jaké kolo vypletené na 29 GIANT

5 nepřečtených
  • vaku04

    PROSÍM PORADIT JAKÉ KOLA NA 29 GIANTA

    Kola MTB GIANT PXC-2 29" 15mm osa

    NEBO

    kola GIANT SXC-2 29" 15/QR

    0 0
    • Kafař  

      Já měl na Giantu ty SXC-2 15/QR a po najetí asi 2000 km jsem asi při výměně pláště omylem trošku povolil konus (matky nebyly do sebe zatažený) a lehce jsem ty konusy na zadnim kole vydřel. Při snaze je vyměnit a kolo dát do původního stavu jsem zjistil, že přesně stejný konusy nejsou k sehnání, místo 17mm jsem sehnal 15mm, takže bylo třeba to vypodložkovat, jenže pak nešlo pořádně sesadit těsnění a buď se neprotáčel ořech, nebo to celý drhlo, takže sem to na dobu než budou nový kola sestavil bez těsnění – možná stačilo to utáhnout víc a projet 20km aby si to sedlo. Nicméně to byla fakt piplačka a pokud člověk chce mít kolo po opravě rovný/na středu, tak to chce centrovací pravítko. Takže kola šly do sklepa a pořídil jsem nový na průmyslovejch ložiskách.

      Hlavní problém byl nemožnost sehnat stejný konusy a těsnění (můžeš v Progressu koupit celej střed za 500 Kč na díly), pak práce a nakonec hmotnost. Přední kolo bylo uplně v klidu, ale to zadní nic moc. Kdyby byly správně zatažený konusy tak asi vydrží i to zadní, ale já už beru jenom s průmyslovejma ložiskama. Zkusil bych se poptat místních vyplejtačů, co by za danou cenu dokázaly zaplést…

      0 0
    • DaD  

      Podle kluků z Progressu jsou PXC už slušná kola oproti základním SXC. SXC by měli být (a jsou) docela tragédie.S konusy na krosce ta samá zkušenost jako Kafař.Povolené,ale naštěstí tohle kontroluji hned po zakoupení a tak jsem to vzápětí pořešil.Navíc jsou to hrozně těžká kola.

      0 0
      • vaku04  

        A MÁŠ TYP NA NĚJAKÉ KOLA 29 ZA ROZUMNOU CENU KOTOUČE NA 6ŠROUBU

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.