Hayes Stroker Trail-Špatná kapalina?Help pls!

22 nepřečtených
  • DaD

    Odvzdušňoval jsem tyto brzdy setem na Avid.U zadní nejmenší problém(podle návodu na Youtube)brzda je tvrdá a má krásný chod.Zato přední nelze přinutit aby řádně fungovala.Páka se nevrací do počáteční polohy a hrozně dře.Jediný rozdíl je v použité brzdovce.Zadní je naplněna brzdovkou Avid.Na přední už nezbylo a koupil jsem na pumpě Syntol Dot4.Už jenom odzdušnění byl hrozný porod.Nemáte nějaký nápad,co může být příčinou.Husto­ta,složení nebo něco jiného.Díky za rady,už jsem z toho vyřízený.(To odvdušnění jsem zkoušel snad desetkrát asi třemi způsoby a nic.Už mě napadá pouze ta brzdovka.)

    0 0
    • Vegan  

      Je to vyrobni vada prvnich milion kusu brzd resi se reklamaci a vymenou pistku v pace s polu s tesnenim :) pokud je to co si myslim

      0 0
      • Vegan  

        Snad jen zacina se to projevovat tak ze se paka moc nevraci a casem k tomu pribude praskani al upani jez se z brzdy ozyva, docasne se to resi takovou divnou vazelinou co se tam nacpe kdyz je brzda zmackla parkrat se to projede a je na par dnu pokoj, ale dlouhodobe to vyresi jen ten jiny pistek a tesneni.

         

        Me to na kole delali obe sandre to dela jen zadni

        0 0
        • DaD  

          No tak to je paráda.Mám Giant Trance1 08' koupen v čechách.Je to nějak všeobecně známo?(myslím ta porucha)aby tam na mě nečučeli jak na pitomce,až jim tohle povím.Náhodou kontakt na servis Hayes okolo Berouna,Prahy nemáš?Jinak moc díky za info.

          0 0
          • Vegan  

            hele rekni jim at zavolaj dovozci Hayes do Cr a popisou jim co to dela

            a muzes je ujistit o tom ze bez potreby zaslani rovnou poslou nahradni dil vseobecne zname to je po svete toho lita neco malo pres milion kusu a hezky se jim to vsem vraci :) jinak ten dil stoji cca 500.- tzn obe brzdy 1000.- evidentne Giant bral na vsechny kola ze zasob jinak si neumim vysvetlit ze co clovek s Giant 08 tak to reklamace

            0 0
            • DaD  

              Teď jsem dopsal dopis do progressu co Gianty dováží.To jsem zvědav,jak se k tomu postaví.Dám potom vědět.Díky.

              0 0
        • nksh  

          mno tak to jsi mě nepotěšil, teď řeším tu samou věc-páčka od zadní brzdy se mi pomalu vrací do základní polohy. Jestli je to na výměnu těsnění, tak to potěš koště. Bohužel jsem kolo kupoval v Německu.

          0 0
      • Robin Hood  

        Prvnich milion kusu? To nejsou vietnamky, tolik jich nevyrobi, to je pekna blbost!

        0 0
        • Vegan  

          nevym je to odhad kazdopadne po svete toho lita hodne moc

          0 0
        • Tomcat  

          Taky sem chtěl napsat kde na takový číslo přišel a jestli si neplete brzdy Stroker Ride a Stroker Trail

          0 0
          • Robin Hood  

            No jasne. Kdyz jsem si zacatkem unora objednaval trancex1 (s 15%slevou, kolanastatku.cz), tak teprve zacatkem brezna pristala v Hamburku lod s 200kolama Giant vseho druhu (i silnice atd.). Ta zasilka byla pro cely Ceskoslovensko. Kdyz jsem se byl podivat v servisu co novyho a jak jde zivot, tak mi mechanik rekl, ze si na tyto brzdy jeste nikdo nestezoval, i kdyz teda tady jsou toho mraky. A kdyz jsem byl na Taiwanu primo u Gianta, tak mi rekli, ze uz ty kola pro tento rok nevyrabi (a to bylo koncem kvetna). To je fuk, stejne me sere jak je tady vsechno drahy, marketing je fakt zverstvo. Ted jsem na stazi v Australii a treba spesl elite stoji 60tis. kc, trancex 0 45tis! atd........No, kazdopadne hodne zdaru!

            0 0
    • Kero  

      Zdravím, ak sa mozem spytat ešte na trocha iný problém aby som nezakladal dalsi thread. Kamos ma tiez Hayes Stroker a jemu zase piestky v prasiatku nechodia rovnomerne takze mu stale ohyba kotuc ked brzdi. Tak sa chcem spytat ako sa to riesi a ci to je taktiez daka vyrobna vada lebo ja mam shimano a nikdy som s mojimi brzdami broblem nemal.

      0 0
      • Vegan  

        to resim na zadnim trmenu a jeste jsem to nevyresil pri pristi navsteve prodejny asi dojde na reklamaci pravej pistek mam nejakej postizenej

        0 0
        • Kero  

          presne tak, aj u kamosa je to hlavne na zadnej brzde.

          0 0
        • Krocan  

          že je pístek postíženej říkej když nebude chodit po vyčištění od bordelu a namazání:-)

          0 0
          • Vegan  

            tak ona jedne vec je namazat brzdy u shimana a pak u hayes ponevads nevim cim se maji mazat pistky u hayes radeji dotho nedrbu abych neznicil tesneni jez normalni mazadla naleptavaji kvuli jejich delani na DOT4 brzdovku a ne na mineral oil …

            0 0
          • Kero  

            Nehcel som piest čistiť lebo s tým nemám skúsenosti preto som radšej kamaratovi odporučil nech to da do servisu lebo bike nema ani 4 mesiace. Ja mam shimano hydrauliky viac ako rok a ani raz som necistil piesty a chodia stale vyborne.

            0 0
          • gazman  

            Po jakém namazání,co to mumláš čéče pístky se „mažou“ samy,a to brzdovkoum ze třmenu.

            0 0
            • Krocan  

              sry…špatně sem to napsal…myslel sem jako že to vyčistíš od bordelu tím že budeš pístek vysouvat, prostříkneš ho WDčkem a pak zasuneš(takhle několikrát) a tím ho vyčistíš od bordelu a zároveň ti to WDčko ten pístek v podstatě i mázne:-)

              0 0
              • gazman  

                To WD můžeš klidně vynechat manžeta ho stejně setře dříve než se kamkoli dostane,naopak ti vytvoří mastné prostředí,mezi manžetou a okrajem třmenu,do kterého se ti bude usazovat prach ve kterém ti pak ten pístek chodí a odírá se.Pak vyměníš desky,čímž dojde k zasunutí válečku až po poškozené místo a netěsnost je tu.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.