• pegas

    Reaguji na vlakno ,kde se probiral inzerat od Trojciho, kde mel nemilou zkusenost s prodejem(koupi) komponentu pres inzerat…Chtel bych se zeptat jaky je teda spravny,zaruceny a bezpecny nakup veci,kol na inzerat.Pokud by zde byl nejaky pravnik necht poradi…Jinak me samotneho napada jedina vec…veskere veci hodit na papir do smlouvy(dle meho nalezitosti smlouvy:identi­fikace obou stran, presne urceni veci ktera se prodava, cena, vypsane vady, datum prodeje, podpisy obou stran, zpusob uhrady penez)Jakou mate zkusenost s prodejm pres inzerat?

    Anketa: Zkusenost s nakupem na inzerat?

    26x
    72%
    0x
    0%
    0 0
    • Meesha  

      vsechno pisemne – kupni smlouvu s veskerejma nalezitostma.

      Ja uz vetsinu veci kupuju novejch pres shop se zarukou. Protoze vzdycky kdyz je nejakej neodolatelnej super kauf, tak se to po pul roce vysere a nemam nic :-( Ted treba rok starej HDD MP3 (novej pres bazac) v servisu a oprava za trojku… :-(

      0 0
    • pegas  

      ëste me tak napada..co vse je vhodne koupit pres inzerat a cone?..trena ram bych mel strach..vidlu bych si musel prohlidnout a rozebrat..ostatni nevim nevi..

      0 0
      • Gorgov  

        rozhodne spotrebak, jako treba plaste, pedalu bych se nebal, ale vubec veci, ktery vypadaj dobre, nekupuju vetsinou moc stary veci, ale treba SLR co nesedne je radost za 14kil…

        0 0
        • pegas  

          a co treba vidlu?koupil bys?

          0 0
          • vili  

            uz sem koupil dve a s obema su velmi spokojenej, ale je fakt, ze to nebyla zadna obri investice

            0 0
          • Gorgov  

            jo:) je to trochu risk, ale kdyz je dobra nabidka. Taky uz sem koupil dve. Jednu solo, druhou na kole, obe super.

            0 0
    • Darkson  

      kupoval jsem z druhý ruky 2 celoodpružený rámy včetně tlumiče a jednu vidlici a nikdy jsem nic nesepisoval, nepodepisoval, ani nenechával podepisovat. všechno jsem ovšem přebíral osobně, komponenty i prodávajícího jsem si dobře prohlíd. např. kvůli VTčku jsem si udělal celodenní výlet vlakem do zlína a zpět, ale výsledek stojí za to;

      0 0
    • wroum  

      jedina jistota je IMHO osobni predani a kdyz se ti neco nezda tak to neber.

      spoustu veci sem kupoval a vetsinou prebiral osobne. veci na dobirku sem bral pouze od lidi ktere znam alespon z diskuzi na netu a tudiz jsou pripadne dohledatelni (asi jako bys tady chtel neco treba od padlisty)

      0 0
    • GrandeBelde  

      já pokud něco kupuju, tak jedině osobně nikdy na dobírku apod. ..

      0 0
    • Sarnafil  

      Jo je to poměrně zapeklitá otázka, kupoval jsem fulla z druhé ruky už dvakrát. Poprvé byl tento rám naprosto funkčně v pořádku na co jsem byl upozorněn to tam bylo, ale pak po čase jsem zjistil, že byl pravděpodobně kradený. U druhého kupu jsem si na to dával pozor koupil jsem zase fulla, ale tentokrát uplně nového, prý dovezeného z GBR, poněvadž jsem pro ten rám musel jet asi 200km tak jsem si to důkladně obvolal a mé otázky byli: jestli je opravdu nový nepoškozený atd.. Prodávající ujišťoval, že je vše v pořádku, ale jak už to tak bývá tak to nebyla docela pravda. Tak teď mě čeká investice do nových čepů.

      0 0
    • jonti  

      Zmluva je o ničom, súdiť sa aj tak nebudeš. A keď ti pošle len krabicu plnú papierov, ako dokážeš, že ti to neposlal? Nijak. Mne sa zdá najrozumnejšie na dobierku nakupovať iba od dôverihodných osôb, a veľmi drahé veci, tak nad 5000Kč, radšej prevziať osobne. A radšej kupovať len menej zničené veci.

      0 0
      • pegas  

        nic proti ale dobra kupni smlouva je podle me zaklad..hlavne u drahejch veci..

        0 0
    • pegas  

      opet se zde objevilo vlakno kde pan junior Skarpa si zadelal na to ze mu da nekdo na budku:-))…ale co me zajima jak to vyresit finacne kdyz prodavate,kupujete vec pres bazac??…pulka dat napred pulku potom..nebo jak?…jak se pomoci financi zabezpecite aby vas nepodvedli???

      0 0
      • cosmo  

        Hmm, co asi?…jak myslis, ze jde dohodnout cokoli, kdyz treba na aukro.cz si lide nechavaji posilat penize na ucet ve vysi 15,–Kc a cekaji az prijdou a pote poslu zbozi…absurdni?…a­no, myslim si to same, po netu jsem si koupil vsechno auto, pracku, mobil, veci na kolo, rifle, boty, proste vsjo…ale kdyz na nej drazba webu si lidi, kvuli zkusenostem a ostrazitosti nechavaji posilat na ucet 15,–kc misto dobirky?..to hovori za vse, asi neexistuje nejaky zpusob jak to udelat bez rizika, proste „Risk nebo zisk“…

        0 0
        • pegas  

          treba aukro je trochu jiny tip nez cyklobazar…ja osobne jsem na aukru nikdy nenakupoval ale jestli se nemylim tak tam funguje jakysi system registrace a nejakeho hodnoceni coz ti aspom trochu muze dat jistotu ze neco je bud v poradku nebo je tam nejakej zadrhel…spis me de o to zda treba nekdo nakupoval,prijal pul platby a pak zbytek…nebo treba zda jde pri placeni mit jistotu dohledani(na poste,ucet,atd)

          0 0
          • cosmo  

            Jasne…rozumim tim, ale nekdo chce prodat zbozi a pri tvych narocich (poptavanych) ti radsi rekne, nic, protoze se ozve spousta lidi, kteri na tu dobirku a popis zbozi po mailu nebo telefonu pristoupi…treba ja…zatim jsem nemel spatnou zkusenost…proto si myslim, ze pokazde, kdyz nekdo bude chtit resit kupni smlouvy, podpisy, garance atd…tak prodavajici najde vzdy nekoho s kym uskutecni obchod bez „prutahu“…holt realita

            0 0
    • Trojci  
      1. ověření totožnosti druhé osoby (to může být problém)
      2. písemná smlouva – podepsaná oběma stranami PŘED uzkutečněním vlastního obchodu (to také může být problém)

      2.1) atributy správné kupní smlouvy nechť si každy zjistí !

      1. svědek při vybalování balíku (v případě dobírky)
      0 0
      • pegas  

        pokud ty ses z plzne a on z ostravy tak ti prvni dva body vypadavaj…nale­zitosti smlouvy najdes v obc. zakoniku,nemilim-li se…ten svedek je fajn ale jestli on bude mit take ,,svedka" ze vec poslal v poradku,tak to bude slovo proti slovu…mozna to vybalovani natocit..kdyz to jde…zvlastni pripada me to veda udelat blbej obchod za par korun,ale jak je videt v dnesnim svete to tak proste musi bejt…

        0 0
        • Trojci  

          nemáš tak úplně pravdu..

          1. fotografie občanky – už jsem to jednou udělal
          2. smlouva se dá poslat poštou – je to týden zdržení, ale udělat to jde
          3. ten svědek je k ničemu – to je fakt
          0 0
          • pegas  

            kdyz ti smlouvu nepodepisu pred ocima tak tam muzu udelat jakejkoliv srafanec,ne? a pak reknu ze to neni muj podpis..ale to zachazim az moc do extremu…spis de o to ze treba u mensiho obchodu za 500-napr.prehazka, te to vyjde o trocha draz,je to slozitejsi,ad­ministrativne,ca­sove.....ale zas kdyz te nekdo odrbe, tak skoda 500…i to je pro nekoho spousta penez…

            0 0
            • Trojci  

              moje máma je soudní znalkyně v oboru písmoznalectví – nedělám si legraci..

              0 0
              • pegas  

                :-)…takova mamca se hodi:-)

                0 0
                • Trojci  

                  Mám superr mamču :)

                  Ale co se těch podpisů týče.. pokud se někdo opravdu podepíše a pak tvrdí, že to neudělal, tak je poměrně velká pravděpodobnost, že to znalec zjistí. Horší je, když ti někdo dobře zfalšuje tvůj podpis – to se pak dost často nedá nic jednoznačně rozhodnout a ten vzniklej ******* padá na tvojí hlavu.

                  Jináč, pokud nevěříš podpisům, tak nevím jak můžeš v dnešní době vůbec existovat :))) (míněno samozřejmě v dobrém)

                  0 0
          • cosmo  

            Myslim, ze v mem pripade to je o intuici, pokud nekdo prodava neco moc levne, a nema uvedeny mobil, a mail zni „pepaxtr@centrum­.cz“ a k tomu si pridam levnou cenu, tak je to asi na pivazenou…ale je to kazdeho vyber, a zkusenost, ja nastesti zatim vpoho, ale natrefit na mr.skapu, to se moc tesim..

            0 0
      • Eli  

        co to tam máš za super tura, či skota? :) Ty seš tvrdohlavej?? :-))) Já si myslím, že to pánové moc dramatizujete. při menším nákupu, založeném na vzájemné důvěře, se dají komponenty poslat dobírkou. známej tak kupoval comp za trojku a fakt mu přišel. jenom tam nastal problém s diskem, a pak se v tom celý víkend musel hrabat :(

        0 0
        • Trojci  

          Elíííííí

          ten bejček v mým profilu je skotský skot ze Šumavy :) a myslím si, že byl docela chytrej – pochopil, že si ho chci jenom vyfotit a nehonil mě po výběhu a bůhvícovšechno­ještě :)

          K těm obchodům na dálku:

          Já si myslel to samé co ty až do doby, kdy jsem sám na podvodníka narazil. A to je pak vždycky tak, že ten důvěřivej a slušnej na takovým obchodu vždycky jen a jen prodělá. Nejsem člověk, kterému by dělalo potěšení vyhazovat tisícovky jen tak z okna a koukat se, jak je pod okny lůza sbírá.

          0 0
    • Honza z H  
      1. pravidlo je nereagovat na podezřele levné a výhodné kaufy
      2. pravidlo zní: najdu-li jakoukoliv nesrovnalost, nekupuju – kdo chce dobře prodat najde si i čas na popis, fotku apod. Vadí mi i pravopisné chyby.
      3. Většinou se inzerát vyskytuje na více bazarech, stačí googlovat a někdy se dozvíš i historii komponentu :-))
      4. Pokud se jedná o věci cca do 2 tisíc, posílám bez dobírky na dobré slovo, po předchozí dohodě ceny, kupuju tak 50 na 50. Osobně si myslím.
      5. Dražší věc než 3.000, tam bych asi volil jedině osobní předání.
      6. Věci starší než 2 roky jedině zdarma :-)
      0 0
    • RUMcajs  

      osobni prevzeti a u drazsich veci pisemna smlouva

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.