Hloupý dotaz. Měním plášťě a mám vyměnit i duše?

25 nepřečtených
  • Gooorila

    Zdar

    Manželka má na kole pláště Tioga a protože jsou to terénní pláště a my jezdíme hlavně cyklostezky, kde je převážně asfalt, chtěla je vyměnit za něco cestovnějšího. Já jsem změnil své Ignitory za Wormdrive již minulý rok v servisu, manželce jsem dnes koupil taky wormdrive a protože tomu vůbec nerozumím, stojím před otázkou, za mám měnit také duše. Tiogy mají tl. 2,1 a wormdrive 1,9. Bude to dělat nějaké problémy, nebo sem měl koupit i užší duše (na eshopech je u duší uvedena také tl. tak nevím)?

    Dík

    0 0
    • Lister  

      pohoda, všechny duše co se prodávají mají určité rozpětí šířek, kdy se dají použít – není vyjímkou třeba 1,5–2,1 – takže pohoda.

      Klidně použivám light duše, které jsou do maximální šíře 1,9 v pláští šíře 2,4 :-)

      0 0
    • teo  

      Hovadina.  Jako duši používám co mě příjde pod ruku. Stačí když bude 26" :-)

      0 0
      • Blade  

        Dobře ty :-D

        0 0
      • zichis  

        Přesně tak, hovadina. Nasazovat duše bez ohledu na šířku pláště. Takhle se mi ve spěchu dostala do maxissky s šířkou 2.1 nějaká duše pro šířky do 1.9 a kdyby mě po pár metrech neupozornil divnej zvuk že je něco šlecht, mohl jsem ustřihnout ventilek. Úzká duše se v širokým plášti totiž pomaličku protáčí. Jako když do sebe dáte dva kroužky mezi nimiž je malá vůle.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tohle opravdu není normální stav. Úzká duše se normálně v plášti neprotáčí a zcela normálně funguje (1,5–1,95 duše vozí ve 2,25 pláštích v mojem okolí asi tak 20 lidí a to většina roky a já to tak vozil taky a nikdy žádný problém).

          A naopak může nastat případ, kdy se protáčí duše správného rozměru.

          Vůle tam nemůže být ani sebemenší, to je blbost.

          Jediný problém je někde jinde. Pokud už je to duše s tenčí stěnou a vezme se malý rozměr, tak po nafouknutí už má stěnu moc tenkou. A je to o něco hořší, než kdyby se koupila větší duše, která už je vyrobená se stejně tenkou stěnou jako ta natažená, protože u té menší je tam ještě větší napnutí.

          0 0
          • zichis  

            Je možný že jsem neměl vůli mezi pláštěm a duší, ale mezi duší a ráfkem. Takže se mohl protáčet celý plášť spolu s duší. Nevím, to už poznat nebylo, viděl jsem jen nebezpečně nahnutej ventilek. Ještě mě napadá že příčina mohla být v nedostatečném přimáčknutí patky pláště do ráfku.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pootáčení pláště v ráfku (včetně duše) se občas stane a samozřejmě to pak duše odnese, ale to je opět chyba pláště (špatné patky pláště), ne té duše.

              0 0
    • Dřímec  

      trochu to tady oživím…kupuju nové pláště 26×1,75 a chci do toho kenda ultrality, ale mají je jen v rozměru 26×1,9/2,125. Mám se s tím trápit nebo shánět raději tu 1,5/1,75. Podle výše psaných reakcí předpokládám, že je to celkem fuk…dík

      0 0
      • jIrI___  

        1,9/2,125 jsem nacpal i do 1,6" slicků. Sice těsně, ale vešly :)

        0 0
        • Ričmond1  

          Já jsem kdysi jel s kamarádem na vyjíždku, já mtb, on cross, píchnul, neměl duši a narvali jsme moji 26ku do jeho 28ky a přežilo to :D

          0 0
          • Toutou  

            A pokud mu nepraskla, tak na ní jezdí dodnes? :)

            0 0
            • Ričmond1  

              vyhodili jsme ji jak jsme přijeli, ale 30km to vydrželo :D a myslím že by to ustála

              0 0
            • MlokCZ  

              26tkové duše se běžně na 29tce vozí. Není v tom žádný problém. Asi bych se akorát vyhnul kombinaci 26tková superultralightka na 29tku, to už by po nafouknutí ta stěna duše byla opravdu papírová.

              0 0
        • Kubas.1  

          Já nacpal Maxxis DH 2,5–2,7 duši do Maxxisů Minion 2,5 který mají reálnou šířku tak 2,3 :-) To všechno na normálním úzkým XC ráfku…jediná nevýhoda že sem při tom zlomil 2 montpáky :-D

          0 0
    • Georrge  

      já měl ultralight duše od maxxisu, rozsah 1,5–1,75". Pak jsem jednu rozškubal, tak jsem koupil dvě schwalbe XX light 1,5–2,1". No a ty duše jsou úplně stejný :D Skoro i vypadaj že vypadly ze stejný fabriky, jen schwalbe tam má trochu jiný ventilek. A obě jsem je vozil v plášti 2.25 a neremcala ani jedna.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.