jaké komponenty pro "sumo"ridera?

14 nepřečtených
  • Solverino

    Zdravím všechny, měl bych dotaz: vážím asi 120kg a poté co jsem zlomil řidítka nevím jaký koupit nový? Rovný, rozměr klasika 570mm délka, střed 24mm poslední jsem měl PROcraft Aluminium 3005 – nevydržely ;o( Potom bych potřeboval poradit ještě sedlovku, ta se zlomí asi brzo, taky mám Procraft délka min 350mm šířka 27,2mm. Co porádíte? Nejde o hmotnost, pevnost je nejdůležitější ;o) dík

    0 0
    • SoLaX  

      Dam obecnou radu – nekoukat po gramhonicskych desetkrat zeslabovanych, ale vzit neco s tlustsi stenou za cenu vyssi hmotnosti. Napadli me treba Amoeba Borla (maj je myslim na kolokolo.cz)

      0 0
    • Solverino  

      2 SoLaX: hmm, právě hledám něco „tlustšího“, ale nevím jak se orientovat v materiálech? jaký vlastnosti má ten kterej hliník? typově jsem viděl označení třeba: al 3005, al 6061, al 7075 apod.? kterej je třeba pevnej? apod.

      0 0
      • TheIF  

        než nějaký čísla hliníku tak se podívat po DH & Freeride komponentech katmar.cz/e_shop/in­dex.htm www.dookie.cz/

        0 0
      • SoLaX  

        Jee, to netusim.. Resilo se to v threadu o materialech ramu, ale ze by se na neco kloudnyho prislo, se rict neda :-) Ale byla tam myslim tabulka nekolika slitin i s uvedenymi pevnostmi, tak tam muzes mrknout.. Jinak co radi TheIF je sice dobry napad, ale rovny 570 mm urceny na DH.. no nevim nevim :-)

        0 0
      • Volf  

        Ty nižší číselný označení mají větší pevnost, ale většinou nejsou svažitelný. Proto se nepouřívají na výrobu rámů, ale na výkovky komponentů.

        0 0
    • yetti  

      Ono pri prumeru 27,2 delce min 350 a 120kg tezko vybrat neco vhodneho. Ja mam 85–95kg (podle obdobi) a sedlovku 31,6 a kdyz jsem jezdil Ritchie Comp, tak zamek nedokazal moji vahu udrzet a sedlo se mi porad sklapelo dopredu a i prez 31,6 jsem citil jak se sedlovka pode mnou prohyba. Je pravda ze vozim hodne vytazenou 400mm sedlovku, ale tvych 25 kg navic je taky poznat. Takze jsem musel koupit sedlovku s dvousroubovym zamkem (konkretne BBB) a u te nejen, ze zamek drzi v pohode, ale navic je cela sedlovka i nohem tuzsi. P.S. Ohledne materialu je dulezitejsi nez cislo pouzite slitiny (u vetsiny kvalitnich komponentu 6061) tepelne zpracovani, ktere se u levnejsich komponentu odbyva a to je oznaceno pismenem T a za nim cislici. Takze treba u komponentu Cannondale nebo Ritchei ktere mam na kolech je vsude 6061-T6. Muj nazor je, ze kdyz uz se vyrobce chlubi materialem a jeho tepelnym zpracovanim, tak uz ten material musi stat za zminku.

      0 0
      • SoLaX  

        Jee, muj Amulet je taky ze 6061 T6.. tak to mam stejnej material jak kluci s Cannondalema, no to me hned potesilo :-)

        0 0
      • Volf  

        U alu řady 60 je nutná tepelná úprava, protože se jí po svaření nevrátí pevnost tak jako u řady 70.. Řada 70 umí po určité době po svaření vytvrdit na skoro původní pevnost.

        0 0
    • ememem  

      rajdy resp. predstavec skus truvativ ale OS, mam to aj ja – no problem.(po tom co som ulomil 25mm race face). cena sa mi zda byt uplne ok. jazdi to u nas tak 70% dh bikerov a este som nepocul o probleme. co sa tyka sedlovky neviem.

      0 0
      • kudlanka32  

        co Kalloy a podobny.....prislo mi to hlavne levny a ne tak spatny (dlouho to vydrzelo) – asi by se to dalo casto menit…i preven­tivne…me to vydrzelo roky ale ja mam skoro pulku tvy vahy takze sem meritko na prd…

        0 0
        • Vilém  

          Takto jsem uvazoval kdyz jsem na jednom kole mel silnostenny kalloy riditka a sedlovku.Oboje do roka prasklo a to stena riditek byla aspon 3mm :(Takze silna stena jeste neznamena,ze ty riditka vydrzi.

          0 0
    • zmulin  

      Mam ještě o pár kilo navíc,tak snad můžu poradit.Řidítka Easton EA50 se mi ještě zlomit nepodařilo a sedlovka Shaman racing taky vydržela.Teď zkoušim nějakou karbonovou hokejku kuli cenťákům,tak uvidim jak dlouho vydrží.„Ričinu“,ne­bo Kalloy nebrat,to už sem ohnul…

      0 0
    • Archer  

      Sedlovku – Thomson Elite. www.lhthomson.com/…features.htm

      Neco lepsiho asi tezko najdes.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.