• OndrasGT

    Zdravím všechny ! Chtěl bych poprosit o radu od vás zkušených jezdců. Chci nové kolo a rozmýšlím se mezi těmito dvěma a to GT Verb 2018 a Ghost Lector 1 lc 29 2017. Cena GT by byla 38K možná 33K a Ghost 35K.

    Jezdím docela hodně, a víc a víc se mi líbí tvrdý terén a chci zkusit i traily, a nevím které z nich bude lepší, a samozřejmě jezdím i občas po silnici, poradil by mi někdo prosím, které z nich bude lepší ? Děkuji, případně se ptejte na otázky zdali budou potřeba k ustanovení jaké kolo.

    0 0
    • novas752  

      Jestli hardtail nebo full ti nikdo neřekne, vyzkoušej si nějaký full podobného charakteru (lehký trailbike) a uvidíš jak tě to bude bavit v terénu i po silnici. A traily se dají jezdit i na hardtailu – klidně i na xc, ale jsou i trailové hardtaily jako Kellys Gibon, Rock Machine Blizz apod. – samozřejmě díky absenci zadního odpružení mají lepší osazení, než fully, které jsou v těhle cenových hladinách osazené dost „provizorně“ na nějaké akčnější ježdění.

      0 0
      • OndrasGT  

        No já se v tom ještě tolik nevyznám a právě děkuju, protože jsem chtěl slyšet jestli se dá sjíždět i na tomhle ten trail, abych nemusel mít nějakej strach, třeba z rámu nebo ráfků … A chtěl bych zkusit u full ale teď asi pro začátek vezmu pevnej rám a příští rok zkusím full, myslím, že zkušenosti naberu tak či tak. A díky za reakci :)

        0 0
        • novas752  

          O rám se neboj, klasický xc hardtaily sice na nějaký skákání nebo krutopřísnou palbu v těžkym terénu moc nejsou, ale zvládnou toho hodně. Akorát bych volil spíš lépe vybavený hliník než hůře vybavený karbon. No a na ty traily pokud možno ten trailovej hardtail, má to trochu masivnější komponenty, mívá to teleskopickou sedlovku, odolnější kola, silnější brzdy a tak.

          0 0
        • Nutribird  

          Tak pokud uvažuješ stejně o fullu, počkej a kup rovnou raketu od 60 – 80 000,– a neřeš to. HT nebude nikdy jako dobrý full a v terénu to poznáš na 100 %. Dobrý Full jede po asfaltu taky pěkně.

          0 0
          • OndrasGT  

            novas752 : To rád slyším :) no a tenhle karbon je špatná volba ? :/ já ho mám ve výběru, protože za něj mám slušnou cenu … :) a chtěl bych se zatím vejít do 40 K , takže možná když nebudu jezdit něco moc drastickýho což asi jako záčátečník na trailu nebudu, tak by mi to mohlo stačit ?

            Nutribird : Uvažuju no a taky bych mohl počkat, ale potřebuju se zatím asi na něčem vyjezdit a pak zkusím klidně za těch 80 :) ale taky mě to napadlo, ale já už to nemůžu vydržet, jak se těším po 4 letech na nové .. :) hold budu muset našetřit abych měl obojí asi … :)

            0 0
            • novas752  

              Není to tak zlé, moderní flowtraily ala Jedovnice se daji snadno jezdit skoro na cemkoliv. V prudsich kopcich uz se projevi slabe brzdy a na trailove jezdeni si to rika o teleskopickou sedlovku (pokud nechces prudsi pasaze jezdit xc stylem sedlo v zakudku). No a asi nejale trailove plaste ale to zalezi kudy budes jezdit.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Full je fajn, ale taky to znamená náročnější a dražší údržbu.

              0 0
            • Nutribird  

              Osobně, pokud máš 40000 na ruce, tak bych vzal klidně zbytek na splátky. Stejně budeš šetřit znovu a jednou tolik. Takto máš minimálně polovinu a pokud pracuješ nějaké 2000,–//měsíc, by nemusel být problém. Jezdíš a máš pohodu.

              0 0
              • OndrasGT  

                Já myslím, že mi to na začátek bude snad stačit :) a celopéra se určitě taky někdy dočkám :) Chci se jednou dočkat toho svežení na něm .. :) Já bych do toho šel, ale na kolo za 80K jsem docela mladej, říkám fakt to bude můj začátek, protože tohle bude kolo se kterým už budu moct i na traily jestli jsem to od vás dobře pochopil, já se tenhle slang teprve učím :D takže ty vaše zkratky a podobný výrazy se teprve učím :) možná vám přijdu jak blbec, ale nějak a někde se to naučit musím… Takže díky za rady chlapi :) vážím si toho novas752, p@X, Nutribird.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.