Jaký je rozdíl mezi páčkami RS Reverb ?

16 nepřečtených
  • strapal

    Zdarec chlapi. Lehla mi páčka na starém reverbu a uvažuju, že bude lépe koupit novou než s rizikem generálkovat starou. Jde problematicky zmáčknout, zadírá se. Jak ale zjišťuju, na trhu jsou tři druhy. Mám sedlovku model 2016. Páčky, které vypadají stejně jako mám já (foto), tedy vlastně pístek na zatlačení, mají v obchodech označení A1, A2, (B1 ?), což chápu jako starý model a nový. No a pak je tam úplně nová páčka, která už fyzicky vypadá opravdu jako páčka a né jako tlačítko. Myslíte, že se dají všechny tři kombinovat? Taky mně zajímá, jestli je vůbec nějaký rozdíl mezi samotným ovládáním sedlovky stealth a klasickou. Chápu správně, že moje ovládání je MMX ? Díky za info.

    0 0
    • novas752  

      Ovládání je zaměnitelné všemi možnými způsoby. Jedna páčka resp. tlačítko je vlevo dole nebo vpravo nahoře, druhé tlačítko vlevo nahoře (vpravo dole je téměř vždy řazení) a pak je ta páčka pouze vlevo dole.

      A1, A2 a B1 jsou modely samotných sedlovek, že by se nějak zásadně měnily tlačítka si nemyslim.

      0 0
    • TJK  

      doporucuju misto origo packy koupit treb a De-Hy od Bike yoke

      0 0
    • Goob  

      Hele, já mám páčku (tu „tlačítkovou“, co máš na fotce) na Reverba a nechám ji levně, chceš-li. Upgradl jsem na 1X páčku.

      0 0
    • strapal  

      Chlapi díky moc za okamžité reakce.

      Goob – jak ale uchytím 1X na matchmaker? Nebo jak se to řeší?

      TJK – parádní řešení, ale 2,5 litru je celkem palba, ikdyž lanko je lanko pravda..

      novas752 – tak pro praváky je to jasné. Navíc je to na bajku pro moji pipi, takže to musí být ergonomicky 100%, nejlépe růžové…

      Napadá mě ještě jedna věc, kolo přes zimu skladuji na zdi, pověšené za přední kolo, takže sedlovka je v podstatě vzhůru nohama. Myslíte, že jí to v této poloze těch 4–5 měsíců může vadit? Jde o to, že jsem ji někdy naposled tuším v říjnu, opakovaně odvzdušňoval (nešla odjistit, páčka chodila na prázdno – otázka je, proč se zavzdušnila), následně se v pohodě dojezdila sezóna, no a teď jsem kolo sundal a páčka opět mrtvá. Mám dva reverby a na druhém, bezproblémovém (ovšem skladovaném v normální poloze), se nic neděje a páčka jde navíc zamáčknout znatelně lépe / lehčeji, než tato, podle všeho navíc asi ještě přidřená… Proto si ve výsledku říkám, že za problémy nefunkčního ovládání může zřejmě pouze poškozená páčka a ne nějaký problém v sedlovce.. Co vy na to? Přetěsnit (800,– Kč), vyměnit za starší funkční nebo zrovna zahodit a dát novou (19 až 25 stovek)… ?

      0 0
      • Goob  

        Je komplet kompatibilní s objímkou matchmaker. Akorát teda na té fotce vidím levou horní kvůli smyku… tam 1× páčku nedostaneš.

        0 0
        • strapal  

          Tak to jsem z toho blbec přiznávám. Pokud se rozhodu koupit páčku 1X na PRAVOU stranu, dám ji tady? Jo aha, teď mi to docvaklo… jako že pokud bude nahoře, že ji vlastně přes ukazatel kvaltu nezmáčknu? Však ji natočím a dám její konec těsně před (pod) ukazatel? V podstatě nepotřebuju aby zasahovala až nad grip. To by šlo, ne?

          0 0
          • Goob  

            Pochybuju. Ta páka je navržená, aby byla dole. A je teda DOST obludná.

            0 0
    • Smazaný účet  

      At nezakladam nove. Odeslo mi tlacitko na reverbu, chcije to totalne a jak koukam tak nove 3k+ to je fakt ulet a koukam ze 1X stoji o dost min. Pujde puvodni hadice jen prehodit na tu 1X nebo potrebuju novou?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Hadici nepotřebuješ, doslova jen vyšroubuješ à našroubuješ novou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.