Jak rychle lze prošlápnout běžky FISHER SCS classic?

4 nepřečtené
  • d

    Jak rychle lze prošlápnout běžky FISHER SCS classic?

    Běžky byly pořízeny v souladu s hmotnostní a výškovou tabulkou výrobce, otestovány papírkovou metodou. Přesto po cca 2 měsících, došlo k takovému prošlápnutí, že skluznice obou lyží lze k sobě ve středu komory přitisknout na doraz bez velké námahy pomalu jednou rukou a zcela ztratily skluz.

    P.S.: K papírkové metodě: Jaká tloušťka papíru v mm se tak používá a jak volně a snadno takový papír musí po desce klouzat, aby to bylo OK, t.j. aby byly běžky co nejrychlejší ve skluzu? Musí nad papírkem být ještě nějaká mezera? Stejnou délku komory můžu naměřit tak, že budu papírem po desce šoupat jedním prstem, ale i tak, že ho do obou krajních poloh na sílu dotáhnu oběma rukama. Je to otázka spíše na ty, kdo mají praxi s měřením lyží pro závoďáky než pro ty, co tuto metodu použili 2× v životě.

    0 0
    • mr.antik  

      prošlápnut je můžeš během desetiny vteřiny, nebo jak jsi to myslel?. Jestli to dělali na měřáku tak mají různé tloušťky planžet, tak to tam zavez po porovnání, jestli jsi to dělal doma sám někde na podlaze no tak to je tak nepřesný že nic z toho co píšeš nemusíš řešit :-)

      0 0
    • pekl024  

      Že by jsi prošlápl obě běžky rovnoměrně je nepravděpodobné. Postav na běžky člověka podobné váhy a papírkovou metodou změř mazací komoru. Pokud jsi měl risky, porovnej. Používáním lyží se komora může lehce zmenšit.

      Papír používám klasický do tiskárny co se doma válí. Kolik je nad papírem neřeším, každá běžka je jiná /určení, tvrdost atd./.

      Co se týče skluzu, já dělám před sezónou strukturu a necítím, že by měli menší skluz.

      0 0
    • plzakj  

      “Je to otázka spíše na ty, kdo mají praxi s měřením lyží pro závoďáky“

      Tak to bych se ptal spis na foru u Nyče, nez na cyklistickym…

      Koukni, kam se ti sjede vosk, tenka vrstvicka, po par km. V pevny stope by mel v mazaci komore zustavat. Podle toho najdes hranice komory nejlip.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.