sezóna grilování je v plném proudu a nastala potřeba nového grilu. Požadavky: hlavně poklop a cena do 2500 Kč.
Prozatím mám ve výběru tento Jamestown Dexter https://www.obi.cz/…cm/p/5373857 ,za další tipy předem díky
sezóna grilování je v plném proudu a nastala potřeba nového grilu. Požadavky: hlavně poklop a cena do 2500 Kč.
Prozatím mám ve výběru tento Jamestown Dexter https://www.obi.cz/…cm/p/5373857 ,za další tipy předem díky
To máš jako vyber kola do 10 tis. :)
jako že bych měl zvětšit rozpočet?, jestli to maso potom bude lepší tak se nad tím zamyslím:-)
Spíše že je to všechno na jedno brdo, kus plechové bambule s nožičkama:-)
tak hazka a xt je si taky hodně podobná pro neznalýho:-)
Níže uz je asi všechno řečeno, na gril je spíš magor bratr, každopádně s weberem 57 chybu neudělaš, a průměr se hodí když budeš časem zkoušet nepřímé grilování atd :)
Já se zeptám blbě .Zdá se mi 57cm hrozně moc .Většinou grilujeme v třech. Libí se mi docela tenhle
http://www.grilykrby.cz/…kettle-plus/
Má ho někdo?
jj, znám, nicméně pokud to je možné, vzal bych opravdu větší
není nad to současně dělat maso i přílohy, nějaká cuketa, brambory, opéct bagetky, kukuřice…
ono to grilování, pokud tě to chytne, tak se dá dělat opravdu v úplně jiném stylu než si většina lidi představí a když už mají hotovou přílohu, tak je maso studené a pod.
Souhlas s Delkim, tenhle neznám, máme mastra, ale pokud má otevřený popelnik, bude ti to za větru lítat všude…
Kolik vás griluje?Master se mi líbí ,ale zdá se mi to hrozně velký a taky celkem drahý.Ten popelník se mi moc líbí.Budu grilovat na terase,nechci aby mi tam lítal popel.
Většinou pro pět, někdy deset lidí, plocha je to sice jako kráva, ale rozpálené je to hned s poklopem, v tom rozdíl s 47 nebude. Podpalovaci komín stačí za pár korun. Peněz je to dost, ale poznas to snad při každém úkonu, namátkou odkládání poklopu, po čištění. Taky se mi stane ze tam zapomenu odkapavaci misku, nekam ho přesunu, vyleje se to do popelníku čistě.
47 cm je myslim tak pro dva, pokud budes grilovat i zeleninu apod
mam 57cm a obsluzim s tim v pohode rodinnou oslavu kdyz delam maso nebo pro 3 obed vcetne zeleniny a prilohy
na velkej gril jde vzdy masa jen pro dva, na malej gril maso pro 6 nebo 8 lidi nedas
a popelnik je dobra vec, jinak ti vitr rozfouka popel
I na 47 se dá ugrilovat pro skupinu, ale už to nejsou jednotlivé steaky, spíš větší flákota pak nakrájená na plátky. Zelenina se tam nakonec taky vejde. I to nepřímé grilování se dá.
Teď mám nově 57 mastera a super. Přímé, nepřímé, všechno současně.
Je to proti malému docela macek, ale zas až tak hrozné to není :-)
koukám, že jsem reagoval na dost historickou zprávu ;-)
http://www.grilykrby.cz/…black-cerny/?…
To je přece úúúúplně jasný
Tenhle gril už mám 6 let a za tu dobu už odvedl fakt hooodně práce. Trochu péče a je nezničitelnej
Taky přemejšlím o podobným grilu,chci se zeptat v čem je Weber lepší? mně zaujal Jamestown Dexter ,že má popelník.
Hm, je fakt, že ten popelník je výhoda. U tohoto webra je na regulaci přístupu vzduchu dole taková „vrtula“ s kterou když po vyhasnutí kroutíš, tak ti ten popel vypadne na ten talířek – jakoby to z toho kotle stírá prostě. Každopádně se s tim popelem nakládá v tomhle případě trochu obtížněji.
Weber má výhodu velmi dobrýho zpracování, ten smalt je fakt držák, vůbec nedegraduje. Mřížky uvnitř mají ideální hustotu a ani za extrémního žáru se nedeformují. Na nepřímý grilování už i ta 47 cm koule poslouží, maj to vymyšlený dobře, součástí jsou i takový šulky na vymezení prostoru pro uhlí na té spodní mřížce. Celý kuře tam nepřímo upečeš, kýta tam holt nevleze, no. Dle mě je velikostí optimální pro 4 – 8 lidí, když se jich sejde víc, trochu se to prostě natáhne:) samozřejmě, že především záleží na kvalitě grillmana:D
Jednoznacne zpracovani. Mohu posoudit velkyho Webera Master Touch (ma ho otec, snad se vsemi nastavci / kameny), vyse uvadeneho maleho Webera (toho ma svagr – ja bych ho nechtel, ale zpracovani je dobry), noname velkej kotlikac (ten uz prakticky nepouzivam, zpracovani je fakt nic moc, ale prace odvede vice nez malej Weber), a pak velkej hranatej polohovatelnej gril (ten pouzivam pravidelne, znacku mohu pisnout vecer, mam ho radu let) i s poklopem (bohuzel, nejvetsi chyba je, ze to lze cele priklopit jen pri nejnizsi poloze rostu). Na grilovani mi sedi nejvice, ale kvalita opet pokulhava za Weberem – obcas se musi dotahnout srouby, a navic je stribrnej (ja mam rad gril cistej, tak to pak vzdycky jeste za tepla cele drhnu).
Nechci delat z Webera modlu, ale to zpracovani ma fakt jine (ale verim, ze i jine lepsi znacky).
A jako prakticky idealni vidim homemade grily z KEGu. Kdyz to doplnis i otvory pro rozen, odvetranim, regulaci vzduchu a teplomerem, tak to podle me nema chybu :-)
Treba v tom, ze nekolik levnejsich nez weber jsem videl rozpadenych po par letech. Weber za cca 4.000,– mam uz min.10 let, pres zimu ho neschovavam, nezakryvam, a neni mu vubec nic. Az budu muset koupit novy, tak nebudu vahat ;-)
Přesně
dík za tip, hodnocení velmi pozitivní https://www.mall.cz/…-47-cm-cerny?…
Nechci Te zrazovat, ale pokud toho grilujes vice, je to male. Na steak OK, ale treba neprime grilovani v tom moc rozumne udelat nejde.
když tak pro cca 6–10 lidí, ještě jsem narazil na tenhle zajímavej dvoupatrovej Hecht Merida – je větší a hlavně ta merida:-) https://www.mall.cz/…hecht-merida
Ten máme doma už cca dva roky. Odgriloval si toho už dost, ale má své mouchy, asi jako všechno za tyhle peníze. :-)
Konstrukce není tak bytelná jak Weber, ale nijak se nekymácí. Dílenské zpracování by taky mohlo být lepší a teď po dvou letech začíná reznout zespodu ohniště v místech, kde je největší žár (všiml jsem si toho o víkendu). Ale je taky fakt, že je venku celoročně.
Výhody jsou, že za ty peníze je fakt poměrně velký, má dva patra a poměrně funkční regulaci.
tak prozatím i k velikosti, dvě patra, ceně a hlavně popelníku je to prozatím můj favorit
Přesně, 57 :)
Do budoucna uvažuju o něčem takovým:
http://www.grilyjoska.cz/…oska-master/
http://www.grily-mourek.cz/…ostem-d8.htm
Nehledě na to, že si to s trochou šikovnosti člověk dokáže udělat sám.
Na otevřený oheň asi ok, ale na grilovaní na uhlí tomu dle mě chybí ďury na přívod vzduchu k uhlíkům.
mě by tady trošku vadila nemožnost spodního přívodu vzduchu a jeho regulace
Vidíte, návrh pro autora. Ty ďoury by tam šly lehce dodělat. Dokonce i s regulací. Já už asi 6 let griluju na grilu z lidlu za 500,– :) Už je celej rozpadlej, takže už nestojí na nožičkách ale leží na 3 cihlách. Nejlepší bylo rozdělat oheň z třísek a zasypat uhlím. Přívod vzduchu zespodu to mělo, dokonce s regulací. Ovšem špatně udělaný, velmi rychle se ucpal a regulace byla k ničemu. Ale na jednoduchý grilování celkem ok. Kdo chce dělat něco náročnějšího, ten musí víc investovat. Tak jako tak bych se vyhnul těm předraženým Weberům, kde platíte víc za reklamu než za skutečný produkt. A raději koupil nebo udělal něco ve stylu Gril Hugo.
jsem vzal v bauhauzu nějakej kingstone a docela dlouho z toho deklu kapala barva než se to vypálilo, tak pozor na první grillování :D
mam weber, 57cm a nema chybu, co ho mam (asi z let) tak v sezone grilujeme nekolikrat za vikend
po grilovaninzavru vzduch a mam brikety na priste
tata ma neznackovej kotel za 2500kc a je to znat na zpracovani a i hur drzi teplotu
pokud chces grilovat casteji, tak jednoznacne weber
Pro kolik lidi je tech 57 dostatecny?
Vzdy zalezi, co vsechno grilujes a co delas naraz (maso, zelenina, omacka, pecivo). Ja bych ho volil i pro dva. Kdyz grilovat, tak komplet a neodbihat ke sporaku. A jeste doporucuji podpalovaci komin.
No ja vetsinou griluju pro 4–6, 8 maso, zeleninu, pecivo. Proto se ptam, kolok lidi utahne. Ted mame obdelnikovej 100×60cm, kterej dosluhuje. Ale ty kulaty mi prijdou maly.
8 dospelych a 5 malych deti to zvlada -hamburgery, spizy (nasazis na otocny rozen placate jehly), steaky a prilohy k nim. Koleno tam das jedno, roast beef taky :-)
To zni dobre.
Podpalovaci komin je vubec pecka, ten si taky nemuzu vynachvalit, nasypes, podpalis, a za 15 min jen presypes do grilu… s temi briketami je fakt, ze kdyz tomu seberes vzduch, tak si slusnou zasobu opravdu nechas na priste, ale tohle asi nemuzu srovnavat s jinymi… Jak jsem psal vyse, jde mi o zpracovani, a o to, ze se ke grilu chovam bohuzel jako prase uz 10let, a Weber mi to stale odpousti…
JJ, komín je boží věc k nezaplacení. Komín nemusíš kupovat drahej weber, ten se dá koupit v kaufáči za 150 a účel plní. Do grilu ale zainvestuj
Koupili jsme našim kotlový Weber asi pět let zpátky, v životě už Weber nechci, kvalita děs, padá z toho nožička při manipulaci, ani to nemá teploměr ve víku, plechařina také nic moc, obyč Čína ..
Nevím, co někteří k této značce vyzhlíží jako k modle … Možná kvalitu zlepšili, nevím, ale já si už Weber zkrátka kupovat nebudu … A nikdo kolem mě také ne …
kdyz setris, tak se nediv, ze nema teplomer, kdyz si koupis kolo s 9s kazetou, taky tam neni 11 pastorku
kolem me m e ma hodne lidi webwr a ne kazdej ma ten nejvyssi model, maj i ten zakladni bez popelniku s talirkem a jsou spokojeny
To jsi vedle jak ta jedle, tento 57cm model před x lety se jinak nevyráběl a nemyslím si, že by 6,5tis. Kč na svou dobu bylo nějaké šetření …
Toto rozhodně nebyl základní model, ale jediný kotlový, co Weber dělal, pak už byla jen větší varianta …
57 cm kotlík Weber jsem měl asi 3 roky, pak jsem přešel na plynový Weber
kamarád ho má dál už několik let a nemá jediný problém
btw nekoupil jsi ho někde u stánku? je to opravdu Weber? a smontoval jsi ho správně?
Ano, Weber z Hornbachu za 6,5tis. Kč, žádný stánek. Ta hliníková noha je menšího průměru než příprava v tom kotli, když gril jezdí po něčem, je to v pořádku, pokud se ale přemísťuje, nadzvedne, jednou drží, jednou ne…
Pochybuju, že by někdo v této době zlepšoval kvalitu. Ten trend je naprosto opačný :) Ale asi to byl nějaký „levný“ weber. Zas takový ******* by to neměl být.
Ano, za 6,5tis. Kč levný plechový kotel s víkem zn. Weber z Hornbachu…
Tak co se divíš když nechceš pustit chlup šetřílku :)))
stejnou sluzbu udela uriznuty dno z tlakove nadoby na ktery se hodi nejakej rošt. všecko se da najit v kovosrotu, zaplatis jen kg. :) takhle se setri. vsechno ostatni je nadstandart. :)
:D vždy musí jít někdo proti proudu,–)
Mam v okoli nekolik weber grilu, plyn, uhli, ja a kamarad mame elektrickej. A vsichni spokojenost, grily vypadaji pořád pekne a to zpracovani je opravdu super…
Letos se chystam koupit na chalupu neco novyho (starej gril moundfield se propalil) a zase to bude weber.
Jestli chce nekdo neco levnejsiho, staci zajit do jakyhokoliv hobymarketu… sluzbu to udělá.
Na kalbách s partou grilujeme na grilu Lucifer, nema poklop a váží snad 20kg, poctiva litina. Komfort nic moc, musi se naucit v tom správně roztopit uhli, sem tam se musi uriznout novy zadni kryci plech ktery se casem propali (zatim 3× za 15let), protoze po grilovani si v tom rozdelame oheň, nemusime delat ohniste…
Slouzi 15let a pres sezonu nezahálí… beru ho jako priklad levnyho grilu, kde clovek musi udelat ustupky…
Taky jsem dlouho vybiral a nechtěl jsem 57cm protoze primárně budu delat maso pro 2 občas 3 lidi. Koupeno hornbach a hned vedle byly webery a myslím, ze kdyby tam byl i nápis weber nikdo to nepozna…
Když už to nekdo vyhrabal, tak k velkymu pribyl malej…