• PatrikKalista

    Ahoj,

    bydlí tady někdo z místních psavců v bývalé NSR? V Hamburgu nebo okolí?

    Děkuji

    Patrik

    0 0
    • Idas  

      Proc „byvale NSR“ jmenuje se to dnaska jinak?

      Co chces vedet?

      0 0
    • PatrikKalista  

      Jen taková legrácka. Potřeboval bych tam zajistit krabici na na kolo, abych mohl jet Hamburku zpět vlakem.

      0 0
      • figur  

        Vlakem z Hamburku žádnou krabici nepotřebuješ. Kup si s předstihem místenku pro sebe a kolo a budeš sedět kousek o kola na dohled. Kolo ve stojanu. Tak nějak.

        0 0
        • PatrikKalista  

          Do Velikonoc to s předstihem asi nepůjde:-)…Budu čekat podle počasí. Pokud se povede, tak vyrazím…

          0 0
          • Libores  

            hele to je vtipný. Já mám stejnéj plán, akorát opačným směrem:) Do Hamburku vlakem a na kole zpátky. Akorát to počasí zatím moc nevypadá…

            0 0
            • PatrikKalista  

              Uvidíme…počasí se dost často mění. Na jak dlouho jedeš a na čem?:-) Možná to taky udělám jako Ty, logisticky je to snadnější…

              0 0
              • Libores  

                jel bych na silničce. Ultralight rychloakce, jen spacák, žďárák a pláštěnka… Dva dny, trasu mám naplánovanou na 570km. Beru to jako tréning na ultramaratony.

                Ale na 90% to vzdávám, v noci to má padat pod nulu a toho už mám letos plný zuby.

                0 0
        • JohnyPerko  

          Zrovna nedávno jsem koukal na cenu jízdenky Hamburg-Praha a cena cca 4000 mě celkem zarazila…

          0 0
          • Vilém  

            Tak hlavne, jak CD dela neustale reklamy, jak je to levny a at si lidi vyjedou na vikend. Pokud neobjednas jizdenku snad mesice dopredu, tak jsou ceny do nemecka sileny. Jel jsem parkrat brno – drazdany a vzdy to bylo minimalne 2500,– (jednosmerne), pritom do decina ty bylo myslim za 450,– , to uz je lepsi jet autem, klidne i sam.

            0 0
            • JohnyPerko  

              Letenka je levnější jak vlak…

              0 0
            • Doyle  

              No ty pyco, to už jsem fakt dlouho nejel vlakem. Ceny se nějak od té doby zvedly.

              0 0
              • Vilém  

                Zas abych nekecal, ted to mozna bude levnejsi, naposledy jsem tam jel pred 2,5 lety, to jeste nemely CD prakticky zadnou konkurenci. Ale zase hlavni cast ceny cinilo nemecko. Tam je jednotlive jizdne, oproti CR naprosto nesmyslny, pokud nemas nejakou rocni pernamentku ap, tak je lepsi jezdit autem.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  V Německu musíš kombinovat regionální lístky ;-) jezdit tam za normální jízdný je vražda i pro Němce :-D

                  0 0
            • zet65  

              Jo je to tak. Predloni Ostrava – Katowice cca 800kc. Pokud si vzpominam tak jenom za kolo asi 10€. Je to mazec.

              0 0
          • figur  

            Nějak ty 4000,–Kč nevidím.

            0 0
            • figur  

              Odkaz ČD má omezenou platnost. Je třeba připočíst kolo a místenky + cca 300,–Kč. Kultura cestování hodně slušná. Od Berlíná výš to jede dvoustovkou. Žádný otáčení řidítek aj., balení, dohadování.

              0 0
              • PatrikKalista  

                Díkes, už jsem na to taky koukal. Uvidím jaké bude počasí. Možná pojedu obráceně…

                0 0
      • rob7  

        Můžeš se zkusit podívat na https://www.flixbus.cz/…busove-spoje. Viděl jsem, že vozí i kola

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hlavně u toho Flixu počítej minimálně s x-hodinovým zpožděním. Hodina sem tam pro ně není žádnej čas :-D

          0 0
    • rhapsody  

      Něco podobného jsem řešil s kamarádem před létem 2016. Když jsem se byl první poptat u ČD, bylo mi řečeno někdy na přelomu května a června, že všechny vlaky Hamburg-PRG jsou na konci července již obsazené (rezervace na kola). Navíc myslim že i ta cena by včetně té rezervace pro kolo nebyla úplně levná (cca 3000+). Nakonec se jako nejlepší varianta ukázal autobus student agency, který tuhle trasu jezdil tuším jednou dvakrát do týdne, naštěstí se nám to plus mínus trefilo do plánovaného termínu návratu, takže bylo celkem rychle rozhodnuto. Cena byla tuším 1200 za jednoho i s rezervací místa pro kolo.

      Jediné negativum byl příjezd autobusu, kdy jsem přišel za řidičem a slušně říkám dobrý den máme u vás rezervaci na dvě kola, kam to můžeme složit, na to se zatvářil že takhle nás určitě nevezme, v přepravních podmínkách je prý uvedeno že kola musí být obalená folií, dobře tak nám dejte tu fólii, žádnou vám nedám to si musíte sehnat sami, za patnáct minut odjezd, ale to nám nikdo neřekl, objednávali jsme lístky přes telefon a ptali jsme se na uskladnění, jediné že se otočí řídítka zároveň s rámem, nic jiného potřeba nebude, bla bla bla nevezmu vás, já málem infarkt (asi za čtrnáct hodin jsem měl být v práci, jelo se přes noc 12 hodin 18–5:30 tuším), navíc se do nás pustila i stevardka, žádný argumenty nebrali v potaz a namísto hledání řešení ke spokojenosti obou stran na nás prostě byli dost hnusný. No, nakonec to dopadlo viz příloha =D

      Nevím, zda tuto trasu stále jezdí, ale i přes popsané bych je asi upřednostnil znovu, cesta byla myslím celkem nadstandard (filmy, občerstvení..). Tohle bylo spíše o naší i jejich chybě. Nevím jak jsou na tom mezinárodní vlakový spoje, ale zkušenosti s dráhama po republice máme spíše špatné. Třeba taková cesta z Chebu trvající čtyři hodiny na hlavní v Praze, cena pro dva i s kolama cca 950,– =D

      0 0
      • Milosch  

        Tak to buďte rádi, že vás ten řidič vzal (když vidím to foto a čtu co jsi napsal). Na stránkách SA máš jasně napsáno, jak máš připravit kolo k přepravě (obal, otočení řídítek, demontáž předního kola, sedla atd.). Pro méně chápavé jsou tam i fotky. Já nikdy problém neměl, protože jsem se řídil tímto návodem, tož asi tak.

        0 0
        • rhapsody  

          Stránky SA jsem neměl důvod prohlížet, jízdenky zamlouval muj starší kamarád po telefonu s jejich člověkem na lince. Na to jak bude vypadat přeprava kol a co bude potřeba demontovat se sám dotazoval, ale jak jsem již psal, jediné co mu bylo tehdy z jejich strany řečeno, že se otočí řídítka, případně by se ještě tuším sundalo přední kolo. Nic více. Tyto informace předal mě a já mu neměl důvod nevěřit. Myslím že oba dva jsme se takto s koly přepravovali poprvé, tudíž jsme nic víc neřešili. Já osobně jsem si myslel že na kola bude vyhrazený samostatný prostor v nákladních prostorách, nenapadlo by mě že to bude hned vedle bagáže ostatních. Co jsem měl možnost vidět přímo v Hamburku, tak třeba konkurenční Flixbus to měl řešené úplně jinak, na zádi autobusu měl cca tři čtyři vertikální držáky.

          Samozřejmě, že díky této zkušenosti bych si dneska informace více ověřil, zvlášť, pokud jak píšeš, to mají specifikováno na stránkách.

          0 0
    • PatrikKalista  

      Tak jsem to nakonec za velikonoce dal:-)

      Počty km: 301 – 150 – 264 – 134

      Počasí bylo ,,skvělý": vítr, déšť, sníh…tak i sluničko.

      Patrik

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, bude nějaký report?

        0 0
        • PatrikKalista  

          Bude určitě, tak za týden. Byla to hned od začátku velká taškařice. ČD se vyznamenali. Teď mám v práci trošku kvapík, tak to po troškách sepíšu, ale nic dlouhého nečekej. Vždyť ta cesta neměla ani 1000 km.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.