• panaczek

    Občas se toto téma objevuje – včera jsem balil, tak jsem udělal pár fotek a poznámek.

    www.blog.bikeusa.cz/index.php?…

    0 0
    • Andrzej  

      super, dik, pak napis, jestli prislo v poradku.....

      0 0
    • bam  

      No ja balim zejtra, ale bohuzel tuhle krabici nemam. Nevis nahodou jestli se da kolo nejak pojistit nebo co delat kdyz to nedorazi v poradku? Nikdy se mi s nim jeste nic nestalo, ale nahoda je blbec a predpokladam, ze plnou cenu kola z nich tezko dostanu…

      0 0
      • panaczek  

        nevim, mrkni se na stranky tvych airlines a mel bys tam neco najit, nebo jim primo zavolej. vetsinou ruci do urcite vyse.

        0 0
        • bam  

          Ptal jsem se, ale nebyli mi schopny poradne odpovedet. Myslim, ze je to nakych 30k, coz neni moc. Radili mi poslat to jako Cargo, jenze to by bylo drahy, trvalo by to dlouho a navic uz mi jednou nakej inteligent na cesky celnici rozbalil krabici s ramem (rozebranej full) a zpatky to proste nahazel a ram se pekne odrel. Me zajimalo jak obecne cestovat s nejakou drahou veci. Clovek nema moc na vyber a musi jim to sverit, zachazi s tim obcas hrozne a kdyz to znicej, moc toho nedostanes… :(

          0 0
          • speedy gonzales  

            jo tak rozbaleni krabice bezpecakama je myslim nocni mura kazdeho bikera. me se to nastesti jeste nestalo.znamemu ale jo. nastesti mel dost casu pred odletem. kdyz to borci zacli hazet zpatky, tak rekl stop, nechal si zavolat jejich sefa a jemne mu vysvetlil ze to bude mit naskladane a osetrene stejne jako kdyz to tam bylo pred tim, jinak vola sveho pravnika. takze jen dodam, ze v americe na pravniky slysi:-)))

            0 0
            • bam  

              Jo tak rozbaleni pred odletem mi delaj porad :(( Dycky jsem pekne nastvanej jak s tim zachazi. Po prvni zkusenosti uz vim ze je nesmim nechat aby to rozbalovali beze me a taky aby me nechali to dat zpatky. Hlavne mi pak nepucej uz do ruky ani nuzky :) To poskrabani bylo kdyz to slo jako balik.

              0 0
    • speedy gonzales  

      ja bych jen dodal ze pri baleni kola maji specialni kufr nebo krabice dve hlavni nevyhody a 2 vyhody nevyhody krabice:

      1. mensi pevnost (ale kdyz vidite jak s tim na letistich hazou tak to boli vzdycky stejne at mate kufr nebo krabici)
      2. jeji velke rozmery – vetsina letec.spolecnosti klasifikuje jako oversized zavazadlo. takze se pripravte ze budete platit…cca 50 – 100$ podle podminek dopravce (v pripade letu do usa)(nejsem si jisty ale mam pocit ze ta panackova plastova krabice se do rozmerovych limitu vleze)

      vyhody krabice:

      1. dostupnost (daji vam ji v kazdem shopu, a jeste radi)
      2. cena

      (pro ekologicke aktivisty c) je recyklovatelna)

      0 0
      • bam  

        Krabice ma jeste vyhodu ze je lehci. Na nekterych linkach je vahovy limit dost nizky. U CSA je to treba casto 23kg dohromady (rozmery nejsou problem) a to je s kolem a dalsima vecma skoro neresitelnej problem se do limitu vejit. Kazdy kilo navic znamena dost penez a ne vzdycky se to da ukecat. Takze cim min clovek plati pres, tim lip.

        0 0
        • speedy gonzales  

          tak pokud nemas sjezdaka pres 20kg tak by ses tam mel vzdycky vejit. ten kufr je tak maly, ze tam tezko narves dalsi blbosti, takze to neni problem. u krabice je riziko v tom, ze je obrovska a mas nutkani v ni prevezt dalsich milion veci. takze se nakonec nevejdes ani do rozmerovych ani vahovyhc limitu.

          tech 23 kg je ted vseobecny standard, min je to myslim jen pri letech do brazilie:-)

          0 0
          • bam  

            Sjezdaka nemam, ale stejne ma zabaleny kolo tak 17–18 kg a to tam nejsou zadny blbosti (samotna krabice par kilo ma + nakej ten balici material a par kartonovejch vystuh). Pak je jeste potreba vzit boty, obleceni, helmu, bagl, minimalni vybaveni… 23kg neni na jedno zavazadlo, ale na vsechno, takze pres se dostanes velice jednoduse.

            0 0
            • speedy gonzales  

              tak ted se budu hadat. jestli se bavime o ceste pres ocean. pokud myslis jen evropu tak muzes mit pravdu. jinak: muzes mit dve zavazadla a 23kg

              • prirucni zavazadlo do ktereho se pri trose umeni da narvat taky nehorazne moc veci, pokud to nemas jako almaru tak te nikdo nekontroluje ani nevazi.
              0 0
              • bam  

                Pres ocean je to v pohode, coz ale bohuzel neni muj pripad a evropa to taky neni. Zalezi jaky pouzivaj letadla. Tech 23kg mam na vsechno + 12kg prirucni. To prirucni uz mi taky vazili (malej bagl). Posledne jsem byl skoro 20kg pres limit :)

                0 0
          • panaczek  

            no pozor, ty kufry opravdu vazej hodne. nejlepsi ohlasy jsem slysel na Trico, sam osobe vazi 14 kg, s kolem jses na nejakych 27

            www.tricosports.com/

            0 0
    • lanko  

      mám vyzkoušenozu krabici papírovou v letadle do států a zpět. První pokus dopadl poměrně dobře na premiéru – protože jsem sjistil pouze pár odřenin vlivem nedbalého zabalení jednotlivých součástek. Při cestě zpět jsem to nepodcenil a vše co šlo jsem obalil takouvou tou pěnovou hmotou na tepelnou izolaci trubek.Sice bedna vypadala otřesně ( afro-americký :-)personál na letišti v Atlantě s tím házel jako s odpadem a jen sklo haly toho hajzla zachránilo od rány do zlatýho zubu ) ale kolo bylo po vybalení v Praze naprostu OK. Jo ještě vnitřek krabice jseme vyplnil drobnostma jako dresy, batohy apod „izolace“

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce