• devmixil

    Zdravím Vás,

    No jak bych zacal, mel jsem GT Sensor 1.0 2010 ( http://www.gtbicycles.cz/…zena-sensor1 ), ale potreboval jsem penize,tak sel ac nedobrovolne z domu … ted se znovu divam co poridit a hodne se divam po forcu,jen se bojim,jak zde pisou na foru ze vaha je kolem 14.6kg a senzora jsem mel 13.2 kg … byl jsem se senzorem spokojeny,ale nekdy me omezoval zdvih 120mm … tak proto se divam po forcu ktery ma zdvih 150,konkretne force 2.0 2011 ( http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force2 ) ;) … jezdil jsem 70/50 asfalt/teren, prejezdy do terenu klidne 40km a jezdeni po lese,sjezdy cca tak tech 15–20 km … nicmene mame tady pekne lokality,kde sou opravdu krasne sjezdy plne korenu,kamenu a ta 120 se dostavala v nekterych pripadech az na doraz … proto se divam po vetsim zdvihu = Force

    kazdopadne chci zachovat jezdivost,a hlavne stoupavost do terenu, se sensorem jsem vyjel i to,o cem sem ani neuvazoval ze bych to dal :D … nevim jak je na tom Force v tomhle ohledu

    muzete mi prosim poradit,kdo mate zkusenosti treba s forcem i sensorem zaroven … ? :) Dekuji za jakekoliv info :) …

    Temata na force i na sensor tady jsou,taky jsem je patricne prosel,ale srovnani techto dvou jsem nenasel … Verim, ze mi poradite :)

    Giant,spesl nebo tak nechci, jsem blazen do GT … :)))

    Zdenal

    0 0
    • devmixil  

      70/30 :D … preklep .. neberte to doslova,jen oreintacne s tema procentama :o))) kazda vyjizdka je jina .. ale prejezdu je dost,tak sem to chtel znazornit ;)

      0 0
    • ClAyD  

      Oba jsem nejel, ale já osobně bych vzal Force. Jezdivost neovlivníš ani tak hmotností, jako pláštěma, navíc na silnici dáš PP/Lock a zdvih tě nemusí zajímat. Nicméně je jasný, že těch 150mm už ve výjezdu trochu pozlobí, ale když umíš pracovat s těžíštěm, tak vyjedeš všechno co na Senzorovi (kámoš má senzora a já iq6 – 150mm a vyjedu všechno co on a někdy i víc.) Ale jak přijde ke sjezdu, budeš si oproti senzorovi libovat.

      0 0
    • Vito_OL  

      mám sensora, kamarád ma force, tak můžu porovnat.

      sensor má spíše XC geometrii, force jde dál do AM až enduro. na force máš prostě ve sjezdech v těžkým terénu lepší ovladatelnost.

      další věcí je to, že force má trochu tužší zadní stavbu a masivnější rám, takže rozhodně víc vydrží.

      stoupavost bude ± stejná, sensor možná díky xc geometrii bude stoupat nepatrně lépe, ale rozdíl nijak markantní nebude

      0 0
    • bleach  

      zdar. Mam force 2,0 2011 a vyjedu to co znamy na HT, nebo nepozoroval jsem, ze ja bych koncil nekde driv. Celkove jsem hodne spokojen, jen ta x-fusion hilo je sracka, ale i ja naprostej neumetel jsem se ji naucil servisovat-doplnovat olej a podobne, ale mozna mam jen smulu na spatnej kus

      0 0
    • marapara  

      Sensor není ani tak XC, jako spíš trail bike.

      Chápu to, ale rozhodnutí je na tobě :). Buďto obětuješ vyšší zdvih a pojede ti to líp do kopce a v náročnějších sjezdech budeš kapku limitovanější nebo pojedeš hůř do kopce a z kopce si to užiješ víc na Force. Vzhledem k poměru jízdy silnice/terén bych volil asi Sensor. Pokud bys mermomocí chtěl Force, tak bych volil jezdivější pláště. Tady ale zase hrozí, že bys mohl zabít velikost zdvihu a určení biku na úkor větší jezdivosti. I když nejvíc vždy záleží na technice jezdce, co si budem povídat :).

      Mám kámoše, který má XC fulla 90/90 a dělá s tím věci jako jiný na AM nebo EN fullu 150/150. Na druhou stranu je bývalý mistr republiky ve sjezdu a trialu, takže se ti může dovolit :).

      0 0
    • devmixil  

      predem dekuji vsem za reakce :)

      Tak plaste jsem ze senzora hned hodil do pcháča a okamzite nechal v prodejne vymenit za X-King RS ve 2.2" a byl jsem nad miru spokojeny jak to na nich jelo … ;) najel jsem neco kolem 1000km .. vic jsem za ty 3 mesice nestihl co jsem kolo mel …

      takze vetsina z vas rika,ze force by problem byt nemel … ze vyjde skoro „na stejno“ … dobrá tedy, ted akorat premyslim,ze s koupi pockam zrejme po zime,i kdyz i ted sou pekne slevy ale preci jen bude zima a tam jsem spise na bezkach :o)))) i kdyz na kole je to taky super s dobryma plastema :)

      0 0
      • bleach  

        mozna se objevi nekdo, kdo te bude zrazovat od GT, ze vrze, ale treba ta moje 2011 uz je asi lip vyresena proti bordelu a jeste mi cepy ani nevrzly..

        0 0
        • devmixil  

          Ja mel senosora, nevrzalo nic,jen v hlavku krupalo … kamarad si ho kupoval se mnou taky,ale 2.0 2011 a je maximalne spokojeny … ;) …

          jeste k tomu forcu 2.0 2011 ( http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force2 )

          ta vidle je vpohode ??? samozrejme bych byl radsi za foxku,co sem mel na senzoru,ale ta je taky az u force 1.0 … cena je tam ale krapanek jinde .. no uvidim, treba si priplatim za 1.0 :))) … ale zajima me nazor na tu co je o toho forca 2 … viz odkaz .. dík ;)

          0 0
          • bleach  

            ja jsem s vidli spokojenej. Jen po nejakych 2000 km zacla bejt trosku necitliva a nesla uplne do zdvihu, ale vymena voleju to vyresila a zase slape jak ma :)

            0 0
          • pavlik6022  

            Sorry že jsem ještě neodepsal. Určitě jdi do Force.Sektor je v pohodě vidle, je to jen těžší Revelation, ale co se týká citlivosti a tuhosti (tapered verze s 15 mm osou) tak s ní chybu určitě neuděláš a pomocí RS kitu jde snadno překopat na Dual position coil.Já mám Force v custom verzi, takže se seriovkou těžko srovnávat, každopádně rám je dostatečně tuhý a v mém případě s tlumákem X fusion PVA není problém na cestě přitvrdit a na trailech platformu vypnout. Ten bike co jsi dával link má Fox RL, má jen 2 polohy – propedal nebo lock, záleží jaký kousek na biku bude, ale propedal se na tlumáku úplně vypnout nedá což nemusí vždycky vyhovovat.

            Jezdivosti biku se bát určitě nemusíš, já mám na předku Miniona 2,5 ST bez butylu, vzadu dojíždím tlustýho alberta 2,4 a není problém dát přejezdy Jeseníků s cca 90 km.Pokud jseš zvyklý na X kingy tak změnu oproti Senzoru ve stoupavosti a jezdivosti po asfaltu určitě nepocítíš, horší to bude s těmito plášti dolekopcom, protože s vyššími zdvihy roste chuť :)No ale v originále tam máš Ardenty, takže hovno zle.

            Převody jezdím 2×10 24/38 + RR a napínák SHM Enduro a kazetu 36/11 .

            0 0
            • devmixil  

              Diky za odpoved,jinak proc si daval xfjůsna ? nebo on tam uz byl ? :o)))

              ja mel prave na senzoru RP23 a ten locknout nesel,kamarad ma senzora 2 a tam je RL a ten locknout ide … me se to do kopce houpalo,mu ne .. ale vpohode, me se jelo dobre i tak,spis jen slo o pocit,kdyz sem videl jak mi to pruzi :D …

              0 0
              • pavlik6022  

                Koupil jsem rám s Fox R a to byla necitlivá mrcha na které se dal nastavit jen rebound + naskytla se výhodná koupě x fusion PVA tak jsem to prohodil. Pevný lock jsem měl kdysi na triadu u Spešla a nepoužil jsem ho snad nikdy. Ty čtyři polohy „propedalu“ u PVA jsou dostačující,nejde ůplně locknout stejně jako rp23.

                0 0
    • devmixil  

      Zdravím pánové,

      chci se jen tak predbezne zeptat,pokud by byla moznost :)

      Ma nekdo Force v okoli Uh. Hradiste, Zlina , Uh. Brod ????

      0 0
      • devmixil  

        kolegove,jeste bych mel otazecku :)

        vzit radeji Force 1.0 2011 ci 2012 ?? (2011-cca 46k , 2012-cca 54k) … chtel jsem 2010 ale uz neni v me velikosti :(

        2011 – http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force1

        2012 – http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force1

        Díííky :)

        0 0
        • Milvus888  

          vyjde to na stejno.. zalezi jestli preferujes sram a rock shox nebo shimano a fox..

          0 0
          • devmixil  

            takze rozdil cca 10k za novejsi model zde neni cena/vykon opodstatneny ,tak to mam chapat ? :) .. Mel jsem senzora 1.0 na foxu a shimanu, byl sem max spokojeny, kamos ma sram a rockshox na sensorovi 2 a taky jezdi,jen nadava na ty avidy .. ale ma tam avidy 3 .. tady jsou CR …

            0 0
        • jeniiiik  

          Jen poznámka k tomu, kdyby jsi náhodou našel skladem model 2010. Modely 2011 a 2012 mají lépe řešený Idrive, dotahování-už jen imbusem a prý lépe utěsněný.

          A 2012 je hezčí:-)

          0 0
        • jIrI___  

          Bral bych 2012 kvůli komplet XT, sedlovce, zápletům a vzhledu :)

          0 0
          • Azmir  

            Vzhled je subjektivní, mi se víc líbí 2011.

            0 0
          • pavlik6022  

            vzhledem k poruchovosti Reverbu nevím jestli nevybreat raději Hilo

            0 0
            • devmixil  

              ja zase slysel od majitelu ze hilo je poruchove,to si asi clovek nevybere :))))

              Pak je tady neopominutelny aspekt a to je cena cca minimalne o 10k vic nez 2011 … Jestli ty kompenenty tomu odpovidaji,coz asi ne,za rok bude taky za cca +(-) 46 tak jak to byva s kazdym rocnikem ;)

              0 0
              • Azmir  

                Dyt cena je rozdílná o 2 tis pokud dobře vidím.

                0 0
                • devmixil  

                  dnesni cena v obchodech mysleno .. 2011 sezenes za ± 46 .. a 2012 kolem ±55 sem nasel nejlevnejsi

                  0 0
              • pavlik6022  

                myslím že žádný teleskop není držák – snad s vyjímkou mechanických – Gravity Dropper nebo podobných systémů

                0 0
        • pavlik6022  

          rozdíly jsou minimální – záleží jestli máš raději Fox nebo Rock shox (vidle ), nebo Sram/ Shimano (pohon)

          0 0
    • Fran-tic  

      Přidám svůj dotaz tady..budu si pořizovat Force a zvažuju L či XL, Gtčko to má hodně rozdílné. Mám 189cm, měl jsem supa, který je celkem geometrií protáhlý a poskládal jsem se na Lko vcelku pohodlně. (horní rámovka 610, gt 600 v L a 630 v XL).

      Mám jít do XLka a nebude to na úkor svižnosti a hravosti v zatáčkách?

      0 0
      • pavlik6022  

        mám 182cm a rám velikost M , 6 cm představec , být tebou bral bych L, ideálně před koupí někde projet

        0 0
      • martinremenar  

        no ja mam tiez 189 cm a Foca v L-ku. Do XL by som nesiel, ale zalezi na co to chces. Mne sa zdalo XL malo obratne.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.