Internetový seznam pochybých obchodníků

27 nepřečtených
  • Vilík

    Jsem pro založení internetového servru nebo využít už některého který běží k založení seznamu pochybných obchodníků a na něm sdělovat a zapisovat všechny s kterými měl kdo co dočinění a spálil se.Něco jako Cyklointerpool.Co Vy na to?

    0 0
    • mitch  

      Obchodníků nebo inzerentů?

      0 0
    • RUMcajs  

      Zalozit novou podsekci v recenzich?

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      no hlavně by bylo dobré, pokud se to rozjede, pevně stanovit pravidla, aby se v tom seznamu neobjevily po chvíli úplně všechny obchody, protože snad každý obchod má aspoň jednoho jediného nespokojeného zákazníky… Aby to bylo spravedlivé, pak by se musel obchod prohlásit za podezřelý, až by nějaký počet lidí napsalo, že tom konkrétním obchodě byli nespokojeni. Ale absolutní čísla jsou zase ne´fér vůči různě velkým městům… tak pak snad jen ještě poměr nespokojených ku spokojeným a s tím že minimálně by se muselo vyjádřit třeba 5 lidí…

      No… nezávidím vám to, aby bylo něco takovéhou současně praktické a spravedlivé je myslím prakticky nemožné…

      0 0
      • Sauce  

        Je důležité vědět, na koho si dát pozor, ale v takovém případě bych byl i pro sekci pozitivní. Třeba dnes mi přišla zásilka (cyklobazar.cz,Mar­tin Skála-Trutnov)-dohodli jsme se, že zaplatí poštovné, ale v krabici jsem našel navíc i ponožky Pell´s (nové,samozřej­mě).To potěší…

        0 0
        • Vilík  

          Omlouvám se a napravuji svůj omyl.Samozřejmě mi jde o seznam inzerentů kteří podvedou.Může být třeba už v zavedených recenzích třeba pod názvem Pátráme.......Ale musí být okamžitě přístupný a nesmí se dlouho hledat.Seznam by obsahoval jak jméno,adresu,ma­ilovou schránku a telefon který inzerent používá.Údaje by se průběžně doplňovali pokud by někdo začal používat jiný mail,telefon atd..Stačilo by dát vyhledat jméno a seznam by vyplivnul co je zač a koho a kolikrát podvedl. Zároveň jsem pro druhou stranu mince.Zveřejnit třeba v rubrice Chválíme inzerenty kteří kromě poctivosti přibalí i něco navíc.Já osobně tohle také dělám.

          0 0
        • silnicar  

          No nevím, aby se teď každý na bazaru nejmenoval M.S. z T… a nevyužívali toho ti, proti kterým se tady bojuje :(

          0 0
          • Vilík  

            Vím že to bude asi těžké,ale je nás tu spousta slušných kteří nechceme doplácet na ty špatné.Já osobně jsem se nás všech slušných zastal i v novinách když nás napadali chodci u nás ve městě!!!!A spo­lečnejma silama si myslím že přijdeme na způsob kde a jak a aby nebyl zneužitelný.

            0 0
            • silnicar  

              No právě proto, když tu bude seznam těch solidních bajkerů, akorát to bude více zneužitelné právě proti nám samotným. Pokaždé, když něco kupuješ to platíš dobírkou.....?

              0 0
            • silnicar  

              Seznam pochybných obchodníků…jo a co když tě do něho někdo přidá a ty pak budeš chtít něco prodat na bazaru?.....a to tě počítám mezi ty hodně solidní :)

              0 0
    • MI5  

      Udělat to jako web, nějakej člověk to bude pročítat a pochybný obvinění cenzurovat, zbytek tam necha. Napsat tam vždy údaje o osobě a zkušenost s tím, jak vás podvedl. U každýho nechat prostor pro ostatní oběti podvodníka, aby mohli něco připsat.

      0 0
      • Vilík  

        Souhlasím s MI5!Musí to dělat jeden člověk kterému budou ostatní posílat svá podezření s konkrétními údaji o osobě a způsob jakým praktikuje svou nekalou činnost.Po zveřejnění v seznamu budou moct ostatní přidat své zkušenosti touto osobou a případně nsdělit nové údaje pokud se přihlásí pod jiným jménem nebo telefonem.Pokud na tuto osobu přijde více upozornění,zůstane v seznamu,pokud bude jen jeden člověk,bude třeba zmíněná cenzura.

        0 0
      • Hnoj  

        Jo, souhlas, tohle je dobrej nápad ! Ještě by, ale chtělo se domluvit s většimi inzerčními servery na spolupráci, aby těmhle případným dobrákům dali BAN po případě, aby alespoň, dali na tyhle stránky se seznamem provinilců odkaz… Přeci jen, mít seznam, o kterém bude vědět jen pár zasvědcených, by se asi poněkud minul účinkem.

        0 0
    • TinkTink  

      Je toto vubec legalni? Tady se vubec nejak nepocita s tim, ze podvodnik se bude branit…

      0 0
      • BiSon  

        no, hlavne si podvodnik muze sam „naklikat“ hodnoceni az do plusu ja bych to tak urcite udelal :-)

        nebo budou moct hlasovat jenom „certifikoveni“ uzivatele? a kteri to budou?

        0 0
    • gudlen03  

      jen tak neco jednoduchyho www.praskac.borec.cz/

      0 0
      • Hnoj  

        Tohle se mi nezdá, jako dobře vyřešná záležitost. Takla někoho nasereš a von ti napíše, žes ho okrad, to je blbina… Chtělo by to někoho, kdo se o ty stránky bude starat a poškození mu budou zasílat, svoje udání a jejich pokud možno aspon nějak podložené tvrzení, např emalovou korespondencí nebo tak…

        0 0
        • rysak  

          To maš pravdu, ale najdi nekoho kdo se o to bude starat.

          0 0
    • Palba  

      Jo fajn pro lidi, ale peklo pro toho, kdo to chce udelat. Si nemysli, ze si na takovej web budes moct napsat co chces. Trosku vetsi obchudek te razem zazaluje a budes muset dokazat pravdivost konkretniho pripadu/dukazy apod. A precejenom jsme lidi, takze poznatky spalenych lidi budou ve vetsine pripadu okoreneny a priostreny a ne vzdy to muze byt uplna pravda a nasledky ponese kdo, hadej? :D

      0 0
      • Hnoj  

        Dobře, ale dost pochybuju, že obchůdek, kterej takle inzeruje a prodává, ti asi nepošle místo vidlice za 10k bednu cihel… Nehledě na to, že obchody nemají v soukromé inzerci co dělat, že? :-)

        0 0
      • MI5  

        Tak většinou jsou stížnosti na jednotlivé osoby, ne na obchody a i kdyby, tak malej obchudek nemá peníze nato aby tě tahal po soudech, a i kdyby, tak za co tě bude žalovat? Lživá urážka? Pokud nelžeš, tak to můžeš dokázat např. vytisknutím komunikace s daným obchodem, pokud to nedokážeš, pořád to bude tvrzení proti tvrzení a to pro ně nebude mít cenu tahat to po soudech. Možná by taky šlo udělat, že pokud si bude někdo na někoho stěžovat, tak by se to měl pokusit nějak dokázat např. kopíí dohody atd… Pak by tato stížnost byla považována za věrohodnější.

        0 0
      • Vilík  

        Jak jsem psal výše a omluvil jsem se!Do nadpisu se mi vloudila chybička!Nemyslím obchody a prodejce,myslím konkrétní osoby-inzerenty s kterými mají už někteří z nás špatné zkušenosti.

        0 0
        • Vilík  

          Ahoj všichni!Vzal jsem iniciativu do vlastních rukou a založil jsem u sebe databázi SEZNAM POCHYBNÝCH INZERENTŮ NA NETU.Už jsou v něm tři jména a já čekám na Vás,další podvedené aby jste nemlčeli!

          0 0
          • Lister  

            to je sice hezký, ale když nám neprozradíš adresu tak je nám to víš k čemu :oDDDDD

            0 0
            • Vilík  

              Mám jí zatím u sebe v PC.Zatím jsem kontaktoval všechny kteří na internetu napsali zkušenosti s takovýma lidma a já je dávám do seznamu.Pokud někdo o takovém bude vědět a už se napálil tak ať mi napíše na mail podrobnosti a já takového člověka do seznamu zapíšu.Zatím nezbývá než pokud o někom takovém bude pochybovat tak mi musí napsat a já mu řeknu jestli takový v tom seznamu je.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.