• GRbag

    Zdravím, z rodinných důvodů se budu v říjnu na pár měsíců stěhovat na Francie – Provence. Bydlet budeme v oblasti měst Pertuis nebo Manosque. Z kapacitních důvodu povezu pouze jedno kolo. Jelikož vůbec neznám místní krajinu a streetview mi moc neřekne, nevím jaké kolo si mám s sebou vzít. Nepojedu tam lámat žádné rekordy, kolo chci jen na prozkoumání místní krajiny. V ČR jezdím převážně MTB HT či gravel, ale občas opráším i silničku. Vím, že je to otázka čistě o preferencích, ale můžete mi nějaké kolo doporučit ? HT mi přijde nejuniverzálnější, ale nevím jak vypadají místní komunikace, abych ho netáhl zbytečně a nevystačil si třeba jen s gravelem. Postačí mi, když napíšete na jakém kole jste tam jezdili vy a jestli byste měnili nebo ne. Děkuji za odpovědi

    0 0
    • MavasH  

      Provence = Plešatá hora. A štrachat se nahoru na HT nebude zrovna ideál :)

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • oddie  

      Jezdil jsem tam na HT, protože nic jiného nemám :) Vezmi si gravel, za mě

      0 0
    • ferlikster  

      Letos jsem tam zajel právě vyšlápnout Mt Ventoux, a po těch pár km musím říct že na silničku je okolí Bedoin-Malaucene mekka cyklistiky.

      Ale víš jak to je: silničář ti doporučí vzít silničku, tereňák zase MTB…

      0 0
    • Singlespeed  

      Pokud budeš jezdit po silnicích a cyklostezkách vem silničku. Pokud budeš chtít do terénu vem mtb. Šotolinové cesty bývají zejména v kopcích hodně hrubozrnné, na gravela nic moc.

      0 0
    • BB  

      Před léty jsem byl v Provence na několika cyklistických zájezdech. Měl jsem MTB, ale jezdili jsme po silničkách s minimálním provozem. Terénní cesty pro MTB mi připadaly nepřístupné, protože vedly přes soukromé pozemky. Ale nijak jsem po tom nepátral, takže jsem se možná mýlil. Ale určitě bych si mezi MTB a gravelem do Provence vybral garvel.

      0 0
    • theedge  

      Hele oblast Luberonu mám několikrát projektou díky sportovnímu lezení. Jak tam al v těch kopcích vypadají cesty na MTB fakt netuším. Nicméně celá provance je protkaná kouzlnýma lokálníma asfaltkama. Takže já odobně bych to viděl na gravel a vzít si 2 sady gum – jedny víc do terénu a druhý víc do silnice a uvidíš podle situace.

      1 0
      • Singlespeed  

        Neasfaltové cesty v Luberonu nejsou pro gravel moc vhodné. Byl jsem tam loni právě na gravelu a mtb by bylo mnohem vhodnější.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.