Jaké tuhé 29er výplety na 89kg?

14 nepřečtených
  • Lofty

    Zdravím všechny, kupoval jsem si setové kolo, bohužel kola otřesné, těžké, kuličky ložiska a konusy, furt se to povoluje. Navíc tomu dávám docela zabrat (závody, schody, kořeny, sjezdy po šutrech a podobný prasárny). Chci se tedy zeptat…jaké volit výplety? Měl jsem na 26" fulcrum red metal a byl jsem hodně spokojenej s tuhostí tak o nich přemýšlím i teď hodně. Pak jsou tam ještě levnější shimano výplety.

    Takže rozhoduji se:

    http://www.kupkolo.cz/…quot_z91034/

    http://www.kupkolo.cz/…inak_z91147/

    Případně co poradíte? Současné výplety jsou jakési Logic, v setu kola MRX. Díky moc za reakce.

    0 0
    • Docent  

      Neporadím jestli jedny nebo druhý.Ale co jsem tady zatím pochytil a udělal si představu,tak nejlepší bude nechat si kola zaplést dle tvého stylu,využití…atd.

      0 0
      • Lofty  

        Jo to mě taky napadlo, počkám ještě co kdo napíše, každopádně ty Fulcrumy byly pro mě výborný kola i na závody a těžší terén. :) Ale na 29er nemám zkušenost, současnej výplet je peklo, v rychlostech v lese nad 40km/h už se ty kola dost kroutěj, při prudším brždění křupaj špice (výplet je dotažený).

        0 0
    • oddie  

      Za mě vlastní záplet, když už, ty kola v odkazech jsou zbytečně vyhozené peníze.

      0 0
      • Lofty  

        Měl bys nějaké doporučení? Chci to hlavně na hobby závodění, MTB maratony, občas nějaké XC, drsnější sjezdy po kořenech, kamení, sem tam lehčí skok. A hlavně na moji váhu 89kg, snažím se shodit na 85, ale je to těžký když mám 195cm. :) Hlavně aby to mělo ořech na 10 kolečko, což už dnes má asi vše a náboje spíš na šrouby, teď mám CL a moc se mi to nezamlouvá.

        0 0
        • oddie  

          Doporučení moc nemám, chtěl jsem zaplétat nová kola, ale vykašlal jsem se na to. Náby X9 mám, dnes už bych je ale nebral, vzal bych místo nich Novatec. Co do ráfku a výpletů, radši mám 32 drátů, na váhu 90 kg si 24 drátů na 29er, kór když to nemá stát ranec, moc představit nedovedu.

          0 0
      • Lofty  

        Viděl bych to na náby Sram X9 + nějaký ráfek a kvalitní špice, ve špicích je velký rozdíl? U ráfků taky moc nevím…kola jsem si nikdy neskládal.

        0 0
      • Lofty  

        Trošku tu spamuju a povídám si sám, ale co počítám kdybych si to skládal sám, tak mi to vyjde tak na stejno jak váhou tak cenou jako ty fulcrumy. Takže je spíš otázka co brát. Podle mě lepší ten set, určitě mají zkušenost s výplety a mělo by to být fakt kvalitní. Nějaké další názory? :)

        0 0
    • Jakobo  

      Ty soucasne vyplety jsou co zac? Jinak pokud se nemylim, ty Shimana jsou na konusech, takze pokud konusy nechces, vybral bych Fulcrumy.

      O tech Sram X9 se tu zrovna nedavno psalo, ze orech ma jen 16 poloh, to je dost malo a hmotnost naboju taky nic moc.

      Vim, ze tu spousta lidi nabizi rucni vyplety, myslim uzivatel Hnoj, snad Majkee, Scalar, nechci nekoho zapomenout, procti si vlakna.

      0 0
      • Lofty  

        Mno teď mám nějaké setovky z kola MRX co jim dělá firma Logic…takže těžko říct, asi to bude to nejhorší co může bejt takže pokud přejdu na Fulcrumy to bude šílený rozdíl (teda doufám v to).

        0 0
    • MlokCZ  

      Pokud Fulcrumy, tak bych si rovnou připlatil na XLka. Cenový rozdíl je minimální. Tady XLka těsně přes 5tis. Kč

      http://www.bike-discount.de/…-6-bolt.html

      0 0
    • crom  

      tak jestli na nich budes skakat,prasit pres sutry,tak pujdou do kytek casem vsechny.puvodni kola na speslu uz jsou v haji(vakly v loziskach-predni i zadni,(znova po vymene)praskly draty,rovnane rafky:)

      takze ted jsem postupoval=predni naboj novatec,zadni dt240,draty 32,nezeslabova­ne,rafky wtb dual duty29–700g jeden:))tak uvidime.kazdopadne vim ze na nich uz skakat nebudu,jinak jsou vhaji zas.29 zapleteny kola na skakani nejsou to pravy orechovy

      0 0
    • Hnoj  

      Před tebou stojí dost zásadní problém. 29er kola mohou už jen ze zásady své existence a rozměrů být dosti měkká (je to dáno dlouhými dráty i větším průměrem), pokud tedy chceš, aby kola byla tuhá, musíš do nich dát horu peněz za ploché dráty a spol a nebo se musíš s mířit s tím, že budou relativně těžká. Každopádně bych se vyhnul ve tvém případě všem humorům s 24mi dráty apod.

      Pokud tě váha až tak moc nesejří, nechal bych naplést něco na 32 2.0mm drátech…

      0 0
      • Lofty  

        Jojo to je jasné a logické s těma 29er, ale s mejma 195cm jasná volba. :) I celkově jsem si 29er zamiloval, nedávno jsem zkoušel znova 26" kolo a už fakt ne. :)Jinak k té váze, když to nebude co já vím víc jak 2,2Kg obě kola tak to bude super. :) To by mělo být ale celkem v pohodě ne? Psal jsem ti email ohledně těch kol + ještě potom jeden až jsem koukal na Tvůj eshop tak dotaz na sedlovku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.