Hydrapak Big Sure 2010 vs Camelbak Mule NV 2009/2010

18 nepřečtených
  • Adin

    Ahoj,

    resim volbu mezi:

    Hydrapak Big Sur 2010

    http://www.hydrapak.com/…acks/big-sur

    Camelbak Mule NV 2009

    http://www.kupkolo.cz/…NV_1026.html

    Camelbak Mule NV 2010

    http://atombike.cz/…-p-2039.html

    Procital jsem historii, ale chci vybrat mezi temito modely a porad se nedokazu rozhodnout. Vsechny uz jsem mel v ruce.

    Hydrapak se bude lepe vymyvat, zasobnik se da rozepnout na horni strane a obrati na ruby. Taky je asi o 600 CZK levnejsi. Prodejce mi tvrdil ze hydrapak je obecne lepsi, ale dle google mi prijde ze vice lidi ma camelbak.

    Camelbak Mule asi bude mit vychytanejsi odvetravani zad, alespon se tak tvari. Je o neco vetsi a vice proflakly. Cetl jsem na nej vice zkusenosti od uzivatelu. Verze 2010 mi prijde ze nic moc neprinasi oproti 2009, tak nevim proc bych ji mel kupovat.

    Co by jste vybrali z techto tri?

    Diky

    0 0
    •  

      pokud velblouda tak bych počkal na modely 2011, nový vak,úspora místa,váhy,značně vylepšená manipulace s pitným vakem plus další vylepšení, každopádně s příchodem NV se zase pomalu přikláním k velbloudovi (předtím Mule,teď H. Laguna)

      0 0
      • Lister  

        Neměl bys odkaz s více info?

        Mám Hydrapack, tak Mulu od Camela (ještě ten starší klasický model) a nejlepší je kombinace Hydravaku a Camelbatohu :-)

        Oba dva už mají něco za sebou a na příští sezonu bude asi něco nového, podle toho, co píše Roman, to vypadá, že by Camel 2011 nemusel být špatná volba.

        0 0
        •  

          už nevím kde jsem to četl, vygůgli Camelbak 2011 a tam něco najdeš, snad i nějakou videoprezentaci jsem tam viděl, každopádně čekám na NV 2011 buď Mule nebo trochu/podstatně větší H.A.W.G. NV, už ten náústek za to stojí a pokud se velbloud nebude na zádech boulit jak starší Mule tak by do toho stálo za to jít

          0 0
          • Adin  

            V te prezentaci říká, že nové modely budou dostupné až v říjnu. Škoda, tak dlouho čekat nebudu.

            0 0
            • Lister  

              To vypadá zajímavě, asi si na příští rok tu novou Mulu koupím, naštěstí si na ni můžu počkat – říjen není až tak daleko.

              0 0
              •  

                teď jde H. Laguna z domu a počkám na velbloudovi novinky, kdyby tak Mule přidali 3–5litříků vnitřního objemu navíc, H.A.W.K. NV je už zase trošku větší než bych potřeboval, H.Laguna byl velikostně tak akorát

                0 0
                • Lister  

                  Já mám ještě jeden zimní – myslím, že Snowblast – který je skvělý tím, že má slepou kapsu kolem celého batohu (kromě dna) takže když potřebuju, tak odepnu a zvětším prostor na dvojnásobek, když nepotřebuju, tak zapnut a pak je velký skoro jako Mula. Jediná nevýhoda je neodvětraný zádový systém – přece jen v zimě se s tím nepočítá :-)

                  0 0
                  •  

                    jinak nový Mule NV či jiný NV jsou mi sympatický oproti jinejm značkám přávě tím novým síťovaným odvětráváním, líp vyřešený než má Hydrapak, a o náústku hydrapaku se tady už napsalo habaděj (v zimě je úplně fuk jaký má baťoh odvětrání

                    0 0
                    • Lister  

                      v zimě je úplně fuk jaký má baťoh odvětrání

                      Samozřejmě, ale asi jsem měl dodat, že ho používám i v létě, když potřebuju převést víc věcí – je to jediný takto velký batoh, který na kolo mám.

                      S náústkem Hydrapaku jsme neměl nikdy problém – četl jsem o prokusování, kapání a podobných věcech, ale můj držel bez problémů – teď ho má půjčený brácha a taky si nestěžuje.

                      0 0
    • Smazaný účet  

      A co Osprey Raptor nebo Manta ???

      Taky si právě vybírám batoh s hydropakem a zatím volím Raptor 10

      0 0
      • Adin  

        Raptor vypada pekne, diky za tip. Zkusim zajit nekam, kde bych si ho mohl prohlednout.

        0 0
    • Manas  

      Prekvapive maji model 2010. Pozor na to co se objevuje v cechach, je docela problem sehnat 2010. Dej si na to bacha – treba Degress cycles maji jen modely 2009 a maj je psany jako 2010.

      http://www.camelbak.com/…mule-nv.aspx

      To je on, libi se mi.

      0 0
      • Manas  

        Tak beru zpet, ani AtomBike nema modely 2010. Nastesti ten MULE vypada uplne stejne jako lonskej. Nevim jestli tam byla nejaka zmena.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jde ti především o batoh, ale jeden z faktorů je pitnej vak. A ten je u hydrapaku nedomyšlenej. Dobře se sice čistí, protože na rozdíl od jiných značek ho můžeš obrátit naruby, ale upínací systém hadičky k vaku je mizernej (těžko se to připíná/odepíná) a byl sem nešťastnej z náústku. Ten je u camelbaku lepší, líp se čistí a není tolik náchylnej na defekty. Náústek hydrapaku se taky časem těžko otevírá a zavírá.

      Vak není problém vyměnit, ale je lepší neinvestovat love zbytečně. Poslední dobou se taky doplňky hydrapak špatně shání. V obchodech jen doprodávají zásoby a většinou mají doprodáno a výhradní dovozce moc nereaguje.

      0 0
    • nobody  

      já doporučuju Deuter EXP 12

      zkoušel jsem Camel i Hydrapak a tohle je vyšší liga, co se batohu týče. Vak se dokupuje zvlášť, takže můžeš vzít od Deuteru (dělá to source) nebo Camel.

      Já mám Source

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.