• Kubik

    Rozhodl sem se konecne vymenit mechaniky za hydrauliky takze ktere? Jde mi o tyto konkretni modely s danou cenou. Hayes jsou 180/180, Avid je 185/160.

    Avid Juicy Seven model 2007: www.kupkolo.cz/…en_2432.html

    Hayes HFX 9: www.velohanak.cz/zbozi.aspx?…

    Historii sem procetl a nazory se dost ruzni, HFX 9 jezdi tata a problemy s nima nema Avidy sem nikdy nezkousel takze srovnavat nemohu. Jinymy slovy receno: ma cenu priplatit si za Avidy?

    Anketa: Tak jaky:

    15x
    75%
    2x
    10%
    0 0
    • wraith  

      ty Hayesy máš tady o 12stovek levnější;)

      0 0
    • Hnoj  

      Určitě Juicy, Hayes je zastaralej a pekelně těžkej…

      0 0
    • assassin  

      mam sice hayes mag, ale ve srovnani s brachy juicy7… skoro bych rekl ze ty hayesy (koolstop, nebo jak se to pise desky) brzdi lip jak ty juicy… ale na strasne kratkym kroku.. ty juicy 7 se lip davkujou, maj pro me pohodlnejsi paku – pro brzdeni jednim prstem… ale ty juicy 7 maj proti 5kam jen to kolecko co se s nim posouva pistek v pacce… podle me vec k nicemu…

      ja bych si vzal 5ky… a jestli 3ky jsou stejny (az na nedelenou objimku paky) tak bych bral i ty…

      proste HFX 9 je dobra brzda… ale uz je to vyvojove starsi kousek… dneska jsou asi lepsi a lehci brzdy… a treba plnene olejem a ne brzdovkou…

      0 0
      • MlokCZ  

        Souhlas, taky bych vzal pětky. Po tom, co se tu vyjasnil přesný rozdíl mezi 5 × 7čky, tak se mi to kolečko na sedmičkách zdá jako vyložená nevýhoda (pro mě). Takže bych si pomalu byl ochotný za 5ky připlatit oproti 7čkám :-)

        Ale jinak bych také hodně uvažoval o ORO K18kách, které stojí téměř to samé co ty J7. Třeba zde: www.netbike.cz/select_det.php?…

        0 0
      • luc  

        ..to kolečko navíc na AJ7 umožňuje nastavit chod, mám radši kratší, takže jsem ho ocenila…trojky mají horší třmen a přehřívají se a sedmičky mají proti pětkám širší kanálky, což mi nebylo vysvětleno, ale prý je to lepší:)…avidy ještě dávají možnost nastavení vzdálenosti páčky..

        0 0
        • MlokCZ  

          To kolečko se tu teď nedávno podrobně řešilo včetně měření délky chodu. A to co píšeš je právě přesně opačně než realita. Kolečko u J7 ti nepomůže oproti J5 ke kratšímu chodu, protože to kolečko na J7 oproti J5 umožňuje chod pouze prodloužit tím, že navíc přidá chod páky bez pohybu destiček. A dokonce J7 na nejkratší chod nemají ten chod ani tak krátký jako J5, ale o malý chlup delší. Takže kvůli kratšímu chodu bys ocenila J5 ještě více a ještě ušetřila.

          0 0
          • Pilulín  

            Na J5 jsem jezdil jen párkrát na půjčeným kole, ale příšlo mi, že chod měly delší než moje sedmy. Ale jak vypadají vevnitř jsem nikdy nezkoumal, takže netvrdím, že pětky nemůžou chodit stejně. S tím přehříváním má ale Luc pravdu, pod kopcem mi proti sedmám tuhly i pětky, ač kotouč měly větší…

            0 0
            • MlokCZ  

              Podrobnosti zde: www.bike-forum.cz/…9/forum.html#… Protože to nebylo jasné, které z nich (J5 x J7) začnou zabírat po stisku páky dříve, tak to fousek měřil.

              0 0
              • MlokCZ  

                Sám jsem nikdy neměl J5 a J7 k dispozici současně a pocitově je tohle hodně neobjektivní, protože ten rozdíl tam je minimální.

                0 0
            • MlokCZ  

              S tím přehříváním už to tvrdilo více lidí, tak na tom něco určitě bude, jen mi pořád nejde do hlavy jak je to možné.

              0 0
            • fousek  

              Tenhle pocit sem mel taky, ale je to fakt jen pocit, mam oboje doma, kdo chce muze si to u me zkusit:-)

              0 0
          • luc  

            brzdí skvěle, páčky mi sedí, daly se nastavit blíž a byly za dobrou cenu..jsem s nima spokojená..do technických věcí už se nepletu:)

            0 0
            • MlokCZ  

              Jak myslíš blíž? To kolečko nastavuje délku mrtvého kroku páky a ne jak daleko od řídítek je páka (to se dá nastavit u obou).

              0 0
    • chupas  

      ja tohle dilema resil cca rok dozadu a vyhraly jusky. dneska uz nejak nevim ani proc – myslim, ze jsem misto 4600 vysolil 5500 za lepsi paku. tot vse. s pakou od hayesu uz jsem si najezdil svoje a je proste hrozna, hnusna, odporna oproti avidu. jeste jsem mel v hledacku Ora. ale ty jsem po zrale uvaze vyradil.

      0 0
      • tonda.bavorak1  

        a copak byla ta zrala uvaha? nad tema totiz uvazuju… :)

        0 0
        • chupas  
          1. pomerne vysoka cena za zalkadni oro natoz vyssi modely – chtel jsem vcetne disku.
          2. nemusim se odlisovat od davu nakupem brzd ORO. dostal jsem takovy dojem na foru, ze vozit ORO brzdy je proste vic sexy a cool a to i kdyby to melo znamenat vic problemu. davam prednost proverenemu materialu, u ktereho znam vsechny zapory a vim s cim pocitat. jen pocit.
          3. bartonicek – onehda jsem to netusil, ale po mailu co mi prisel uz vim svoje a povazuju to za nevyhodu. tj nahradni dily a tak. moje minus, nekdo to muze videt jinak.
          4. forum me priklonilo k juskam. nekdo ve foru tvrdil, ze jusky maj lepsi absolutni vykon, ora maji davkovani lepsi. teorie. ja otestoval jusky5, brzdily jak jsem pozadoval, paka mi sedla. hotovo.
          0 0
          • MlokCZ  

            Nechci nikoho přesvědčovat, které z nich jsou lepší, ale k pár bodům bych rád něco napsal:

            1. Cena je v tuhle chvíli téměř stejná (J7 x K18, J7 nepatrně levnější ale rozdíl minimální)
            2. Nevim proč by to mělo znamenat více problémů. Hromadnější problém měly oboje ty brzdy. ORO s vracením se pák, Juicy s vibracemi (a to především s těmi staršími polygon kotouči). U J7 jsem ten problém řešit musel, u K24tek zatím ani u jedněch (mám je na dvou kolech). To je ale spíše náhoda, u ani jedněch bych to neviděl jako zásadní věc pro výběr.
            3. Na ORO je k dostání téměř libovolný díl a právě ohledně náhradních dílů je to tedy velká výhoda. Teď právě řeším, že potřebuju nahradit společnou objímku ORO + Sram samostatnými, protože mi ta společná nesedí. Ten kus objímky na ORO nebyl žádný problém, objímka na Sram je nesehnatelná…
            4. Nevim kdo to tu tvrdil o absolutním výkonu, já tu tvrdil přesný opak a stále tvrdím (J7 jsem jezdil rok, K24ky taky – a po brzdné stránce jsou K18tky naprosto to samé). Absolutní výkon je u ORO lepší, dávkovatelnost bych řekl nepatrně lepší také u ORO.

            To že ti sedla páka je samozřejmě důležité a to beru jako dobrý důvod (mě třeba sedí výrazně více páka u ORO, ale to je důvod pouze pro mě a čistě subjektivní záležitost).

            V každém případě brzdy jsou to slušné oboje a prioritně bych vybíral dle pocitu každého z chodu páky. Jsou v tomhle ohledu dosti odlišný.

            A také bych do tohoto duelu přidal ještě třetí brzdy a to XT. A ať už si každý vybere jakékoliv z téhle trojice, tak chybu neudělá.

            0 0
            • MlokCZ  

              A ještě dodám, že důkazem, že pro mě jsou lepší ORO než Juicy (tím neříkám, že pro každého) je to, že jsem si koupil ORO i na druhé kol v situaci, kdy jsem měl Juicy i ORO už každé na jednom z kol doma (a obě jezdil rok).

              0 0
            • chupas  

              skoda ze na foru neni hlasovani kvality/relevance u prispevku. urcite bych u tveho zahlasoval! jezdil si oboje, muzes porovnat. at si kazdej vybere jaky chce. ja nebyl schopen od pocitace poznat, ktera brzda bude lepsi. tak jsem otestoval – testovani je nejlepsi volba.

              0 0
            • MlokCZ  

              U J7 jsem ještě zapomněl, tam se mi líbí jedna věc a to větší vzdálenost desek od kotouče než u ORO.

              0 0
    • friblos  

      jezdil jsem 9 160 dva roky a nemel jsem zadnej problem az na to prehrejvani ale to se ti u 180 asi jen tak nepovede.jinak je blbej ten staveci sroub co se furt vytaci a paka je pak az u riditek ale na to staci lepidlo a je po problemu.ted mam AVID 7 185 a zatim jsem nepekl ale to bude asi jenom vetsima kotouceme tak je to spis o prachach a co se ti vic libi.

      0 0
      • Kubik  

        No cim dal tim vic to vidim na Hayesy, prave proto ze sem student a jde hlavne o prachy. Vic se mi libi Avid 7 ale ne zas tolik abych pritlacil 1300,–

        0 0
        • tomek  

          a co takhle J-3 www.tandem-bike.cz/…y-3-zadni-08

          0 0
          • Kubik  

            No J3 vychazi asi o 200,– levnejc nez HFX 9, tak bych spis sel do tech Hayesu jelikoz s nima uz zkusenost mam. Obecne otazka pro vsechny: jaky je rozdil J5×J3? Pokud to dobre chapu tak J7 sou konstrukcne trmeny z J5 + paka s kontroverznim „stelovatkem“. A J3 jsou teda J5 s nedelenou objimkou jak tu nekdo psal nebo ty jsou uz jiny??

            0 0
            • Fenous  

              Ja mam na kole hybrid, Juicy 3,5, mam paku s delenou objimkou z J5 a trmen z J3, ktery je pry jiny nez na J5.

              0 0
    • jonti  

      Hayesy su o nieco lacnejsie, ale ta paka je fakt divna, asi ich konstrukter mal ruky ako medved. Ak taku mas tiez, nie je dovod nebrat ich. Vahovo su na tom skoro rovnako, aj tie avidy su dost tazke. (V porovnani s Juicy Ultimate, XTR a pod.) Vozil som aj HFX9 aj Juicy, podla mna brzdia rovnako dobre. Podla mna ale zrovnatelne su skor Hayes El Camino, alebo Stroker Ryde. Tie su pekne.

      0 0
    • steepe  

      kdybys bydlel kousek od Ovy, tak ti seženu za 4200 avid 7… Borec je prodává v obchodě za super cenu

      0 0
    • Vegan  

      Takze minulou sezonu jsem jezdil HFX 9 na svem kole a pokud si lehkej tak to jde, ale pokud vazis ponekud vice kilo tak se priprav na prehrivani a to behem kratke doby = velka zpotreba kotoucu, ale hlavne desek a pri opravdu extremnim zahrati spise nebrzdi jak brzdi jdou totis gumove az na doraz paky a nic moc se nedeje. Osobne bych byl tedy za Juicy, plno lidi tu snima ma dobre zkusenosti a jak Sramu nefandim tak si myslim, ze to neni o funkcnosti, ale o zvyku a tudis by Juicy v teto rade mely byt o dost lepsi nez me minule HFX 9.

      0 0
      • steepe  

        juicy 7 jsou hodně vklidu… jednou jsem je přehřál a spálil… to jsem s brzděním trochu přehnal… tak jsem je přešmirfgloval, odmastil desky… sice ze začátku se jim moc nechtělo ale rozjely se a brzdí jak drak :-)

        0 0
        • Air  

          Steepe, hele ja jsem od Ovy (Klimkovice konkretne) a zrovna shanim J7 :) prodava je jeste porad ten typek? kdyz tak napis co to je za prodejnu, dik ;) air (airmt@seznam.cz)

          0 0
    • pitos  

      bral bych XT a z tvého výběru juicy7 případně juicy5.

      hayesům bych se raději vyhnul,sice je s nimi dost lidí spokojeno ale také znám dost nespokojených…já patřím k těm nespokojeným a když porovnám ze starýma dobrýma 525kama tak jsem rád že mám na biku je a né hayes.

      0 0
    • ememem  

      pocuj nad tymi hayesmi radsej este pouvazuj student- nestudent. z osobnej skusenosri by som ich uz nechel ani zadarmo. to ze ci sa kazia alebo nie moze by individualne (mne sa teda kazili dost) ale neodskriepitelne fakty su dva – mozes ich tunit jak chces aj tak je brzdna sila nic moc a aj z velkym kotucom maju zufaly fading. a navyse je to fakt vybehovka. tu som pred casom cosi oskenoval (je to trocha blbo citatelne uznavam..) www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

      0 0
    • marapara  

      Raděj J7. Pokud ti jde o cenu ,tak klidně J5. Páka na Juicynách je mnohem lapší, na Hayes. Brzdí výborně.

      0 0
    • Lister  

      HFX-9 bych nechtěl a určitě bych je z výběru vyřadil – prostě je to brzda, která už má nejlepší léta za sebou, je to výprodejový model a podle toho vypadá cena.

      Pokud by mi šlo o co nejmenší cenu a přitom chtěl slušný kotvy, tak bych vybíral mezi Juicy 3/5, Hayes Stroker nebo Shimano LX – cena těchto kotev je minimální a funkce naprosto dostačující (přiznávám, že Stroker jsem nejezdil, ale podle testů je to výborná brzda)

      0 0
      • Lister  

        ještě odkaz na ty Strokery ( nehledal jsem nejnižší cenu, je takový nástřel, ale cenově to vyjde stejně jako HFX-9, tak proč kupovat tuto starou brzdu)

        url:http://bagbike.cz/?…

        0 0
    • fichtl  

      Jezdim Juciny 7 185mm a jsem spokojenej, zatím žádná výtka..

      0 0
    • Oakey  

      Vzhledem k tomu, že Avidy sou o nějakejch pět let novější + v testech maj oproti Hayesům lepčí tvar páky a celkovou ergomii, navíc s o třídu lepší brzdnou silou a o něco lepčí dávkovatelností, tak je to docela jasný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.