• velkej-king-alp

    ahoj

    Potřeboval bych poradit s výběrem teleskopické sedlovky.Nemám vnitřní vedení lanek ani žádnou jinou přípravu pro vedení lanka k sedlovce můžete mi proto poradit jak vést lanko nebo jestli existuje jiná alternativa ovládáni než dálkově z řidítek??Předem díky za odpovědi

    0 0
    • Tomáš  

      Tak existuje páčka pod sedlem, ale je to opruz, protože musíš sundat ruku z řídítek, ideál je řekl bych KS Lev a chytíš si bowden zip páskami k rámu.

      0 0
    • jIrI___  

      Už je na trhu nějaký teleskop, který člověk nemusí po sezóně (když natrefi na spolehlivý kus) reklamovat nebo posílat na repasi?

      0 0
      • pepek  

        ano

        0 0
        • Lišák  

          S offsetem taky?

          0 0
          • Lister  

            Reverb offset má. Minimální ale má.

            0 0
            • Lišák  

              Nemám pocit, že by Reverb byla výjimečně spolehlivá sedlovka. Ale možná se mýlím.

              0 0
              • Lister  

                Můj názor, je že patří do docela elitní skupiny relativně spolehlivým, kde je šance, že ti sezonu vydrží a servis můžeš vyřešit v zimě.

                Slouží druhý rok, bez zaškobrtnutí, jediným slabým místem je její jezdech, kdyby neměl levé ruce, tak neztratí šroubek v odvzdušňovacím otvoru.

                0 0
                • TJK  

                  no nejsem zastance a protezovatel reverba… ale ciste ze spolehlivosti patri k tomu nej co alespon sezonu.. ne – li vic vydrzi… LEV je spis tak 50–50 ze se rozesere nekde na vyjizdce naprosto nenadale.. nebo ti prijde rozesranej rovnou… vecnum je otazka jak dlouho bude chodit… to nikdo nezkusil… gravity dropper je na tom asi nejlip a mozna stry KS 950r nebo ty s packou a ne remotem… ale i tak je Reverb na tom hodne dobre a dovolim si tvrdit, ze kdyby nemel to podelany hydroovladani ale jednoduche blbvzorne lanko tak je TOP co se da poridit alespon s nejakou zarukou delsi funkcnosti…

                  0 0
                  • Nimrod  

                    jediná sedlovka, která by mi zajímala, je rase black mamba, ale tu asi tady nikdo nevozí, což?

                    0 0
                    • kali222  

                      pojd do toho. :) sice estet jako ty by nemel brat sedlovku s offsetem(je to grc a zpusobuje to nerovnovahu sveta), ale pokud by byla ok…

                      0 0
                    • TJK  

                      odkaz?

                      0 0
                    • Atilla  

                      Má jí tomínos už několik let

                      0 0
                      • Nimrod  

                        jo? a nevíš, jak je spokojenej? nějaký problémy? jak častý servis? atd :-)

                        0 0
                        • Atilla  

                          tak jako má to vakl, ale jinak co si pamatuju neměl jedinou připomínku, krom ceny.

                          0 0
                          • Nimrod  

                            no třeba napíše, fakt by mi zajímala. celkově se moc nejezdí…

                            0 0
                            • Tomínos  

                              Uplně jednoduchá sedlovka se zemědělskejma vůlema, trošku se vydřela ale v podstatě pokud nekoukáš na estetickou stránku věci, tak v podstatě bezporuchová, nebo velmi jednoduše servisovatelná.

                              0 0
                  • Carlos.f  

                    Já jsem tu hadičku urval u páčky na 4. vyjížďce. Narychlo jsem to pořešil koncovkou z brzdy se stejným závitem. Nemám tam sice matici na štelování rychlosti ale funguje to už třetí sezónu bez odvzdušnění.

                    Za mě – hydro ovládání je lepší než lanko – o lanko se člověk musí starat ať chce nebo ne.

                    0 0
          • pepek  

            Moje Joplinka má taky offset a reklamovat nebo posílat na repasi nebylo nikdy třeba. Jenom ji bylo třeba doma průběžně a neustále opravovat :-)

            Ovšem Jiří nejezdí v tuhém mrazu a nevozí kolo naležato v autě, což ona nemá ráda, tak by mu mohla možná i bezchybně fungovat.

            0 0
            • Lišák  

              Jenom ji bylo třeba doma průběžně a neustále opravovat :-)

              :-))

              0 0
      • rexa  

        Už delší dobu – Gravity Dropper Turbu LP ;)

        0 0
    • Sunshine 29  

      Není nic jednoduššího než to vyzkoušet (nedávno jsem taky koupil teleskop), já osobně jsem vedl bovden stejně jako řazení, použil úchytky na rámu a přitáhl elektrikářskýma páskama. Jde jen o to nsi s tím pohrát a zkusit víc variant.

      Počítej s tím, že když to přitáhneš k rámu, musíš to něčím podlepit, jinak ti to bude dřít lak, to samý na místech,

      kde se to bude dotýkat, případně jezdit po rámu (chod zadní stavby).

      0 0
    • lucierut  

      Kdyz uz tady to tema je… Uvazuju o teleskopicke sedlovce, ale od rychloupinaku k lyzinam sedla to mam asi 15 cm a kdyz kamarad zmeril svuj novy teleskop, rikal, ze po odecteni pevnych casti by mi zbylo na snizovani tak 5 cm. Nemate tip na teleskopickou sedlovku, kde by bylo nejmene vysky nevyuzitelne na snizovani?

      0 0
      • Tomáš  

        KS Lev má 156mm při délce 100mm, těch 6 mm by se dalo pořešit nižším sedlem. O nižším teleskopu s co největším zdvihem nevím.

        0 0
        • lucierut  

          Nojo, ale jak jsem to tady cetla, potrebuje KS Lev majitele schopneho na nem neustale neco opravovat, coz ja nejsem. Ale asi by to stalo za vyzkouseni, kdyz najdu nekoho, kdo mi pujci svoji teleskopickou sedlovku.

          0 0
          • Tomáš  

            Lev je vpohodě a doma na něm prakticky nic neuděláš, jediné, co se jim trošku se*e jsou patrony a ty reklamují bez řečí.

            0 0
          • Tomáš  

            Já Ti jí nepůjčím, ale když přijedeš, tak se můžeš svézt ;-)

            0 0
            • lucierut  

              Dik za nabidku, ale asi budes mit vyrazne vetsi kolo, nez je moje. :-)

              Jak je to s tim snizovanim. Jde to o libovolnou vzdalenost nebo je tam nastavena nejaka na pevno?

              0 0
              • Tomáš  

                Mám S-ko Liteville 601, pokud nemáš méně než 160 cm by neměl být problém se poskládat, spíše je otázka co jsi zvyklá jezdit ;-)

                0 0
                • lucierut  

                  Jak tak na to koukam, tak tohle nejezdim. :-) Mam MTB treti rok a moc na nem neumim, ale pracuju na tom a snizovaci sedlovka mi v tom urcite pomuze. Merim 158 cm, jsem podmirak.

                  0 0
                  • Tomáš  

                    Poskládala by ses na to – můžu dát kratší představec, ale asi by se Ti na tom moc dobře nejelo, je to takový kapesní sjezďák :). Jinak teleskop jde zasunovat o libovolnou vzdálenost. Máme tady dost kilometrů trailů, kde by ses určitě něco přiučila ;)

                    0 0
            • scret  

              ty kujone:)

              0 0
      • Murphy-HC  

        Ja to ale meril k lizinam, doufam, ze jsme si rozumneli… 8-)

        ( http://www.adamek.cz/…liziny-lyze/ )

        Jinak – kdyby mel nekdo problemy s atypickym prumerem ramu a potreboval by vytesnit par desetim mm, muze byt problem sehnat prislusne slaby plech.

        Tady maji rozumny vyber: http://www.litomysky.cz/mat/mspl.htm

        Pri pouziti 0,25 mm plechu (30,9 sedlovka v 31,4 ramu) se mi protacela sedlovka v te improvizovane vlozce. Misto lepidla se mi zatim (tyden jezdeni) osvedcil vosk na konzervaci dutin aut nastrikany na sedlovku. Krasne to tam zajelo a druhy den uz drzela jak pribita.

        0 0
    • Vieen  

      Tak jeste tu nikdo nezminil Thomsona Rozsirena ale moc neni, ma ji tu snad uzivatel mirabike. Packu pod sedlem nabizi taky. Cena je ale vyssi, da se sehnat kolem 9k, aspon mi to tvrdil cesky dovozce po telefonu.

      0 0
      • Tomáš  

        Nj, páčka pod sedlem je ale ovládání na prd ( když mám čas sundat ruku z řídítek, tak už mám i čas na povolení a utažení RU objímky ) a ten bowden při dálkovém tam při zasunutí udělá oko, totéž co reverb, levnější KS a Fox, zakladatel chce něco, co nikde neplandá.

        0 0
      • mirabike  

        mám jí skoro rok a funguje stále bez problémů, chodí naprosto hladce a spolehlivě a je bez vaklů (resp. při max vysunutí je při větší síle znát minimální předo-zadní, ale je od začátku stejný). V zaaretované poloze vždy drží naprosto pevně. Jediné, co se za dobu používání změnilo je max vysunutí, které je teď o necelý 1 cm menší, než když byla nová – cca 5 mm ztratila při prvním ochlazení v zimě, s oteplením na jaře se trochu zdvihu vrátilo, ale během sezony je nyní na cca 115 mm. (tabulkově 125, reálně nová cca 123mm) Je to asi dáno patronou se stálou dusíkovou náplní – žádný takový píst asi nemůže 100% těsnit. Mám na ní najeto cca 3000km (a snižuju velmi často, každý obrubníček apod:) bez jakéhokoliv servisu krom pravidelného očištění pístnice a namazání silikonem, stejně, jako třeba u vidlice.. Po sezoně budu shánět nějaký servis, ale nejspíše pošlu někam ven, kde s ní mají zkušenosti..

        0 0
        • logoman  

          Hm, me by stvalo kdyz by vubec zajizdela. 1cm bych bral, ze je to kram na prd a potrebuje nutne servis.

          Navic ten kabel k vrchu :-/

          0 0
          • mirabike  

            nerozumím… jak zajížděla??? mě nijak nezajíždí (pokud tedy nechci a nezmáčknu skvěle ergonomickou páčku:), jestli jsi dobře četl, tak vyjíždí o cca 1 cm méně, než nová, jinak všechny funkce bezchybné… rozhodně to není krám naprd !!!

            0 0
            • logoman  

              No chybi ji 1cm zdvihu – to je pro me vyrazne pokazeny …

              0 0
              • Macik  

                Tak třeba bude Vecnum bez chyby. ;-)

                No ale už by to fakt chtělo něco co se míň sere. I když kdyby to vydrželo min rok po servisu, to by bylo pro mě OK. Uvidíme za jak dlouho se mi posere ten Reverb. Sice ho mám už podzimu, ale letos furt marodím s vazy v lokti, tak mám na něm najeto sotva 2kkm… :(

                0 0
                • logoman  

                  Preziju kdyz bude telesedlovka tezka, mit kabel nahoru, bude mit vyraznejsi vakl, divny upinaci system, nebude cerna, bude bouchat jako spesli telesedlovka bude mit packu pod sedlem, ale ze nevyjizdi maximalne to neodpustim. To je pro me KO a potrebuje servis.

                  0 0
                  • Macik  

                    No když se nevysunuje celá, ale vysunuje se furt stejně, tak to není takovej *******, jako když mi Joplinka po nasednutí zajela o 2 cm. Ale dobře to není. To souhlasím.

                    0 0
                    • mirabike  

                      přesně tak, vysunuje stabilně stejně – ten úbytek zdvihu je dlouhodobá postupná vada..

                      0 0
                  • Georrge  

                    bouchá jako spešlí sedlovka? O tom ještě nevím, můžeš to nějak rozvést?:)

                    0 0
                    • Dorsiflex  

                      Není co, to se musí vidět (slyšet).

                      Zkrátka rychlost a razance jejího vysunutí (vystřelení) odpovídá sklapnutí čelistí pasti na medvědy.

                      0 0
                      • Georrge  

                        takže je to jen při vysunování. Hádám že to bude proto, protože vysunování není ničím tlumené (u hydro sedlovek je vysunování tlumené). Musí se do ní ale prát tak vysoké tlaky, aby pak takhle vystřelovala? Nefunguje i s nižším tlakem?

                        0 0
                        • Dorsiflex  

                          Jo, při nižším tlaku je to trochu lepší, ale jakmile klesne teplota pod 15 stupňů, tak má tendenci se přestávat vysouvat. Kámoš se s tím dost nazlobil, tak tam nacpal vyšší tlak natrvalo a bylo to v pohodě.

                          0 0
            • scret  

              pockej, ten tvuj „Tom and son“?:(

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.