• Bretek

    Zdravím,

    vybírám mtb kolo a rozhodl jsem se pro grand canyon AL 29.

    Teď nevím jestli si vybrat 5.9 nebo 6.9.

    Vyplatí si připlatit cca 5000 kč za 6.9? Jsou v nich tak velké rozdíly.

    Jsem začínající jezdec a je to moje první mtb kolo.

    Díky za rady.

    0 0
    • Mira2261  

      Jednoznačně jo 5.9 je na tom s výbavou dost bídně.

      0 0
    • Azmir  

      Záleží jestli ty prachy do toho chceš dát nebo ne, rozdíl je jenom prakticky v lepší vidlici a lehčích kolech, otázka jestli to dokážeš jako rekreační jezdec ocenit a jestli těch 5 tis nevyužiješ lépe někde jinde.

      0 0
      • Bretek  

        No právě. Taky si to myslím asi vezmu to levnější a časem kdyžtak obměním. Ještě sem se chtěl zeptat, jestli se dá přidělat uzamykání vidlice na řídítka. Protože ta levnější varianta má uzamykání na vidlici.

        0 0
        • radek01  

          Myslím že to bude zbytečně nákladné pokud to vůbec půjde.Když to budeš mít dobře nafoukané tak nevidím problém vzhledem k rekreačnímu užití kola to skoro nemusíš zavírat snad jen na nějaké delší silniční přesuny a na to nepotřebuješ na řidítkách zamykání.Něco jiného je na nějakém chrťákovy.Moje první vidlice měla taky zavírání na korunce a bez problémů teď jsem zvyklý na zamykání s řidítek ale já si hraju na chrta a pokud jezdím v klidu na výlety nic nezavírám.

          0 0
          • Bretek  

            Máš pravdu. Když mě to chytne tak si časem beztak našetřím na nové kolo. Na začátek stačí i 5.9.

            0 0
            • rj72  

              … s tímto názorem moc nesouhlasím… navíc je tam ještě rozdíl v brzdách Acera m395 x Avid elixir5…osobně bych šel do toho dražšího…prav­děpodobnost, že tě to chytne bude větší a nebudeš muset již pak nic řešit…ten rozdíl není tak velký a získáš větší prostor do budoucna ohledně volby plášťů (díky váze kol a asi i lepší vidlici)..pokud to máš do kopcovitějšího ježdění, tak tim spíše…

              0 0
              • Azmir  

                M395 jsou úplně v pohodě brzdy co mu budou bez údržby fungovat rozhodně dýl než jakékoliv elixíry.

                0 0
    • rekvy  

      Čau, nebudu zbytečně zakládát nové téma, chtěl bych se zeptat, čemu byste dali spíše přednost. Díky

      http://www.radon-bikes.de/…d_25265_.htm

      nebo

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      0 0
      • sharkeeCZ  

        hodně podobné, ale asi bych si vybral Canyon

        0 0
      • Bretek  

        Já sem se taky rozhodl pro Canyon a budu objednávat. Ale ještě řeším velikost rámu.

        0 0
      • Azmir  

        Už jenom kvůli vidlici určitě canyon a pláště má taky lepší i když to je detail.

        0 0
        • rekvy  

          je to fakt takový velký rozdíl ta vidlice? Já myslel, že budou dá se říct srovnatelné… Ty pláště neřeším… Canyon je taky dražší o 2000,– ale zase se mi líbí, že už použili nové komponenty 2014. Těžké rozhodování, ale asi zvolím radona, protože se mi víc líbí.

          0 0
          • Azmir  

            Dělej jak myslíš, ale v těch vidlích bude rozdíl propastný a canyon je taky o kilo lehčí, ale ty na tom budeš jezdit, mi je to jedno.

            0 0
            • Milvus888  

              Jel jsi snad někdy tu RS 30 gold tk ? :D

              0 0
              • Azmir  

                Pružinovka, s ocelovýma nohama nebo jaké to jsou bude určitě fungovat lépe než nějaká odnož reconu gold co je vzduchová s magnésiovýma nohama, ty kdyby ses taky občas někdy zamyslel než něco napíšeš, na to ty vidle nemusím jet, aby se dalo jasně říct, jaká bude lepší.

                0 0
                • rekvy  

                  ta xc32 se dělá ve dvou variantách a ta na tom radonu je Solo Air – čili vzduchová. Ale máš pravdu, ta RS 30 gold asi bude o něco lepší… Kdyby ještě někdo věděl přesněji tak se ozvěte ;)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Přesněji ti nikdo neřekne, ta vidle je nová pro rok 2014, většina lidí jí na tom canyonu vidí poprvé vůbec na obrázku natož v reálu, včetně mě, to nic nemění na tom, že canyon tento souboj jasně vyhrává, ale jak sem psal, ty na tom budeš jezdit.

                    0 0
                    • rekvy  

                      no jako vyhrává to jo, ale jasně? To že má lepší pláště a semtam něco z 2014 shimana? Vidlici možná o malinko lepší? Furt je ale dražší o více než 2t kč to nezapomínej :)

                      0 0
                      • Azmir  

                        Třeba si uvědomit, že třeba vidlice je základ, je to opravdu jedna z mála věci, které vážně poznáš jestli fungujou nebo ne, proto i kdyby byl rozdíl jenom v té vidlici, tak mě by to stačilo. Jinak canyon má lepší dále kliky, přesmyk, pláště, novější náboje, dostaneš k němu pumpu na vidlici, která normálně stojí asi 500 a momentový klíč, který stojí od 1000 ± nahoru, pak je canyon taky o kilo lehčí, tudíš má pravděpodobně lehčí rám, možná i kola, ale to se můžu mýlit a jak už tu padlo, canyon má taky lehčí a lepší pláště(ten rozdíl jenom na pláštích bude zřejmě tak půl kila – „lépe to pojede“ ) a pak si taky myslím, že canyon bude mít propracovanější geometrii. Jestli tě tohle nepřesvědčí, tak rovnou objednej radon :)))

                        0 0
                        • rekvy  

                          v tom máš všem pravdu, ale mě se prostě ten canyon rám nelíbí :( Nemá někdo fotky, jak to vypadá zhruba naživo třeba z minulých let (teda jestli byl nějaký podobný tomu 2014?) Kdybych se měl řídit podle výbavy tak bych asi taky vzal toho canyona.. Stejně počkám po eurobike, kde budou nějaké videa obou kol a pak se definitivně rozhodnu

                          0 0
                          • Azmir  

                            Chápu tě, že radon ti přijde hezčí, ale hodit si kolo do jakého laku chceš, můžeš kdykoliv, ten canyon je prostě takový nevýrazný, nenadchne, neurazí a to asi chcou¨, chápu že se ti nemusí líbit, ale výbava hovoří pro něj a zrovna v téhle kategorii bych se ještě fakt řídil hlavně výbavou, nejsi přece baba :o))

                            0 0
                          • Bretek  

                            Přečti si vlákno Canyon CZ/SK tam to kolo má pár lidí vyfocené tak ho uvidíš v reálu.

                            0 0
                            • Bretek  

                              Tak jsem se rozhodl zainvestovat trochu víc a mám objednaný 6.9. Už se na něj těším, jen ta dodací lhůta. Snad už příští týden dojde. Chtěl bych ho ještě letos pořádně projet.

                              0 0
                              • Bretek  

                                Konečně mě kolo dorazilo dom. Super je parádní. Smontováno, chybí už jen zítra koupit pedály a vyrazím na první testovací jízdu. Bohužel du dnes na noční tak musím se zkouškou vydržet do zítra.

                                0 0
                                • zdendos-rb  

                                  Ahoj, zvažuju tu 6.9 taky a ještě řešim velikost kola… Silničku od canyonu mám M, ale to je úplně jiná geometrie. Míry mám podobné (o pár cm víc) rokrok 87, trup 68… Jakou jsi měl rezervu na sedlovce, nebyla už moc vysunutá?

                                  0 0
                                  • Bretek  

                                    Teď kdybych objednával znovu bral bych velikost L a kor když si vyšší. Teď mě došel Nerve Al a ten jsem bral L. Zkoušel jsem si M, ale to se mě zdálo docela malé tak jsem si vzal L. Uvidím v pondělí nebo úterý to kolo sestavím a vyrazím na pořádnou projížďku.

                                    0 0
                                  • Bretek  

                                    Rezervu na sedlovce jsem měl asi tak 5 možná 7 cm nevím to přesně, ale když si vzpomenu po neděli ti to změřím a napíšu přesně.

                                    0 0
                                    • zdendos-rb  

                                      Díky za rychlou a věcnou reakci! :-) Tak nějak jsem si to i myslel, předpokládám, že problém nemáš ani tak s výškou sedlovky, jako spíš s délkou posedu?

                                      0 0
    • Pan.Fazole  

      Řesím víceméně to samé teď – už sem byl rozhodlej pro RB CRR 29 BASE s rebou – ale ta cena tohohle caňónu je vážně pěkná.

      Někdo v okolí plzeňska kdo by měl Lko a nechal by mi sednout ? Mam 191cm a bojim že už to bude moc krátký (i když preferuju kratší rámy)…

      0 0
      • rekvy  

        proč nechceš toho toho base? Za ty prachy je to supr kolo, hlavně epiconka s 15mm osou a novatecovýma nábojema. Moc pěkně postavené kolo ;)

        0 0
      • maajkee  

        Tak L u Canyonu je každopádně delší než u RB CRR v eLku :)

        0 0
    • LU2_781  

      nemá canyon nekdo v okoli přerov či olomouc? nejlepe Mko, chtěl bych se podívat na živo, asi nevydržím do for bike :(

      0 0
    • BlackRaven1  

      Ma nekdo z moravy letosni model? Chtel bych ho omrknout live;-)

      0 0
    • Smejči  

      Ahoj všem v roce 2016. Nenajdete se mezi vámi slečna, která má grand canyon 5.9 v dámské verzi? Sháním pro přítelku, a tak zjišťuji, jak se na něm ženám jezdí.

      0 0
      •  

        Zdar, mám na prodej přesně takové kolo, jaké sháníš. Loňský rám Grand Canyon AL, výbava přesně podle letošní specifikace Grand Canyon AL SL 6.9 na stránkách Canyonu. Vidlice, kazeta, řazení, kola a brzdy jsou nové, zbytek má za sebou 1 sezónu. Cena 19.999,– Kč. Jestli chceš, pošlu foto.

        0 0
        • Smejči  

          Foto klidně pošli, i velikost rámu.

          Nicméně šlo mi spíše o dámskou verzi tohoto modelu pro ženu 178cm.

          0 0
          •  

            No jestli má opravdu 178 cm, tak by potřebovala spíš L-ko…

            Já mám na prodej M.

            0 0
            • Mad_Cat1  

              Lko jsem měl já se 185cm a bylo to ideální, takže holčina by mohla klidně zkusit to tvé Mko a třeba se jí zalíbí. Každopádně cenu máš parfektní si myslím.

              0 0
          • rockab  

            Moje ma 173cm a ma velikost M. Myslim ze tech 5cm navic by melo na M stale stacit. Chce to urcite zkusit, kazdy ma jinou postavu. Jinak „damska verze“ je stejna jako panska, je tam myslim jen jine sedlo.

            0 0
            • Smejči  

              Ten rám se mi zdá taky trochu jinej ne? Navíc v dámské verzi je to v 27,5

              0 0
              • rockab  

                Ramy jsou stejne, staci se podivat na rozmery a 27,5 jsou myslim vsechny kola velikosti XS.

                0 0
    • motacek  

      Osobně bych bral L-ko rám.

      Právě jsem své ženě koupil Canyon Grand 6.9 v pánské verzi, protože byla ve factory outletu za 22,5k ve velikosti M (má 169cm).

      Koupíš L-ko a kdyby to bylo na hraně, tak se dá vždy pořídit nejkratší představec a sedlo posunout dopředu.

      Co se týče rámů, tak ty mají stejnou geometrii jak v pánské, tak dámské verzi. V pánské verzi je rozdíl pouze v délce představce (většinou o 1cm delší než kolo stejné velikosti u dámské verze) a délce říditek (od verze M o 2cm delší pánská verze oproti dámské)

      Kola 29" jsou od velikosti M. Velikosti S a XS mají 27,5" kola.

      Pokud se slečna chystá jezdit hlavně terén, tak by teoreticky mohla mít to Mko, ale pokud jezdíte i asfalt, vem Lko.

      0 0
      • michomin  

        Ženská, která má 169 cm, potřebuje velikost, řekl bych, maximálně S, s tím M se ti to moc nepovedlo (pouze s tou cenou jo).

        0 0
        • motacek  

          Jestli jezdíš terén, tak klidně S, pokud jezdíš převážně stezky a sem tam polní cesta, tak M. Má to tak zažité už z minulého kola, i když to byl cross.

          Nehledě na to, podle canyon konfigurátoru to taky tak vyšlo.

          0 0
        • rockab  

          S tim souhlasim, jasne, kazdy ma jinak dlouhe ruce a nohy, ale M je moc. Chtel bych videt jak ma vysunutou sedlovku, moc to ale nebude. Konfigurator na canyonu je trosku vedle, pocita vetsinou jen s delkou nohou :-(

          0 0
          • motacek  

            Až přijdu z práce, tak vyfotím jak je vysunutá sedlovka. Sedlo chce dokonce posunout do zadu (teď je na středu sedlovky).

            Pokud by bylo M pro 170cm moc velké, tak pak by velikosti XL byla asi pro 2,1m vysoké baby

            0 0
          •  

            Ne trošku, ten je úplně vedle! Doporučil M i mně … a to mám 178 cm a rozkrok 89.

            0 0
            • futler  

              Ten jejich konfigurátor není úplně dokonalej, ale od rozkroku 88 cm už to hází Lko. Neupsal ses trošku? Já mám 178 cm, rozkrok 82 cm a na Mku se mi líbí :-). ( Nerve Al 6.0 )

              0 0
              •  

                Tak ho možná od loňska trochu změnili, ale stejně je to málo. Já bych házel Lko tak od 85.

                0 0
    • bora1  

      Zěna 175cm

      rozkrok 83cm

      Grand Canyon AL SL 6.9

      M nebo l ??

      0 0
      •  

        Řekl bych M jak vyšitý.

        0 0
        • rockab  

          Souhlasim, rozhodne M, manzelka meri 172cm, nohy 86cm a sedi ji Mko.

          0 0
        • AlesM  

          jj presne…s L na spickach :-) a i tak by ti bylo mozna jeste vysoke…

          0 0
    • bora1  

      l bude myslíš moc? asi dost dlouhý…

      0 0
    • bora1  

      trup 56

      paže 62,5

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.