• clicky

    Zdravím, menil som na MTB bike zadnú prehadzovačku,ko­leso s viackolečkom predné prevodníky,klu­ky,pedále a reťaz a teraz to pocitujem najviac na strednej a velkej píle že ak poriadne začnem šlapať napr. prevod 2/6 3/6 tak počujem od prevodníkov že je retaz taká hlučnejšia, počujem také nepravidelné zvuky, najskor som si myslel že to robí prešmykač no tým to neni, ak to skúšam na mieste keď to poriadne rozšlapem keď je zdvihnuté koleso tak je ticho, tak to robí len pri zábare.Čo by v tom mohlo byť?Ďakujem.

    0 0
    • MatS  

      A řetěz máš provlečený správně? Nedrhne ti o příčku v kladce přehazovačky? ;-)

      Patka přehazovačky je rovná? Přehazovačka správně seřízená?

      Jako takto na dálku bez fotky to asi nevymyslíme.

      0 0
    • clicky  

      Tento problém mi nastal potom čo som rozpojiť reťaz, vymenil kľuky s prevodníkmi a zadnú prehadzovacku. Dovtedy bolo ticho. Čo z tohoto to môže najpravdepodob­nejšie spôsobovať?

      0 0
      • novas752  

        tak 50/50, cokoliv z toho. Nikdo neví co si tam měl a za co si to měnil.

        Hoď si kolo na stojan, pomalu šlapej a koukej/poslouchej odkud to cvaká. Buď tam je něco nekompatibilní nebo to je blbě namontované/špatně seřízené.

        0 0
      • raschi  

        Možná si jen musí sednout řetěz s novými převodníky, třeba jsou tam nějaké hranky, které se po pár desítkách km ohladí. Tam by celkem dávalo smysl, že se to více projevuje pod zátěží. Nebo špatně dotažené kliky? Máš tam čtyřhran nebo hollowtech?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.