HD ložiska ( Double Taper) holowtech

30 nepřečtených
  • Specík

    Stará diskuze o těchto ložiscích je nepochopitelně zamknuta, určitě už je daleko víc lidí co je vyzkoušelo. Cenově jsou už daleko dostupnější.

    Origo holowtech osa mi nic nevydrží, navíc jak tam od roku 2011 cpou ty plastové vložky, tak je to hnůj (u Sramu, Shimano je tam cpe už dlouho). Původní sezonu vydržela, ale tyhle plastový šmejdy vaklají hned – to bych je musel měnit 3× do roka.

    Měnit jen ložiska se mi nechce – jdou z toho špatně a hned se to ohlodá.

    Anketa: Vydrží déle?

    ano
    1x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • Markony  

      Použit kvalitní vazelinu a neměl byt problém .

      0 0
    • blisterexist  

      podle mě není problém kuličkových ložiskách, ale v jejich utěsnění, tudíž tímhle si podle mě moc nepomůžeš pokud nejsou nějak lepšejc utěsněné

      0 0
      • Jenda  

        to asi nebudou ale zase tohle rozdelat a vycistit je prace na 5 min, s klasikou neudelas nic. Az me mrzi ze kdyz jsem ted hledal novej stred tak jsem nejak tohle nemohl dohledat, resp nasel jsem jen nesmyslne drahy varianty. Za ten litr a mene bych to i zkusil.

        0 0
        • blisterexist  

          osobně bych nakoupil ložiska za pár korun a měnil je:-)blbé obvšem je že se ničí ty plastové blbosti, ale teď jak mám bb30 tak tam je to jen v ložiskách takže to není takový problém

          0 0
          • scret  

            mam treba Aerozine stred a tam ty plastovy cerny krytky jdou sundat pri trose snahy rukou… Timpadem je clovek nemrvi… Loziska tam byly origo shitky, ale ted tam mam tusim SKS a v poho…

            0 0
            • Jenda  

              taky jsem koupil aerozine a tak nejak doufam ze tam hlavne bude standartni rozmer lozisek a ne ty nesehnatelny uzsi co ma shimano. Ne ze by to vadilo ale tak nejak principialne me to stvalo.

              0 0
    • oddie  

      Když jsem koupil své první HT II kliky, koupil jsem rovnou i Enduroforkseals ložiska, až ty orig. odejdou. No a za ty dva roky, co je mám, ty orig. ještě neodešly, tak se ty endura válej v šuplíku…

      0 0
    • Jakobo  

      Problem bude fakt jinde, zkus si nechat zkontrolovat souosost domku nebo prestan umyvat kolo. Na Deore mam najeto 5000 km a porad je OK a co ctu recenze a od znamych, tak 3000 km bys mel urcite dat.

      0 0
      • Specík  

        Původní holowtech bez plastu držel, ty nový ne a starší už je problém sehnat.. U mě dostává ten střed zabrat dost.

        0 0
        • Jakobo  

          No ja jsem kliky a misky kupoval pred rokem, misky maji plastove krytky, to asi myslis. A kdyz se tady podivas na reakce z drivejsich let, tak tam si lidi stezovali, ze musi menit loziska co 1500 km. t mi ted tak zle neprijde.

          Proc dostavaji zabrat, velka hmotnost nebo blato? Fakt si zkus nechat zafrezovat domek, divil by ses, ale skoro nikdy to nelicuje. Taky bych zkusil naplnit loziska nejakou hustou vazelinou na poloosy, treba H00, fakt, ze ty loziska behaji skoro na sucho. A pod tu plastovou krytku taky jestli se tam neco vleze.

          0 0
      • pstasek  

        Mě Deore vydržely do prvního extrémně blátivého závodu, což bylo cca pouhých 500km. Ale to je spíš vyjímka, než pravidlo.

        0 0
        • Vilém  

          A jinak OK? Clovece vis co je tu vlaken? Kdybys to cpal do kazdyho, tak mas nadosmrti co delat.

          0 0
    • jecnak  

      Diskusi jsem odemknul. Prosim o inteligentni diskusi k veci. Viz http://www.bike-forum.cz/…tech-ii.html#…

      0 0
    • Tomínos  

      Mám je asi třetí rok, už budu muset začít dávat nový, začíná se rozpadat klec. Za mě dobrý, jen musíš počítat s častějším čištěním, zatěsnění je slabší.

      0 0
    • xshreck  

      Trošku nechápu, ale pokud to někomu pomůže :)

      na vytáhnutí palstové vložky jsou nej dva lámací nožíky. Krásně se to vycvakne…

      dělat za tepla, jinak to rádo praskne.

      Na vložce obrousit na konci výlisek, pak jdou těžko nasazovat kliky

      Mno a na vylisování je nej si je už předchystat, já mám uvnitř vypilované drážku. Klepnu, ansadím nové ložisko, starým to nalisuju.

      Mám doma asi 4 středy, možná už 5 … 2× s klikama, jeden jsem kupoval a další jsem dostal jako špatný. A jezdím na tom, závodím. nešetřím … s novým ložiskem mi to vydrží slušnou dávku km (řádně promazáno) i v zimě. Většinou odchází jen levé ložisko, prav jsem snad ještě neměnil.

      0 0
      • jecnak  

        Presne tak. Ono staci zapatrat v historii, resilo se to tu mnohokrat.

        0 0
        • xshreck  

          Tak tak :) já jen že jsem s tím neměl nějak problémy jak tu popisoval.

          0 0
          • jecnak  

            Ja taky ne. Navic kdyz uz mas cvik, mas za 5 minut vymeneno. Ted mam i par stredu rovnou pripravenych s lozisky. Obecne mi ty cinsky smejdy loziska vydrzi v pohode celou zimu na silnicce.

            0 0
      • jecnak  

        Pokud tu budes dal spamovat nesouvisejici vlakna, tak ti tu diskusi zamknu.

        0 0
    • Vilém  

      Ja stejne porad netusim o jakem plastu, ktery ma vliv na zivotnost, opakovane mluvis. U shimana me napodaji pouze ty plastove mezikrouzky, ktere zaroven slouzi jako prachovky a plast mezi miskama. Ale ani jedno nema vliv na zivotnost.

      Na jake kliky to vubec chces?

      0 0
    • vysmátej bajker  

      vyzkoušejte FSA tam jsou origo ložiska 2RS a utěsnění ještě okolo plastu i zevnitř podobné jako campa. Plasty se na ně dají koupit nové(schodné s shimano XT,R).Doporučuji při prvním čištění obrousit z plastu tu drážku která zabraňuje vyndání.

      0 0
      • Jenda  

        to s tou drazkou me dostalo, jeste ted se musim smat jakej jsem idiot. Jsem menil na shimano stredu loziska, vedel jsem ze nocy jsou sirsi ale vubec mi nedoslo ze tim padem mi ne uplne zacvakne ta plastova vlozka (bohuzel zacvakla tak napul) a mohl jsem se uvztekat abych tam narval kliky a vlozku jsem nakonec dojebal tak ze vydrzela asi 200 km. Diky tobe a Wojtkovi za nakopnuti kde byl problem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.