• hanz

    jakou velikost?..21 vy­padá už fakt dost veliká..ale 19 bude zase na hraně 

    Anketa: tak jakou?

    19"
    3x
    19%
    21"
    13x
    81%
    0 0
    • stihac  

      ja mam par cm menej a mam (GF HT 26) 21 a pohoda. Neviem ci rozdiel 26 a 29 v tomto hra rolu, tipujem ze nie.

      Ten ram co mam ma 21 palcov po koniec trubky ktory je pretiahnuty asi 6 cm nad spoj sedlovej a hornej ramovej trubky – pozri si ci to nebude aj tvoj pripad. Realne ma teda ten ram po hornu stranu hornej ramovej trubky menej ako 50 cm (asi 48 alebo tak nejak) Pre mna by ta 19 bola mala.

      Najlepsie kazdopadne vyskusat.

      (inac ktosi tu na BF ma 190 a ma 19ku nieco podobne, a prezil to :) Mozno sa ozve)

      0 0
    • Polka  

      21" ram na 29" fakt nevypada nejak obrovsky, tak akorat mi prijde. Ja mam 192cm a mam taky 21".

      0 0
    • Pebe  

      moje Kona 19 je jen o 1cm kratší než 19 GF, mám 180cm, zahnutou sedlovku a 10cm představec a je mi akorát. 21'GF má horní efektivní délku 637mm, tedy o 3 cm delší než 19Kona. Takže pro 190cm určitě 21'.

      A veliká nevypadá

      0 0
    • Skater  

      Hlasuju taky pro 21´´, mám 19´´ a 179cm a jsem naprosto spokojen. Jezdím i 26 GF HKEK  a posed na hifi je kratší, navíc 21´´ má minimálně 10 cm představec, takže kdyby ti nevyhovovala délka, tak můžeš dát kratší a jinak je to o vysunutí sedlovky, což je čistě věc vzhledu. Jinak výborná volba, až začínám mít obavy, že brzy ztratím komparativní výhodu na maratovnech:-)

      0 0
      • stihac  

        „…hifi je kratší, navíc 21´´ má minimálně 10 cm představec, takže kdyby ti nevyhovovala délka, tak můžeš dát kratší a jinak je to o vysunutí sedlovky, což je čistě věc vzhledu.“

        tak toto je velmi zjednoduseny pohlad – s inou velkostou za zdaleka nezmeni len vysunutie sedlovky, ale aj razvor, co ma pomerne velky dopad na zmenu jazdnych vlastnosti kola. Niekde sa medzi velkostami nepatrne menia aj rozhodujuce uhly. Ale inak ok.

        0 0
    • Vegan  

      Zalezi na co to chces :) tak trosku pokud na hravou jizdu po technickych pasazich tak kratsi ram nebude na skodu pokud na ciste XC/ maratony tak 21", ja osobne bych dnes kdybych bral kolo tak bych mozna koukal po 19", ale asi by to chtelo zkusit.

      0 0
    • civetta  

      CHCE TO ZKUSIT!!! nebud linej a nekam si zajed si to pujcit, testovacich center je dost. Ja mam 184, obe (= zavodni fuel + easy 29 GF montare) kola L, a ted jsem si z nouze pujcil na dlouhej Malevil HiFi 29 M (jiny nemeli) a zlepseni o 20 minut! :-) 

      0 0
    • pajik  

      Těžko radit, já mam HiFi 26" – 17,5" a 178cm a na větším bych se trápil… Vyzkoušej obě velikosti (ne jen tu ke který víc tíhneš) a uvidíš, co ti líp sedne.

      0 0
    • Hynas  

      Ahoj, lehce radit, mám totiž 190cm taky (a 77–80kg). Před 14 dny jsem měl půjčenou HIFI 29er PLUS v 19´´ a dalo se jezdit, jen jsem musel posed pořešit 130mm představcem (namísto 105mm) a posunout sedlo na ližinách úplně dozadu (ber to obecně, jsem postavově záchodový pavúk). Od pondělka mám doma testovací HIFI 29er DELUXE v 21´´ a posed naprosto v pohodě (se 105mm představcem)…výměna sedla Bo RaceLite za WTB Rocket, J7 za J5, WTB Nanoraptory za Bo Jonesy ACX a tohle kolo mi nejspíš doma i zůstane.

      Pro svou (naši) velikost je 21´´ naprosto vyhovující, nižší rám navíc vypadá hodně nízký s moc velkým slopingem; já doporučuju 21´´ a těším se, až tě na ní někdy potkám ;o)

      V případě zájmu ti můžu poslat spoustu fotek pro srovnání velikostí, stejně tak si můžeš na www.fisherbikes.com prověřit velikosti v tabulce, ale říkám, že 19´´ by pro tebe byla zbytečně malá (moooc vytažená sedlovka) – tohle mi i v mém případě potuploval prodejce i dovozce kol do ČR. ;o)

      0 0
      • Polka  

        Jednoznacne 21". Tady je to krasne videt.

        0 0
      • hanz  

        no přesně neco takovýho jsem si v hlavě přebíral, dlouhej představec nechci. Asi teda rozhodnuto pro 21…jsem se jen trošku bál tý top tube.

        0 0
        • Hynas  

          Kdybys měl problém, tak jsem z Horní Bečvy, tak se můžeš někdy přijet podívat. Jinak jedu Drásala, takže není problém se scuknout tam. ;o)

          0 0
          • hanz  

            bohužel jedu ted na dovču takže drásal nebude ale po dovče bych se možná ozval.

            dík za nabídku.

            0 0
    • kloubik  

      Ahoj, mám GF Cobia 2007, měřím 187 cm, váha 75 kg. Šel jsem po krátké projíždce do L-ka. V jiné prodejně jsem předtím viděl model Paragon XL a to už byl doslova tank…ale bohužel jsem se neměl možnost se svézt. Na druhou stranu je na mojí výšku možná velikost L hraniční, mám už dost vytaženou sedlovku, orientačně je rezerva k rysce max. vysunutí 6–8 cm (můžu změřit přesně). Chvíli jsem uvažoval o delším představci, ale za 2 měsíce najeto cca 600 km a geometrie kola mi sedí, cítím se na kole pohodlně a kolo mi přijde pěkně ovladetelný. Je otázkou, jestli by velikost XL tu mrštnost nezhor­šila. Přikládám dvě fotky i když nevim jestli v něčem pomůžou :)

      0 0
      • stihac  

        Vazeny priatel ano, GF v spravnej velkosti je presne taky tank. Na tom je nimi vymysleny koncept Genesis postaveny. Ked mas k svojej vyske Lko o nic extra si neprisiel, lebo ich L je ako XL beznej znacky bicyklov.

        0 0
        • kloubik  

          Kamarád si právě jde koupit ve výprodeji letošní testovací Paragon XL – tak se těším na porovnání, ale i tak si myslím, že mi L-ko není malý, asi na mojí výšku by asi šlo jezdit obě velikosti.

          0 0
    • vojtechposmourny  

      Co to? Tréninkový nástroj?

      0 0
    • Polo21  

      Vykasli sa na to ako ktory ram vypada, zober si jednoducho ten co ti bude vyhovovat a na ktorom sa ti bude lepsie jazdit, sam mam 200cm a ram 24", vyzera to divne ale jazdi sa mi na nom vyborne (lepsie ako na 22") takze mi je to celkom jedno co kto hovori (pise)

      0 0
    • smook02  

      Ja mam GF HiFi delux 29er v 19 a merim 183. Ale taky hodne zalezi na tom, jak dlouhe mas nohy. Nicmene 19cka bude ovladatelnejsi.

      0 0
      • maajkee  

        Já jezdil Cobii v 19", měřím 184cm a bylo to tak na hraně, sedlovka už se pěkně ohejbala :)

        0 0
    • Ruprt2  

      čau mám 26 big sura, což je HT, ale dle geometrie je ještě o 5mm delší

      Mám 191 cm 89cm délku nohy.

      Jezdím 19 a tak trochu lituju, sedlovka 400mm téměř na max sedlo mi vychází už hodně vzadu. představec 130mm a šířka řidítek 710mm

      Jinak mě lidi upozorňujou, že to vypadá blbě, protože GF jsou typicky nižší, takže opticky ta sedlovka ruší. Záleží jestli jsi estét ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.