• Divadbike

    Ahoj, mám kameru SJCam 4000 wifi a chci dokoupit ještě jednu se stabilizací.

    Buď bych chtěl SJCam 5000 elite, která má GYRO stabilizaci nebo SJ7legend která má elektronickou stabilizaci.

    Kvalita videa mi již stačí se svojí dosavadní, takže nehrotím záběry ve 2K či 4K, tudíž mi jde pouze o funkčnost těch stabilizátorů.

    Má někdo zkušenosti a porovnání kamer např na stejné sjezdovce? která stabilizace funguje lépe a zda znatelně?

    SJCam 4000 mám připevněnou na helmě, kde nepotřebuji stabilizaci, ale když ji dám na hrudní pás a jedu du parku (Ještěd, Klínovec, atd) tak video je rozhoupaný jako svině.

    Dík za zkušenosti.

    0 0
    • novas752  

      Jedině gyro jindy označovanou jako optická stabilizace. Elektronická jen kroutí už zaznamenanym obrazem a v mnoha případech je to spíš naškodu. Gyro kroutí přímo s čočkou nebo snímacim čipem, jemné vibrace to pochytá, na větší rázy by byl lepší vnější gimball (např. Feiyu WG) ale to je dalších 5k navíc.

      0 0
    • Jenda  

      Kdesi jsem zahlídl před časem recenzi a videa z týhle kamerky, co se stabilizace týče mi to přišlo hodně dobrý. Jaká je ale realita netuším.

      0 0
      • enjoy79  

        Tuto zrovna mám. Používám na XC. Řekl bych, že za ty peníze dobrý. Nejsem fanatik do kamer a foťáků, ale stabilizace celkem funguje. Když je někde hodně rozbitej terén, při vyšších rychlostech to občas s obrazem zatřese, ale já s tím dokážu žít.

        Už někdo psal, ze když je video na nějakým vražda sjezdu s gimbalem, už je to spíš kontraproduktivní, k tomu si už stačí dat jen podkres od Karla Gotta…

        0 0
    • Traeth70  

      Oni ty stabilizace co mají kamery v sobě jsou dobrý třeba na chůzi nebo mírnou nerovnost, ale na jízdu na kole a ještě v lese je to pořád málo. Na to je právě ten gimbal.

      0 0
      • Jenda  

        No jo, jenže zase pak je to poměrně velký monstrum. Jsem zatím dospěl k tomu, že za pro mě akceptovatelný peníze je kvalita vide neakceptovatelná a víc peněz to neřeší protože se všema serepetičkama se s tím tahat a pak to někde montovat je taky opruz :-)

        0 0
        • Traeth70  

          Jasně, že toho bude hodně, ale jenom jsem navrhoval nejlepší řešení. :-)

          0 0
    • fíha  

      Kdesi šlo video, kde mimo iné porovnával Hero5 na gimbale proti Hero6 s jeho (dufam) optickou stabilizáciou, no a to už začínalo byť vcelku ono.

      Akurát na toto si sa asi nepýtal, že ano…

      0 0
      • wladeq  

        H6 ma EIS, v podstatě to samé, co H5, akorát trochu vylepšené algoritmy. OIS v těchhle akčních kamerách nefunguje. Nicméně, „vystabilizuješ“ to i v kompu při PP, programů je hafo, umí to třeba i youtube, a je to přesně to samé, co dělá realtime ta kamera

        0 0
        • fíha  

          Aha. Tak potom na tých algoritmoch vcelku mákli.

          Ta stabilizace na Jutube myslím spôsobuje trochu nevolnosť, ak je to to, čo občas vidím, ono to okrem pohybov aj zoomuje obraz a teda- no nevim..

          0 0
          • novas752  

            Ono to zoomovat musí, protože ten algoritmus sleduje několik bodů a obraz otáčí, sklápí a jinak deformuje tak, aby se ty body pohybovaly plynule. Jenže těma pohybama vznikají v rozích obrazu prázdná místa. A pokud je tam nechceš, mussí se obraz (o dost) oříznout. Na YT to myslim vůbec nejde nastavit, třeba v DaVinci Resolve se dá to stabilizování nastavit podle spousty parametrů, včetně toho ořezu a jeho velikosti.

            V kamerách to většinou má tu výhodu, že je snímač větší než video vyžaduje (kvůli třeba 8MPix fotkám), takže tam ty prázdné rohy nevzniknou, video je oříznuté vždy, ale neni to poznat.

            Akorát si eis s některejma situacema neumí poradit, nebo je deformace obrazu až nepříjemná a obraz se různě vlní, překlápí atd.

            0 0
    • Divadbike  

      Takze kdyzto tak vezmu tak idealni to nebude anins elektrickoubani gyro. Takze se smirit s troskou zlepsenim oproti bez stabilizace. Tamta vecicka je urco dobra ale to uz je moc velky zarizeni

      0 0
    • Divadbike  

      jako když s tím chci drtit sjezdovku dolů a skákat tak asi jo, možná by to překáželo

      0 0
    • Divadbike  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Divadbike  

      jako když s tím chci drtit sjezdovku dolů a skákat tak asi jo, možná by to překáželo

      0 0
    • Divadbike  

      jako když s tím chci drtit sjezdovku dolů a skákat tak asi jo, možná by to překáželo

      0 0
      • novas752  

        Koukni na Youtube na kanály Nate Hils a Seth's Bike Hacks. Nepřipadá mi že by jim to překáželo. :) Na hrudníku je místa dost a překvapivě je to i bezpečný místo vzhledem k pádum. Teda pokid se nenabodneš na představec. :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.