• staff_

    Ahoj vsichni, potreboval bych poradit s vyberem kola. Nejezdim vubec 0km za poslednich 5 let. Pred tim jsem mel skladanyho dirt/street mutanta na 26“ HT ramu leader fox, najezd nic moc spis jen nejaky mensi skoky a triky s bandou bikeru, obcas nejaky trail. Chtel bych se k bikovani vratit, ale v krapet jiné forme. Premyslim o nejakym 29eru xc/trail. Prestehoval jsem se do Brna (sever) a nemam prehled o terenu jaky v teto oblasti je, ale kdyz chodim z práce tak vidim majoritni cast bikeru na 29“ smerujicich k lesu nad tech. parkem.

    Jezdival jsem pomerne agresivne, dropy do cca 1m..... Kolu bych se chtel zacit venovat intenzivne.

    Ja: 190cm, 82kg,

    Budget: ±40 000,–Kc

    Celej internet uz umim “zpameti”, problem je ze cim vic moznosti tim tezsi rozhodovani. Po dlouhych hodinach shromazdovani informaci a porovnavani jsem se ustalil jen na jednom kole. Pozadal bych Vas o schvaleni popr doporuceni nejake alternativy. Nebo se vic vyplati skladba ?

    http://www.rb-bike.cz/…crr-290-race#…

    vidlice epicon a kliky slx proti defaultu cca 39kKč

    Hlavni kriteria jsou vaha pod 12kg obe osy pevne.

    Dost se mi libi, pridavam foto z netu. Je to XL coz je moje velikost. Dost podobna konfiguace jako mam v planu ja.

    Predem dik za info.

    0 0
    • Mysee  

      Ahoj,

      kolem Brna se dá jezdit na čemkoliv, blbnout se tu dá, cestovat daleko taky.

      Já skončil u 27,5 fulla a Endu silničky.

      RB je v pohodě, líbí se mi design a možnost barevnosti.

      Ušetření za Epicon je určitě v pohodě, já bych ještě hodil radši Deore kliky 2×10, víc se mi líběj než SLX. A za uštřený prachy chtěl lepší, širší ráfky. 19 mm u těch Frequency nic moc, k tuhosti a výdrži KOM i23 vs Freq nechť se vyjádří jiní. Ale na 82 kg vidím i23 jako pořád ok.

      0 0
    • staff_  

      Cau to jsem zapomel dopsat. Kom i23 bych tam hodil urcite. Udajne se to kolo da sestavit tesne nad 30kkc na full xt. Ale nevim koho oslovit se stavbou v okoli Brna, nejake tipy ?

      0 0
      • Mysee  

        Na full XT včetně brzd s Komem/Novatec a Epiconem? To by bylo za 30 fajn, ale nevím jestli do toho někdo zvládne jít.

        Na netu se dá pár stavitelů dohledat, jinak se ti tu případně nějaký může ozvat.

        0 0
    • staff_  

      Brzdy a kliky rozhodne xt nepotrebuju. komplet razeni XT (hazka smyk packy) by bylo fajn. Zkusim neco vygooglit a poptat se par stavitelu a uvidim.

      0 0
    • scota  

      Bral bych Rebu, vybavení SLX, kromě řazení to bych dal XT. Lepší kola. Rozhodně doporučuji domluvit si zápůjčku a otestovat RB přes víkend.

      0 0
    • staff_  

      Na zapujcku je to celkem z ruky. Ale mám v planu si zejt do Prahy a osedlat to alespon kolem prodejny abych otestoval geo.

      0 0
      • Vilém  

        Tak to uz bude jednodussi sehnat nejakeho vlastnika RB z Brna, nebo okoli.

        0 0
        • staff_  

          Problem je v tom ze dost lidi co vlastni RB ma starou geometrii pre. 2014 a navíc bych musel sehnat nekoho kdo ma XL, bydli pobliz, chodi na fora a dobrovolne se nabidne. To mam vetsi sanci vyhrat premii ve sportce :-D.

          0 0
          • satch  

            bych to asi zase tak nepitval. Když to vyzkoušíš tak ok, ale pokud to porovnáš s ostatníma značkama, tak nová geo je z těch lepších, takže nevím, co by se na tom dalo zmršit… leda by ti extrémně nesedl rám, protože nemáš třeba s čím porovnat (předchozí bike), ale jinak nemyslím, že bys s tím co se týká geometrie měl šlápnout nějak vedle.

            Jedině ještě s tvou výškou bys teoreticky mohl naopak chtít delší zadní stavbu (to by asi stálo za vyzkoušení v nějakým prudším kopci).

            0 0
    • staff_  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • staff_  

      Jeste jsem si vsimnul ze tam maji 2 verze tech komů Kom i23 a kom i23 – strong. je tam rozdíl ve vnejsi siri rafku 25 a 27mm a kdyz sem se dival na netu tak sem 2 verze nenasel. Je tam jen 25mm http://www.wtb.com/products/kom

      Maji tam preklep nebo co ? Dalsi rozdil je vyplet jeden zeslabovany 2–1,7–2 a obyc 2. Jaky by byli lepsi strong nebo obyc + zeslabovany vyplet. Vazim 82 s plnou polni bych byl porad pod 90. rozdil je tam 200g na setu. coz je celkem dost na rotacnich castech. Cena stejná

      0 0
      • scota  

        Já v tom odkazu ty dvě verze vidím ;-)

        0 0
        • staff_  

          Je tam jen 21 23 25mm z toho oznaceni i21 i23 ........ ale o vnejsi sirce tam nic neni. Voli se jen vnitrni sire. Z toho logicky plyne ze vnejsi sire je jen jedna

          0 0
    • Tydlii  

      http://www.sterba-kola.cz/…-sector-2014

      Nwm jestli ti staci 20,5" ram ale jestli jo tak jsi stastny clovek pac nic lepsiho nesezenes.

      0 0
      • scalar  

        Jak málo stačí ke štěstí, někomu i 26" :-) Chtěl sice 29", ale to bylo v červenci, jestli ještě nic nesehnal…

        0 0
        • Tydlii  

          Chtel 29", pravda, ale kdyz za ty penize muze mit carbon pod 10kg, prislo mi ze to stoji za to sem dát. Pokud jde o mě, postačí mi ke štěstí to co mi stavíš :).

          0 0
      • Rubi  

        26 XC HT je mrtva zalezitost :)

        0 0
        • Tydlii  

          Myslis ze je lepsi 29" hlina slx/xt/reba 11–12kg, nez 26" carbon xt/fox pod 10 kg?? (myslim to tak, jak je to napsané, ja o tom vim prd)

          0 0
          • jonti  

            Jak pro koho, na závody v ČR je ta 29 v hliníku lepší. Pro někoho kdo nezávodí, nebo někde hodně vzadu, a bydlí v horách, bude ta 26 lepší.

            Taková typická skupina teď na závodech vypadá jako 1× Scalpel, 1× Epic, 2× 29er HT. S podobnou výkonností se na 26 HT neudržíš ve skupině na rozbitých rovinách a možná ani ve sjezdech.

            0 0
            • satch  

              Tak známej jezdil a ještě i letošní sezonu na 26 (pells kriterium, a závody okolo Brna atd.) a rozhodně to nebylo, že by nestíhal a umisťoval se těsně za eliťákama (i když zase díra mezi nima teda byla). Takže je to hodně o jezdci, tím ale nezpochybňuju, že je 29 lepší, tím spíš pokud to není vyloženě XC.

              0 0
          • jonti  

            Navíc ve velikosti 20,5 je ten 29 lepší o dost víc.

            0 0
          •  

            jasná věc, 26 mrtvá a navíc ještě je to author:-))

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.