• Joseph de Sax

    chytrolínů je tu dost, tak by se tu dalo zjistit, jak to bude, až ropa nebude…

    0 0
    • kubad  

      až ropa nebude, tak jí bude pořád dost a vo tom to je a až vopravdu nebude, bude něco jiného, takže tak

      0 0
      • Georrge  

        asi tak. Ropy je dneska dost, až jí bude málo, začnou se těžit hůř dostupné ložiska. A až i těch bude málo, tak se ropa začne těžit novými metodami. To co se těží dnes, je totiž jen zlomek toho, co tam dole opravdu je. Nad ložiskem ropy je totiž natlakovaný plyn, který tlačí ropu ven. No a až ropy ubyde natolik, že plyn bude mít nízký tlak, tak ji prostě budem vycucávat ven. Ropy je pořád „vpysk“, a až jí bude opravdu málo, tak už ji stejně podle mě používat nebudem…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Sem koukal na jakýsi dokument. O tom jak lidstvo sviní planetu. Jak z ní doluje všelijaký suroviny pro sebe. A na konec bylo řečeno. Planeta se bát nemusí, sama se po pár tisících letech uzdraví a evoluce půjde dál. Lidstvo by se mělo bát, pokud se nesrovná. Zemi je to u ******, ta je vysmátá. A dokud tu budou nadnárodní jedinci, kteří budou pro zisk cíleně naší matku drásat, tak to bude pěkná prča. Ale já u toho nebudu, aspoň že tak…

        0 0
        • JP3112  

          Země by se bát taky měla protože s pomocí dnešní fyziky a pár magorů není až tak těžký udělat z ní holej mrtvej šutr nebo hromádku prachu

          0 0
      • kudlanka32  

        hele kde berete jistotu ze az dojdou fosilie, bude nam hej? Ja chapu ze nedojdou tak snadno nebot poroste jejich cena do takovy miry ze ji nikdo nebude chtit – jenze racejte zauvazovat jak dopadly civilizace kterym doslo palivo a nepresly na uhli. Vykacely se vsechny stromy v okoli – podivejte se treba na Island, to byl zeleny ostrov, ted je to kamenny ostrov…

        Chci jen rict, ze prave lacina ropa nam umoznuje nadprodukci v zemedelstvi, jez uvolnuje pracovni sily do prumyslu a sluzeb. Pokud toto nebude ani nam nebude hej. Navic z 8% ropy se pouziva k vyrobe plastu, umi si nekdo predstavit soucasnej stav bez nich…nedavam to sem jako dogma, spis k zamysleni.

        Schvalne esli nekdo najde kolik % ropy se spotrebuje z celkoveho kolace v zemedelstvi – navod je to zejmena palivo a vyroba hnojiv. Ja to nenasel.

        0 0
        • hribik A1  

          stromy dojdú pri tunajšom lesohospodárení aj na slovensku a to skôr než repa, pardón, ropa

          0 0
        • kubad  

          neni to tak davno co se o rope a plastech nevedelo, za stejnou dobu muze lidstvo pouzivat neco o cem se dnes nevi, nechal bych to na budoucich generacich.

          0 0
          • kudlanka32  

            jo ale nebylo tu 6mld lidi

            na spaseni bych necekal, 99.5% druhu vyhynulo a vetsina civilizaci zanikla…

            0 0
            • Smazaný účet  

              vzdyt nedavno tu byly clanky ze zeme by dokazala uzivit az 15 mld lidi nebo kolik to bylo.. jen jist vic zeleniny a min masa.

              0 0
              • kudlanka32  

                Mysli taky na to ze 3–4 miliardy se maji mnohem hur nez ty. A efektivni zemedelstvi ze zavisly na kvalite pudy, pocasi, nafte a hnojivech.

                0 0
                • karliner  

                  Popravdě, je mi úplně někde, že se 3–4 mld lidí mají hůř než já. Jediné co mi trochu vadí, že se jich nemá hůř než já ještě o pár miliard víc :-)

                  0 0
          • Rychlej turista  

            Pokud řešíme jen současnost, tak můžeme být v pohodě. Někteří z nás to ještě doklepou v klidu a dokud budou války, ropy je dost. Opravdová krize bude, až nevzlétnou bombardéry :-)

            0 0
          • Joseph de Sax  

            avotomtoje…neví se o tom a budoucí generace zatím sedí v putyce a zkoumají jakost píva…

            0 0
        • Peslezedirou  

          Změna životního prostředí na Islandu, začala se změnou klimatu, naštěsí se klima z důvodu určitý změn vrací od roku 1997 – 1998 do normálního stavu.

          0 0
          • kudlanka32  

            stromy na otop tam nikdo nekacel a co velikonocni ostrov, neni to ted pustina…? Urcite bych nepopiral schopnost lidi vyplenit zdroje a nepoucit se…historie je toho dukazem

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jaký tam byl porost netuším a kolik ho tam káceli/vykáceli, pouze říkám, že tam za nějký čas zase bude velmi přijatelný klima pro život. Jen tak mimochodem, pokud by ho nevykáceli, tak tam dnes stejně nebude.

              0 0
            • Peslezedirou  

              Jo ale jnak souhlasím s ím braním si pro svojí spotřebu a nevracením :-)

              0 0
              • kudlanka32  

                ja jsem cetl ze Island byval zalesneny a odlesnili ho pry lide v prubehu nekolika set let…ted je tam jen par stromu.

                Jako dalsi odstrasujici priklad se uvadi ten velikonocni ostrov, kdy tam vzniklo jakesi nabozenstvi projevujici se stavbou obrovskych soch. Sochy se stavely i kdyz uz nebylo co zrat a nasly se i znamky kanibalismu. Proste ti lide nedokazali zmenit svy msylenkovy schemata ani pod tlakem okolnosti – Koukolik to nazval stupiditou. Neda tolik prace si to predstavit na dnesnim svete. Proziravych vudcu je pomalu…ceka nas stejne stupidni konec?

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Když jsme se zajímal o sever, tak jsem četl několik článkú o Islandu, kde se spíš zaměřovali na běžný život lidí tam žjících. Na Islandu bylo fakt úplně ideální klima pro evropana a navíc prý úrodná půda, migrace lídí ze skandinávie na Island byla fakt velká. Je asi možné, že s postupem času, jak se měnilo klima, tak se lidé pomalu začali vracet zpět do skandinávie a ten zbytek, byl nucený pod změnou klimatu težit dřevo čím dál tím víc, což asi pomohlo kompletnímu vyholení.

                  Říkal jsem si, co by mohla být ta změna, která by snad mohla přijít v roce 2012? Seděli jsme pod jedním historicky význmaným kopce, myslím, že to bylo v roce 2010 a jen tak jsme si povídali co se může stát, říkal jsem, že to asi bude globální změna myšlení všech lidí, teď si už tak nejsem jistý a myslím si, že od lidí nic nevzejde, jedině že by se stala nějaká zásadní věc zvenčí.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              on nemusi se chodit az tak daleko na island nebo vel. ostrov… i Irsko bylo zalesněné a teď jsou tam jen traviny a pastviny.

              0 0
            • Joseph de Sax  

              důležité bude začít stavět Moje…nebo aspoň nějaké jiné pomníky…pak to půjde už rychle s kopce…

              0 0
          • orm  

            Můžeš prosím tě definovat co je normální stav v historii klimatu země? Z těchto řečí mám pocit, že někteří lidé si představují, že současné klima je to nejlepší a zároveň že je normální a to jen na základě toho, že v tomto druhu klimatu žijí a je potřeba jej zachovat i za cenu obrovských nákladů.V historii země, bez nějakého zásahu člověka, bylo na světě mnohem chladněji i mnohem tepleji a tyto období trvaly mnohem delší dobu než je doba trvání současného stavu klimatu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              přesně

              0 0
            • Peslezedirou  

              Klima prochází výkyvy, co je normální stav netuším, napsal jsem to špatně, klima se vrací tam kde bylo cca ve středověku, což byl časový úsek s velmi stablním klimatem. To že je dnes dnešní klima nejlepší si nemyslím, není proto důvod dělat, všemožná opatření proti změnám, které dnes probíhají. Jsme teď prostě za zenitem určitého období.

              0 0
              • kudlanka32  

                to nic neni takovy maly variace – v scientific american ted nekdo psal ze objevili ze na mire katastroficnosti (vymirani druhu) klimaticky zmeny se vic podili jeji rychlost nez absolutni velikost.

                Prej nerychlejsi velka zmena byla pred 56miliony let – rika se ji PETM. Celkove otepleni o 5C trvalo 20 000let. Vysledek bylo okyseleni more ale zadny vymirani na sousi se nekonalo. Ted namodelovali ze bychom zvladli 200–300let totez pri soucasnym tempu – 2–10C. Blby je ze tentokrat se nema nikdo kam stehovat a urcite ne tak rychle. Takze nikdo nevi co se stane.

                Je to jen modelovani mnozstvi uhliku potrebneho ke ty zmene v minulosti na zaklade zkoumani starych usazenin. Takovej varovnej prst.

                0 0
            • kudlanka32  

              a neni to jedno…v nasi dobe meziledovy je tema co budes delat az dojde ropa :)

              Obecne se ke zmene klimatu pristupuje jako k pojisteni – protoze nevime jestli za to lidi muzou – tak neni zly zaplatit par procent nasi nadprodukce k omezeni pripadnych zmen. Mas pojistku na barak proti ohni? A veris ze vyhoris? Tak proc ji platis…

              wikinu zname

              0 0
            • Joseph de Sax  

              nemáš pravdu…všechno jde v pravidelných sinusoidách, takže jsme na dobré cestě, akorát bez ropy…

              0 0
    • Rychlej turista  

      Všichni to vědí. Kolaps.

      0 0
      • Ruprt2  

        bude to skoro takový ******* jako v roce 2000, kdy vybuchla většina počítačů a jaderných elektráren.

        0 0
      • Hnoj  

        ROFL, zajímalo by mě IQ průměrnýho „příznivce“ tohoto webu :-D

        0 0
      • vasek80  

        Ten dokunent jsem viděl už v jiném vlákně a věřím tomu. Osobně konspirativním teoriím veskrze nedůvěřuji, ale po shlédnutí tohoto musím uznat, že minimálně 90% dává smysl a má logiku.

        Myslím, že pokud by si každej našel chvilku a podíval se, tak musí uznat, že ropa nás neuvěřitelně obklopuje a ani si neuvědomujeme že takřka vše co nás obklopuje je vyprodukováno z ropy, nebo minimálně s pomocí energie z ropy vyrobeno.

        Dnes si nedovedeme představit svět bez plastů. Sám bych to nazval dobou plastovou, nebo klidně ropnou. Plasty získávané z ropy bez ropy těžko nahradíne. Ikdyž teoreticky za 50 let lidstvo ovládne jadernou fůzi a bude snadno a levně získávat elektřinu na kterou budou jezdit auta, tak z čeho budeme vyrábět pneumatiky a jiné díly automobilů. Jen v každé pneumatice je podíl ropné služky a kaučuku a ani jedna nejde ničím zaměnit, nebo nahradit aby měla pneumatika stejné vlastnosti.

        Já nevím kolik je ropy pod náma, ale vím jistě, že se jí neuvěřitelně plýtvá. Pokud by nebylo nafty a benzínu, tak se nepropadne jen ekonomika zemí kde se těží, ale i naše. Nedovedu si dost dobře představit, jak by z nás tahal stát peníze a financoval svou činnost, pokud by došlo k výpadku odvodů spotřební daně z benzínu a nafty.

        0 0
        • hribik A1  

          tak ten štát s tým bude mať najmenší problém. je toľko iných vecí čo sa dá zdaniť, napr. elektrika, voda, vzduch..

          0 0
          • vasek80  

            Zajímalo by mne jak férově zdaní dopravu. Pokud budeme dobíjet ze sítě, tak jak to udělají? Přece nebude mít auto vlastní elektroměr a nebudou nám na něj dělat odečet. Jednorázová silniční daň je nespravedlivá, protože abych já, kterej najedu 2.000km za rok platil jako ten co najede 50.000 je blbost.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              mohu tě ujistit, že pak nenajedeš vůbec nic a budeš platit stejně jako ostatní…

              0 0
            • hribik A1  

              spotrebná daň zo všetkej elektriky a nespravodlivosti predsa tiež nevadia.. takých vecí je, napr. u nás ficokratúra schválila platenie koncesionárskych poplatkov aj keď nemáš televízor

              0 0
            • pepek  

              To je vyřešený: Myslím, že dokonce už to funguje v Holandsku: máš v autě krabičku, kde se zapisuje, kde jsi jezdil podle GPS. A pak holt zaplatíš: ve městě víc, na vesnici míň.

              0 0
              • vasek80  

                jenže když dají čechům krabičku do auta, tak zjistí, že půlka národa nejezdí a má to obalené alobalem, olovem a zalité betonem :-)

                0 0
        • notobi  

          otázka e jestli to opravdu nejde nahradit. Spíš si myslim, že maji dávno už jiný alternativy, ale vzhledem k tomu kolik je v ropným průmyslu prašulí to je zatim v klidu u ledu

          0 0
      • Joseph de Sax  

        je to jednoduché…21­.12.2012 se oznámí, že ropa už není…

        0 0
    • Martin  

      a jak dopadne ropa bez světa?

      0 0
      • kubad  

        no každopádně bude nejdřív v prdeli ropa a pak svět :D

        i když kdo ví třeba bude svět v prdeli dřív :(

        0 0
    • Hawkins  

      A co teprve až nebude kozí mlíko a sifon?

      0 0
    • Smazaný účet  

      ropa byla, je a bude!!!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ropa stejně nikdy nedojde.. To jenom ropní šejci jsou nanžraní a mají málo peněz.. Tak vyhlašují, jak to brzdy dojde.. A hned je z ropy nedostatková surovina a ceny se šroubují vesele nahoru…

      0 0
    • martin_bakov  

      rekl bych ze budou drazsi plaste na kolo, takze sance pro bezplastaky ;)

      0 0
    • Ondry  

      Ještě, že je tady tolik chemiků, vědců a spol kteří mi vysvětlí jak to doopravdy bude až ropa doopravdy dojde. A nikdo jen nehádá nebo spíš neopisuje to co psal ten před ním. Čím se dá nahradit ropa???

      0 0
      • hony007  

        Ropa nedojde.

        0 0
      • kubad  

        LOL

        21.12.2012 BUDE STEJNĚ KONECSVĚTA TAK NECHÁPU TVOU PŘITROUBLOU OTÁZKU :D

        jinak šlo to bez ropy, tak to zase bez ní půjde, až nebude tak se vytahnou z šuplíku nové technologie které tam ropná loby schovala :D

        0 0
        • Joseph de Sax  

          až dojde ropa, tak 90% z nás vyleze na stromy a po týdnu začne z těch stromů opadávat jako rozpláclá hovna, páč se tam už dýl neudrží a přestane být konečně poptávka po té ropě…

          0 0
        • Ondry  

          mám brát vážně člověka co píše LOL ? Jestli by jsi přečetl aspoň pár komentářů co jsou ve fóru 2012, tak neříkám že bude konec světa.

          Ale je pěkný jakej jsi optimista. Šlo to bez ropy (asi před 150 lety) tak to půjde i bez ní (takže se tam vrátíme)

          0 0
          • Joseph de Sax  

            za pár týdnů tam stejně budeme…

            0 0
          • kubad  

            LOL

            to abys věděl co to znamená, jinak se opravdu usmívám, ropa je opravdu dnes nenahraditelná, ale bude ji potřeba za 100let?

            na tohle si skus odpovědět.

            odpověd nikdo nezná a o tom to je proto to LOL

            0 0
      • ememem  

        dnes vyrobis synteticky prakticky vsetko, otazka je cena ktora jak je zname zo zvysovanim produkcie danjej komodity klesa takze bych zostal kludny.

        0 0
        • Smazaný účet  

          synteticky sice vsechno vyrobis.. ale kolik je ropy v te umele vyrobene veci? :)

          0 0
          • Joseph de Sax  

            přibližně 100%…avotomtoje.

            0 0
          • ememem  

            ja hovorim synteticky.

            0 0
            • Smazaný účet  

              a kde na to „synteticky“ vezmeš dost vhodného materiálu? to jako že přijdeš do Lidlu a řekneš „Vzal bych si dvacet deka čistýho uhlíku!“ ???

              0 0
              • kudlanka32  

                k synteze je uhlik na houby…to takovej ethylen, to je jina

                uhli bys musel pyrolyzovat s vodikem, no pak ten dehet nejak rafinovat…no ekologicky provoz jedna basen :-D To jsou mi vyhlidky…

                0 0
                • Ondry  

                  Četl jsem že z rtuti jde vyrobit zlato, ale je to tak drahý že to nikdo nedělá… zajímalo by mě kolikrát by byl dražší vytěžený 1 litr ropy a synteticky vyrobený a jak moc na tom musíme být špatně aby se to vyplatilo. A navíc jak píšou ostatní energii a materiál si nevycucáš s prstu.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    rtuť se používá pro těžbu zlata, protože ho rozpouští, pak se rtuť odpaří a zbyde zlato…ovšem ten proces není rozhodně ekologický a už vůbec ne zdravý pro ty, co to dělají…

                    0 0
                    • Frostty  

                      a už vůbec ne zdravý pro ty, co to dělají..to nás, ale zas tak netrápí :-).

                      0 0
                    • Peslezedirou  

                      Si si jistej? Vím že se zlato rouzpouští roztokem rtuti a vzniká amalgán. Co vím, tak se zlato získává drcením horniny, kde je zlatá žíla a z horniny se dostává nějakým kyanidovým roztokem, ale že by to bylo rtutí mi přijde jako blbost.

                      0 0
                      • Joseph de Sax  

                        jká vybírám kusy zlata přímo z potoka a nepotřebuji k tomu ani rukavice…

                        0 0
                      • kudlanka32  

                        jak kde…nekde to fakt rachaji ve rtuti a tu z toho amalgamu odpareji ohratim. Aspon myslim, v nejhorsim budu za vola.

                        S kyanidama nemuzou cernosi v africe delat, nechodili do skoly a hned by se otravili. U rtuti to tak nevadi pac to dyl trva.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        naprosto jistej – viz

                        http://www.youtube.com/watch…

                        0 0
                        • Hnoj  

                          Zpravodajská relace Deutsche Welle je prach-obyčejná propaganda…

                          Nedávno jsem zahlédnul reportáž ve smyslu: Větrné elektrárny jsou považovány za alternativu před JADERNOU KATASTROFOU A TÁNÍM LEDOVCŮ. K poblití.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            prakticky stejná reportáž existuje i od NGS, ale tu jsem na TyTrubko nenašel…

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            BTW větrné elektrárny jednou zachrání Zemi! až na na nás poletí asteroid a Bruce bude mít zrovna jinou práci, tak je pustí obráceně a odtáhnou planetu asterouidu z cesty!

                            0 0
                            • Joseph de Sax  

                              to samé by obstaraly i malé vrtulky, které by si každý strčil do ******, nebo pokud by všichni na zemi začali na povel utíkat stejným směrem…

                              0 0
                          • pepino  

                            A zase:) Jdi si koupit oblíbence http://www.google.cz/search…) :)

                            0 0
                    • ememem  

                      pokial to robili v jar cernosi tak nam to mohlo byt jedno, odkedy je tam bordel ci sloboda ci jak to volaju tak by sme sa nad tym mali zamysliet

                      0 0
                    • Ondry  

                      Já jsem myslel nějak uměle, ale jen jsem to četl. Zdroj nevím.

                      0 0
                  • karliner  

                    Já zase slyšel, že se někde ve Švédsku snaží vyrobit zlato vyfukováním tabákového kouře do vody, ale prej to má ještě nějaké mouchy.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Co za mamlase by proboha vyrabelo syntetickou ropu????:DDDD

                    Zlato jde z olova, jenom se do toho musi spravne *******:)

                    0 0
          • hony007  

            Ropu jde ale taky vyrobit.

            0 0
            • Smazaný účet  

              kde vezmeš dostatek surovin a energií na tu výrobu? BTW to nebude rentabilní, páč energie investovaná do výroby bude větší, než možná energie získatelná finálně z tý ropy…

              0 0
              • hony007  

                Já nic brat nebudu :-) Jen říkám, že to jde. A u ropy si myslím nejde jen o získanou energii, to je (pro mě) to poslední.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jasně, u ropy je hlavní, jak je heboučká na dotek ;-)

                  0 0
                • Ondry  

                  co?? tak mi řekni na co je pro tebe představuje ropa na prvním místě když ne energii?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    plasty, léčiva…

                    ale stejně se to nevyplatí jít přes ropu, to už když už by se vyplatilo zjistit, jak si ty molekuly poskládat rovnou do toho plastu…

                    0 0
              • Joseph de Sax  

                ale mohlo by z toho být dost benzínu do zapalovačů, ať nemusí kuřáci před zapálením trávy třít liščí ohon o futra sousedky…

                0 0
            • Joseph de Sax  

              ale moc se to zatím nedoporučuje…

              0 0
            • pepino  

              Proč, ropa se neustále obnovuje, zeptej se Hnoje.

              0 0
        • Rychlej turista  

          Teoreticky máš pravdu. Pokud ovšem budeš mít dostatek levné energie k výrobě ropy syntetické nebo k těžbě ropy tam, kde se to dnes z energetického hlediska nevyplatí, protože na její těžbu té ropy spotřebuješ více, než ji vytěžíš.

          0 0
          • vasek80  

            Tohle vyřeší termojaderná fůze, tedy za předpokladu, že se nepobijem dříve, než ji ovládnem.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              termojaderná válka je na tom líp…nepotřebuje být řízená a pokud dojde ropa, tak si mohu na prstech u nohou spočítat, že světová ekonomika klesne o 95% a přežije 1% lidí…tak na co plýtvat atomem…

              0 0
            • Ondry  

              Kdo ví kolik z nás se dožije první komerční termojaderné elektrárny.

              0 0
          • ememem  

            atomiek dnes vieme postavit bars kolko a snad sa coasom zvladne aj tm-fuzia tak tohot bych sa az tak nebal.

            0 0
    • Hnoj  

      Nestane se vůbec nic. Existuje vědecky zkoumaná teorie, že ropa se neustále obnovuje na základě poměrně jednoduchého cyklu metanu a dalších jednoduchých uhlovodíků. Všem zdejším konspirátorům, kteří hltají tyhle nesmysly „nezávislých“ filmařů o iluminátech, CIA a mimozemšťanech, vřele doporučuju knihu ENERGETICKÝ BLUD.

      0 0
      • pepino  

        http://cs.wikipedia.org/…chim_Zillmer

        nebo něco od Aštara Šerana

        0 0
        • Hnoj  

          Já neříkám, že ta kniha je pravda, jen to že absolutních šílenců je všude dost na to, aby se toho vždycky někdo chytnul a veřil tomu.

          Vždycky mě překvapí, když mi někdo řekne, že Däniken má „uvěřitelná“ tvrzení o původu lidstva. Stejná kravina je stránka zlo.cz a všechny ty „zaručeně“ skutečný a průkazný filmy na ní…

          Je k smíchu, skoro jako bezplášťáky…

          0 0
      • Rychlej turista  

        jj, teorie jsou fajn. Prozkoumáš ji, naliješ do nádrže a jedeš :-D

        Za jak dlouho se ti park za barákem promění v ropu?

        0 0
      • Joseph de Sax  

        nestane se vůbec nic, bo se to už dávno stalo…

        0 0
    • jaja.k1  

      A že to zajímá zrovínka Tebe?

      0 0
    • Mastr  

      Horší bude, až dojde kozí mlíko a sifon :-)

      0 0
    • flyman  

      Ropy je jak sra… a plynů ještě více.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        a proto, kdyby se začal prodávat barel ropy za korunu už nyní, tak by se nic nestalo, akorát šejkové by museli poprve v životě něco dělat a začít chodit do práce.

        0 0
    • ememem  

      co jako, dochadza ci co? a keby aj hej tak co ja viem, kozi mliko?

      0 0
    • Tosa  

      Stejně jako doba kamenná neskončila kvůli nedostatku kamene neskončí doba ropy kvůli nedostatku ropy.

      0 0
    • Tosa  

      Stejně jako doba kamenná neskončila kvůli nedostatku kamene neskončí doba ropy kvůli nedostatku ropy.

      0 0
    • Tosa  

      Stejně jako doba kamenná neskončila kvůli nedostatku kamene neskončí doba ropy kvůli nedostatku ropy.

      0 0
    • Atilla  

      VŠICHNI TADY UMŘEMÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!

      0 0
    • Dubys  

      Nekde sem slysel, ze ropa nikdy nedojde, protoze v okamziku, kdy ji zacne bejt opravdu malo, zacne raketove rust jeji cena.

      0 0
    • Mitchell  

      polovina lidí umře hlady (první šejkové, protože ty tam maj jen všude písek =) a druhá to nějak vydrží, ale bude to dost bída. Každopádně se toho dožít moc nechci…

      0 0
    • skier  

      Ropy bude nadbytek.Barel bude za dolar.JdS totiž předložil na patentový úřad novou převratnou super novinku :-) Založí další vlákno, ve kterém nás bude informovat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      budou auta na bioplyn…v sedačkách budou hadice na odvod plynu, budeš žrát fazole a když si nenaprdíš, nepojedeš…

      0 0
      • li-borg  

        :-) Bioplyn asi ne, ale včera jsem zachytil (jedním uchem) info o průzkumných vrtech na břidličný plyn-někde na Moravě. S tím, že jen zásoby pro Evropou by Evropě stačily na 60let. Jenže v konečném důsledku je to pro přírodu ještě větší humus :-(

        0 0
      • ememem  

        obsahuje metan, znicilo by nam to ozon, ja skor ocakavam ze prdenie bude za chvilu nejakou smernicou obmedzene :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          a budem mít povinně v prdeli EU certifikovaný katalyzátor? no toto!

          0 0
        • hony007  

          Ale ten metan se spálí na CO2 a ten si spapkají kytky, jen nějaký začít zas vysazovat.

          0 0
        • hribik A1  

          bude si na to treba kupovať emisné povolenky

          0 0
          • pepek  

            Můžeš to jímat do igelitového pytle, prodáš pak RWE za 1 Kč a stát ti ještě přidá dalších 10 Kč. Bude to další velké vítězství EU nad zdravým rozumem.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              avotomtoje…jinak by ten konec světa ani nemusel bejt…

              0 0
            • hribik A1  

              to by neprešlo. na tom by totiž zarobili poddaní a nie šlichta, pardón, šľachta, ako na emisných povolenkách

              0 0
    • smith22  

      Mám založit vlákno Jak dopadne svět bez včel?:-D

      Ty se dost vyžíváš v těch postapokalyptických závěrech co? :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      100

      0 0
    • daymaker  

      svět dopadne blbě…

      0 0
    • maajkee  

      No co, bude to jako dřív, zapálíme si doma svíčky a budeme si vyprávět historky jaký to bylo když byla ropa.

      0 0
    • Smazaný účet  

      200

      0 0
    • gallardo  

      asi 2 roky zpet jsem byl na prednasce presne na tohle tema

      Vzhledem k nizky cene ropy se firmam nevyplati vynakladat obrovske sumy na vyzkum a hlavne vyrobu novych technologii. Ekonomicky se to proste nyni nevyplati. Pokud bude stav ropy klesat, cena bude rust a to umozni masivnejsi nastup novych technologii – ekonomicky se ty investice firmam vyplati.

      Jeden priklad – elektro auta – zde je jedinym velkym problemem cena baterii a infrastruktura dobijeni. Uz dnes je mozne vyrobit baterie, ktere postaci na dojezd pres 300km a nabiji se 15–30minut, problem je jejich cena – pres 1 milion. V pripade, ze stoupne cena ropy natolik, ze se provoz elektro auta vyplati, zacnou se vyrabet a s masovym rozsirenim pak postupne bude klesat jejich cena a stejne tak se vyplati i investice do infrastruktury.

      Zmena bude rozhodne postupna…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Z ciste zvedavosti bych prosil odkaz na takovy typ baterie, dekuji.

        0 0
      • Joseph de Sax  

        je to všechno na hovno a přitom by stačilo dát trolejové vedení na d1 a jezdilo by se o dušu, akorát bys vystrčil nějaký odizolovaný klacek z okna a jeto…

        0 0
      • hony007  

        A s tím, kde brát elektřinu k nabíjení, problém není?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pro to rychlonabijeni urcite ano…ale pichnout to na noc do zasuvky…coby ne…akorat rozvodna sit bude kvicet jako prase, kdzy do ni kazdy vecer pichnou tisice lidi kilovatove spotrebice…

          0 0
          • Smazaný účet  

            to uživí fotovoltaika…ka­belama mocně připroudí z osvětlené strany zeměkoule

            0 0
          • Joseph de Sax  

            jaké rychlonabíjení…nor­málně to dobiješ…doprava bude klidnější, můžeš se při tom i prospat, budeš pořád fit a občas i popojedeš…prostě návrat ke starým dobrým časům…

            0 0
          • hony007  

            No já doufám, že až bude potřeba najít opravdu kvantum aut, tak už nebude naše rozvodná síť na úrovni 70./80. let, ale budou fungovat opravdu smart grids. A tím nemyslím jen chytřejší spínačky.

            0 0
            • pepek  

              Smart grids jo? A co do nich nacpeš?

              0 0
              • hony007  

                Jo, smart grids. A tím nacpáním máš na mysli elektriku nebo co si pod tím představuju?

                0 0
                • pepek  

                  Jo to jsem myslel, že je taky potřeba. Nějakou elektřinu vyrobit – asi tak 2× více, než dnes.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    staci nahnat vsechny cerne krecky do kolecek s generatorem:)

                    0 0
                    • Joseph de Sax  

                      tam kde je 50% nezaměstnanost, tak buď chodit na směny vedle pracáku na šlapání generátoru, nebo v zimě šlapat vodu, aby nezamrzla a zkoušet při tom nové neopreny…

                      0 0
                  • hony007  

                    FVE a k tomu JE, smart grids zařídí, aby FVE nepřetěžovaly síť. A víc vodních, průtočných.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      FVE je napicu, na vodu se vyser, vysychame…atomovka zabere kupu casu nez se postavi…ja mylsim ze je nacase poridit par cisteren a zacit sbirat vyjete oleje (treba hydraulicke) kteryma pak budes roky krmit nejaky stabilni jendovalcovy diesel…

                      0 0
              • Smazaný účet  

                nejake smartgridky.)…je treba aby v dire byl pouver.)

                0 0
        • hribik A1  

          postavíme na severe nemiec ďalšie veterníky a slnečné elektrárne, a jazdiť autom budeš iba vtedy, keď bude slnko svietiť alebo fúkať. ináč pôjdeš peši

          0 0
          • Joseph de Sax  

            já bych udělal i měsíční elektrárně na noc…ve dne by nedělaly nic a v noci bych je vypnul…

            0 0
    • dancing dog  

      podle mě nepochybně špatně :(

      0 0
    • Smazaný účet  

      ať žije posthunt

      0 0
    • Smazaný účet  

      222

      0 0
    • roman 3D  

      koukám že díky EU bude ubývat aut na silnicích bo nikam nedojedou:-)

      https://www.idnes.cz/…onomika_mato?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.