Jak rychle lze prošlápnout běžky FISHER SCS classic?
Běžky byly pořízeny v souladu s hmotnostní a výškovou tabulkou výrobce, otestovány papírkovou metodou. Přesto po cca 2 měsících, došlo k takovému prošlápnutí, že skluznice obou lyží lze k sobě ve středu komory přitisknout na doraz bez velké námahy pomalu jednou rukou a zcela ztratily skluz.
P.S.: K papírkové metodě: Jaká tloušťka papíru v mm se tak používá a jak volně a snadno takový papír musí po desce klouzat, aby to bylo OK, t.j. aby byly běžky co nejrychlejší ve skluzu? Musí nad papírkem být ještě nějaká mezera? Stejnou délku komory můžu naměřit tak, že budu papírem po desce šoupat jedním prstem, ale i tak, že ho do obou krajních poloh na sílu dotáhnu oběma rukama. Je to otázka spíše na ty, kdo mají praxi s měřením lyží pro závoďáky než pro ty, co tuto metodu použili 2× v životě.