každého cviku, tj. 15–20–25–20–15. Dřepy, mrtvý tah, leg press, výpony lýtka, přidal jsem ještě předkopávání, zakopávání a výstupy na lavici s činkou. Bylo mi to i odsouhlaseno trenérem, tak snad ví co dělá :)

                0 0
                • Gorgov  

                  mě se to docela líbí, já sem dělal teda 4 série, ale jinak podobný až na ten mrtvej tah.

                  0 0
                  • johny.h  

                    Ten prý má být na zadní stehna a hýžďové svaly, ale to snad i leg press a dřepy na rámu.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      kolik zvedáš při dřepech na ramenou? Minulej rok sem končil na 120kilech a ty vopice tam docela koukaly, asi jako já když oni zvedali 100 na bench a já 50:)

                      0 0
                      • ydaho  

                        5O kg jednou rukou ale neni vůbec špatný! :)

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        120kg na dřepy je taky hodně dobrý (zvlášť když se nevěnuješ kulturistice ale máš to jen jako přípravu) a k tomu bench 50kg je trochu nepoměrný výkon, to se nedivim, že všichni tak čučeli :-) A pak taky spousta namakanců nohy zcela nesprávně ignoruje a cvičí málo nebo vůbec nebo některý experti se dokonce zaměřujou převážně na bench.

                        0 0
                        • Gorgov  

                          neberu to v souvislosti, jen v posilovne je 50 na bech zoufale malo, drepy s 120ri uz je dobry:)

                          0 0
                      • DW6  

                        taky dám 120kg,ale dost důležitý je počet,třebas u mě je to 15–20poctivých,pak to jde ale značně dolů ten počet,v páte sérce končim u pěti opakování:)

                        0 0
                      • johny.h  

                        Př těch sériích co píšu mám na tom rámu naloženo 60kg, což se ani s váhou tyče(cca 10) a rámu(cca 10) s Tvými 120kg nedá srovnat :(

                        0 0
                • MlokCZ  

                  Proti pyramidě nic nemám. Mrtvý tahy – nikdy bych nenechal cvičit někoho, kdo necvičí už dlouho a nemá perfektní techniku (tím neříkám, že je nemáš cvičit, netušim, jak dlouho cvičíš). Sice je to jeden ze základních cviků, ovšem na záda ne na nohy i když se částečně zadní stehna i hýždě zapojují (pokud se cvičí s napnutýma nohama, tak se zapojují více, ale tam už je to ještě nebezpečnější cvik a hlavně musíš mít zcela nezkrácené svaly na nohou). Mrtvý tahy, pokud nejsou cvičeny s perfektní technikou je nejsnažší cesta ke zranění.

                  Pokud odcvičíš pořádně dřepy, leg press, tak už výstupy na lavici s činkou bych rozhodně nedával.

                  Lýtka ok.

                  Předkopávání a zakopávání někdy jako doplněk ano, ale necvičil bych to pořád v případě, že cvičíš dřepy a legpress.

                  Pokud ale odcvičíš poctivě 5 sérií na dřepech a legpressu, tak tolik cviků po tom na nohy už jen unavuje a nic opravdu nic nepřinese (už těch 5 sérií je dost).

                  0 0
                  • Gorgov  

                    naprosto souhlasim se všim:)

                    0 0
                  • johny.h  

                    S tím mrtvým tahem jsem četl na kulturistickém serveru napnuté nohy, činku držet hlavně jakoby zádama, neprohýbat se a tahat nahoru co nejblíž nohou (holení a stehen). Posilování nohou mám pouze ve středu a dřepy cvičím ještě v út. a pá. před spininkem. Tak koukám, že bys mi moje cviky pěkně zredukoval. Opravdu jsem si to nechal od trenéra schválit a nic nenamítal, tak snad by řekl, kdyby to mělo opačný účinek?

                    0 0
                  • Beeda  

                    V priprave se ridim timto – tri etapy – s plynulym prechodem.. jedna etapa cca mesic..

                    1. 4–6ser/20–25op/ lehke vahy
                    2. 3–4ser/10–15op/ stredni
                    3. 2–3ser/6–8op/ tezke
                    !To je pro nohy!

                    dale.. Pro zbytek tela jedu 1. etapu po celou zim. pripravu, ovsem v jiny den nez nohy. Pokud jedu lehke vahy mohu dat i vrsek, bricho, prsa ramena…

                    Cyklo technikou:-) – stridam nohy, tam kde pri cviku nehrozi vychyleni patere, drepy asi tezko ze:-)…

                    Jak pise MlokCZ – mrtvy tah, pripadne i drepy s cinkou jsou slozite na SPRAVNE provedeni, i znaly je radeji cvici s dozorem… cvicim sam, takze je neprovadim.

                    BTW neexistuje jednotny pohled ani metoda, ktera rika tohle je spravne a ostatni je spatne…

                    Ja si tohle vytvoril na zaklade sveho pozorovani a konzultaci s OndrouVojtechov­skym a Purmenem..

                    Jo kdo me ted na racu predjede, tak mi aspon da plnej bidon!! :-DDD

                    B.

                    PS: Honzo -„Posilování nohou mám POUZE??? ve středu a dřepy cvičím ještě v út. a pá. před spininkem“
                    - to je uz 3× tydne a pak jeste ten spinn…podle me je to uz docela darda…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Dobře že jsi připomněl i ty dřepy na techniku, ty jsem zapomněl zmínit.

                      Já v mojem dvouletém čistě posilovacím období, kdy jsem se do toho hrozně zažral trénoval techniku dřepů a mrtvých tahů cca 2 měsíce s extrémně lehkými váhami, čistě pouze na zažití perfektní techniky. A bylo to vždy pod vzájemným dozorem se spolucvičencem, kde jsme oba věděli, jak technika vypadá a navzájem se kontrolovali. Při pozdějším cvičení s těžšími váhami pak stálý dohled nad technikou od spolucvičence samozřejmostí a nutností, protože při narůstajících vahách je velmi obtížné tu techniku udržet a nezačít se hrbit a kroutit v zádech.

                      0 0
                      • kolda  

                        bohužel tenhle přístup moc lidí v posilovně nepraktikuje.

                        když vidím některý borce, jak se ničí, jen aby machrovali s těžkýma váhama…

                        třeba dřepy cvičím s lehkou vahou a víc opakování nebo doma bez váhy.

                        0 0
                • orca  

                  Kdysi jsem také cvičíval a čtu tvé zatížení nahou a takovéhle porce na nohy mají opravdoví nabušenci co žijou jen a jen posilovnou . V posilovně být tebou bych se zaměřil jen na nohy + záda + prsa , Vše ostatní procvičíš s tím a jak tu bylo řečeno pokud možno od 20 opakování výše na jednu sérii . Mrtvej tah bych na 100% vynechal(extrénmě náročné na techniku) , dřepy bych taky vynechal(zbytečná zátěž na kolena) takže na nohy máš na výběr z předkopávání , zakopávání , vytlačování , výpony . A na horní partii klasicky bench + shyby na hrazdě za hlavou (nebo přitahování hrazdy za hlavou) . Základ je aby jsi procvičil obě velké svalové skupiny neboť tvé tělo potřebuje stimulovat všechny tyhle svalové skpiny – a posilovna jen jen na kondici(výdrž) ne na výkon !!!

                  0 0
        • Cryzyy  

          a co je psano, to je dano ! :) neni skoda, takhle blbnout, kdyz se da skoro normalne jezdit venku ?

          0 0
        • McBlacky  

          ten plán jet to bych umřel :) hlavně nechápu kde bych vzal průměr 30, to leda na silnici po rovince.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Hmm, mi se líbí, jak tam přesně vymezené ty kilometry. Už se vidím, jak hledám trasu, co má přesně 87,5km… ;))

          0 0
          • Rychlej turista  

            Že mu to žerete … vždyť si z nás dělá srandu :-D

            0 0
            • McBlacky  

              podle mě je to počítaný programem, kterej má určitý algoritmy

              já nechápu tu kládu v prosinci pak oraz v lednu a zase kotel v unoru když odpočinek už je psanej listopad/prosinec přelom…

              ale nerozumim v tom víc věcem, takže to radši nebudu pitvat… jestli do toho nejsou rozepsaný intervaly tak je to celý zralý do koše.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Těch 725 km v posledních dvou prosincových týdnech jsou opravdu hodně slabé :-D Nevěřím, že by si někdo v 38 letech takto nechal organizovat život :-D

                0 0
                • McBlacky  

                  třeba ho za to platěj co víš :) já razím zásadu, že pokud to je za moje peníze tak si to chci užít. Kdybych chtěl sportovat profesionálně tak by cyklistika byla jezdím ze sportů o kterých bych neuvažoval.

                  0 0
                  • johny.h  

                    Jak jsem psal ve svém profilu. Po hodně dlouhé době zase jezdím na kole a hodlám do toho vložit maximum. Ten plán ve Velu tuším sestavoval Matějka a tipuju že pro silničáře. Nejsem profík, abych studoval proč, který cyklus jezdit tak či onak a on asi není žádný trouba, aby nevěděl, jak ho sestavit.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      A v tom asi bude ten problém. Jestlis to obšlehl z nějakého časáku, tak pochybuju, že je to dělané pro 38 letého borce, co 15 let na kole nejezdil. Nemůžeš jednoduše navázat tam, kde jsi před 15 roky skončil. Buďto by sis měl ten plán nechat napsat přímo na sebe nebo prostě jen jezdit pro radost. To ti určitě vydrží déle a výsledky se taky dostaví. Cyklistika je hlavně o najetých kilometrech a hodinách na kole strávených a ten plán to může vylepšit jen trošku. Ale bez těch najetých km sebelepší plán nepomůže. A jestli jsi kdysi jezdil, tak nějaké zkušenosti máš.

                      0 0
                    • ydaho  

                      je to celkem hodne individuální, nejakej obecnej trenink je určitě dobrej pro orientační radu – co asi a kdy asi a kolik asi tak, ale přínosný k nejakýmu dlouhodobejsimu rozboji to moc nebude. Taky vstupní parametry 18 kluka 185/72 a nekoho kolem 30 let 180/86 budou diametrálně jinde… Na druhou stranu, proč bejt závodník ? :)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ta poslední věta :) od tebe to moc nesedí, ty to taky ted hrotíš…

                        0 0
                        • ydaho  

                          to ani ne snad, já si to ted uzivam :)… v tepech, co jezdim, se ani nezapotim, spíš se u toho učim šlapat pěkně do kulata a jezdit rovně. Většinou to je 120 minut a 1–2 x tejdne 240 minut. Když už máme dneska to jaro..

                          0 0
        • Gorgov  

          taky nechapu to lednovy flakani:)

          0 0
          • DW6  

            to je klasika:leden mírnej oraz a celej únor v teple..viz středisko Louny,momentálně jenom běhají a posilují,na kolo tak 1–2za týden(vse na ap,pouze beh mirne intervaly)..a v sezone maj pak vyhrano:)

            0 0
            • Gorgov  

              kdyz myslis. nneřek bych že bude celej únor v teple. Kromě toho je pro me lepsi teplo az tak mezi pulkou unora a brezna, ale kdyz to vyjde budu jen kolem ty pulky brezna na 14 dni snad

              0 0
              • DW6  

                ja ted nemam oraz,u me je nemozne na mesic odjet,ale napr louny to tak maji(a to v sezone nejsou zadni masla).pan Chrobák ví moc dobře,co dělá.. ten běh maj cca čtyři dny v týdnu,prej je to supr na palpitaci srdce.

                0 0
    • ydaho  

      tohle sám nevymyslíš, protože je to hodně individuální, obecně platí to, co napsal ječnák, ikdyž já to ted v lednu kombinuju s plavánim a důslednym strečinkem. Jinak jezdim podle plánu s rozpisem pro počet minut a tepový pásmo… Záleží, jakou máš motivaci, točit ve větru 3–4 hodiny na nízkým tepu chce solidní morál a hlavně teko vyjedeš do kopců na bajk pokud to chceš dodržovat…

      0 0
      • Gorgov  

        zas neni dobry to brat tak vazne a plany doslova, na toho bike klidne vyjedu.

        0 0
        • ydaho  

          to já taky, zrovna tuhle nedeli, ale logicky si nedám Hálka, když mám max 145 :)

          0 0
          • Gorgov  

            Asi bych to tady nemel psat, kdyz je tady beeda, ale je klidne 185 a hodnekrat:)

            0 0
          • Gorgov  

            Asi bych to tady nemel psat, kdyz je tady beeda, ale je klidne 185 a hodnekrat:)

            0 0
            • Gorgov  

              sakra proc? jinak sem myslel ja 185, jako ze jezdim na biku jek chci

              0 0
              • JancA  

                nojo, Beeda je striktni, ale vyplaci se mu to evidentne podle umisteni…Taky nemam moral na to ty plany dodrzovat, jezdim si jak chci, beham, plavu a cvicim jak mam cas a jak me bavi:)

                0 0
                • JancA  

                  ale tepy drzim ve vytrvalosti, to jo, zas takovej problem to neni, na ANP uz to ted v zime docela boli

                  0 0
                • Beeda  

                  nekeee:-) vcera prijdu a ty uz na veslarskym trenageru, pak jdu vytocit nohy a ty na spinu dres kopce, paks dala 30 bazny a ja jen zvloval na podloze pri srecu;-)) No se pak nedivim, ze v china food bylo malo.

                  Bikerky bdete!:-D

                  B.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Proboha, veslařský trenažer, spinner, vím o válcích, předpokládám i cyklo trenažer. To všechno doma? Kde máte postele, kde skříně a stoly? :-) A co to jsou bazny?

                    0 0
                    • Beeda  

                      bazny = malej a velkej bazen:-)

                      0 0
                    • orca  

                      na co stůl skříň postel ? není to zbytečnost ?

                      0 0
                    • JancA  

                      never mu:)..mame u baraku fitko,kde to vsechno je a jsou tam skla z venku,takze Velky Bratr Beeda me stale sleduje:)))…

                      0 0
                • Darkson  

                  Jančo, ty jezdíš na veslařským trenažéru, jo? :-)

                  0 0
                  • JancA  

                    jo!!!!!!to budou pazoury:)…koukala jsem na borce,jak na tom cvici,tak sem to taky zkusila a je to parada

                    0 0
                    • Darkson  

                      :-)))))

                      ale nech si poradit aspoň se základy techniky, ať si nepodjíždíš slajdem a nekroutíš u toho zádama. nejhorší na tom je, že když si ulevíš, hned se ti zobrazí na displeji:-)

                      0 0
    • Brzdič  

      Aby to mělo smysl, neměla by pauza být delší než 2 dny. 3.-4. den už začíná docházet k detréninku. Najíždění by mělo být postupné s prodlužujím se dnem by měla narůstat i délka vyjížděk, což platí pro všechny kdo se chtějí zlepšovat.

      0 0
      • orca  

        Teď v lednu je to zatím sranda cca 1–2 hiod se venku dá , ale až přijde únor a pravděpodobně sníh a sračky tak je konec :-( alespoň u mne čili zase od začátku …

        0 0
        • Brzdič  

          Teplý kraje, ježdění „za dveřma“ (válcování, spining, trenažér), nebo ježdění „přede dveřma“ (venku) Jiné aerobní aktivity – lehký klus, rychlá chůze, hodně zajímavá chůze s hůlkama (nording walking), pokud je sníh běžky, bruslení, plavání… Pokud je k dispozici tělocvična a banda kámošů dát pohodovej fotbálek … K tomu přidat posilování, protahování … Pokud ti nic z toho nevyhovuje, tak opravdu budeš začínat od nuly, nebo téměř od nuly. To se projeví na začátku sezony a dá se postupně dohnat. Na druhou stranu snižuješ riziko úrazu (pokud nespadneš z gauče ;-)) a riziko nachlazení. Možná tě to bude na kole víc bavit. To, že se letos dá jezdit venku je vyjímka. Normální je v zimě všestranná příprava a čím je člověk mladší, tím všestranější by měla být. Samozřejmě důraz na dlouhodobou vytrvalost. Pokud se ti podaří udržet (rozvinout) dlouhodobou vytrvalost dá se po 6–8 týdnech treninku na kole získat velmi slušná výkonost.

          0 0
          • orca  

            Najíždění „v teple“ je drahé , doma v teple – šílenej opruz , a venku podle počasí . Další sporty to vidím na plavání a chůze chodím z práce přes les domů místo busem. Jasně hejbu se tak nějak normálně . Žádné výkonsotní ambice nemám jen mě tak pro orientaci zajímalo pro koho teprve začne být zajímavé nějaké systematické a cílené najíždění km … Myslím že do cca 3000–4000km ročně od dubna do října kdo najede není třeba se nějak dramaticky svazovat taktokou speciálního najíždění .....

            0 0
            • MlokCZ  

              Já si myslim, že ještě spíš dokonce ještě i pro více km ročně, pokud nejsou nějaké větší závodní ambice. Maximálně ze začátku sezony si trošku hlídat nižší tepy.

              0 0
            • Brzdič  

              To jestli najíždět km nebo ne bych nevztahoval na počty kilometrů. Znám člověka co ročně najede 10–12 tisíc a žádný speciální najíždění neprovozuje, protože to nepotřebuje.

              0 0
    • Splinter  

      Dyť venku je jak v květnu:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      oživím tohle zombie :-)

      soustředko v Lloret de Mar popsané zde:

      http://serzovo.wordpress.com/

      (musím si udělat promo :-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.