Gynekologicke obtize zpusobene jizdou na kole

69 nepřečtených
  • mm

    Ahoj,

    u me slecny se po par delsich letnich vyjizdkach objevila v. mykoza. Od doktorky se dozvedela, ze co ma jinyho cekat a dalsi kecy typicke pro nesportujici lidi.

    Naordinovany gynopevaryl a canesten plus nejaky laktobacily nezabraly. Bohuzel ted neni prostor pro hledani kvalifikovaneho lekare. Mohl bych vas zeny, divky poprosit o radu jaky volne prodejny prostredek vyzkouset, mate-li nejake zkusenosti? Jake vhodne pradlo na kolo poridit?

    Diky

    0 0
    • jecnak  

      Pradlo zadne – jezdi se naostro v kratasech s vlozkou, ktera byva vetsinou antibakterialni.

      0 0
    • karliner  

      otázka je, jestli mykoza má svůj původ v jízdě na kole nebo zda není důsledkem jiných okolností

      0 0
      • Medunka  

        Tak nejak, me treba kolo nikdy takove problemy nezpusobilo. Chce to vozit cyklokahloty, ty pravidelne prat, dodrzovat zakladni hygienticke pravidla …

        co se tyka prostredku z lekarny, tak tady

        0 0
        • Pebe  

          jsem se těšil na nějaký fotky, a nic, ani to video z Youtube mě nepotěšilo :-)

          0 0
        • ememem  

          no kua, tom som fakt netusil na co vsetko je wobenzym dobry ja som to dobrovolne zral kvoli problemom s klbami(aj ked musim priznat ze uplne otvorene s diagnozou "skus kedze na to mas prachy, babicke by som to nedaval). na vsetko co je indikovany je iba ako podporna liecba nie liek priamo cize ak nezaberie tak proste smola, nikto nevie ako by to bolo keby sa nebral vobec ani nikto nevie kvantifikovat co konkretne vyriesil a kolko pomohol, cena je primerana(pre predavajuceho) a hlavne ho treba uzivat dlhodobo.....­.tusimze tu uz nieco taketo bolo sa to volalo zda sa mi ze herbalife.

          0 0
        • Eva  

          Mne se to stalo jednou,pri „cundru“ na kole po cechach,jizda na tezko 14dni,tedy obcas civilizace i hygiena daleko,cely den na kole,vedro,…

          0 0
        • Lucke  

          wobenzym…ježiš to do mě babička rve od malička…:)

          0 0
    • Eva  

      Uz jsi to psal,volne prodejny je Gynopevaryl cipky http://www.lekarna.cz/…vag-3x150mg/ koupit do zasoby,nebo pomaha bily jogurt,tam je laktobacilu spousta :-),sam gynekolog mi to poradil,a pokud jsi nekde o vikendu mimo mesto tak urcite sezenes spis otevrene potraviny nez lekarnu.

      0 0
      • Pebe  

        čípky jsem zažil u manželky, no aplikace jogurtu by mě fakt zajímala :-)

        0 0
        • Krys  

          … bááá, prestaň, začínajú mi chodiť po rozume sprostosti

          0 0
        • lidumil  

          Normálně lžičkou:-) jen nesmí být s ovocem :-D Mykózy jsou obrovský problém, obzvlášť v létě. Vyvolávající moment se častno nenalezne, léčba je v mnoha případech dlouhodobá s nejistým výsledkem a řada léčiv má negativní vedlekší účinky při dlouhodobém užívání. U mnoha žen se objevuje mykoza třeba po užívání ATB pro běžnou infekci typu angíny. Wobenzym je skutečně pouze podpůrný prostředek, u rigidních onemocnění je na místě zvážit i imunologické vyšetření.

          0 0
        • karliner  

          mno, řekl bych, že dost závisí na vztahu aplikátora k dotyčné, tedy v případě, že žena nezvolí autoaplikaci

          0 0
        • Kubiczech  

          Ted me napadla ta reklama na Acitivii, ktera se da jist ruznymi zpusoby… (: Uz vim, proc neukazi ani jeden. (:

          0 0
          • Pebe  

            nechtěj tě navádět :-) asi by prasklo, že tam těch kultur moc není :-)

            0 0
            • treatt  

              Bifidus actiregularis… to kdyz jsem ted slysel v televizi, tak jsem malem spadl z kresla smichy :-DDD

              0 0
              • Medviedok  

                romyslam ked ma niekto doma zdravu zenu, nemoze si tie jogurty vyrabat nejak svojpomocne? V pod­state by to totiz boli bioprodukty, este aj levne by to bylo. :DD

                0 0
                • treatt  

                  No, nedavno jsem byl na dovolene v podkrkonosi, pres louku tam maji kravin a mistni pani mi rikala, ze z toho cerstveho mleka jde vyrabet aktýviji, ale jak, to nevim ;-)

                  Nicmene mlicko bylo uplne super a prekvapilo me, ze bylo dojene v sest vecer a ne rano…jsem mel vzdycky nejakou predstavu, ze se doji po ranu

                  0 0
    • Medviedok  

      medikamenty nepoznam, ale na zaciatok by som nasadil zadny blatnik! :))))

      0 0
    • daymaker  

      Doporučuji najít gynekologa bikera…

      0 0
    • MR  

      Zdravím,

      já mám teď zrovna to samý, je to peklo…muset odložit kolo, to je za trest…

      Canesten nestačí krém, musí to bejt zaváděcí tablety na noc, jdou snad koupit i volně.

      Do jogurtu bych nechodila, dobrej je Fermalac, laktobacily ve vaginálním podání, taky je dobrej Femigel s Tea Tree Oilem.

      Fajn je vozit Lactacid ubrousky a Lactacid gel na mytí pak ve sprše, ale někdy ani to nepomůže, někdy se to prostě sejde, když se jede několik hodin v kuse a není pak hned k dispozici sprcha a tak…

      držim palce;-)

      0 0
      • Medviedok  

        btw niekde som zahliadol clanok na tuto temu, pamatam si jedno: davat si tam jogurt na zaklade domnienky ze to su tie iste bakterie je totalna somarina na ktoru prisiel nejaky laik (skor teda laicica :)

        0 0
      • RoKo  

        nekde jsem slysel neco o koloidnim stribru… nejake vyplachy ci co… ale tusim to bylo spojeno s kvasinkami, ale to je zalezitost strevni mikroflory, ktera se neobejde bez upravy stravovani.

        Zkus pohledat nejake info o tom koloidnim stribru

        0 0
      • treatt  

        Aby Ti to nebylo tak lito – ja mam vyrkly kotnik, vyhled je v tuhle chvili mesic bez kola…

        0 0
    • yetti  

      Nejsem sice bikerka, ale jedna byvala pritelkyne mela podobny problem, ktery se uz neobjevil pote co jsem ji presvedcil ze na kole se jezdi na ostro a ze kvalitni antibakterialni vlozka v cyklokratasech opravdu funguje.

      0 0
    • ydaho  

      ahoj,

      jako prevence se dá i použít prací prášek s antimykotickou přísadou pro praní cyklokalhot. A pak samozřejmě kvalitní kraťrasy s kvalitní antibakteriální vložkou, to je základ. Prádlo nikdy.

      0 0
    • mm  

      Diky za rady.

      poradili byste prosim nejake vhodne (i cenove) divci cyklokalhoty? predpokladany rocni najezd km urcite nepresahne tisicovku.

      btw co napr. generace nasich rodicu, kdyz zadne specialni odevy neexistovaly

      0 0
      • jecnak  

        Treba tyhle. Zalezi co ti bude sedet a libit se.

        0 0
      • Grinch  

        Bez do craftu..navic je to allbike model :) a pritulka si nemuze stezovat:) tusim ze to dela www.vavrys.cz ..bo napis antuchovi:D taky v tom ma prsty..myslim v Craftu..nev tom problemu tady xD

        0 0
      • camillio  

        Ahoj,

        moje přítelka je maximálně spokojená s Craftem, leč cenově jsou spíše z těch dražších. Ale zase ti vydrží řadu let ;-)

        Ad generace… – to máš těžké, naši (pra)prarodiče chodili do školy bosí (na vsi), zkus jít dneska den naboso a uvidíš. Hygiena povětšinou nic moc, v zimě zima, spali v peří a nekejchali, na bodnutí od vosy nemuseli letět do nemocnice, na bolest hlavy nebrali rovnou ibuprofen (aspirin,…), spát chodili se slepicemi. Každá doba má své, jak říkal Šimek+Grossmann – pochcípáme na penicilin a dva programy v televizi  (nebo tak nějak to bylo).

        0 0
        • Krys  

          Skôr by som to videl tak, že generácia našich (teda aspoň mojich) rodičov moc na bajku nejazdila. A vždy keď niekto nostalgicky spomína na doby minulé, mal by zároveň spomenúť, že kým nebol penicilín, deti zomierali na „obyčajný“ zápal pľúc. A to že neboli alergie je mýtus. Akurát, že deti, ktoré spali v perí a kýchali, sa moc vysokého veku nedožili.

          Súhlasím ale s tým, že prehnaná hygiena nie je zdravá. Proste, všetko má svoju mieru.

          0 0
          • camillio  

            Však já taky proti penicilinu apod. neřekl ani slovo, ale do těch alergií se malinko opřu – byly, ale bylo jich daleko méně. Dneska je alergická snad půlka populace, stačí se mrknout do vlákna kde se psalo o vosím bodnutí.

            0 0
            • Krys  

              Ako ano, dnes je oveľa viac alergenov ako bolo voľakedy. Chcel som len naznačiť, že to v tých starých požehnaných časoch nebolo až také ružové. Alergikov nebolo tak veľa, bo zomierali.

              Dosť veľa robí aj zachraňovanie novonarodených detí, ktoré by napr. pred sto rokmi neprežili ani deň po pôrode. Tým sa zhoršuje genofond populácie a ľudia sú menej odolní. S tým sa ale momentálne nedá nič robiť. Keby to tak nebolo, možno by som nežil ani ja. A som teda veľmi rád, že žijem. Možem česať celý genofond, ten ma netrápi.

              0 0
      • kámen úrazu1  

        Levný, perfektní střih a s výbornou vložkou jsou od Etape. Doporučuju ty dražší – mají lepší vložku. www.viva-sport.cz

        Krátce mám výborný zkušenosti i s kraťasy Specialized – jsou ale dražší než ty Etape a nenabízí nic navíc.

        Craft, De Marche a další dražší jsem jen zkoušela a nesedla mně u nich vložka. Je vpředu příliš velká. Na sedle se předek zkrabatí a i když nepřekáží, bude hůž odvětrávat (ze zkušeností s inými vpředu většími vložkami). Určitě si dejte pozor na málo tvarovaný obrovský plíny v některých levných kraťasech – bývaly (jak to je teď, nevím) v levných Biemme, Axonech… Nejlepší vložky jsou bezešvé a elastické ve všech směrech, s různými tloušťkami a dalšími vychytávkami – ale není to záruka. Velikostně je to různé – viz co jsem psala výše. A jak tu píšou – prát po každým použití, bez aviváže, nepoužívat pod ně spodní prádlo.

        0 0
        • Paja  

          U etape (nejlepsi pansky) me zklamala kvalita svu (asi malo elasticky nite, tecou hlavne plochy svy), jinak vlozka i material spokojenost…

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Možná máš špatný kousek. Nebo jsem měla já štěstí.. Mám od nich dvoje kraťasy – jedny se starším typem vložky, od roku 2006, najeto asi ± 250 hodin. Druhé, nového typu, od jara 2007, najeto ± 600 hodin (používám je z pěti kraťasů nesrovnatelně častěji) a ani jedny se nepářou. Na žádným místě, ani jeden šev na vložce, ani jeden šev na gaťích. Jen jsou v místě sezení tenčí – ale furt dobrý. Mám od nich i čapáky (2007), bundu (2005), vestu (2005), nic se nepáře. Výjimka jsou dresy, ale ty mají už dost (1. od 2005, 2. 2006) a pomohla jsem jim pády a hlavně nešikovností (zatrhlý o suchý zip). Jsem s touhle firmu velmi spokojena – i když se nevhýbám ani dalším, hlanvě při koupi oblečení na horní část těla.

            0 0
            • Paja  

              Mozna, jinak jsem mel od etape jen rukavice a ty byly bez problemu. Svy kolem vlozky se mi taky neparou, parou se hlavne ty prubezny plochy vepredu, ktery clovek vic namaha, kdyz si kratasy oblika a pak taky obsiti ksand. Funkcne to nevadi, protoze tim plochym svem je prekrytej sev normalni, kterej drzi, ale vypada to blbe:-/ moje maji 400–500hod., ale prvni sev rupl tak po 100hod.

              0 0
      • Paja  

        Zena jezdi v techto – http://eshop.kalas.cz/default.asp?…

        a v techto – http://www.atexsport.cz/shop/index.php?…

        s obema je spokojena, ikdyz popravde receno, ty nejlepsi pansky/uni napr. http://eshop.kalas.cz/default.asp?… , pokud by Ti sedely, maji urcite lepsi vystelku nez tyto special damsky.

        Kazdopadne vyssi investice se vyplatí, ikdyz nejezdis moc, rozdil neni jen ve funkcnosti, ale i v delsi vydrzi lepsich vystelek.

         
        0 0
        • MlokCZ  

          Ty dámské Kalas má moje žena jedny taky a prej, že je to nejhorší vložka, kterou doma má (a jezdí v nich proto minimálně) a mnohem lépe ji sedí ta pánská (nebo jestli má být universální, nevim) a to jak ta co je na Titaniích, tak ta co je na Denimech. Ona tedy má ty verze bez kšand, což je dobré v tom, že si je nepleteme (já mam všechny s), máme totiž stejnou velikost.

          0 0
          • Paja  

            To je mozne, predtim jezdila v nejakych s obyc. vystelkou a tyhle byly vyraznej posun dopredu, ale nejaky „top“ pansky nemela.

            Potvrzuje to co jsem psal vys, ze ty „nedamsky“ nejlepsi vystelky budou lepsi nez ty damsky, ikdyz je mozny, ze ne vsem damam budou sedet (ty damsky vystelky mivaji trochu jinej tvar, vetsinou jsou kratsi).

            Koukam, ze maji novinku, ktera jeste neni v eshopu http://www.kalas.cz/cz/index.php?… ve kterych by mela byt vystelka z rady EIT, coz pokud se nepletu, jsou ty, ktery pouziva de marchi.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tahle vložka už vypadá dobře, ty časem asi manželka taky testne a uvidí se. A je jasné, že je to vše individuální, každému sedne jinak tvarovanová vložka. Asi měli výrazně méně objednávek na ty dámské, tak se jim dlouhou dobu nechtělo přejít na lepší vložky.

              0 0
    • daymaker  

      Kvalitní cyklokraťasy s vložkou, hlavně bez spodního prádla a před jízdou vložku namazat, či napudrovat něčím antimykotickým. Stejně jako když má chlap vlka.

      0 0
      • daymaker  

        Samozřejmě + další cílená léčba doporučená lékařem a hygiena. O tom žádná… BTW : velice často je bacilonosič partner, aniž by o tom věděl, či měl nějaké potíže… Potom je léčba samozřejmě neučinná.

        0 0
        • yetti  

          Kamarad doktor jednou kdyz jsme na nejake takove tema narazili tvrdil, ze jim ji rikali na fakulteze, ze nejvetsi humus z hlediska bakterii a jineho svinstava ma clovek v hube a ze od tamtud pochazi vetsina podobnych problemu :-)

          0 0
    • treatt  

      Nevim, jak je to u zen v tomhle smeru, ale kazdopadne muzu doporucit zkusit Century riding cream od Sportique – special cyklo krem. Mne funguje skvele, ma mit i antimykoticke ucinky, takze jako prevence by to mohlo fungovat tez…

      0 0
    • Beeda  

      klistyr!

      0 0
    • norman  
      1. mít celou sadu cyklokalhot
      2. ty pravidelně prát. Pokud se neperou, ztrácí se antibakteriální vlastnost vložky. Pokud trvá akutní problém, pral bych po každé vyjížďče.
      3. zásadně je nostit naostro, nikdy spodní prádlo
      4. zásadně ne farmakologická samoléčba a už vůbec ne wobenzym, systémová enzymoterapie je jen tahání peněz z kapsy

      5.mykozu můžeš udržovat i ty. Divím se, že to lékařka milé nesdělila, možná by ses měl taky přeléčit. Minimálně důležitost mytí péra snad nemusím zmiňovat.

      0 0
      • Maroška  

        Pokud trvá akutní problém, pral bych po každé vyjížďče – kdepak, prát automaticky po každé vyjížďce !!  Když jsi na vícedenní akci, aspoň ručně s mýdlem minimálně vložku.

        0 0
    • Jituschka  

      Ahoj, určitě si kup ty kraťasy, já vozím uplné značky Briko, které mají skvělou vložku, ale nepatří k nejlevnějším, výše zmiňovaný craft vozí máma a taky se mi líbí. Volné vozím od Foxu,to je cenově sice asi už mimo, ale jsem s nimi taky moc spokojená. Praní po každé vyjížďce je samozřejmostí, přítomní muži na to možná mají jiný pohled, ale … (:

      Z přípravků můžu doporučit Tantum Rosalgin, doporučovala mi ho i doktorka a přijde mi, že to docela funguje.

      0 0
      • treatt  

        Ti cistotni muzi ne ;-)

        0 0
      • lidumil  

        No já teda rozhodně ne, peru kalhoty po každé vyjížďce i sebekratší. Docela dost se potím, tak bych si je na sebe nezvzal. I na horách na chalupě mám s sebou vždycky prášek na praní.....

        0 0
        • Pebe  

          tak odtud se vzaly v reklamách ty slečny, co maj u sebe i na párty vždycky prací prášek nebo aspoň aviváž :-))

          0 0
          • lidumil  

            Jasně, vozím ho s sebou všude, beru si ho dokonce i do sprchy a do bazénu :-)

            0 0
    • Medviedok  

      ja mam perfektne z Lidla za 4 stovky. :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.