• Kačka1

    Ahoj, chtěla bych pro přítele koupit navigaci. Buď to bude Oregon 450, nebo 550 ve verzi Pro. Je u 550 oproti 450 rozdíl jenom ve foťáku? Displej je stejný?

    Taky jsem se chtěla zeptat, jestli má cenu jí kupovat teď před vánocemi a nebo mám počkat na duben, to bude mít narozeniny. Je šance, že se zlevní? V zimě jí stejně asi moc neužijem.

    Díky za odpovědi :)

    0 0
    • lusk  

      tenhle clanek by ti mohl pomoct s vyberem.

      K ty zmene ceny…rozhodne v dubnu drazsi nebude ;-)

      0 0
    • Dlabka  

      S tím displejem by mne to také zajímalo. V Garminu mi prodavač říkal, že je všude stejnej, že jen u 300 byl horší, ale co se píše na netu je dost zmatené.

      Bude nějaký nástupce Oregonu 550? Zatím jsem žádné informace nenšel.

      0 0
    • zichis  

      není lepší místo navigace pořídit přítele co se neztratí?

      0 0
    • Odon  

      A co tahle?

      http://mobil.idnes.cz/…navigace.asp?…

      0 0
      • Dlabka  

        o Edge jsem uvažoval, ale zabudované baterie. Není tak odolný. Celkem malej displej. Z cyklo fce mi stačí rychlost, nastoupané metry a tep. To Oregon má.

        Nevím co přitel slečny…

        0 0
        • Odon  

          A nevíš prosím tě jestli má Oregon a Edge stejné mapy? Ty co nabízí u toho Edge mě docela zaujaly.

          0 0
          • Dlabka  

            nikde jsem nevyčetl jaká topo u Edge je. Zda 1:10000 nebo 1:25000…

            0 0
    • mufir  

      Hlavně pozor na držák na řidítka. Můj Oregon 550 se teď válí někde na Šumavě v lese…:-((

      0 0
      • Dlabka  

        ten origo stojí za prd? Uvažoval jsem o něčem homemade mezi řidítka a představec, aby byl trochu víc chráněnej. Na představci bych o něj s mojí čestností výletů přes řidítka měl strach.

        0 0
        • mufir  

          No právě… Měl jsem při sjezdu takovou menší ekvilibristiku na předním kole s následnou polodržkou. Ustál jsem to, ale asi jsem navigaci pomohl ven z držáku kolenem. Narovnal jsem blatník a valil to dál. Pod kopcem se mi kolega ptal, kde jsem nechal navigaci… Udělali jsme rojnici (bylo nás šest) ale Oregona jsme nenašli. Asi ho má doma nějakej, nejdřív naštvanej, ale potom šťastnej, pěšák. Anebo tam někde leží…

          0 0
    • Bouba  

      Ahoj z těchto dvou typů ti doporučiji Oregon 550, protože oproti starším typům má již vyřešen problém z horší čitelností displeje na přímem slunci. Jinak držáku na kolo se neboj mám Oregon 300 a ještě mi nikdy při jízde na kole nevypadl. Drží pevně, ani se nehne :-) Problém s vypadnutím může způsobit pouze špatné zasunutí do držáku.

      0 0
      • pavelr  

        Mně drží tak pevně, že se mi ho ještě nikdy nepodařilo z držáku vysunout. Musím ho nakonec vždycky odstřihnout.

        0 0
    • HoA  

      Většinou jsou mezi modely rozdíly akorát ve velikosti paměti – já osobně jsem dal přednost radši menší paměti a nižší ceně (Oregon 300 Pro). Sice si do přístroje uložím méně tras, bodů, map atd. ale musím říct, že v praxi jsem na nedostatek paměti ještě nenarazil.

      Spíš bych se zaměřil na lepší displej, musím bohužel potvrdit, že na přímém slunci je displej na Oregonu 300 téměř nečitelný.

      0 0
      • ALEX007  

        to je ale fakt šílený…ta 550 mi už přijde teda dost mastná. 11 litru za navigaci… co dělají uživateleé 450ky, jak se řeší ten problém s displejem? holt si to musí nějak zastínit, jako laptop na zahradě? snad na to člověk nečumí furt, musí taky jet na tom kole:) rád bych si koupil ten oregon, akorát mi přijde 11 klacků už hrozně brutální to prostě nevyužiju mužu zainvestovat do něčeho jiného na tom kole.

        0 0
        • Bouba  

          Ahoj, řeší se to přesně jak píšeš. Když jsi na ostrém slunci, musíš zastavit, slézt z kola a zastínit si rukou display jinak nevidíš takřka nic. Pokud se ale pohybuješ ve stínu, nebo v lese případně když nesvítí ostré slunce je display natolik velký a čitelný že ho přečteš i při rychlém sjezdu v terénu. Navíc pokud si zadáš auto navigaci (tzn. po silnici) tak GPS při blížící se odbočce zapípá. To ale na turistických cestách a cyklo trasách nefunguje. No možná n v nějaké další verzi mapových podkladů :-)

          0 0
    • Kačka1  

      Počkám tedy na jaro. Třeba bude jiný model, nebo bude alespoň 550 levnější.

      Děkuji za odpovědi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.