help - trasa Rallye Sudety, Adršpach, Broumovsko...

24 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj, chtěli jsme si jet s klukama zajezdit na Broumovsko, projet si trasu Rallye Sudety (během 2 dnů), prý je celoročně značená a také se podívat na pár míst v okolí, podívat se na Broumovskou skalní stěnu atd.

    Tak jsem se chtěl zeptat, nejlépe místních:

    Nevíte někdo, jak to tam vypadá v terénu s bahnem?

    Tedy nevím jak tam, ale tady u Beskyd je po těch 2–3 propršených týdnech všude v lesích a na polích bahno, málokde se dá jet tak, aby člověk nepřijel celý od bahna (co člověk, o to nejde, ale bike trpí, řetěz, brzdy… atd… prostě se ním v tom nechce několik dnů po sobě jezdit). Musíme se rozhodnout, jestli jet teď nebo jestli nezrušit ubytování a nejet tam někdy později… třeba až na podzim.

    Navíc má 3 dny prý střídavě pršet a na víkend to taky nevypada dost dobře, v sobotu to asi vyjde, ale v neděli tam zas může pršet…

    Tak co myslíte, bude se dát trať Rallye Sudety o víkendu projet???

    Mimo to, pokud chcete, tak mi můžete napsat nějaké tipy na zajímavé místa, např. které turistické značky je dobré projet, kde se dobře na horském kole jede.

    Rádi si projedem i něco tehničtějšího… pokud se tam něco takového dá najít

    (kdo zná Beskydy, tak pro nás není problém např. sjezd z Velkého Javorníku po serpentinach na Frenštát, z Pusteven po modré do Raztoky, z Radhoště po zelené do Raztoky, nebo když se z Lysé mohlo po červené do Ostravice, apod. ;-)

    0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ještě doplním, chceme tam jet na 4 dny, všechny 4 dny chceme projezdit, užít si to. Jde taky o to, že když už tam jedeme, ať zbytečně nezaplatíme za cestu, ubytování se stravou, atd. a nebahníme se tam…

      Třeba je to tam teď dobré jen na zpevněné cesty, prostě vzít trekingy a pojezdit po cyklostezkách.

      Proto prosím hlavně místní, aby mi napsali, jak to tam v lesích a na loukách vypadá, hlavně na té trati Rallye Sudety.

      Díky moc!

      0 0
    • Jemi  

      Teda sice nejsem místní, ale tábor nám stojí každoročně prakticky přímo na trase a bahínko je tam vždycky luxusní už jen po malém dešti. Konkrétně úsek Bělý – Slavný. Ale trasa je to víc než parádní. Teda znám jen některé úseky, ale mám je jak prochozený, tak loni konečně kus i na kole.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Dívám se do mapy a úsek Bělý-Slavný měří asi 2km,

        takže pokud by se většina trasy dala projet a jen takový kousek by se musel objet, tak by to nevydilo.

        Navíc tento úsek se dá objet třeba po cyklostezkách, konkrétně č.4151 a 4150

        0 0
    • Corbett  

      Byl jsem tam za stejným účelem od 13.5.10 – 16.5.10 Byla to z mé srtany akce, které se účastnilo přes 20 lidí. Program byl ale individuální. Já si tam jel projet Sudety, protože je chci v září absolvovat na ostro. Počasí je více méně už měsíc stejné, tak jsem už předem byl rozhodnutý, že si chci projet aspoň trať která vede adrem a přes broumovské skály. Protože znám i Beskydy, tak ti sem šoupnu takové srovnání. Beskydy jsou daleko víc bahnité, protože mají jiné podloží. Sudety ( Adr a Broumovské skály )jsou kámen a i když voda během mého pobytu byla všudepřítomná, jezdit se dalo. Jen ty prudké kamenité výjezdy a hlavně sjezdy stojí za to. Tím samozžejmě nechci říkat, že tam není bahno. Ale tak jak určitě znáš z Beskyd,nesetkal jsem se tam s tím, že bych se někde brodil v nekonečných bahnitých úsecích, tak jako v Beskydech. Nakonec jsem po trati Sudet najel jen necelých 70km. průměrné stoupání bylo ale 7% a převýšení jsem měl bez 10 metrů dva kilometry. Jedno ti ale řeknu, pokud nejsi místní a neznáš to tam, udělali by jste obrovskou chybu, když už tam budete, kdyby jste jeden den nevěnovali turistice a skalám. Adr je komerce a taková hodně navštěvované lokalita. Naše grůpa tam ale vlezla, když celý den chcalo a to hned ráno. Nikde nikdo a celý adr jsme měli jen pro sebe. Broumovské stěny jsou přírodní, krásné a bez toho lidského mraveniště. Jinak trať Sudet je velmi dobře značená, tak že jsem nikde nebloudil. Na závěr ti řeknu, že pokud to máte naplánované, tak se toho neboj. Sudety jsou tvrdé a krásné – třeba se tam pak v září potkáme na startu.

      http://www.redpointteam.cz/…9/index.html

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Super, díky za přímé srovnání a aktuální info.

        Takže bahno je, ale není ho tolik, že by z něj byl byl bike nefunkční, jo?

        Těch 70km jsi ujel během jednoho dne? (jako jestli to bylo s jedním namazáním řetězu, tady u nás mají někteří strach, že když je tam pískovcový podklad, že za mokra tam odcházejí dříve brzdové destičky, špalky a řetěz… jak se prý jednou stalo u maratonu Rally Sudety)

        Jinak vím že je to tam pěkné, byli jsme tam minulý rok, 17 bikerů, bohužel nám skoro pořád pršelo a tak jsme trávili čas jinak a jednou, když zrovna nepršelo, tak jsme vlezli do Teplických skal. Nakonec nás vyhnal déšť…

        Kromě toho jsem tam jel ještě v červenci, s dětmi (bez kol pěšky) a to bylo krásně, prošli jsme si tedy Ostaš, Teplické i Adršpašské skály, kousek z Broumovské skalní stěny, dvě místní koupaliště, atd… takže vím že je tam krásně.

        Teď tam chceme zase s bikery si to tam trochu projet a řešíme jestli se to v tomto počasí tam vyplatí jet, nebo ne…

        0 0
    • roza  

      Byl jsem tam v sobotu, část kolem Adru (cca krátká trasa) je úplně v pohodě, akorát občas pár louží. Broumovská část to bohužel aktuálně nevím, ale kolem Boru, kde je bahno i v létě by mohly být co se týká bahna docela náročné :-)

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Taky díky za aktuální info, super.

        Takže těch pár louží se dalo vždy objet a nebo když se projedou, tak v pohodě?

        zase mi jde o to, jestli ti během vyjížďky nezačal vrzat řetěz, apod… :-)

        „kolem Boru“ to je kde?

        dívám se tady na mapu

        http://www.mapy.cz/…

        a nemůžu to najít (samozřejmě jí posouvám)

        Můžeš napsat, mezi kterými místy, nebo vesnicemi to je a o jak dlouhý úsek asi jde. Díky

        0 0
        • roza  

          Louže by šly dle zvoleného tempa i objet, s blatníkama by byl člověk snad i suchej, s řetězem to záleží čím mažeš a jestli mažeš, já na údržbu moc nejsem a nevrzal. Jinak Bor je fajn kopec za Machovskou Lhotou na trase dlouhých Sudet.

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            jasně že mažu, v takovém počasí klidně i před každou vyjížďkou :-)

            Pohledám to v mapě…

            Mimochodem, možná se zeptám jako úplný mimoň :-) ale v jakém smětu se vlastně ta trasa Sudet jede? po směru hodinových ručuček? A je to nula, že :-) (nebo osmička?)

            0 0
        • gargamel  

          Bor je kopec nad Machovem (na mapě na něj vede např modtá TZ z Machova. Výjezd na něj opravdo stojí za to :-)

          0 0
    • mara53  

      nejlepší bude si zavolat přímo do „centra“ závodů – jak silničního, tak i MTB – kluci jezdí tu MTB trasu snad několikrát týdně, takže určitě budou mít ty nejpodrobnější informace – kontakt

      oběcně bych ale po takových lijácích nic jiného, než bahno , nečekal, sice je zčásti trati podloží písek (Broum.stěny), ale Bor bude 1oo% bahenní lázeň :)

      0 0
      • ¨MZ  

        Já bych se toho bláta tolik nebál, třeba Král Šumavy teď v sobotu byl naprosto v pohodě, na severu nevím jak moc pršelo. Ono stačí aby bylo den dva bez deště, trohu teplo a vítr a vysuší se to rychle.

        Jinak taky doporučuju i pěší turistiku, Adršpašské skály třeba hned ráno než se tam nahrnou lidi a pak projít do Teplických skal, ty jsou mnohem klidnější, to se za den nechá krásně zvládnout. Pak bych klidně den věnoval turistice v Broumovských stěnách, všude se na kole nedostanete a mě se tam líbilo mnohem víc jak v Adršpachu, hlavně tam skoro nikdo není.

        Na kole bych doporučoval projet až tu druhou část Sudet, ten úvodní asi 35km okruh je celkem jednoduchý.

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Díky za tip, udělám to, zavolám tam

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Díky za tip, udělám to, zavolám tam

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Díky za tip, udělám to, zavolám tam

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          teď nevím, proč se to odeslalo 3×…

          0 0
          • potápěč  

            ahoj já jsem místní Broumovák. Zravna tady leje jako z konve. trasa sudet bude asi dost bahnitá. Jelikož se tady ale budeš motat z kopce do kopce tak bych se toho moc nebál. Prostě přijedeš jako prase vem si náhradní oblečení. Píseku se taky bát nemusíte brzdy a řetěz potom stačí umejt a je to v poho nejedete sem jezdit měsíc. Kde budete bydlet?

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              Z kopce na kopec se bát bahna nemáme? A kde tedy jo? na loukách v údolích?

              Jinak když někam jedeme, tak kluci mi zakázali dopředu psát na internet kde budeme bydlet… z bezpečnostních důvodů že jo… pak to ale hned napíšu, není problém.

              0 0
              • potápěč  

                bláto bude na všech cestách. Byl jsem jezdit v lese minulej tejden a je mokro všude na lesních cestách. Ono se asi není čemu divit když neustále prší. Jinak jestli budete přímo v Broumově tak na jídlo a na pivo doporučuji restaurace Střelnice. Je to lidová hospoda kde se najíte za rozumný peníze.

                0 0
    • misaxxx  

      o vikendu jsem trasu nejel ale podle meho odhadu-teplice-bisak-horni adr-zdonov-teplice-pasa projedes bez vetsich kalamitnich stavu…je to vesmes sotolina nebo kameny…u bisaku louka myslim take nebude bahnita..

      Vokolo honskeho spicaku uz myslim bude bahno ale jak tady kdosi rikal nebudes se nijak po kolena brodit…podlozi je vesmes kamenity nebo piskovy..

      U boru bude urcite bahno…zejmena k vrcholu a pak sjezd..tam bych asi nejel…zalezi ale co trenujes…Minuly rok jak byla sucha trat tak to byla spise vyjimka…pokud bude v zari prset mas sanci se na to ted pripravit:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.