Jaké MTB tretry do 4000 Kč - karbon

30 nepřečtených
  • okam_z_brna

    Ahoj, jaké doporučujete tretry s cenou do 4000 Kč?

    Zatím mám 2 kandidáty,

    1. Shimano XC 70 http://www.kupkolo.cz/…-cerna_z742/
    2. LAKE MX 217 http://www.koloshop.cz/…na-bila.html
    3. nějaké jiné

    Chtěl bych karbonovou podešev. Typ upínání je mi jedno, jestli přesky nebo BOA. Máte někdo zkušenost s těmato tretrama? Nebo jaké byste mi doporučili?

    Díky

    Anketa: Tretry

    16x
    80%
    1x
    5%
    3x
    15%
    0 0
    • McBlacky  

      mrkni na nový Giro. z tebou navržených jednoznačně SH a co se týče boa a pásek, tak boa je dost poruchový, krom toho, že s dost treter ho vytrhneš jako nic.

      0 0
    • Jakobo  

      Klidne i M240 jsou tuhe jak krava, ta podrazka bude imho vyztuzena kratkymi C vlakny. Prezky bych se nebal a kdyz, tak se da snadno sehnat nahradni. Znicit prezku u Shiman to uz musis mit hodne nasrane v rukach. Nebo obcas jsou ve vyprodeji za slusnou cenu M315, to je nejvyssi model a co si pamatuju, tak si je tady chvalilo hodne lidi co do vydrze a kvality. Ani s jednema neudelas chybu. Ty XC70 neznam, to bude imho novy model = kvalita dolu oproti tem 240/315.

      0 0
      • Jakobo  

        Treba tady jsou ty M315 tesne pod 4000 Kc. Je to site kovovou niti, vyztuzena spice narozdil od spousty adlsich (SIDI) a jsou supertuhe.

        0 0
      • DaD  

        M240 také doporučím.Dvě sezóny a pořád v super stavu.Na to,že je po každém druhém závodě musím komplet vyprat,vypadají stále parádně.

        0 0
        • okam_z_brna  

          No právě mám Northwave Rebel (kupoval jsem je za 3000) a podešev by měla být vyztuženanějakou karbonovou drtí nebo něcvo takovýho. Jsou celkem tuhý, ale svršek se u špičky totálně rozpadl ve švech a ta přeska taky není zrovna nejlepší. Velký zklamání, abych je po roce posílal na reklamaci skrz odlepující se podrážku a po 2,5 letech zase podrážka a rozpad špičky. Takže NW už nikdy

          0 0
    • DaD  

      Ty XC70 vypadají hodně dobře!Určitě bych šel do nich.

      0 0
    • Krejca  

      Koukni na Gira,mě sedli nejlépe i když o cenovou řadu níž.

      0 0
      • okam_z_brna  

        No z Giro mi vychází model GAUGE http://eshop.progresscycle.cz/…1000101.aspx

        Ale jak je to s odolností a výdrží? Doslechl jsem se, že výdrž není nic moc a nerad bych zase za 2 sezóny kupoval další. Samozřejmě ždáný extrémní zacházení v hrozných podmínkách nečekám.

        0 0
        • Krejca  

          Mám první,zatím 1000 km,tak těžko soudit,ale sedli mi skoro jako mé staré adidasky ,myslím že moc bot na 10 let už se nevyrábí.

          0 0
          • vitan  

            což mi třeba po 12letech moje staré adidasky právě asi dosloužily a taky hledám náhradu:/

            0 0
            • Krejca  

              No taky jsem ukáp slzu,adidas už sportovní jaksi nedělá :-( musím říct že jsem měl na nohách skoro všechny značky co jsou na trhu a ty Gira jim byli nejblíž co se tvaru a pohodlí týká,zatím jsem spokojený .

              0 0
    • Tengu  

      Mám tretry Shimano XC 61, které jsou hodně podobné těm XC 70. Moc se mi nelíbí ten prostřední pásek, který uchycený obráceně. Očko na vnější straně boty, kterým je pásem provlečen není podle mě umístěn příliš vhodně a způsobuje výraznou deformaci vršku boty nad ním, který hrne před sebou. Při jízdě se to sice srovná, ale dobrý dojem to nedělá a mám trochu obavy, aby vršek boty v důsledku toho časem třeba nepopraskal.

      0 0
    • maedva  

      A co třeba Mavic ? Sám nad nima uvažuju, desing se mi hodně líbí, váha solidní a zpracování snad taky.

      V ruce sem je neměl, tak třeba kdyby mohl někdo přidat svůj názor ?

      Chasm

      Tempo

      Rush

      0 0
      • yoolaus  

        mam doma tieto Mavic: http://www.kastar.cz/…2–87–88.html

        absolutna spokojnost !!! mal som v ruke i na nohe aj cestne Mavic, paradna pracicka !! osobne vrelo odporucam !!

        0 0
        • okam_z_brna  

          a Jaká je tuhost, je to dobrý? A ty spodní pásky se dají dobře utáhnout? moc právě nevěřím té gumičce nebo co to je. Jak dlouho je máš? Kamoš právě vozil jedny Mavic a ta plátěná špička nad prstama moc nevydržela.

          0 0
          • yoolaus  

            mam ich vyse roka (14 mesiacov cca)tuhost dobry, mam 60kg takze im moc zabrat nedam, ale som spokojny, dobre sa v nich aj chodi. vozim ich so Shimano XT pedalmi bez klietky. davam im zabrat – bahno, voda… ale ani naznak nejakeho poskodenia. pasky drzia perfektne, aj tie gumicky, a nerozliepa sa na nich nic.

            0 0
      • maedva  

        Tak na nátlak manželky ať už si konečně něco vyberu na narozeniny jsem se nakonec rozhodl pro tretry Mavic RUSH black

        No jsem zvědavý, momentálně mám MTB Diadora (krásná váha 1020g vč kufrů) z roku cca 2002/2003, takže čas na změnu asi už nastal… :D Objednáno i spoštou za 2514kč.

        Vozím SPD na biku i Silnici – abych měl jedny boty. Takže pak dám vědět dojmy.

        0 0
    • zmn  

      zkus se podivat na http://www.bontrager.cz/…untain/p-320 mam starsi model a velka spokojenost

      0 0
    • sumoc  

      Trošku se zde přiživím, pokud se zadaří. Sháním tretry na XC/AM ježdění do 4000Kč. Co jsem se tak díval, tam mi vyšly SH XC61. Máte je někdo doma a jste/nejste spokojení? Případně něco podobné na zvážení. Mám šlehače tak spíše tužší. Dík.

      0 0
      • Breakpain  

        Mám je … je to takový průměr… nic extra měkkého, ale ani tuhého. Na tohle určení asi ok. Životnost netuším, mám je nově.

        Kdybych nebyl omezen rozpočtem, bral bych tvrdší ;).

        0 0
      • figur  

        Mám od loňského léta http://www.kupkolo.cz/…lack_z93766/ a zatím naprostá spokojenost. Před tím to byly Shimana asi za polovinu, ale to byla žvýkačka, vytahaný za sezónu.

        0 0
      • Tengu  

        Odjezdil jsem s nimi dvě sezóny. Nejsou špatné, ale rozhodně mají své mouchy. Hned na prvním závodě jsem na obou botách částečně orval vzorek na podrážce pod patou. Byly to tedy bahenní, takže se hodně běhalo, ale čekal bych lepší odolnost. Brzy jsem také dospěl k závěru, že prostřední pásek otočený na opačnou stranu je pěkná blbost. Přínos tohoto řešení jsem nezaznamenal prakticky žádný. Především když byly boty nové, tak spíše deformoval jejich horní část, což nebylo úplně pohodlné. Také jsem tyto pásky o pár milimetrů přistřihl, protože jejich volný konec mi občas škrtal o kliky. Znovu bych si je nepořídil.

        0 0
        • Breakpain  

          Zrovna ty sucháče proti sobě mi přijdou dobré… Působí proti a bota se méně povoluje. Jsou i lepší systémy, ale nemám s tim problém. Mám vyšší nárt, takže bota se nedeformuje a pásky přistřihovat nemusím, stejně mi tam kousek chybí. Zaplať zato, že jsou spíše širší…

          Jediné, co mi vadí na tom rozepínání… nejde to tak ladně, jako když jsou sucháče na jednu stranu, ale to je detail …

          Pro lidi co nemají úzkou nohu OK. Ale jak jsem psal výše, ty XC61 extra tuhé nejsou bohužel… lepší průměr.

          0 0
          • Breakpain  

            Něco málo jsem v těch XC61 natočil. Pro širší nohu super. Ale tuhost podrážky? Při spurtu ve stoje, mám 95kg, cítím kufry. To ani ty blbé Compy nedělaly. Takže pokud můžete, berte s celokarbonovou podrážkou.

            0 0
      • tomxxx  

        Jelikož mám ouzkou a malou nohu a shimano dodává do čech jen širokou verzi a nejmenší 42, měl jsem se shimanem smůlu (leda objednat ze zahraničí). Sáhnul jsem po spešlech, konkrétně s-works evo, MOC cena je šílená, ale daly se tenkrát sehnat za 4500. Dva roky závodů a po troše péče jsou jak nový. Jinak dělaj ještě levnější verzi PRO, která má stejnou podrážku, jen místo dvou boa kroutítek jen jedno a sucháč a jsou levnější. Zkus prohledat výprodeje a do 4tisíc se možná vejdeš. Výhoda evo verze je, že jsou dělané na trail a mají vyztužená míste, která se mi na jiných botech hned roztrhala, navíc karbon na podrážce je pod plastem, takže nemáš šanci nic zničit. Jediná nevýhoda je BOA, nevím jestli bych do těch kroutítek šel znova, nepovolují se, ale stejnak se mi ten systém obecně moc nelíbí, ale bohužel krom shimana to dělaj všichni u drahých bot.

        0 0
    • sumoc  

      Dík za reakce. Objednal jsem ty SIDI Eagle 5 (2013) a zkusím, co to bude zač. Když tak to pošlu zpět a objednám SH, ale s tou tvrdostí jste mě moc nepotěšili. Pokud ani ty neprojdou, tak si nechám svoje smraďochy ještě na sezonu…

      0 0
      • blaf  

        chces tuhost? kup Bonty, suverene nejtuzsi bota na trhu, navic jedina bota na trhu co respektuje tvar nohy

        0 0
        • jonti  

          tvar které nohy? třeba pro mě nesmyslně široké a divné. Zlaté Spešly Sworks.

          0 0
          • blaf  

            tvar zdrave nohy ;) sirky maji ruzne, ale zrovna spesly jeste jdou, co do tvaru spicky

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.