• jenda95

    Dá se prosím někde najít na rozsah velikosti převodníků na které bude fungovat GRX přesmykač? Chtěl bych na gravel něco menšího, tak 40/28 a bojím se, že přesmykač bude moc vysoko a nepůjde dát dolů. Dík

    0 0
    • tompca  

      Shimano uvádí jen max. převodník (46–48z) a rozsah (16–17z).

      https://bike.shimano.com/…D-RX400.html

      https://bike.shimano.com/…RX810-F.html

      Přesmykač půjde dát tak nízko, jak to dovolí navářka na rámu, řešením je objímka nebo úprava navářky.

      Nevím co máš za kliky, ale jestli GRX, tak originální převodníky 40/28 Shimano nevyrábí a pochybuju, že vůbec někdo.

      Jestli jinou značku, tak s převodníky to bude to samé a pak budeš mít možná ještě problém s malým převodníkem, GRX má posunuté převodníky o 2.5 mm ven, a může se ti stát, že nenaladíš GRX přesmykač na malý převodník, většinou to vychází dost natěsno, hodně výrobců dává přesmykač od Tiagry nebo 105. Cenově to nebude také žádná hitparáda, jestli vůbec seženeš převodníky, tak nebudou zrovna levné.

      Spíše bych použil mtb kliky nebo zvětšil kazetu.

      0 0
    • jIrI___  

      To nezáleží ani tak na přesmykači, jako na konstrukci rámu. Pro přesmykač je pouze důležité dodržet ideálně a maximálně 16 z rozdíl mezi převodníky.

      0 0
    • jenda95  

      Dik. Objimku tam stopro nedam (nestandardni ram), kliky uz mam MTB Deore XT, proto 40/28. Kdyz jsem zkousel standardni 105 presmykac, tak byl porad moc nahore, takze jsem tam zkousel pujceny fitlink z https://wickwerks.com/…n-combo-kit/ … jenze silnicni 105 presmykac na to zjevne neni staveny a sel strasne ztuha (vedenim bovdenu to nebylo, proste tam nejak nesedely prevodni uhly a pomery).

      MTB presmykac me vlastne nenapadl, otazka je, jestli pujde do silnicniho ramu (bez objimky) nebo jestli bude taky porad vysoko + jestli bude chodit ok se silnicnimi pakami a vubec jestli to nebude stejny problem jako se silnicnim presmykacem.

      Tech 2.5mm u GRX problem neni, to mam vyzkousene na jinem kole, kde jsem daval GRX presmykac a klasicke silnicni prevodniky, to jde naladit.

      Standardni silnicni prevodniky + vetsi kazeta se mi nehodi kvuli tomu, ze prohazuji zaplety s jinym kolem.

      0 0
      • Jáchym 1  

        Myslel jsem,že k tomu nikdy nepřistoupím,ale stalo se a jsem spokojenej.Sundal jsem přesmyk a ejhle,jde to.

        0 0
        • jenda95  

          Ano, o tom vim, ale na tomhle ramu jezdim jak gravel, tak delsi silnicni expedice a jednoplacku jsem zkousel a na tohle kolo se proste nechodi. Podobne mi proste nevyhovuje klasicky silnicni kompakt.

          0 0
    • Reyinstashot  

      Chci se zeptat zda bude fungovat kombinace GRX Di2 přemykače s silničníma klikama 50/34, chtel bych použít wattmetr Quarq nebo power2max 110BCD 5 šroubů…

      Píšu že GRX kliky jsou posunuté o 2.5mm ven..... pak to vyřešit podložkou pod Quarq kliky směr ven..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.