Jaké levné kola na silničku? Do 4000.

17 nepřečtených
  • javormartin

    Časem bude přítelkyně potřebovat nové kola na silničku. Je to taková obyčejná favoritka. Stávajíci kola jsou relatvině jetá, náboje nějaká Čína, přední ráfek má jednostěnej a zadní remerx stormy. Oboje na 36 děr. Jaké lepší kola úměrně k ceně kola by jste doporučili? Vím, že případné lepší kola by se dali použít do budoucna na lepší silničku, jestli ji to začne opravdu bavit. Nevím právě co vydrží třeba ty shimana WH-R501, nebo ty další typy. Jako napadla mě klasika, Aksia, nevím jestli raději koupit takové kola, nebo nechat něco zaplést ručně, cena bude plus mínus stejná. Počítám, že na těch kolech najede zhruba ± do 5000 km ročně, ale i v zimě a mokru.

    0 0
    • biker007  

      Aksia. Pod holkou vydrzi urcite roky a ani na novejsi silnicce nebudou delat ostudu.

      0 0
    • Hnoj  

      Fulcrum Racing 5.

      0 0
    • pstasek  

      mrkni ke mě do profilu, kola Quasar QA24, cenovka 2685,–, 1790g (stejně jako Axia, o 30g víc, než Fulcrum Racing 5), zeslabovaný dráty Sapim Race 24 vepředu, 28 vzadu, průmyslový ložiska…

      0 0
      • javormartin  

        Ty Quasary vypadají hodně dobře, kolik máš na nich najeto? Mám strach, aby něco vydržely. Jako přítelkyně má neváží moc, nebál bych se toho, že by třeba baly problém s dráty, když má 58 kg.Ty fulcrum 5, na ty jsem koukal, ale přece jenom ta cenovka už je trošku jinde zase no. Pomalu ale jistě no. Uvidím. Zatím jen koukám a vybírám, není to akutní, tak dokud fungují ty výlety co má, tak dobré…

        0 0
        • pstasek  

          Zatím moc ne, mam je jen chvíli … cca 250km, ale nemaj důvod nevydržet. Je to v podstatě standardní záplet, nic speciálního. Se svýma 75kg z nich nemam nejmenší strach.

          0 0
    • javormartin  

      Tak mě napadlo, teďka tam má 7 rychlostní vícekolečko(šrou­bovací), protože se do toho rámu širší nevešlo. Je to obyč favorit rám. Dají se tam dát i výplety s ořechem na 8–10 rychlostí? :D Kazetu bych tam dal, klidně dva pastorky sundám, mám doma kazetu 9 kazetu.

      0 0
      • pstasek  

        Nejjednodušší bude, když tam prubneš třeba zadní kolo z Tvýho Durateca. Fávo má zadní stavbu cca o 5mm užší (podle roku výroby, ty starší jsou dokonce o centimetr), takže nějakýmu roztažení by ses nevyhnul, na druhou stranu nejmenší pastorky u ořechů s kazetou jsou menší, než u šroubovacích vícekoleček, tak by to mohlo šlapat.

        0 0
    • Cavendish  

      Nebudu zakládat další téma a dám to sem. Na webu Remerx jsem našel tyhle kola http://remerx.cz/rcx-1 . Co o nich soudíte?Hledáme obyčejné záložní kola na trénink nebo zimu. Jen se bojím,aby to nepraskalo stejně jako Alcyon. Zatěžovat to budu 75kg temparskym stylem tak do 2–3 tisíc km ročně.

      0 0
      • Cavendish  

        Nikdo nic?Ráfek je nýtovaný a dle váhy by mohl být odolný.Dráty nejsou hliníkové,ale ocelové a náboje vypadají na klasické,blbu-vzdorné.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          O ráfek se určitě nebojím, ale netuším, jak na Tebe bude reagovat zadních 24 ks drátů, když jsou zeslabované. Tady nicméně uvádějí limit 100 kg a zeslabení 2–1,7–2, takže asi také OK.

          0 0
          • Cavendish  

            No z toho zeslabení mám strach jen malinko. Spíš se bojím těch nábojů. Vím, že ta druhá varianta zlobila, ale tuhle neznám. Nebo koupit naby Novatec,špice a niple DT Swiss Champion a zaplést je s těmi ráfky?Hledám něco kolem 1850g s cenou do 4k. Chtěl jsem zkusit něco nového než jsou Aksia, FR5 nebo Shimano WH-Rxxx.

            0 0
            • Johnnyxjr  

              Poptej Skálu v Prologshopu neco ti zaplete za rozumnej peniz dela i remerx na cene jsem se s nim vzdy domluvil

              0 0
              • Cavendish  

                Díky za tip. Má tam krásný záplety Prologo 1500g za 5300. Skvělá nabídka. Díky

                0 0
      • cyklon  

        RCX jsem nezkousel, ale RTX jsou vyborne.

        Kupuju jen rafky a pletu sam.

        Zapleteny kolo bych od Remerxu nikdy nekoupil.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.