• Haalf

    Ahoj,

    nemáte někdo výše uvedenou helmu? Posílám i odkaz. http://i1.zebrastores.cz/…952_1000.jpg

    Docela by mě zajímalo, jestli je její vlastností, že i po přitažení helmy na hlavě, se hýbe ta skořepina ze strany na stranu a zepředu dozadu. Uchycení plastových pásků v helmě je hodně pohyblivé a v důsledku toho se skořepina hýbe.

    Díky za postřehy.

    0 0
    • Jan_UL  

      Ahoj,

      mám od letošního roku Uvex Boss Race 2016. Po nasazení helma sedí jako přibitá a nic se nehýbe. Celkově jsem s helmou naprosto spokojen a mohu jen doporučit.

      0 0
    • Breakpain  

      Hele, nikdy to není tak, že by se to vůbec nehnulo. Nicméně každý má jiný tvar hlavy – takže dle toho helmu vybíráš, aby relativně seděla a neodstávala – tedy tvar „čelenky“ by měl kopírovat tvar tvé hlavy. Pokud máš někde volná místa i po dotažení – vybral sis špatný tvar helmy.

      0 0
      • Bubaaak  

        +1

        Kupovat helmu od stolu, je blbost.

        Helma ti má sednout a relativně držet i bez popruhu, popruh ti jí jen stáhne a udrží i v extrémních situacích (třeba pád). Pokud se ti klimbá, koupil sis nevhodnou helmu pro svou hlavu.

        0 0
    • Haalf  

      Těžko se to takto vysvětluje, protože byste jí museli vidět. Tady nejde o tvar hlavy ale o systém té helmy. Ta helma (pokud jsem nenarazil na zmetek) má vlastnost, že se ta skořepina hýbe, protože pásky jsou uchyceny s velkou vůli. Ta díra do které pásek jde je 2× širší než šířka pásku, tzn. že se pásek může hodně vyhýbat zleva doprava. Navíc vepředu je uchycení pouze jedním páskem, což výrazně napomáhá dalšímu pohybu. (Možná obdoba MIPSU?). Helma mi na hlavě sedí perfektně. Od stolu jsem jí samozřejmě nekupoval… Jde mi prostě o někoho kdo tuto helmu má a potvrdí mi tuto vlastnost.

      0 0
    • blackboy007  

      když jsem kupoval helmu na kolo tak jsem vyzkoušel 4 helmy a jedna mi padla jako udělaná na míru přes internet raději ne někde si zajeď a vyzkoušej si ji tak budeš mít na 100% jistotu že ti padne

      0 0
      • Haalf  

        já jsem tu helmu kupoval v obhodě, sedí mi krásně, jen lze hýbat se skořepinou. Za jízdy to ale poznat nejde, jestli se něco hýbe. Jak říkám možná to tak má být, evidentně ty pásky jsou volné schválně. Zkusím napsat do uvexu a zeptat se jich na to.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse