Hustilka, na kterou se dá spolehnout

122 nepřečtených
  • Šlapátor

    Po včerejším defektu, kdy mi moje pumpička dofouknout na požadovaný tlak v duši s autoventilkem a navíc mi v „nejlepším“ zůstala rukojeť v ruce, takže jsem musel volat manželku, aby mi dovezla autem velkou pumpu, bych se rád zeptal: máte tip na nějakou spolehlivou cestovní pumpu, která mi dofoukne duši s autoventilkem aspoň tak, aby se dala dokončit vyjížďka a nerozpadne se mi při tom v ruce. Nepotřebuju manometr a další blbosti, prostě spolehlivou pumpu, která mě nenechá někde v hlubokém lese na holičkách. Díky.

    0 0
    • Šlapátor  

      Oprava první věty: „mi moje pumpička odmítla dofouknout..“.

      0 0
    • Tygr  

      ja použivam tuhle http://deltasport.cz/index.php?… a zatim spokojenost. velkou od stejny značky použivam denně v servisu a šlape jak vino…

      0 0
    • krtex  

      česká VELLA, jsou těžší ale zase seženeš ND což je paráda. Vydrží Ti do té doby než ji ztratíš :)

      Mám tuto http://shop.vellacz.eu/index.php?…

      KTX@

      0 0
      • Vilém  

        Vubec bych se nedivil, kdyby ta co popisoval, byl prave duopist nebo nejaka vella. Pouzivam ji, ale dostkrat uz me vypekla. Musi se udrzovat, aby hladce chodila, drzatko zustava semtam v ruce, foukani autoventilku nic moc.

         
        0 0
        • ropman  

          tak jsem si neobnovil stránku, napsal jsi to samý :-)

          0 0
          • krtex  

            Neříkám ře se nemůže stát, např. jednou jsem viděl napodobeninu VELLY v Kauflandu (vč. nápisu) – jestli vítr nevane odtud (: já svou objednával přím z VELLy ;).

            Jinak kamarád má cca 2 roky VELLA liliput (stejná co jsem POSToval jen kratší), jsou cyklistická rodina, dílenskou pumpu nemá a fouká vše s touto – což je myslím dobrá reference..

            A kromě dostupnosti všech ND stojí třetinu co ostatní „značkové“ pumpy..

            Mám ještě jednopíst Zéfal, super lehounká a malinká, ale přes 2atm už je problém..

            KTX@

            0 0
            • ememem  

              „VELLA liliput (stejná co jsem POSToval jen kratší), jsou cyklistická rodina, dílenskou pumpu nemá a fouká vše s touto“ – sorry ale ak je to naozaj tak tak kamarat je asi masochista

              0 0
              • krtex  

                Taky jsem to takhle docela dlouho dělal a znám sposutu lidí co to dělají dodnes..

                Jinak samože Má kompresor v autě, případně do tvrda dofoukne na benzínce..

                Napsat o každém kdo nemá doma dílenskou pumpu a má kolo že je masochista, no nevím no :)

                0 0
                • ememem  

                  ja to proste nedokazem pochopit, fukat hentymito prtavymi pumpickami bez manometra je jednak uplna onania jednak je to hodne nepresne. ak bikuje cela rodina a on sa im o to stara tak ma nic lepsie jak masochista nenapada :-) (nic v zlom)

                  0 0
                  • ropman  

                    na foukání doma jsem vždy používal velkou cyklistickou pumpu do rámu a doteď mi stačila, tak často nefoukám a aspoň se procvičím, tvrdost nafoukání jsem řešil prstem „tak akorát“.

                    Před pár dny jsem koupil za 339 Kč tuto pumpu, která je prý za ty peníze super atd. Nadšeně jsem ji zkusil … a hned se pěkně nasral … manometr neměřil, když už guma skoro praskala na něm byla 1 atmosféra, všechen vzduch šel v pořádku do kola a nikde neunikal. A na autoventilku to nedrželo a nešlo ani pořádně zajistit.

                    Zatím jsem ji jen reklamoval a protože nebyla skladem jiná nechal si vrátit prachy. Ale hodně jsem k tomu ztratil důvěru. Pokud musí stát pumpa 800Kč a víc aby fungovala tak na to se můžu zvysoka …

                    0 0
        • ememem  

          predpokladam ze sa bavime o nudzovej pumpe na bike pre pripad defektu ale s hentym bych nefukal ani za peniaze. (a ta cena…) na jednom bike mam tuto (da sa kupit tak za polovicu hentej ceny) na druhom tuto a oboje bez akejkolvek udrzby a problemov. samozrejme jak pisem su to nudzovky, normalne fukam velkou pumpou s manometrom.

          0 0
          • krtex  

            Díky za názor, naopak má zkušneost s SKS není nic moc (velká dílenská pumpa – hlava nefunguje jako zamlada a musí se při foukání přidžovat).

            Já bych zase nefoukal s duopístem (kterékoliv značky) :-p

            KTX@

            PS: s tou VELLOu osobní zkušensot ? Jinak je to takové plácnutí no..

            0 0
            • ememem  

              vid MlokCZ (25.06.2009 13:45:33)  

              0 0
            • ememem  

              btw tu sks som kupil na zimaka ked som hladal najlacnejsiu pouzitelnu nudz. pumpicku a kupodivu funguje (je fakt ze som ju pouzil 2×, raz ako uvodny test funkcnosti a raz pri defekte). jak som pisal vyssie doma s tymyto prditkami nefukam.

              0 0
      • ropman  

        jen jestli to není zrovna ta, co se mu rozpadla (nikde nepíše o jakou šlo, což je škoda), páč mě udělala to samý, oddělilo se držadlo od tyčky. Jednou se mi taky rozpadla / vyklepala při jízdě takže za mě zrovna tuto (Vella) moc doporučit nemůžu … Sice jsem to slepil Epoxidem, ale popravdě nevím jak dlouho to vydrží a mám ji jen jako rezervu na starým kole.

        0 0
    • ropman  

      namátkou třebas PRO-T, cena kolem 150–200 Kč na krámě, může být i s nějakým jednoduchým manometrem o pár kaček dražší

      0 0
    • Lister  

      Když se autoventilku nechce, tak s ním občas nehne ani velká dvojruční pumpa, takže nemusel být problém v pupmičce. Bych se zkusil zamyslet jestli opravdu chceš dál vozit auťák místo galuskového.

      0 0
    • mitch  

      Já vozim tuto a nemůžu si na ní stěžovat…

      0 0
    • l-e-t-o  

      Já jsem spokojený tady s touhle od Authoru. Lehká, pohodlná, sice jenom na autoventilek, ale to si snad vadit nebude :)

      0 0
    • šlapatko  

      Ta od authoru vypadá dobře.Měl jsem hafo pumpiček a nejlépe mi vychází,jakákoli z hliníkovým tělem a jednopístek.Něco jako ten author.Dvojpístky se často posírají.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ano, to je dobrý základ. Ale těch vlastností by to mělo splňovat více. Ještě také dobrý úchyt nejlépe se sucháčem (sucháč se dá dodat i zlvlášť, ale proč když může být součástí), to ta Author vypadá ok v tomto směru. Dále pak pokud má vyklápěcí rukojeť jako ta Author, tak po složení nesmí být volná, aby to v terénu nedělalo různé zvuky jak se to klepe (a tady je nutno vždy zkusit, měl jsem dvě totožně vypadající pumpičky stejného provedení různých značek a jedna držela fest, druhá velmi volná). A pak také vhodnou koncovku na ventilek, některé typy mají tendenci brzo odcházet. A ještě by také neměla být příliš malá, hlavně když se vozí objemnější pláště, tak u příliš malých pumpiček je to pak porod foukat.

        0 0
        • MlokCZ  

          A ještě jsem zapomněl upřesnit tu koncovku, rozhodně s aretační páčkou.

          0 0
          • l-e-t-o  

            právě že ta authorka má jak sucháč, tak vyklápěcí rukojeť, která hodně drží, když je zaklapnutá a aretační páčku má taky. A kolo je s ní nafoukané během chvilky. Fakt super kup za tu trochu peněz :)

            0 0
            • MlokCZ  

              Taky na první pohled vypadá dobře. Když ještě říkáš, že rukojeť drží, tak už poslední otázka je koncovka (na první pohled vypadá, že je ok, aretaci má, to bylo vidět hned – i tady jsem ale viděl pár blbě udělaných koncovek tohoto typu). Pokud je ta koncovka ok, tak splňuje vše a dokonce i ta váha je celkem slušná (když je i s držákem). A cenově velmi dobré.

              0 0
              • l-e-t-o  

                no, nevím jak to s tou koncovkou myslíš, ale prostě nasunu na ventilek, zadělám páčku a foukám a je to. při foukání to neuniká, jenom když odděláš tu páčku, tak to trošku zasyčí, ale to stačíš hned dát pryč, takže ti neuteče skoro nic.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Myslím detaily provedení, jaké je tam těsnění, jak je provedený trn pro variantu autoventilku, kvalita zpracování. Když je něco navrženo špatně, tak to vede k netěsnostem a poruchám. A měl jsem takhle odfláknutých pumpiček několik.

                  0 0
                  • l-e-t-o  

                    udělal jsem ti pár fotek. první fotka je když je tam nasazená taková ta šroubovací hlava, která tam musí být. Páčka je v normální poloze. Druhá fotka je v situaci, když je aretační páčka zatažená. Jde možná trochu vidět, že ta pryž se zmenšila. Na třetí fotce jsem oddělal tu šroubovací hlavici a vyfotil nejdřív s páčkou v normální poloze. A na čtvrté fotce je vidět jak se vysune ta guma, když se zatáhne páčka. Guma vyleze a když tam je ta šroubová hlava, tak se o ní zarazí a stáhne se.

                    0 0
                  • l-e-t-o  

                    tady je ta čtvrtá fotka. jsou to foto z mobilu, tak sorry za kvalitu :)

                    0 0
                    • Wojtek  

                      jj,tento systém mám aji na svojí minipumpč,a na nožní( SKS rekompresor),ale tam se to zmenšuje v průměru asi o 4mm

                      0 0
    • Flegmatik  

      Jedině pumpy od Blackburn.

      0 0
      • šlapatko  

        Blackburn je vpohodě,měl jsem Cranbrothers nebo jak se to píše a leží doma v šuplíku.

        0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Já mám pumpu za 100 od Authora a nestalo se mi, že by s ní byl problém. NAfouknu vždy a všude kolo do požadovaného tlaku:)

      0 0
    • Mamut  

      Vella Duopist – vlastne vyborne skusenosti po dobu 12 rokov. Za tu cenu vynikajuca. Jedine nejak poriesit gumickou alebo suchacom uchytenie do drziakov. Nosim cez nu gumicku a nemusi byt ani silna, ale akurat to pomoze proti vypadnutiu. Jednu som uz stratil, pretoze gumicka po roku odhnila a do 3 dni od prasknutia gumicky som stratil pumpu. Sucasnu uz vozim asi 8 rokov.

      0 0
      • MlokCZ  

        Co všichni na těch Vello pumpičkách vidíte? Reakce je obecná, nejen na Tebe.

        Tu Vello jsem taky před x lety vozil (a to v provedení jednopíst i duopíst) a vyzkoušel jsem více než 10 dalších pumpiček a řadím ji k tomu vůbec nejhoršímu, co jsem kdy vozil (když jsem ji vozil, tak ale nebyl výběr jako dnes). I když narazil jsem i na pár horších (to většinou znamenalo, že něco v konstrukci bylo vyloženě blbě a buď pořádně nefungovala už jako nová nebo něco strašně rychle odešlo).

        Z mojeho pohledu nesplňuje snad ani jediný požadavek na pumpičku (jak jsem je psal výše)
        koncovka na ventilek bez aretace, fouká se s tím velmi blbě, autoventilky bez použití redukce nešlo foukat skoro vůbec
        nemá použitelný držák na rám (tohle někomu vadit nebudu, když někdo vozí třeba v camelu)
        ergonomicky do ruky také bída (s výklopnou rukojetí se fouká mnohem lépe)
        • objem na jedno fouknutí u duopíst verze, ale nemám rád obecně duopíst verze, kromě toho, že jsou náchylnější na problémy, tak se mi s nimi i hůře fouká (tady ještě doplním, že ještě horší než duopíst je když je foukání obousměrné, s tím se fouká úplně nejhůře)

        V současnosti vozím tuhle, nemá ale v balení sucháč (ty jsem měl z jiných pumpiček, tak mi to nevadilo) a pak také váha není žádný zázrak.

        0 0
        • l-e-t-o  

          l-e-t-o

          0 0
        • ememem  

          podpisujem

          0 0
        • Tosa  

          Taky mám Vellu na závoďáku doupíst na singlovi liliputa. Vyhovuje cenově i funkčně včetně autoventilku, vyhovuje mi i poměr velikosti a výkonu,  dá se barevně přizpůsobit kolu. Je pravda, že z jiných značek jsem zkoušel jen nějaký noname a byl na první dva defekty lepší, pak umřel. Pro potřeby opravy defektu na cestě mi stačí, nijak ji neudržuji. Držák je však nutno doplnit sucháčem nebo gumičkou. Jistě jsou lepší pumpičky, ale nemám potřebu experimentovat, snad až si někdy nějakou lepší půjčím…

          0 0
          • MlokCZ  

            Kdyby byla třeba aspoň výrazně levnější než některé jiné, ale ona je dražší než třeba ta Author v odkazu výše (tedy minimálně ta Velo z odkazu v tomto threadu).

            0 0
        • RomanH  

          No vidis, a ja zase podepisuju Mamuta. Kdykoli jsem zkousel jinou pumpu, vzdy jsem se vratil ke stare Velle Duopist (teda u galuskoveho ventilku). Jednou jsem s ni nekomu pomahal foukat autoventilek a to moc dobre neslo. Stejne tak nevim, jestli dokaze nafouknout silnicku. Na bajka ale za me to nej…

          0 0
          • MlokCZ  

            Mně by ale zajímalo co na té Velo vidíte? Co bylo špatného na těch ostatních a proč ta Velo byla lepší. Ono na trhu je spousta nic pumpiček, takže narazit na nějakou špatnou lze snadno.

            Z mojeho příspěvku je jasné, proč se mi ta Velo nelíbila a co od pumpičky chci a co ta, kterou používám splňuje.

            0 0
            • RomanH  

              Pekne to zhrnul Paja.

              1. Nevyhovuje mi aretace – radeji si plast chytnu palcem
              2. Dobre se mi drzi – nevyhovuje mi sklopna rukojet
              3. Nevyhovuji mi duosystemy, kde se duse nafukuje i zpetnym tahem
              4. Na to, jak malo mista zabere, mi prijde, ze plast nafoukam docela rychle
              5. Je jednoducha – kde nic neni, nic se nepokazi – obcas staci dotahnout ten krouzek spojujici pistky
              6. Za cca 200Kc mi prijde levna
              0 0
              • MlokCZ  
                1. Nějak mi ani nenapadlo, že tolik vás drží takhle pumpičku při foukání. Pro mě takhle držet pumpičku vůbec nepřipadá v úvahu, v kombinaci opravdu hodně malé ruce + objemné pláště to tak vůbec nejde.
                2. Tohle už jsem tu psal, tady si taky myslím, že tohle je nejhorší varianta pumpičky vůbec. S tím se fouká hrozně blbě. To ale moc pumpiček nemá.
                3. Tak ne že by 200 Kč bylo nějak moc, to samozřejmě není, ale třeba ta Author (která pro moje požadavky je lepší úplně ve všem, tak stojí 120 Kč).
                0 0
                • Wojtek  

                  náhodo ,mě se s tím zpětným tahem fouká celkem dobře,je to asi aji rychlejc nafókané

                  0 0
                • Paja  

                  Pravda ruce mam asi pomerne velky, ale i s pumpickou s aretaci bych se palcem zaprel o plast, urcite by se mi tak pumpovalo lip, nez kdybych to cely mel „v luftu“. Ani tu Vellu nemusis pri foukani na ventilek nejak tlacit, narozdil u pumpicek s aretaci, ktery tam lehce nasadis a „zamknes“ tou aretaci, u Velly pumpu na ventilek natlacis trochu vetsi silou, ale pak uz tam drzi temer sama.

                  0 0
              • pepek  

                Mně jde dobře foukat aji autoventilek, ale foukám ho přes redukci. Jinak – hliníkový kroužek a nic jiného. Všelijaký ty aretační páky z plastu nemají nárok vydržet ani 12 let (co mi vydržela minulá vella)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Přes redukci už to šlo foukat dobře (když jsem kdysi měl současně vello pumpičku a ještě autoventilky), ale ta spotřeba redukcí (3 redukce mi přestaly těsnit a několik dalších jsem ztratil) lezla do pěnez více než pumpičky :-)

                  0 0
          • Paja  

            Napodobne, ikdyz uznavam, ze Vella neni nejlevnejsi, ale z toho co jsem zkousel ruzne u znamych a kamaradu me zadna nepresvedcila, abych ji za Vellu duopist vymenil:

            • koncovka bez aretace mi nevadi, stejne to rukou pri pumpivani cely drzim (chapu, ze kdyz ma nekdo malou ruku nebo je nemehlo muze mu aretace chybet nebo urve cepicku ventilku), autoventilky nepouzivam, ale je fakt se s ni pumpuji spatne
            • drzak na ram mi prijde v pohode, pumpu jistim gumickou
            • rukovet mi vyhovuje vic nez vyklopna
            • silnicka s tim nafouknout jde, sice jsem na silnicce uz hodne dlouho defekt nemel, ale ikdyz je to drina, tak takovej 90–100 psi se s ni myslim nafoukat da…asi to doma zkusim;)
            0 0
            • Paja  

              Tak jsem s ni silnicku nafouknul na 110psi, vyhoda je prave v tom doupistu, celou pumpou se da natlakovat odhadem 100psi, dal se da pokracovat jenom tim malym pistkem, myslim, ze pri trose vytrvalosti;) by slo i tech 120psi, coz ma vetsina normalnich silnicni plastu jako max. doporuceny tlak.

              0 0
        • Mamut  

          Cena: mam ju za 200, lacnejsich uz nie je vela. Netvrdim, ze je najlepsia na svete, ale to ani nepotrebujem.

          Je spolahliva – 10 rokov som ju (a jej predchodkynu) pouzival ako jedinu pumpu vratane domaceho fukania. Nijak jej to neublizilo. Nikdy sa mi nerozpadla, nikdy sa nepokazila (raz za rok dotiahnem zavity na piestoch, staci rukou). Maximalne jednoducha, nema sa tam co ******.

          Autoventilkom sa vyhybam (s ich tesnostou mam opakovane zle skusenosti), co znamena, ze asi 1/3–1/2 dusi mam s autoventilkom (zasobujem sa odhodenymi z maratonov, nech zije Sela :-) a na tie nosim doslova pargramovu redukciu, s ktorou sa fukaju este lepsie ako hocijaky (aj iny) ventil bez nej. Takze pumpu mam trvale nastavenu na galuskove/velo ventily; nikdy neotacam.

          Drziak by mohol byt lepsi, ale s pridanou gumickou cez pumpu ma to uz netrapi. Vykyvnu rukovet som mal iba parkrat v ruke na pumpach pozicanych od okolia a viac mi to vadi, nez ze by mi to pomahalo. Nemohol som za to poriadne zabrat, furt mi to nejak lietalo v ruke.

          Aretaciu nepotrebujem. Prstami drzim okolo hlavy pumpy, palcom tlacim oproti do dezenu plasta. Mozno niekto s kratkymi prstami by mohol mat problem, ale to nie je moj pripad.

          0 0
    • piwo  

      Pumpu jedině do rámů (pokud to jde) dobře se s ní manipuluje a kolo se s ní rychle nafouká úplně na tvrdo. http://shop.vellacz.eu/index.php?…

      0 0
      • Flegmatik  

        Tuhle mi jednou půjčil kámoš, ať s ním nafoukám po defektu. No, nic extra to není. Foukal jsem s ní stejně dlouho, jako s tou mojí malou (která ovšem znatelně lépe táhne). Navíc jsem musel stát bokem před kolem, abych mohl máchat rukou dozadu. Mě se s ní teda manipulovalo o dost hůře, než s malýma. Ale to je asi o zvyku.

        0 0
    • André Vebr  

      Jestli pumpu na kolo, tak jedině značka Lezyne http://bikestar-online.bcec.biz/index.php?…

      0 0
      • ememem  

        a co je na nej az take super okrem ceny? (nudzovka za 27E, co ja viem…). a jak pisal mlok ked sa na tychto prditkach neda vyklopit rucka tak je to docela otrava.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tahle má hlavně hrozně malý objem. Chápu, že někdo chce šetřit váhu pumpičky, ať nemusí tahat zbytečné gramy navíc, ale šetřit s objemem pumpičky (a přitom i ta Author výše, která je skoro zadarmo a objem má mnohem větší, tak váhově na tom je jen nepatrně hůře, minimální rozdíl)…

          Ten malý objem pumpičky mi připomněl Orlické hory minulý týden a jeden z defektů, který tam měl kamarád. Pumpičku vozí v camelu a omylem si tam zapomněl pumpičku, kterou má na silničku a v momentě defektu byl oproti ostatním napřed a to o dost. Takže vyměnil duši a začal foukat. Ta pumpička na silničku má taky menší objem (ale tady je to dané tím, aby byla schopná foukat vyšší tlaky, tak má menší průměr pístku – na délku byla samozřejmě výrazně delší než Lezyne). Foukal už snad 10 minut (asi ne souvisle), když jsme tam dorazili a jen nadával, jak to jde blbě (kromě malého objemu byla funční dobře) a nafoukáno měl pořád málo a na dofoukání si raději půjčil jinou typu jako je ta Author a dofoukáno měl hned.

          Ono pro 2,25 a širší pláště je ten objem na nafoukání dost velký.

          Naštěstí mě pumpička poslední dobou opravdu trápit nemusí, když už se blížím ke 2 letům ježdění bez defektu (pokud mi to vydrží, tak to bude v půlce srpna). Ale i tak jsem už několikrát byl rád, že jsem vozil pumpičku, kterou se fouká dobře, hodila se na defekt někoho z party (i když dnes už skoro všichni v partě vozí rozumné pumpičky).

          0 0
          • André Vebr  

            No jde o to, že mnoho lidí má problém s klasickými hustilkami co jsou vybaveny standardní „univerzální“ hlavou a lámou ventilky. Lezyne používá „klasiký“ šlahounek, který  se podle typu ventilku našroubuje do těla hustilky, takže nedochází k žádnému lámání a komfort  huštění je oproti  ostatním hustilkám daleko větší. K tomu má komplet Alu knstrukci. Takže to jen na vysvětlenou o co je lepší, někdo to třeba může ocenit. :)

            0 0
            • André Vebr  

              Tak se mi zdá, že si moje klávesnice koleduje o popravu… :)

              0 0
            • MlokCZ  

              Tak šlahounek určitá výhoda je (minimálně pro někoho určitě), to souhlasim. I když já jsem v životě neurval foukáním ani jeden ventilek a nikdy s tím problém neměl, na biku nepotřebuju nafoukat velký tlak, takže síla působící na pumpičku je malá a tím není problém s ventilkem (ale neurval jsem bez šlahounku nikdy ani na silničce, kde jsem vždy z posledních sil tam narval kolem 100psi i s vysokotlakou pumpičkou).

              0 0
    • siafu  

      Mám Blackburn Airstik, předtím SKS Matrix Zoom a Zefal RX200. Zefal se časem rozbila, pumpička SKS mě nijak nenadchla (=nespokojenost), takže ta Blackburn je z nich pro mě určitě nejlepší

      0 0
      • StuntJ  

        Blackburny jsou super, sám mám od nich jednu a no-problem :o)

        0 0
    • prvniodkonce  

      Jedině toto. 65g

      0 0
      • šlapatko  

        Ta je super,měl jsem jí párkrát v ruce a fakčí super.Jen mi na ní chybí výklopná rukojeť.

        0 0
      • sonixcz  

        Taky mám Piccilo od SKS a je super ! ! !

        0 0
    • Hádě  

      jakákoliv SKS Germany, cena 135kč ( picollo vs silniční pumpa ) kvalita k nezaplacení !

      už je používám delší dobu

      0 0
    • dancing dog  

      sice jen Kellys, ale můžu jen doporučit…

      0 0
    • mao  

      no ja se chci zeptat. mam problem nafouknout „autoventilky“ jelikoz nedrzi u ramu a kdyz na ne zatlacim tak zajedou do rafku. jak to resite?

      0 0
      • Hádě  

        rofl, to musíš držet pumpičku obouma rukama nebo si přitom ještě ..... …? (:

        přes plášť musíš stlačit ventilek dolu (:

         
        0 0
        • pepek  

          Když dá redukci, tak nemusí. Aji se to tak lepší fouká asi. (Soudím podle toho, že se tady traduje, jak se autoventilky špatně foukají a přitom moje se foukají dobře – s redukcí)

          0 0
    • Mirek1  

      Já teď zvažuju nákup pumpičky na silničku, už mě nebaví si ji neustále přehazovat z biku a riskovat, že vyjedu bez ní. Má tři kandidáty, máte s některou z nich špatné zkušenosti?

      1. SKS

      Puro

      1. Blackburn

      Airstik 2Stage

      1. Lezyne

      RoadDrive

      0 0
      • Mirek1  

        Koukám, že tady zůstal můj dotaz bez odpovědi. Nevadí, odpovím si sám :-)

        Koupil jsem Lezyne RoadDrive. A musim říct, že zatím spokojenost. Malá, hezká, dobře drží na rámu, dobře se s ní fouká. Jako velkej přínos bych vyzdvihnul hadičku. Nejen, že se to pak dobře drží a nehrozí utržení ventilku, ale je na ní normální závit – ne jako na většině jen ten nacvakávací mechanizmus. Díky tomu stačí, aby koukal jen kousek ventilku a tak se nám povedlo o víkendu nafouknout kolo, ketrý normálně vyžaduje dlouhej ventilek, i s ventilkem normálním.

        0 0
      • MirosPikos  

        Ideální je opravdu mini-pumpička která má šlahounek. Já jsem si upravil tu od Vella a jsem maximálně spokojený. Resp. byl jsem než mi zůstal v ruce pístek.

        0 0
    • plevka  

      zdravím všechny,

      přiživím se na tomto dredu se svým dotazem. Zvažuji koupi pumpy do rámu a zaujala mě tato SKS INJEX Máte s ní někdo zkušenost?

      0 0
    • onik  

      http://www.kupkolo.cz/…9g_5752.html doporučuji…

      0 0
      • ememem  

        to si aj skusal alebo sa ti len paci, sa pytam lebo ma vsetky mozne nevyhody mini pumpy. chyba suchy zips, gumka, cokolvek aby nevypadla z drziaka za jazdy. neda sa vyklopit rucka. nijaka fikacia pri nasadeni, to nasrobovanie obzvlast na galuskovy ventilok bych chcel vidiet. s hentym nez nafukas bezny 2.25 plast na povedzme 30psi tak umres, fuknes minimalne 1000krat a prejde tak pol hodina minimalne. imho totalna ..ina.

        0 0
        • plevka  

          a jaký máš názor na tu o jeden příspěvek výše, prosím?

          0 0
          • ememem  

            tazko povedat, zla asi nebude, nic proti sks ale ja preferujem ak sa da rucka vyklopit.

            napr. http://www.bbbparts.cz/…

            podotykam ze tento druh pump je podla mna nudzovka na jazdu, normalne by ma ani nenapadlo s tym fukat.

            0 0
            • plevka  

              já myslel taky na použití při defektu, doma mám velkou. Jinak jsem ten odkaz vložil nějak špatně, myslel jsem T-Zoom a ta má vyklápěcí rukojeť. Spíš přemýšlím, jestli to není moc peněz..

              0 0
              • ememem  

                to je ta dvojpiestova? co ja viem, tusimze ju aj mam druhom biku, raz som na vylete zo synom dofukoval nejakej tetke na dunajskej hradzi co ani nevdela kde je ventilok kolesa a ze by tie 2 piestiky bola nejaka velka slava nemozem povedat. efekt vice mene ziadny, cele sa to veklalo, to uz asi fakt radsej tu bbb.

                0 0
              • ememem  

                inak tu co mam neni ten inkjet ale volaka „sks volaco TT“ asi predchodca lebo inak je tak ista.

                0 0
        • Lone1  

          ememem,nedá mi to,aby jsem nereagoval na všechny ty nesmysly,co jsi tu napsal.Minipumpička z kupkolo,je super věc.Já ji mám.Předně,je třeba si uvědomit,že je to pumpička na cesty,aby spolehlivě nafoukala kolo po defektu.Tvůj argument,že 2.25 plášť než nafoukneš tak umřeš,je somárina.Můj 2,3 plášť nafouknu na 4,5baru za 3 minuty.To je špatné?Pumpička má tak super držák,že je naprosto nemožné,aby vypadla za jízdy!Žádný sucháč,nebo gumička,na co?Mám naopak co dělat,abych ji z držáku vyndal.Od někoho si ji půjč,pak uvidíš,že není třeba žádná výklopná rukojeť.Jde tak lehce,jediná na světě,že na 8 barů nafoukne kolo tříleté dítě.Rovněž revoluční je koncovka,je ocelová,našroubuje se na všechny typy ventilků!Nic nemusíš držet,mačkat,tla­čit.Nafoukáš,vyš­roubuješ,jedeš­.59g,,někdo ani nemontuje držák,je tak malá,že ji vozí v kapsičce dresu,nebo v taštičce.Žádnou jinou,už bych nechtěl.Mám ji čtyři roky a naprostá spokojenost.

          0 0
          • ememem  

            jak to tak citam priam bozsky vynalez. ale ked ti vyhovuje tak ok, nic proti,volako pouzitelna isto bude ale ja bych ju nechcel ani zadarmo, staci sa pozriet.

            inak mam navrh

            Můj 2,3 plášť nafouknu na 4,5baru za 3 minuty. – daj video na youtube, posli link a cislo uctu k tomu. ak to hentou urobis jak pises poslem ti 1000 czk.

            Jde tak lehce,jediná na světě,že na 8 barů nafoukne kolo tříleté dítě – jedina na svete, to mi nieco pripomina, aha sovietska lyza, tiez bola iba jedna. 8 barov sa da nafukat kde jakou minipumpou ale neni to pohodlne ani rychle.

            ale jak pisem, proti gustu ziadny disputat, len trocha triezvosti by neskodilo.

            0 0
          • MlokCZ  

            Fakt si dal ten plášť za 3 minuty na 4,5 baru? Už tu samou také vozím a jsem spokojený, velikost a váha parádní. A protože s ní snad s UST foukat bude jen zcela ojediněle (už se blížím pomalu ale jistě 3 rokům bez defektu, který bych musel řešit v terénu), tak mi ten malý objem nevadí.

            Než jsem ji začal vozit, tak jsem si doma pro jistotu vyzkoušel jednou nafouknout 2,25 UST RR na 30psi. A i na těch 30psi jsem to foukal celých 5 minut (z toho asi dvě 15s pauzy, souvisle jsem to nevydržel).

            0 0
        • MlokCZ  

          1000× to není, při tom jediném testovacím nafouknutí jsem se to snažil i přibližně počítat a bylo to kolem 700 šťouchů a 5 minut.

          0 0
          • ememem  

            moze byt, ja som to len tak odhadol. to upevenenie na ventilok je fakt take genialne?

            0 0
            • MlokCZ  

              Upevnění mi přijde velmi dobré, tím jak je šroubovací, tak vše perfektně drží a těsní, ale nenazval bych to geniální.

              Držák na rám je taky dobrý, i bez sucháče drží opravdu dobře. Já ho ale nepoužívám, mám pumpičku v podsedlovce.

              Já mám bohužel verzi s redukcí (ale i s ní to funguje dobře), protože jsem chtěl tu nejmenší 10cm variantu a ta není dostupná ve verzi přímo na galuskový ventilek (na ten je dostupná jen ta delší varianta).

              0 0
              • Smazaný účet  

                Koukám, u té delší 15 cm je napsáno „pouze galuskový ventilek“. Tzn. na autoventilek chtě nechtě musim tu menší 10 cm?

                Opět mne nechala Vella na holičkách tak koukám po jiný pumpě, tahle mi přijde sympatická nasazovánim na ventilek. Obvykle mám problém při prázdný duši nacpat pumpu na ventilek aniž bych ho zastrčil do ráfku. A prodlužovací redukce se mi pravidelně zacpává…

                0 0
                • Pebe  

                  máme doma ty větší 15cm a opravdu se šroubuje přímo na galuskový ventilek, tedy je to přesně to co jsem chtěl, abych nemusel mít redukci jako u té malé…a fouká to celkem obstojně

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Teoreticky se dělají všechny délky v obou verzích (tím myslím koncovka přímo na pumpičce na galuskový i autoventilek).

                  Dostonst v praxi je ale mnohem horší. Tu delší ve variantě hlava přímo na autoventil + redukce na galuskový jsem nikdy nehledal, jestli je k dostání, protože nic takového nepotřebuju.

                  Hledal jsem jen tu 10cm, aby šla přímo na galuskový, tahle varianta ale k dostání není.

                  0 0
          • plevka  

            takže když mi až tak nezáleží na čase foukání, doporučil bys mi ji? Vozil bych ji na MTB a taky na městském crossu, který mám místo silničky.

            0 0
            • MlokCZ  

              To určitě, pokud nefoukáš často a nevadí trochu delší a náročnější nafoukání, tak přesně na tohle je super. Proto ji taky vozím.

              0 0
    • xshreck  

      Nechápu co s těma pumpičkama děláte.

      Přestala foukat – konkor na gumičku a je jako nová :-) foukal jsem s ní aj auto … xD a to mám levnou za pár korun author

      0 0
    • Manas  

      Hlinikova Wrench Force od Hnoje. Zatim nejlepsi co sem mel.

      0 0
    • svec32  

      Za sebe musi doporucit pumpu Velo,typ duopist. Mam ji 10let a bez problemu,pouzivam jenom ji. Jedine co jsem za tu dobu menil byla tesnici gumicka, v baleni byla jeste jedna. V te dobe stala tusim 150kc a myslim ze je stale v nabidce za cenu do dvou stovek.

      0 0
    • svec32  

      Za sebe musi doporucit pumpu Velo,typ duopist. Mam ji 10let a bez problemu,pouzivam jenom ji. Jedine co jsem za tu dobu menil byla tesnici gumicka, v baleni byla jeste jedna. V te dobe stala tusim 150kc a myslim ze je stale v nabidce za cenu do dvou stovek.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Oživím téma. Jelikož mi odešla letitá cestovní pumpa ohlížím se po nové. Zaujala mne konstrukce s výsuvnou hadicí. Jak jsou na tom s funkčností?

      Např.

      https://www.mysticbike.cz/…-mini-cnc-al

      0 0
      • nooski  

        Doporučím Lezyne. Různé šířky i délky podle použití. Hadice je odnímatelná. Zachránila mě nesčetněkrát.

        0 0
      • Singlespeed  

        Když pumpu se šlauchem, tak Lezyne, to už tady snad ví každý ;-)

        0 0
    • torst  

      PRO BOHA LIDI ČIM FOUKÁTE ?!? Já už jsem z toho na vešiak ! Mám dvě velký pumpy, jednu se šroubovacím šlaufem, druhou s klapačkou (což nenávidim). A pak malou Velamos, ta je v poho, ale s ní ten tlak nedosáhnu. Ty dvě velké když nasadím tak ventilek prostě syčí, uchází. U té větší, když makám jak černej, tak přírůstek převýší úbytek, ale pak už nemám sílu na šlapání na kole …

      Jo, běžnej automobilovej ventilek. Když foukám auto, jakž takž, ale kola, (mám cca 3), to je tradžedy ! Špatnej ventilek? Špatný šlauf? Špatný ruce? Špatná hlava?

      0 0
      • osobne  

        Netěsnost pumpičky? Ventilek by po nasazení ucházet měl, ale jen do šlahounku, dokud nebude vyrovnaný tlak.

        0 0
        • torst  

          asi to bude spíš ventilkem, protože některej po nasazení, našroubování neuchází a jinej ano.

          0 0
      • MirosPikos  

        Zkusil bych solvinu na ruce.

        0 0
    • torst  

      Už jsem na to neměl nervy. Vyhodil jsem původní ventilek a nahradil ho jiným ze staré duše. Je po problému, pumpa funguje, vzduch neuniká. Myslím, že postačí zkrátit ty trny u ventilků.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.