GT Marathon planžeta "Flex Bone"

8 nepřečtených
  • zzeitg

    Zdravím,

    chtěl bych požádat o radu, kde se dá pořídit tato planžeta pro mé kolo (GT Marathon Elite) za normální cenu (něco jsem našel na netu, ale cena je absurdní vzhledem k tomu, o co se jedná…).

    Předem díky.

    Z.

    0 0
    • 100kg  

      Předpokládám, že planžeta bude stejná jako GT iDrive5. Naštěstí je ta doba už dávno za mnou, to jsem měl spotřebu planžet tak 5 do roka na 5000 km. Dokonce jsem si vyráběl různé náhražky, neboť origo stál 500. Gt už nechci vidět, po pěti zlomeninách na 3 rámech. Kouknu se jestli v šuplíkách s cyklobordelem ještě nějaké planžety nemám. Ještě se mi připomeň, teď jsem stále na chalupě. klecka.milan@post.cz

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • 100kg  

        Tak smůla. prohledal jsem vše a kromě jedné zlomené planžety jsem funkční nenašel. Asi jsem je daroval spolu s rámy.

        0 0
        • Jakobo  

          Neslo by to vyrobit ze silnejsi hadrou nebo ocelovym kordem vyztuzene gumy? To existuje v ruznych tloustkach. V garazich toho byva plno (pripadne pneumatika, doporucuji flexu). To odsazeni der by vysekl zhruba po vyztuhu.

          Prosim nervete na me, co jsem za deb… jak tu byva zvykem, a ze nevim jake jsou tam narazy nebo tak neco.

          0 0
          • teffe  

            Originál je z pružinové oceli. Tzn. šlo by to vyrobit, ale sehnat vhodný materiál nebude úplně jednoduché. Co si pamatuji, ceny originálu se vždy pohybovaly nad 500,–

            0 0
            • Jakobo  

              Jakou ma ta ocel asi silu steny? Pokud je to kolem 1 – 1,5 mm tak dobra je kanadska pila na drevo, ocel neni jeste tak krehka jak treba HSS a je dost pruzna. I do mnohem tvrdsich pil vrtam vidiovymi vrtaky do dlazdic z Ali, 1 vrtak tak na 2–3 diry, ale to jsou pily na ocel, tam to dostane zahul. Ta kanadska by snad mohla jit vrtat i beznymi vrtaky do ocele. (V praci mame obrovskou pasovou pilu na rezani potrubi do more, kupuji se nemecke listy Wikus, vetsinou tl. 1,6 mm Marathom M42. Ten matros je vyborny na kuchynske noze nebo nastroje jako konusove klice. Ma to idealni tvrdost a chova se to jak dobra uhlikovka, snadno se nabrousi a celkem dlouho drzi ostri. Vrtat se to uz ale neda jinak nez vidiem a to jeste pomalu s chlazenim.)

              Jako pokud budes chtit tak nahradu tak matros najdes, otazka kolik bude stat casu vyroba. Tech 500 pokud na tom litas pul roku se mi da OK, bezny spotrebak jako retaz a dalsi. Ale jak jsem prve psal, moc nechapu smysl toho bazmeku. Mozna je tam podstatna charakteristika – specificky modul pruznosti nebo tak. Prvne jsem prave myslel, ze je to jen ochrana, ale asi to ma i nejakou dalsi funkci.

              0 0
    • H4N$  

      Ahoj, co tyhle zbytky? Nehodili by se 2× titan 5× nerez.

      0 0
      • KUTlime  

        Ahoj,

        prosím Tě, máš ještě Ty zbytky? Zrovna bych také nějaké potřeboval. 

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.