Izolace hydrovaku - pomoc - diky.

22 nepřečtených
  • fcelak.majak

    Ahoj vsichni, resim nasledujici „problem“: uvazoval jsem nad porizenim Camelbak-u Unbottle nebo StoAway. Po diskuzich s ruznymi prodejci jsem nabyl dojmu, ze mi dane produkty neposlouzi v kyzenem: ve stavajicim pocasi (tesne nad nulou, do cca 12 st. celsiovych) aby se horky obsah hydrovaku nezchladil v prubehu dvou hodin na teplotu okolniho vzduchu a v lete (typicka vedra a nadto batoh na zadech, tudiz topim i ja) aby se chladny obsah hydrovaku neohral na nepitnou teplotu behem identickych dvou hodin. Mate nekdo osobni zkusenosti s izolovanymi produkty Camelbak a jakou a nebo jste nekdo dokazal vyresit izolaci hydrovaku vlastni a hlavne funkcni cestou? Diky za reakce k tematu, Yarda.

    0 0
    • jIrI___  

      Ja jezdim s vakem jenom v lete v horku a ze by se obsah vaku ohral na nepozivatelnou teplotu jsem jeste nezazil. A to mam uplne nejobycejnejsi batoh na hydravak od Authoru, ktery ma ale izolovany prostor pro vak. To ale maji asi vsechny Camely. Jedine co citim, ze se nejak znatelne ohriva, je tekutina, ktera zustala v hadicce a tudiz na ni sviti nepretrzite slunce. Takze kdyz piju, jde ze zacatku tepla voda z hadicky a jakmile zacnu nasavat vodu uz z vaku, tak uz tece o poznani studenejsi.

      0 0
    • Jaromír  

      určitě se ti to neschladí/neohřeje na teplotu vzduchu, troufám si říct, vůbec nikdy. v zimě i za dost silného mrazu mám pití tak 5°-10°C a v létě odhadem tak kolem 25°C (a to mám černý batoh). Spíš bojuju se zamrzáním hadice a náústku v zimě. chtěl sem původně řešit izolaci vaku takovou tou pokovenou folii, ale pak sem se na to vyprdl.

      0 0
    • Meduza  

      V zime obsah pytle primerene zahrivas zadama, takze je to tak akorat.. Jenom si hold musis davat majzla na hadicku :) A v lete pouzivam kapsu z karimatky a dam si pred vyjizkou pytel s pitim na cca 3 hodiny do mrazaku, az se tam udela ledova krusta. Neni lepsi labuzo si dat v parnem dni krasne ledovou colu z pytle. Jo a piju Pepsi Max, takze bez cukru. S cistenim pytle nemam problem, kdyz tam neni ten cukr nema tam co kvasit a ta chemie co je v cole vsecko ostatni zahubi :o) Jo a batoh mam cca za ±200 z Plus Discontu a pytel za 199,– z Kellysu

      0 0
      • Meduza  

        Jeste foto :o)

        0 0
      • jIrI___  

        Ted me napadlo, jestli by tomu zamrzani v hadicce neslo zabranit treba primichanim trosky soli do piti… Chutove by ho ta sul podle me moc nezmenila.

        0 0
        • MlokCZ  

          Stejně je lepší foukat to zpět a v hadičce nic nenechávat. I když by nedošlo k zamrznutí v hadičce, tak je škoda pít pokaždé tu ledárnu z hadičky (to pak bych stejně téměř vše pil ledové, protože když piju v zimě méně, tak na jedno napití nevypiju o moc více než obsah hadičky).

          0 0
        • sibe  

          Teoreticky je to hezká hypotéza, ale k pití by to nebylo. Sám piju v zimě mírně solenej čaj s trochou citronu a obsah soli na zamrzání vůbec nepozoruju. Jediný co pomáhá je každejch 10 minut se trošku napít, nebo profouknout hadičku, aby v ní nic nezůstalo, ale to pak má zase za následek, že když se chceš napít saješ jako v*l. ještě se dá pořídit neoprenovej návlek na hadici(vaky od axonu ho mají), ale víc jak 5–10 stupňovej rozdíl teplot neudrží

          0 0
        • Svět videa  

          sůl ti proti zamrzání nepomůže, musel bys ji tam dát hooodně, aby to vydrželo alespoň –5 °C ale co bezpečně nezamrzne je líh… ale málo kdo z nás vydrží 100% líh, takže stačí něco přijatelnějšího, třeba 60% slivovice, samozřejmě neředit! :-)))

          0 0
    • RADO77  

      Na kolo camela v zimě nevozím, ale už jsem ho měl na skialpových závodech. Na hadici jsem dal izolaci, co se dává na topenářské trubky. Dá se sehnat v OBI apod. v různých tloušťkách za pár šupů. Celkem to pomáhá. Nicméně ve velkém mrazu Ti pomuže jen to, když po napití hadici zase profoukneš zpátky, aby v ní nic nezůstalo a voda Ti v ní nezamrzla. Na zádech Ti nezamrzne, tam to zahříváš zádama. Ale to je jen na závody.Mimo závody, když je zima vozím batůžek s termoskou.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jak píšou už ostatní, tak není problém. V létě mi steplá pití málokdy, maximálně když už dopíjím třeba poslední půllitr (což je současně už i po delší době), tak ten už někdy teplejší bývá. V zimě nemám problém nikdy, dávám si teplé (ale ani ne horké) pití do camelu a protože nejezdím v zimě na celodenní akce, tak to úplně nevychladne nikdy (kolem 5st. po třech hodinách venku je pití stále velmi příjemné, když je na počátku teplé). Horké nedělám schválně, protože to naopak drží teplotu slušně a ze začátku by to bylo poměrně dlouho moc horké. Ve flašce se do hodiny udělá úplná ledárna i když se udělá pití horké.

      A všichni tu mluví (včetně mě) o klasice. u Unbottle to může být díky té izolaci ještě o něco lepší.

      Jen to chce z hadičky vždy foukat pití zpět do camelu, jinak se tam pití ochladí/ohřeje (dle ročního období) a pak se pije pořád jen to z hadičky, které má špatnou teplotu. V létě tedy na foukání zpět většinou prdím, protože piju mnohem více, takže mi první teplejší loky tak nevadí. V zimě ale foukám poctivě zpět do vaku.

      0 0
    • orca.1  

      Využiju vlákno: Nemá někdo zkušenost s termoobalem na vak a izolací hadičky od Deuteru? Podle zahr. netu by to nemělo být až tak drahé (obal 13Euro, návlek na hadici 10) a použitelné i na vaky jiných značek. Stoaway (3 litry) od Camelbaku stojí 1100,– , hadice s izolací 500,–… Pokud má někdo zlepšováček jak na izolaci, sem s ním:-)Dík.

      0 0
      • pepek  

        Já jsem dával vak do „igelitové tašky na ryby“ (bývají v supermarketech) a to eště do plátěné tašky. hadičku jsme měl v neoprenu, Párkrát to zmrzlo jenom v koncovce, ale 3–4 hoďky tam  vydržel teplý čaj.

        0 0
      • pepek  

        Tedy bylo to tak do – 10, v nižší teplotě zásadně nejezdím :-)

        0 0
    • McBlacky  

      zatím nikdo nevyřešil izolaci koncovky, takže jedině jak píšou všichni foukat zpět, jinak to zamrzne a konec. Nejlepší mi na zimní přijde koncovka camelu krátká rovná. Třeba na lyžích to je hned, při sjezdu otázka dvou-tří minut.

      0 0
    • jIrI___  

      Včera zamrzání řešil termoskou s čajem do batohu :-). A už asi ani nic jiného v zimě nebudu používat. Stejně jezdím v takovém chladnu jen na pohodu a žádné dlouhé trasy, takže mě ta zastávka na vyndání termosky nezabije :-)

      0 0
    • Ozzous  

      Ahoj,

      nenašel jsem zde odpověď na otázku, zda máte někdo zkušenosti s Camelbak Thermal Control Kit v parném létě. Piju často a málo, takže vždy jen ohřátou tekutinu z trubice… vyfoukávat zpět je mořnost, ale ne příjemná.

      Trochu mne odrazuje právě černá barva, světlá by byla určitě lepší…

      díky za vaše zkušenosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.