• jakub

    Ahojte, dovolím si zde položit nen zatím řečnickou otázku mam relativne novy ram Merida AM 500, je na tom tlemic Suntour XC nebo tak neco roztec 190. Jezdim jezdim relativne dost tezkej teren nahoru i dolu… nechci zadnou houpacku, spis bych potreboval neco jako SPV nebo Propedal – progresivnejsiho ale aby to v pripade potreby fungovalo. Z tohoto tlulmice mam pocit, ze chodi pokazde jinak…jeden den mi absolutne vyhovuje a jiny den bych ho nejradsi serval a zahodil… je to zvlastni…podobný pocit jsem mel kdyz jsem náhodou jezdil vidlu RS J3 (zavisi asi od venkovni teploty, jak se ohřeje olej uvnitr atd…) jaký by jste mi doporucili tlumic a jaky asi urco ne… libi se mi DHX ale to je asi presne to s cim bych byl nestastnej.Mám v podstate poprvé fulla, tak jsem uplne v tomto jakysi zmateny......  díky za rady…

    0 0
    • MirkoCarver  

      Já mám AM 800 a řešil jsem podobný problém. Koupil jsem Manitou Swinger AIR X3 a zatím spokojenost, má mechanicky nastavitelné SPV a oproti původnímu RS Airo 2.1 se Swinger skoro nehoupe i s vypnutým SPV, při zapnutém ho v sedě nerozhoupu, ve stoje ano. Jediný problém je při přestavení na zvih 130, ke konci zvihu naráží venilek na rameno tlumiče, je nutné ho lehce přibrousit, jinak hrozí ulomení ventilku…

      0 0
      • jakub  

        díky za info.. já jezdím stejně jen 100 nemám zdvih vidle na 130 asi to SPV koupím… díky…

        0 0
      • Lišák  

        Pokud se skoro nehoupe při vypnutém SPV a s jiným tlumičem se houpal, tak je něco špatně. Asi to SPV nebude úplně vypínací, což mně osobně (když bych si takový tlumič kupoval) by dost vadilo. Zabíjí to citlivost. Jezdím Swinger Air 3way a v SPV komoře vozím minimální tlak. Je to pro mě jediné rozumné řešení, když není SPV vypínací. Trochu to omezuje houpání a je to jakžtakž citlivé. Pokud bych měl zbytečné finance, tak bych určitě chtěl tlumič s nějakým úplně vypínatelným omezením chodu a hodně lineární charakteristikou. Neskáču, tak moc progresívní zadní stavbu nepotřebuju.

        0 0
      • vojta  

        Vzdy jsem si myslel, ze ten tlumic ma jen moznost prepinani mezi pevne nastavenymi urovnemi SPV, bez moznosti uplneho vypnuti SPV.

        0 0
    • Lister  

      Fox Float RP23 Push

      Napíšeš co máš za kolo, jaký průběh by sis představoval a dostaneš dle požadavků naladěný tlumič. Cena je dokonce příjemnější než ofic cena Foxe v CR.

      Předpokládám, že Mlok ti napíše více :-)

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.