GT Zaskar Expert 2012 je to dobrá koupě?

33 nepřečtených
  • lobak111

    GT Zaskar Expert 2012 je to dobrá koupě?

    0 0
    • Milvus888  

      docela jo

      0 0
    • HonzaC  

      díky takto položenému dotazu bych často aktualizoval stránku a pozoroval narůstající počet blokací vlákna…

      0 0
      • MirosPikos  

        Teď jedno přibylo :)

        0 0
      • lobak111  

        moc nerozumim jen by me zajímalo jestli je to dobra investice v cenove relaci okolo 30 000

        0 0
        • scret  

          investice urcite ne:)

          0 0
          • lobak111  

            Ja chapu ze sem asi uplne vedle ale opravdu by me zajímalo jestli je to dobrý kolo za tu cenu nebo není

            0 0
            • scret  

              nahod link…

              0 0
                • HonzaC  

                  neumím posoudit kvalitu osazených kol a brzd, ale GT rámy se mně líbí a to kolo vlastně taky. Problém bych viděl v tom, že minulý rok koupil kamarád v této ceně karbonového Haibika v obdobném osazení, který není vůbec špatný. Našel jsem třeba tohoto Radona v karbonu, nebo toto v hliníku klik Ty Radony se mně líbí už delší dobu a ten obchod je prověřený a chválený

                  0 0
                • scret  

                  na GT nevidim nic svetobornyho, kor hlina…

                  To uz bych klidne vzal nejakej noname karbon a na tom neco postavil

                  0 0
                • ToBla  

                  Je to pěkný kolo a za dobrý peníze. Vyzkoušej ho a když ti sedne, tak ho klidně kup.

                  0 0
                • yetti  

                  Za ty peníze to je docela slušně osazený kolo. Pokud se ti líbí a sedí ti geometrie tak myslím že budeš spokojenej

                  0 0
                • maajkee  

                  ZA ty peníze to je slušný kolo, kromě toho mně se třeba GT rámy prostě hodně líběj. Pokud se ti to kolo líbí a sedne geometrie, tak proč ne.

                  0 0
        • HonzaC  

          tím rýpnutím jsem myslel, že bys mohl napsat přibližný rozpočet (cca 30 tedy), co jezdíš, jestli máš ještě nějaké kandidáty. Kolik měříš případně kvůli velikosti apod.

          0 0
          • lobak111  

            sorry jezdim tak 4 roky spís maratony, rozpočet kolem 30 – 35 tis, kandidáty moc nemam, ale chtel bych hardtail co neco vydrzí

            0 0
            • lens  

              divim se že vubec zakladaš takovy vlakno,jestli se ti libi tak ho kup.budeš na něm jezdit ty a ne nějakej lojza z horni dolni.zkus si dat komponenty do jedne řady třeba SLX.ser na karbon lepši dobrej hlinik než ťamanskej karbon.

              0 0
              • Azmir  

                No že by rtohle gt byl nějaký supr čupr carbon to se říct moc nedá, to už opravdu za tu cenu raději carbonový radon třeba.

                0 0
                • maajkee  

                  Vždyť to není karbon, ale poctivá jlína :)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Tak jsem si trochu popletl slova :) co bys chtěl při studentském čtvrtku ;-)

                    0 0
    • Dejv94  

      Pěkný, jestli ti sedí, tak ho ber. Jen počítej s tím, že GT rámy jsou o něco málo těžší než klasický Al rámy ale i tužší. A co takhle 29, když jezdíš maratony?

      0 0
    • SIKY  

      Ahoj, s dovolením jsem vložil svůj dotaz do tohoto vlákna.

      Osobně si myslím, že nákup tohoto kola není vůbec špatná volba. S tím souvisí i můj dotaz na majitele tohoto kola případně na lidi co mají s velikostmi u GT zkušenosti. Jsem rozhodnut koupit HT a tento kousek je jedním z horkých kandidátů. Jak to tak bývá v šopech je už jen omezený výběr velikostí – v současnosti jsou to M (18,5")a L (20"). Při hledání na foru jsem se poučil, že rám u GT zaskar je oproti jiným rámům spíše delší a nízký. Bohužel všichni tazatelé (snad jen na jediný případ 170cm) kteří řešili velikost GT Zaskar experta řešili velikost rámu pro cca 180 a více cm(tedy spíše zda jim L -ko nebude malé). Chtěl bych se tedy zeptat, zda je reálné uvažovat o tomto kole o velikosti M pokud má výška je 172 cm s tím, že délka nohy je 76 cm. Dle mého názoru mám na mou postavu oproti průměru kratší délku nohou a delší trup. Z toho usuzuji, že by nemuselo být zcela na škodu mít delší stavbu rámu. Sportovní posed bych celkem uvítal a případně jej reguloval kratším představcem. Je pro mě ale složité odhadnout zda velikost M na mě není již příliš velká. Uvítal bych, kdyby někdo kdo má M-ko mohl poskytnout názor, zda by na mou postavu ještě šlo. Kolo bohužel nemám kde vyzkoušet tak budu nejspíš odkázán na rady a intuici rádců a případně potom svou. Pokud by na mne bylo již přez příliš šel bych do jiného kola. Díky za rady.

      0 0
      • zdenal01  

        Ahoj já mám už 9 let GT Avalanche 1.0 velikost M (měřím 175cm). Velikost mi sedí perfektně. Posed je takový pohodlný, ne závodní. Zaskary mají už závodní geometrii, budeš trochu více natažený, ale na 172cm bych bral M. Velikost nohou lze doladit výškou sedla.

        0 0
        • SIKY  

          Koukl jsem na geometrii Avalanche 1. pokud stále dělají stejné rozměry rámu, vycházelo by, že GT Z.Expert je o 28 mm delší(horní rámová trubka)a o 25 mm vyšší(sedlovka) má o 38 mm níže horní rámovou trubku k rozkroku a o 20 mm větší rozvor. Asi nejzásadnější je, že je rám delší o 2,8 cm. Pokud uvádíš, že ti Avalanch se 175cm sedne perfektně, myslím, že s 172 cm ještě mám naději :-) Díky za zkušenost a tvou radu.

          0 0
          • rb  

            Být Tebou,tak nešpekuluju a zkusím najít obchod,kde ho mají fyzicky,aby sis na něho mohl sednout.

            0 0
            • SIKY  

              Chápu, je to nejlepší varianta, pokusím se ještě hledat kamený obchod s GT. Osobně si myslím, že jsem (bohužel) doposud nikdy nejezdil na kole, které by mi doopravdy sedělo. Nechtěl bych v tom pokračovat dál.

              0 0
              • SIKY  

                Ale přeci jen pokud se tu vyskytuje ještě někdo, kdo má M -ko GT Zaskar Experta budu rád za info jak mu vyhovuje a jak je na tom se svou výškou:-)

                0 0
                • SIKY  

                  Tak Zaskar v „M“ ku je doma. Ze slušnosti a pro případné další lidi co budou hledat tu „svou“ velikost uzavírám mnou nastolenou otázku. Dalo by se shrnout, že po výpočtech z různých zdrojů verze GT Zaskar expert ve velikosti M se zdála být ještě pro mou postavu použitelná, ale nutno dodat, že rozměry uvedeného kola byly ve své většinně oproti teoreticky ideálním parametrům na hranici možností. Jak to tak bývá a jak se lze dočíst i na tomto foru, teorie není praxe. Před nákupem kola jsem vyzkoušel rámy GT ve velikostech M a L. Jelikož jsem neměl možnost zkoušet přímo Zaskara experta, zkoušel jsem pouze jiné nové (AVALANCH 2013) rámy od GT. Ze zkoušení vyplynulo, že rám velikosti L je dobrý na délku posedu, ale při sesednutí z kola (a to v mém případu toho dne s vysokými podrážkami) již štrejchám o horní rámovou trubku. M ko již bylo lepší, posed o málo kratší. Vzhledem k tomu, že Zaskar exp. v M ku má horní rámovou trubku delší než avalanch v L ku a je nižší, tak při vyzkoušení doma na ostro jsem byl maximálně spokojený. Takže rozuzlení: velikost kola GT Zaskar expetr pro mou postavu ve velikosti M je super. Není nad to ale kolo vyzkoušet. Každý má jiné návyky a ve většinně případů už taky hodně km odšlapaných na nějákém rámu velikosti XY. Pro úplnost jsou níže i moje délky pro případné srovnávání.

                  Zdar Kolu a Jaru :-)

                  Gender M

                  Inseam 76 cm

                  Trunk 65 cm

                  Forearm 31 cm

                  Arm 55 cm

                  Thigh 55 cm

                  Lower Leg 53 cm

                  Sternal Notch 139 cm

                  Total Body Height 172 cm

                  0 0
                  • marco  

                    Ty jezdíš na kole v lodičkách. Jak to myslíš s tím štrejcháním podrážky o horní rámovou trubku.

                    0 0
                    • SIKY  

                      Asi jsem se nepřesně vyjádřil s tím sesednutím z kola, ale jinak věta je vcelku srozumitelná – snad :-) myslel jsem to tak, že jsem měl při zkoušení kola na sobě zimní boty s vysokou podrážkou a přesto při sesednutí ze sedla a stoupnutí na zem jsem se už dotýkal nejcennějšími partiemi horní rámové trubky. Nemyslel jsem tím podrážkami, myslel jsem, že to bude jasný :-)

                      0 0
                  • krolebole  

                    Škoda, že jsem si tvůj příspěvek nepřečetl dřív, mohl sem ti poradit. Mám GT Zaskar Sport 2011 v M při 172 centimetrech a sedí mi dokonale :D Moje parametry:

                    0 0
                    • SIKY  

                      Je to v cajku… sedí jak má. Kdyby to bylo naopak, byl bych z toho asi mrzutej :-) dík za srovnání

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.